Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.513
|
čitano: 13.033.370
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav. Koji je najbolji od ova 3 mobitela.

9 Samsung Galaxy S3 Mini
1 Samsung Galaxy Trend Plus
2 LG L7 II
Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

sve gledam ovu lumiu 930 http://www.nokia.com/global/products/phone/lumia930/specifications/ ,pa me samo zanima,dal se isplati cekat nju da izade neg uzimat 925? po meni da ali opet,da vidim sta vi mislite.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
cropunk kaže...

sve gledam ovu lumiu 930 http://www.nokia.com/global/products/phone/lumia930/specifications/ ,pa me samo zanima,dal se isplati cekat nju da izade neg uzimat 925? po meni da ali opet,da vidim sta vi mislite.

Imaj na umu da će Lumia 930 biti znatno skuplja (ako gledamo specifikacije).

Anyway, http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5451&idPhone2=6227

Lumia 930 je potpuno novi mobitel.

Jednostavnije rećeno, ako imaš love i možeš čekati ne postoji razlog da kupiš 925.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 19:32 (Deawood).
11 godina
neaktivan

Pošto se baterija kod Lumia 920  ne može promijeniti,barem ne korisnik,da li je moguće,ako ona crkne da se u servisu zamijeni? Pošto postoje neki mobiteli kod kojih se ni u servisu ne može zamijeniti,kao Alcatel One Touch,pa me interesuje da li je tako i kod L920

0 0 hvala 0
15 godina

Te fore sa baterijom koja se nemre izvadit....watafak, mislim toga me strah, što da se nešto syebe ili baterija se ono isprazni kao što je sa nokijama slučaj pa želim novu, šta onda?

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U posljednje vrijeme se informiram guglam sve o tim nokijama ,i sa tim baterijama jedino kod servisera.Ali ja bi ipak isto pitao ako imate kojeg u blizi,da budete sigurni.Imam ja jednog blizu sebe pa ako ne zaboravim pitam bas sutra,pa vam javim.

Pa nije da sam bas pri parama,ali mozda neki budu imali u ponudu taj mobitel,a poslovne obicno znaju bit dosta jeftinije neg ovako.Ali vijdet dok izade kolko i sta bu.Bas sam se zagrijao za te telefoe,ni sam ne znam zasto (dugo nisam bio)

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 20:01 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Te fore sa baterijom koja se nemre izvadit....watafak, mislim toga me strah, što da se nešto syebe ili baterija se ono isprazni kao što je sa nokijama slučaj pa želim novu, šta onda?

Ako imaš garanciju servis riješava kvar. Npr kod moje Xperie Z power button+volume up držiš i kad jednom zavibrira restarta se, ako duže držiš zavibrira 3 puta i gasi se

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
14 godina
ghost6 kaže...

Pošto se baterija kod Lumia 920  ne može promijeniti,barem ne korisnik,da li je moguće,ako ona crkne da se u servisu zamijeni? Pošto postoje neki mobiteli kod kojih se ni u servisu ne može zamijeniti,kao Alcatel One Touch,pa me interesuje da li je tako i kod L920

Ma mozes ju i sam promijenit ako si imalo spretan sa elektronikom. Imas

video kako se rastavlja i bateriju mozes zamijenit sam u roku 10 min.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
12 godina
Deawood kaže...
cropunk kaže...

Imaj na umu da će Lumia 930 biti znatno skuplja (ako gledamo specifikacije).

Anyway, http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5451&idPhone2=6227

Lumia 930 je potpuno novi mobitel.

Jednostavnije rećeno, ako imaš love i možeš čekati ne postoji razlog da kupiš 925.

Lumia 930 bude vjerojatno kostala 550€, i u pakiranju bude vjerojatno bezicni punjac. Uzmi u obzir da trenutno 925 u ducanu kosta 350€+ 40€ maska za bezicno + 70€ sam punjac, sveukupno dodje 460€. To je 90€ manje, znaci razlika je mala. Istina je da bezicno punjenje nije obaveza, tako da bi mogao ustediti 200€. Razloga za izabrabrati 925 ima. Ja osobno bih mogao kupiti bez problema kupiti 930, ali prva stvar sto mi daje razloga ostati na 925 je ekran. Meni je 5.0 glupost. Osobno, 4.5 mi je savrsena velicina. Druga stvar je izgled. 925 je puno ljepsi od 930. Treci razlog je taj sto 925 bude takodjer dobio 8.1, a vjerojatno i 9, tako da bude updatean jos dugo, a mobitel radi istom brzinom. Imao sam priliku koristiti S5 jucer...sto reci, svako malo zastane u browseru...to kod Lumie 520 ne mozes vidjeti heheh. Ugl, sto se tice performansi, 925 i 930 su pojednaki, bas zbog savrseno ispeglanog WP. Odabir ti preostaje izmedju 4.5 ili 5.0 ekrana.

Enjoy The Silence
15 godina
odjavljen
WP8.1 kada izade mogao bi me opako zapaliti za kupnju neke Lumie
Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
17 godina

evo bas sam isao malo guglat opet,pa tu daju usporedbe.Ako je to sve tocno malo vise ima naravno pluseva za 930.Naravno da i 925 ne fali nista,da ne bi se krivo mislilo,ali  da ima poboljsanja na 930 - barem kak pisu,a dok ne izade tocno 100% cemo znat sve....jedino ta kartica fali i to mi je najveca zamjerka,al ajd....

http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/nokia-lumia-930-vs-nokia-lumia-925-1239516

http://www.trustedreviews.com/opinions/nokia-lumia-930-vs-nokia-lumia-925

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 21:19 (cropunk).
15 godina
odjavljen

Pošto je Lumia 930 novija, trebala bi više nadogradnji dobiti? to je jedino trenutno privlačnije na njoj, još jači hardver (nebitan na WP), veći zaslon i bolja kamera

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji su još dobri web shopovi u HR za kupovinu mobitela?

Hvala

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

i veca memorija 32 giga.ali sto se tice jacine proc/ram istina da ne utjece toliko kolko na recimo androidu.Makar govore da ce za neke funkcije 8.1 morat imat bar minimum 1 gb rama....sad dal ce biti potrebno jos jace,mozda sad ne ali za buducnost mozda? i onak ako bi uzimao 925-930 isao bi sigurno na duze vrijeme par godina,a ne na god il dve.

Citam,cujem da nema stekanja radi fluidno ko prvog dana,ali dal je netko imao sa njima ikakvih drugih problema, nekih odredenih kvarova ili se radi tip top ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
forzzuk kaže...

Koji su još dobri web shopovi u HR za kupovinu mobitela?

Hvala

edigital ima najjeftinju ponudu mobitela,ali jako los odnos sa kupcima sto se tice popravaka.Makar se to tice uglavnom kompjutera  za mobitele ne znam,a i oni se bar opcenito manje kvare ali opet....

najlakse ti je otici na stranice ponuda ili jeftinije i tamo upisat model i izbaciti sve stranice koje imaju sa ponudom doticnog mobitela

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 21:51 (cropunk).
14 godina
cropunk kaže...

edigital ima najjeftinju ponudu mobitela,ali jako los odnos sa kupcima sto se tice popravaka.

Sve to ovisi o sreci, ja kada sam dobio Lumiu 820 s kao ne dokraja obojanom tipkom za glasnocu, oni su mi zamijenili na licu mjesta, no questions asked.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 21:52 (gamer34).
17 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 21:55 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

piše ti lijevo da je iz vip pretplate

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

a nisam uopce to skuzio,onda je sve jasno,thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Momci, pomozite mi molim vas još jednom.

Koji je trenutno najisplativiji mobitel za kupiti kod nas, (domaći web shopovi, vjerojatno Extreme Digital jer su jeftiniji) po omjeru dobivenog-uloženog (performanse/dizajn/kvaliteta) do striktno 1000HRK.

Slobodno nabrojite nekoliko komada da imam refrencu za daljnje googlanje, rewievove i usporedbe.

Dakle, ne preko, koliko god bolji dostupan uređaj bio za 100injak kuna više.

Puno hvala unaprijed.

{#}

Something witty.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

i meni bi trebala neka preporuka. možda čak isto do 1000kn...

može iz domaćih dučana, može i ebay, ali tu treba ubrojit i pdv, ako se mora platit, tak da to vjerojatno otpada

ali prije da pitam koji od ova 2 je bolje uzet..

na bonbonu sam, znači mora radit na 097/8/9 mrežu..

gledam huawei Y300 ili Alcatel OT Idol Mini u bonbonu, 650 i 900kn

dakle, cijene su ispod 1000kn, jer gledam da je čim jeftinije..

što najbolje uzeti za tu lovu, recimo za nešto između, do 800kn...

ne moraju biti ova dva gore nabrojena, samo da je najbolje za tu cijenu...

trenutno sam na Sonicu koji mi je malo postao prespor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 23:38 (T0mB1ll).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Koji je trenutno najisplativiji mobitel za kupiti kod nas, (domaći web shopovi, vjerojatno Extreme Digital jer su jeftiniji) po omjeru dobivenog-uloženog (performanse/dizajn/kvaliteta) do striktno 1000HRK.

Slobodno nabrojite nekoliko komada da imam refrencu za daljnje googlanje, rewievove i usporedbe.

Puno hvala unaprijed.

{#}

Lumia 520 onda ;)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
forzzuk kaže...

Koji je trenutno najisplativiji mobitel za kupiti kod nas, do striktno 1000HRK.

Lumia 520 onda ;)

Nažalost nema prednju kameru koju pokušavam ugurati u ovaj cjenovni rang, ni bljeskalicu.

Van toga, simpatičan i kvalitetan mob.

Nemam ništa protiv WP ionako.

Hvala na ideji kolega ali idemo dalje {#}

EDIT:

Mislim da sam našao nešto dobro, taman za te pare i specifikacije,

Galaxy S Duos 2

Ravnih 1000kn, dvojezgreni, 768 RAM-a, solidan 4.0 ekran, prednja i straznja kamera, blic, novija android verzija, reputabilna firma..

izgleda da je to to za ovaj konkretni slučaj.

Pročitao sam 4-5 reviewova, svi redom mob svrstavaju u entry level (što naravno i jest) smartphone čiji

su eventualni nedostatci manjak interne memorije (4GB - 1,8 usable) i nešto slabiji odaziv zbog manje radne memorije.

Meni se čini da za krajnje jednostavnu uporabu (par aplikacija, nikakve igre), ovaj mobitel je savršen za nezahtjevnog korisnika

kojem i tražim mob.

Naravno, kad usporedim s svojim SIII, stvar je nebo-zemlja ali isto tako svoj SIII mogu usporediti s nekim jačim uređajima i dobiti isti efekt.

vaše mišljenje?

Something witty.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 1:39 (forzzuk).
13 godina

Odgovor za T0mB1ll

Alcatel OT Idol Mini nisam nikada bila ljubitelj Alkatela

A huawei Y300 koristim vise od pola godine i jako sam zadovoljna {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 14:39 (medoplavi).
14 godina

@forzzuk uzmi to ;)

13 godina
Treba mi mala pomoc u izboru uredaja,sto uzeti od ovog ponudenog i razlog:
1. LG Optimus F6 LTE
2. Sony Xperia M purple
3. HTC Desire 500 white
4. Alcatel One Touch Idol

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Uzmi Alcatel. Jedino on može preživjeti pad sa 9 metara uz par ogrebotina.

Ja bi uzeo F6 sebi jer već imam LTE uređaj i brzina je do jajcih.
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
13 godina
forzzuk kaže...

Puno hvala unaprijed.

{#}

Huawei Ascend Y300

Ostatak love potrošiš na opremu tipa micro sd kartica, maska itd...

13 godina
The Man kaže...
Uzmi Alcatel. Jedino on može preživjeti pad sa 9 metara uz par ogrebotina.

Ja bi uzeo F6 sebi jer već imam LTE uređaj i brzina je do jajcih.

I mene najvise vuce f6....ali svaki savjet je dobro dosao

14 godina
medoplavi kaže...
Treba mi mala pomoc u izboru uredaja,sto uzeti od ovog ponudenog i razlog:
1. LG Optimus F6 LTE
2. Sony Xperia M purple
3. HTC Desire 500 white
4. Alcatel One Touch Idol

Ja bi uzeo HTC Desire 500.

2 LG Optimus F6
1 Sony Xperia M
5 HTC Desire 500
0 Alcatel One Touch Idol
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 15:51 (dinos3).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice