Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.489
|
čitano: 12.975.968
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
ibirkic kaže...

Pozdrav. Namjeravam kupiti novi mobitel, gornja granica je 2000 kuna. Najviše mi upada u oko lg g2 ili eventualno samsung s4. Naravno, treba biti što noviji i sa garancijom. Dimenzije ne smiju prelaziti one od lgg2. 

Ima li kod nas još neka opcija u tom cijenovnom rangu? Eh, da, kod lg-a mi je donekle problematično samo 16GB memorije koja nije proširiva. A onih od 32GB praktički nema za kupiti kod nas.

S4 nebih osobno pored G2 jer ima stariji chipset i tezi softwer, imas i 32 gb verziju G2 ako ti je 16 malo, taj lg je osjetno brzi samsunga 

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
14 godina
EchoOne kaže...

Ako ti je 16 GB malo onda imas S4 (oko 1700 se novi da nac) ili Z1, eventualno Z2..

po meni z1 ima dosta los zaslon, al sve ostalo je super, mada je opet malcice veci od g2 mozda iako ima manji zaslon.. z2 ima pak i dobar zaslon i on bi bio vrh ako bi ga nado za 2000, al ako si uporan da se nac..

mos bacit oko i na nexus 5, 32 GB model.. da se nac za te novce...

domac5 kaže...

S4 nebih osobno pored G2 jer ima stariji chipset i tezi softwer, imas i 32 gb verziju G2 ako ti je 16 malo, taj lg je osjetno brzi samsunga 

Xperie su mi osobno preglomazne, jedino z3 compact, al on je van budžeta. Nexus mi nije nešto zbog slabije baterije a i cijenovno je skuplji od g2. Da mogu povoljno nabaviti g2 32GB ne bih ni razmišljao puno. Ali na njuškalu ih praktički nema. Strpit ću se još malo, možda uleti nešto. Ako ne, možda prelomim uzet i g2 sa 16gb. Novi se kreću oko 2000 kuna sa garancijom od 2 godine.

14 godina
neaktivan

16 GB je jedan od glavnih razloga zašto sam prodao G2...

15 godina
EchoOne kaže...

kolko ima dostupno za korisnika od tih 16 ?

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
17 godina
EchoOne kaže...

Koliko memorije ostane slobodno za korištenje? Jel G2 dobio kod nas android 5 ili se mora rootat?

14 godina
neaktivan
bik kaže...
EchoOne kaže...

Koliko memorije ostane slobodno za korištenje? Jel G2 dobio kod nas android 5 ili se mora rootat?

Oko 10 GB.. lolli stize uskoro sluzbeni tako da nemas frke s tim..

13 godina
Glogić kaže...

Kad sam već dosadan, idem bit i dalje. Frend mi je preporučio samsung galaxy s4 mini. 1500kn + 2 god garancije na njuskalu i imam još opciju LG Optimus G(9mj garancije - 1350kn). Cijene su sve tu negdje, razlika je što je Samsung nov uređaj, ovi rabljeni (optimus rabljeni, nexus refurbished). Jel mi se isplati uzet u razmatranje ova dva uz Nexus? H40 sam izbacio iz opcija. 

Hehe tu ti mogu pomoći pošto sad koristim optimus g dugo vremena i imao sam nexusa 4 višekratno :D

Software-Nex 4, ima službeni lollipop, makar lg ima više funkcija i radi podjednako fluidno, noviji official software je uvijek plus

Ekran-Definitivno lg optimus, Boje su ljepše, ekran je veći, kutevi gledanja bolji. Općenito bolji panel

Memorija-Lg optimus g, 32 gb model sa 27-28 dostupno naspram nexusa sa 11-12 gb dostupno

Kamera-Lg optimus g, 13 mpix vs 8mpix nisu samo brojke, već i same slike su dosta bolje, kao i video snimanje

Ergonomija-Lg optimus g, po meni. Nema one onscreen tipke vec ih ima dolje. To je mozda malo zastarjelo, ali je tanji i screen-bezel ratio je po tome bolji. Dok su na nexusu onscreen tipke imaš realno 4.3 inca dok su tu stalno 4.7

Performanse-draw, isti chipset, lg radi brzo i fluidno cak nakon popunjenih 23gb prostora. Nex 4 isto jer je to ipak stock i to se ocekuje. imaju isti chipset pa me ne cudi

Meni je optimus g dosta bolji naspram nexusa, pogotovo jer ima još par stvarčica, sitnica npr usb OTG, mhl, miracast, wifi share funkcije, koje koristim. Te nex 4 mi nikako ne prepoznaje windows 8 komp ili laptop (probao sam valjda na 3 nexusa 4 i nex 5, skidao drivere, ali to možda do mene :D)

Jedino po čemu je nexus ustvari bolji je to što je popularniji i ima malo noviji softver, ali realno gledano to je po svemu ostalom malo osakaćena verzija lg optimusa g. Kao što je situacija i sa nex5-g2

EDIT: lg g ima LTE nex nema

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 16:54 (maks0806).
14 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

evo da i ja s svojim pitanjem dodem, troumim se izmedu 3 moba.

1. lumia 735
  2. lumia 925
  3. lumia 1320

od ovih sam samo 735 uzivo uspio vidjeti upaljen (1320 sam vidio samo ugasen), ono sto mi je vazno kod moba je da mi bat prezivi od jutra do veceri (recimo 1-2 muzike, sat razgovora, pola sata surfanja, face, viber, mail stalno u pozadini za poruke)

0 0 hvala 0
12 godina

Koliki ti je budget?

Enjoy The Silence
14 godina
neaktivan

735 je ekstra quad proc novije generacije i giga rama, samo meni bi tesko bilo prec sa lumie 920 jer sam navikao na fizicke navigacijske tipke i glance. Naravno 925 ima isto tako i odlicnu straznju kameru ali je mana 16 GB memorije koja nije prosiriva a slike koje hvata su povelike pa se brzo napuni. Stvarno oba dobra uređaja a i o 1320 sam cuo sve dobro. Ja bih najvjerovatnije 735 uzeo ili mozda 925 😃

vlastoručni potpis
12 godina

830 bi bio najbolji odabir.

Enjoy The Silence
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
oko 2000, sva tri su tu nedje pa sam zato i dosao do tih modela
14 godina
neaktivan
istina samo sto mi je malo iznad budeta :(
14 godina
neaktivan
karaandrijan kaže...

735 je ekstra quad proc novije generacije i giga rama, samo meni bi tesko bilo prec sa lumie 920 jer sam navikao na fizicke navigacijske tipke i glance. Naravno 925 ima isto tako i odlicnu straznju kameru ali je mana 16 GB memorije koja nije prosiriva a slike koje hvata su povelike pa se brzo napuni. Stvarno oba dobra uređaja a i o 1320 sam cuo sve dobro. Ja bih najvjerovatnije 735 uzeo ili mozda 925 😃

:), isto je kod mene, 1320 sve dobro cuo o njemu i jos da mu baterija dugo traje ali je malo velik, 925 ima dosta prednosti (nav tipke, glance, bolja kamera) ali tako i mane (memorija, cuo prigovore da kratko traje baterija)

14 godina
neaktivan

Danas nećaku za rođendan kupio xiaomi mi3 novog preko njuškala za 1800 kuna i iznenadio se koliko je to solidan mobitelčić. Osobno koristim lg g3, ali sam u iskušenju da čaomija zadržim za sebe hehe. Snapdragon 800 i 2 gige rama su sasvim dobre za neometan rad, ekran je bombončić.....a kamera vrlo dobra mada ne u rangu lg g3, ali ne i puno lošija. Realne mane su mu nedostatak utora za sd kartice, neizmjenjiva baterija i nedostaje 4G. Ima 16 gb memorije, a od toga 13 gb dostupno za korisnika. Odličan mob za malo novaca, kupljen preko wow shopa u hr.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mobitel do 3000/3500 Kn, Android. Preferiram Sony i Samsung. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
parlel kaže...

Mobitel do 3000/3500 Kn, Android. Preferiram Sony i Samsung. 

Galaxy S5/Z3, a još najbolje Note 4 ako ga nađeš... Govorim o njuškalu 

17 godina
odjavljen

Nije lud valjda kupiti S5 kraj Z3.

S5 dizajn ravno iz 2003., laggav UI, deblji rubovi od S4.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5

8 4 hvala 0
14 godina
Edge kaže...

Nije lud valjda kupiti S5 kraj Z3.

S5 dizajn ravno iz 2003., laggav UI, deblji rubovi od S4.

O kakvom vi lagavom UI-u pričate, da, mobitel zna koji put štucnuti, ali to je 0 kako ga vi ovdje grdite i pričate kao da je zadnje smeće. Slažem se da Z3 ima bolji i stabilniji sustav, ali opet nije ovaj S5 tako loš. Ne znam jeste li ga ikad koristili ili mislite da je sustav još onako loš od S3.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 13:24 (FileFicho).
13 godina

Na s3 je jos bolji haha, nije imao toliko gluposti i settings menu je izgledao kak spada a ne kao hrpa sarenih kuglica

Radi stvarno losije od svih u cjenovnom rangu i stoga ga ne bih preporucio nikome osim ako nije neka velika ušteda

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
odjavljen

Imao sam S5 oa G3 sada, što je najjače S5 lagga i to osjetno, ali puno manje od G3, što se Z3 tiče on je stabilan, brz i fluidan do bola, kao i M8..

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima li tko iskustva sa Alcatel C7 Pop?

0 0 hvala 0
13 godina
MARKOZD15 kaže...

Imao sam S5 oa G3 sada, što je najjače S5 lagga i to osjetno, ali puno manje od G3, što se Z3 tiče on je stabilan, brz i fluidan do bola, kao i M8..

Na lollipopu ne lagga nimalo a s5 jos uvijek :D

15 godina

Pozdrav ekipa, mislio sam mijenjati Galaxy S3 pa mi je budžet do 1300,1400 kuna. Preporuke? Gledao sam motorolu (nju sam našao samo vani), a tu kod nas sam mislio uzeti neki mob da je skroz novi.. Neka mišljenja? Hvala svima!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
16 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

Pozdrav ekipa, mislio sam mijenjati Galaxy S3 pa mi je budžet do 1300,1400 kuna. Preporuke? Gledao sam motorolu (nju sam našao samo vani), a tu kod nas sam mislio uzeti neki mob da je skroz novi.. Neka mišljenja? Hvala svima!

Za tu cifru nema novih mobitela koji su nešto bolji od S3.

Koji su tvoji zahtjevi, što ti je bitno?

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
15 godina
explorer 4 kaže...
alen4430 kaže...

Pa ne znam, mislio sam uzeti nešto sa 2 GB RAM-a, nisu neki strašni zahtjevi.. :)

Prosječan sam korisnik, tako da ne tražim nešto extra..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
14 godina
MARKOZD15 kaže...

Ne znam koji ti primjerak imaš ali meni radi sve normalno, zna tu i tamo pri ulasku i izlasku iz aplikacija štucnuti, ali inače ovako u radu nisam primjetio nikakav lag (osim onaj već tradicionalni - imenik i galerija -.-).

Edit: govorim o Galaxyju S5

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 17:21 (FileFicho).
12 godina
neaktivan

Uzet cu Galaxy Alphu ili Z3, hvala na preporukama :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
alen4430 kaže...
explorer 4 kaže...
alen4430 kaže...

Pa ne znam, mislio sam uzeti nešto sa 2 GB RAM-a, nisu neki strašni zahtjevi.. :)

Prosječan sam korisnik, tako da ne tražim nešto extra..

Možda da pogledaš Xiaomi note 4g on je u toj cijeni. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
neaktivan

Isplati li se zamjena Xperia S za iPhone 4S?

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice