Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.492
|
čitano: 12.980.620
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav, koji od ova dva da uzmem, Galaxy S4 Mini ili Galaxy S3 Neo ako su mi dostupni pri gotovo istoj cijeni? :) Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
ZecO5 kaže...

Pozdrav, koji od ova dva da uzmem, Galaxy S4 Mini ili Galaxy S3 Neo ako su mi dostupni pri gotovo istoj cijeni? :) Hvala.

S3 Neo

Više manje su identični aparati što se komponenti odnosno snage tiče (razlika je u procesoru, no generalno daju iste ili vrlo slične perfomanse).

Glavne razlike u korist Nea su 16 GB interne memorije u odnosu na 8 kod Minija, te veći zaslon s više piksela, odnosno većom rezolucijom.

16 godina
neaktivan
ZecO5 kaže...

Pošto je S3 neo ustvari mrvicu osakaćeni originalni 9300 galaxy S3, onda tu ima stvari za raspravu.

S3 Neo - Veći i nešto bolji ekran, mrvicu bolji fotić.

S4 mini - 4G i duplo brži HSPA, kompaktniji i lakši, bolja baterija, IR blaster.

Ovo ti je ovako ugrubo. Imao sam S3 i može se dobrano mjeriti sa S4 mini, ali za Neo verziju nisam siguran.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
11 godina
neaktivan

Stvar je u tome da uopce nebi imao 4G zbog tarife na kojoj ću biti, jedino se ne mogu odluciti za veličinu, a i S3 Neo mi ima malo stariji dizajn od S4 mini pogotovo plastika na stražnjoj strani. Neki dan sam imao S4 mini u rukama i jako mi se svidio, ali ipak se ne može zanemariti HD ekran od S3-a koji ima više ppi :P

13 godina

Kakva gomila gluposti da ne mogu slusati bez da uletim.

Plastika je identicna na dodir samo je uzorak drugaciji. Ekran je bolji na s3 zbog veceg ppi?!? Jesi ti imao oba mobitela jedan do srugog? S3 ima pentile ekran na 50 ppi vise nego non pentile na s4mini. S4 mini ima puno bolju ostrinu usprkos nizem ppi bas zbog pentile matrice. Ne zastupam nijedan mob jer osim ako su ispod 1000kn za cash ne bi uzeo nijedan, ali fulao si cinjenice. Brojke nisu sve

Moj PC  
1 3 hvala 1
11 godina
neaktivan

Nisam bio dovoljno informiran, obicno gledam specifikacije, review na raznim stranicama i malo se raspitam okolo kod ljudi koje poznam i nitko nije to spomenuo, nego jesi li siguran da NEO verzija S-trojke ima također PenTile ekran?

13 godina

Jesam, gle bolji mi je jer je veci, ali percieved sharpness je na strani rgb ekrana na s4 mini, također zelena boja je bolja jer ima vise zelenih podpiksela nego s3.

Ovo zadnje ne mogu potvrditi, ali recimo note 2 ima ljepsu zelenu nego note 3 iz istog razloga, to sam usporedio jedan pored drugog :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Zanima me po cemu je i koji bolji, ako na stranu maknem velicinu, ali ne i kvalitetu ekrana. Zanima me usporedba Sony Xperia T3 i Samsung Galaxy S5 Mini.

Znam da sam dosadio vec, al eto, ide se preko T-coma.. ta 2 su najjeftinija u ponudi koju ce moji uzet i izgleda da nema para za protegnut se na Sony Z3c. Gledao sam vec http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6252&idPhone2=6408 i opet mi nije jasno koji je bolji, Xperia T3 ili S5 mini..

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 23:36 (The_Fichek).
13 godina
Moj PC  
5 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Zanima me po cemu je i koji bolji, ako na stranu maknem velicinu, ali ne i kvalitetu ekrana. Zanima me usporedba Sony Xperia T3 i Samsung Galaxy S5 Mini.

Znam da sam dosadio vec, al eto, ide se preko T-coma.. ta 2 su najjeftinija u ponudi koju ce moji uzet i izgleda da nema para za protegnut se na Sony Z3c. Gledao sam vec http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6252&idPhone2=6408 i opet mi nije jasno koji je bolji, Xperia T3 ili S5 mini..

U dimenzijama notea 3 ima 0.4" manje ekran. Ne bih, hvala. S5 mini je kompaktan mob s dovoljno velikim i kvalitetnim ekranom.

Ja ne bih puno dvojio, posebno zato jer će Samsung duže dobivati update.

12 godina

Bit ce onda taj ili z3c ako nekako uspim nagovorit. Kod z3c me muci sto sam cito npr. na techradaru da pisu da se mob zagrije nakon nekog vremena non stop koristenja, samo je pitanje nakon kolko vremena i kolko se zagrije..

15 godina
odjavljen

Grijat će ti se ko svaki drugi mob..u svoja 3 dana korištenja nisam zamjerke našao. a ohladiš ga u vodi ako ništa :D

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Grijat će ti se ko svaki drugi mob..u svoja 3 dana korištenja nisam zamjerke našao. a ohladiš ga u vodi ako ništa :D

Nevalja mobitele hladit u vodi, stres je to za materijal veliki i moze riknut mob, puknut staklo ili opcenito moze oslabit kuciste i lako puknut pri nekom iducem padu..

12 godina
neaktivan

Ja sam se nakon velike dvojbe između iP 5S i SGS5 odlučio za SGS5 i naručio ga. Kažu da će stići u čet/pet pa stavim slike. Hvala svima na savjetima i preporukama!

0 0 hvala 0
13 godina

@Echo yup, to smo na faksu učili :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 12:10 (maks0806).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Poz!

Trebam vasu pomoc, zelim kupit mob do 1300kn i naravno neznam koji bi i dali itko ima iskustva s Xiaomi Hongmi 1S 8GB i cubot p7 4gb dual sim???

helpppppppp!!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jel moze polovno s njuskala i garancijom u RH?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Na kraju kupljen Z3c jeeeeej :D Samsung je u tarifi koju smo gledali kostao 300, a ne 200kn, to je malo pomoglo i sto je prodavac isto rekao da je bolji mob, a i ja sam malo izprezentiro, tamo klikto aplikacije da ulazi i izlazi van iz njih pa se fino vidjelo da je z3c osjetno brzi od s5 mini pa jos reko kad dodje novi android da je bolje uzet sad jace i tak. Na kraju napokon da i ja imam posten mobitel ili bolje rec mrcinu od mobitela. Sramota me rec sto sam prije ovog imo, tako da ce Z3c bit vise nego ogroman napredak. Haj, da sam i ja nesto izvuko iz tog T-coma hihi.

17 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

@Echo yup, to smo na faksu učili :D

To su premale razlike temperatura da naskodi mobitelu u nekoj vecoj mjeri tj. doslovno zanemarive razlike. Ako se CPU zagrije na 80 stupnjeva, a baterija na 50 ti ces na ruci osjetiti mozda 30, ponajprije zato jer izmedju CPU-a (i baterije) i vanjske povrsine moba ima dosta materijala i nesto zracnosti (a zrak je vrlo dobar izolator topline vjerovali ili ne). Materijali od kojih se danas rade mobiteli, a i ostala tehnika, dakle polimeri, stakla i slicno su realtivno dobri izolatori topline, tak da i pustis vodu po staklu unutrasnjost moba ce tu vodu osjetiti vrlo slabo, bas zbog otpora koji materijali pruzaju toplinskom toku.

Takodjer voda na dodir nije hladna kak se cini, zrak temp. 20 stupnjeva ce biti ugodniji na tijelu nego voda temperature 20 stupnjeva. Voda brze odnosi toplinski tok (toplinu) s tijela jer ima pruza manji otpor pa je bolji vodic topline.

Dosta su opasnije nize temperature (recimo -40) jer materijali onda pocnu patiti od krhkosti, zato se ne smiju auti stiskati previse u pocetku dok eksplozije u cilindrima ne zagriju motor.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Na kraju kupljen Z3c jeeeeej :D Samsung je u tarifi koju smo gledali kostao 300, a ne 200kn, to je malo pomoglo i sto je prodavac isto rekao da je bolji mob, a i ja sam malo izprezentiro, tamo klikto aplikacije da ulazi i izlazi van iz njih pa se fino vidjelo da je z3c osjetno brzi od s5 mini pa jos reko kad dodje novi android da je bolje uzet sad jace i tak. Na kraju napokon da i ja imam posten mobitel ili bolje rec mrcinu od mobitela. Sramota me rec sto sam prije ovog imo, tako da ce Z3c bit vise nego ogroman napredak. Haj, da sam i ja nesto izvuko iz tog T-coma hihi.

Odlično. S5 mini je solidan mobitel, ali Z3c je ipak klasu iznad, po pitanju svega.

12 godina

I jos faktor sto je meni osobno ljepsi i sto mi te vividne boje koje iskacu iz Samsunga nisu nesto, vise volim prirodnije boje. Treba jos pronac neku masku i mozda zastitu za staklo. Maska u T-comu kosta 150kn sto je previse. To cu jos pitat na z3c temi ili ovdje kad skupim novce.

16 godina

Ovo bi mogao biti savrsen telefon, ako cijena bude takva kakva je obecana!
Vrlo snazne komponente (intelov CPU, 4GB RAM...), kakvo se neko desktop racunalo nebi postidilo unazad par godina!

I podatak koji se meni najvise svida - 13 mgpx kamera s f/2,0 otvorom blende + sofwer koji ce poboljsati navodno do 400% sliku u smislu jasnoce i ostrine,  u low light uvjetima!

Zvuci obecavajuce, vidljet cemo oce li biti tako! :)
Ako bude, onda bi mozda i mogao zazmiriti na jedno oko sto je to android, i nakon 5 godina WP proc opet na android! Ipak mi kamera dosta igra ulogu, a trenutna lumia mi daje odlicne fotografije pogotovo u low light uvjetima! :)

16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

I jos faktor sto je meni osobno ljepsi i sto mi te vividne boje koje iskacu iz Samsunga nisu nesto, vise volim prirodnije boje. Treba jos pronac neku masku i mozda zastitu za staklo. Maska u T-comu kosta 150kn sto je previse. To cu jos pitat na z3c temi ili ovdje kad skupim novce.

Ma vraga, i z3c isto ima preizražene boje. Usporedu jednu do drugog pa ćeš vidjet. Probaj si u postavkama naštelat ekran.

14 godina
odjavljen

Z3C ima onu glupu opciju po defaultu uključenu koja pojačava boje. To treba isključiti, onda ima normalne IPS boje. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
12 godina

Di se to iskljuci? Negdje u postavkama ili ima neka aplikacija? Sad cu tek ic upalit mob.

15 godina
odjavljen

@Echo

Može se mob hladiti u vodi ako nije mrzla, neće biti nikakvih problema jer nisu prevelike razlike u temperaturama.. i CPU se neće odma ohladiti sa cca 80C na 40C, imas temperature dva tijela i dobit ćeš treću balansiranu, neće mu ništa bit osim ako voda nije mrzla hehe :)

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Nemam pojma, neki engine mi se čini. Bravia možda. Z mi stoji ugašena pa ti neznam točno reči. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
12 godina

Ma okej, hvala ti za hint. Daljnja pitanja cu pitat na nekoj temi vezanoj za Sony Z ili bas na temu Sony z3c da ne spamam ovdje.

12 godina

Pozdrav. Dvoumim se izmedju Xperie Z3 Compact i Galaxy Alpha. Trenutno imam Lumiu 830 od 10. mj i zelim je promjeniti jer ima nekoliko problema poput sporog gps-a. Prije sam imao Lumiu 925. Jos prije sam posjedovao razne mobitelep oput Galaxya S4, S3 Xperie Z, iPhone 5 itd. Znaci poznajem dobro sve operativne sustave. Zanimaju me objektivne razlike izmedju Z3C i Alphe. Alpha mi se vise svidja, ali citam da ima losu bateriju. Zanima me koji daje bolje slike, koji manje grije.

Enjoy The Silence
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

@Echo

Može se mob hladiti u vodi ako nije mrzla, neće biti nikakvih problema jer nisu prevelike razlike u temperaturama.. i CPU se neće odma ohladiti sa cca 80C na 40C, imas temperature dva tijela i dobit ćeš treću balansiranu, neće mu ništa bit osim ako voda nije mrzla hehe :)

Ma sve stoji, al opet valja izbjegavati takav stres generalno..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice