Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.487
|
čitano: 12.974.479
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Tu su negdje po cijeni tako da je odluka na tebi jer zelis preci sa androida na ios

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dakle ,zanime me sta se najbolje moze dobiti za 800 kn? da je nov,garancija, i android obavezno.. moze i njuskalo,al da je novo.. 

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
maks0806 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Imao sam S5 oa G3 sada, što je najjače S5 lagga i to osjetno, ali puno manje od G3, što se Z3 tiče on je stabilan, brz i fluidan do bola, kao i M8..

Na lollipopu ne lagga nimalo a s5 jos uvijek :D

Imam ga, itekako lagga (20f verzija je kod mene, jučer ju stavio i trza u većini stvari)

17 godina
exer1234 kaže...

Dakle ,zanime me sta se najbolje moze dobiti za 800 kn? da je nov,garancija, i android obavezno.. moze i njuskalo,al da je novo.. 

Lg l70 ili imas čak i lg l90 za te novce

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Isplati li se zamjena Xperia S za iPhone 4S?

Imao sam oba telefona, 4S na kratko vrijeme, ali dovoljno dugo.

Xperia - Malo bolja kamera, veći zaslon u HD rezoluciji, radio

iPhone - Bolji zaslon, bolja baterija, puno kvalitetnija izrada, puno jači/kvalitetniji zvučnik i izlaz za slušalice, bolja prednja kamera (iako samo VGA reza), još uvijek aktualan sa softverom, dok je xperia već davno zaboravljena, a na stocku šteka dosta.

exer1234 kaže...

Novi androidi za tako malu cijenu su koma, ali ovaj L70 će poslužiti.

http://www.njuskalo.hr/lg-l7/lg-l70-oglas-13978922

alen4430 kaže...

Pa ne znam, mislio sam uzeti nešto sa 2 GB RAM-a, nisu neki strašni zahtjevi.. :)

Prosječan sam korisnik, tako da ne tražim nešto extra..

Možda bi Xperia Z bila dobar izbor. Kamera je tu negdje, ali imaš 2GB radne memorije, malo bolju bateriju i nadogradnju na android 5.0

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 20:42 (explorer 4).
16 godina

Jel Xiaomi Hongmi 1S, bestbuy za ovu njegovu cijenu??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@alen4430 Ja sam presao prije godinu dana sa s3 na xperiu z i mogu reci da je puno brzi i ispeglaniji software na sonyu i iskreno nisam nikad pozalio. Baterija je dobra, ali nista posebno, slicna kao i ova na s3. Kamera je bolja-jedino imam zamjerku na flash kod xz, ali to je jedino. Kvaliteta izrade je isto tako na strani xperie z. Jedino sto bi ti moglo zaspetati su kutevi gledanja i boje jer prelazis sa amoled zaslona na tft, ali naviknes se brzo(inace ne vidim zasto postoji tolika prica o katastrofalnom zaslonu i da su kutevi gledanja toliko bitan faktor). Sve u svemu, ako ti je tolki budzet pređi na XZ jer osjetit ces razliku, a i dobit ces android 5.0

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gamer321 kaže...

@alen4430 Ja sam presao prije godinu dana sa s3 na xperiu z i mogu reci da je puno brzi i ispeglaniji software na sonyu i iskreno nisam nikad pozalio. Baterija je dobra, ali nista posebno, slicna kao i ova na s3. Kamera je bolja-jedino imam zamjerku na flash kod xz, ali to je jedino. Kvaliteta izrade je isto tako na strani xperie z. Jedino sto bi ti moglo zaspetati su kutevi gledanja i boje jer prelazis sa amoled zaslona na tft, ali naviknes se brzo(inace ne vidim zasto postoji tolika prica o katastrofalnom zaslonu i da su kutevi gledanja toliko bitan faktor). Sve u svemu, ako ti je tolki budzet pređi na XZ jer osjetit ces razliku, a i dobit ces android 5.0

pa kad je zaslon ocajan 

11 godina

Ne da je ocajan nego je katastrofa😁

tomas
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ja neznam o čemu vi baljezgate, imam HTC One M8 i Sony Xperiu Z, Z mi stoji ugašena jer je M8 ipak bolji mobitel, ali ne puno bolji. A ekran na Z nije tako loš, osobno mi ti kutovi gledanja ama baš ništa ne znače. Razliku ne primjetim... 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

2 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Ja neznam o čemu vi baljezgate, imam HTC One M8 i Sony Xperiu Z, Z mi stoji ugašena jer je M8 ipak bolji mobitel, ali ne puno bolji. A ekran na Z nije tako loš, osobno mi ti kutovi gledanja ama baš ništa ne znače. Razliku ne primjetim... 

Cekaj,koliko sam skuzio ti kazes da je M8 samo malo bolji od obicne Z ili sam krivo vidio? 

Imao sam M8,najfuluidniji i najbrzi uz Z3... Razlika je i vise nego vidljiva u svim aspektima gledanja 

Liverpool is not just a football club,its way of a life.
16 godina

Uspoređivat M8 sa XZ je krajnje neozbiljno, a pogotovo ako govorimo o displayu.

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bash kaže...
Deawood kaže...

Cekaj,koliko sam skuzio ti kazes da je M8 samo malo bolji od obicne Z ili sam krivo vidio? 

Imao sam M8,najfuluidniji i najbrzi uz Z3... Razlika je i vise nego vidljiva u svim aspektima gledanja 

Pa šta bi triba reć? U radu se razlika ne osjeti puno, M8 je malo fluidniji iako Xperia Z jako lijepo radi na kitkatu. Imaju isto RAM-a što je najbitnije za fluidan rad sustava. Proc je kod xperie sasvim solidan, nije S800, ali nije ni S400.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
14 godina
odjavljen

U potpunosti se slažem s explorerom 

M8 radi stvarno jako dobro, ali bome i Z radi jako dobro, iako najbolje radi na 4.3. Valjda će na L vratiti tu "iPhone-like fluidnost". 

Bash, znam što govorim, ajde da to govorim jer sam negdje pročitao, ali imam oba mobitela, upravo sad pišem s M8 i Z uopće ne koristim jer je M8 jednostavno bolji mobitel. Ali kad sam friško kupio M8, nije da sam doživio WoW kao kad sam kupio (tj. dobio od starog) Z. Sjećam se kad sam prvi puta isprobao Z, to mi je bilo nezaboravno iskustvo. Jednostavno savršenstvo. A kod prijelaza s Z na M8, nisam osjetio neku ogromnu razliku, pogotovo ne nešto što bi opravdalo tih 5000kn. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Najjači su mi ljudi što govore da je ekran na XZ loš? Nije na razini flagshipa, sramota je za Sony što su napravili takav ekran (dobro nije Sony napravio, nego JDC/Sharp), ali je solidan, niti više niti manje, ekran je 1080p rezolucije i slabog kontrasta na Sharp modelu 700:1, ali standardnog na JDC-u 1000:1, običnom korisniku će biti odličan, a meni je osobno mixed bag

4 0 hvala 0
13 godina

Pa nekom ko dolazi sa proslogodisnjih flagshipa tipa s3, opt g i one x je loš. Prosjecnom useru tih vise ppi na prvu ne znaci puno, a gubitak kontrasta, sunlight legibilityja, i svakog drugog faktora osim rezolucija je prelose

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 16:41 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

znam ljude koji su prešli sa S3 na Z pa im je ekran bolji, prosječan korisnik će biti zadovoljam, ja i ti sigurno nećemo, tek me ekran na Z2 zadovoljava

2 0 hvala 0
13 godina

Dobro za s3 mozda jer je percieved sharpness na njemu oko 240-250 ppi po meni. Ali sve ostalo fuj. Da, z2 je po meni na njuski best buy za cca 2200kn. Nema slabe tocke mob

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Pezer kaže...

Jel Xiaomi Hongmi 1S, bestbuy za ovu njegovu cijenu??

BUMP

Klasicna cijena novog, jel on bestbuy u tom cjenovnom rangu? Uzimam mobitel sutra, prekosutra, pa da upitam na kraju, jel mogu mozda ipak nesto bolje za ove pare uzeti? 

16 godina

Nije panta u tome dal XZ radi uredno ili ne.

Ali onaj tko ne vidi razliku u kvaliteti displaya između njega i nekih o konkurencije, taj ili laže sam seve ili ima problema s vidom.

A vidim da se ovdje spominje M8, koji je za XZ tenk u svakom pogledu.

Ne znam, možda sam ja koristio neki drugi XZ, pa me vid vara .

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zabranjeniples kaže...

Nije panta u tome dal XZ radi uredno ili ne.

Ali onaj tko ne vidi razliku u kvaliteti displaya između njega i nekih o konkurencije, taj ili laže sam seve ili ima problema s vidom.

A vidim da se ovdje spominje M8, koji je za XZ tenk u svakom pogledu.

Ne znam, možda sam ja koristio neki drugi XZ, pa me vid vara .

Naravno da postoji razlika između M8 i Z u displayaju, ali ne toliko ogromna. 

Pa postoje 2 verzije, jedna je JDC, a druga Sharp. Ova od Sharpa je jako loša, a od JDCa je okej. 

16 godina
Deawood kaže...

Naravno da postoji razlika između M8 i Z u displayaju, ali ne toliko ogromna. 

Pa postoje 2 verzije, jedna je JDC, a druga Sharp. Ova od Sharpa je jako loša, a od JDCa je okej. 

Da, znam da postoje dvije verzije displaya.

Ali nažalost, nisam se susreo s JDC verzijom.

Ova Sharp je sramotno loša u odnosu na konkurenciju.

Svejedno, po svima M8 ima jedan od ljepših displaya.

Ali ako se ne varam, tu je još bila ona škart tvornička folija na displayu (sa Sony logom), koja je bila priljepak za ogrebotine.

Skineš foliju, gubiš jamstvo (još jedan fail kod Sonya).

Ali i po drugim stvarima se XZ nema šta uspoređivat sa M8.
Ergonomija, autonomija baterije, kvaliteta zvuka, kvaliteta izrade.......

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 11:18 (zabranjeniples).
11 godina
neaktivan

Trenutno se dvoumim između kupnje

Alcatel Pop C7 i Huawei G730 

pa me zanimaju iskustva? (Razlika u cijeni je 300kn, Huawei je skuplji).

Hvala :)

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ta folija je stvarno škart, ali ju možeš skinuti, bez da gubiš jamstvo ;) 

1 0 hvala 0
16 godina
Deawood kaže...

Ta folija je stvarno škart, ali ju možeš skinuti, bez da gubiš jamstvo ;) 

To nije istina!

Bilo je priče i o tome, ne samo na ovom forumu.

Čak je bilo i kontakta kod Sony HR i Sony Global.

Dok su ovi govorili da se jamstvo ne gubi, Sony HR se uredno gradio od toga.

Uglavnom, zaključak je bio da se jamstvo gubi.

Ta folija je navodno služila da zadrži staklo od rasprnuća.

EDIT: provjereno moja greška

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 12:20 (zabranjeniples).
15 godina
odjavljen

Ne pričaj gluposti, jamstvo se ne gubi, u nekim zemljama samo na zaslon što je ukinuto, a kod nas u hr i ostalim zemljama nikako.

1 0 hvala 0
16 godina
MARKOZD15 kaže...

Ne pričaj gluposti, jamstvo se ne gubi, u nekim zemljama samo na zaslon što je ukinuto, a kod nas u hr i ostalim zemljama nikako.

To znaš iz ?

Kao što kažem, bilo je govora o ovome (prelistaj temu XZ i baci oko na druge HR forume).

Netko je sa foruma kontaktirao Sony i napisao što su mu odgovorili.

Ima od toga dosta i neda mi se sad tražit.

A ti dečko malo lakše sa početkom svoje rečenice.

Umjesto da pereš u prazno, radije stavi odakle si izvukao to da se ne gubi jamstvo, pa da i ja kažem da sam u krivu.

Govorimo o foliji sa Sony logom.

15 godina
odjavljen

Nazovi agramservis pa pitaj? Moja Z bijela sa pokvarenim zvučnikom je išla na jamstvo bez prednje i zadnje folije i nije bio problema, pogledaj iskustva ljudi na xda, samo India i UK nisu priznavali jamstvo ali su počeli nakon izlaska Z1

Pa polako i pričam, od svih uređaja Sony-eve forume najviše pratim, te podforum za Z/Z1/Z2/Z3 na xda

1 0 hvala 0
16 godina

Evo nazvao agrem, imate pravo u vezi ovoga, ne gubi se jamstvo.
Ali kao što kažem, bilo je prije govora o ovome, te je bilo rečeno da se gubi.

Eto, moja greška!

Ali kako god okreneš, nema se taj mobitel šta uspoređivat sa M8.

Čisto da ne bježimo više od teme, pa ako tko razmišlja između ova dva, nema šta razmišljat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ma slažem se ja to, nitko ne umanjuje razliku, M8 je uređaj novije generacije i usporediv je sa Z2 i Z3, tako da... Uglavnom off topic smo, LP

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice