Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.504
|
čitano: 13.025.019
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Pomoć pri odabiru mobitela

Za kolegu filu .

U cijeni 2000 novcanica moj izbor ili S3 ili Sony XZ . Iz izkustva radje bi isao na Sony jer sam ga imao 2 mjeseca . Mob je stvarno puska , HW melje sve sto mu ubacis bez imslo trzanja . Baterija je medju boljima na trzistu . Price o kutevima vidljivosti ekrana kod mene su bile smijesne jer toga nije bilo - valjda sam imao dobar primjerak jer pricaju da ima dvije vrste bolji i losiji ali to mozes provjeriti prije kupnje . S3 ima buraz i stvarno je miljama iza Sonya . Osjecaj u ruci po mom misljenju je stvarno premijum - ostri rubovi , dosta masivan , staklo s obje strane , Ne skripi kod stiskanja . Ostri rubovi uvelike sprjecavaju da ti mob ne isklizne slucajno iz ruke za razliku od S3 ili vecine drugih ergonomski oblikovanih plasticija gladkih kucista koji samo kao da cekaju da ispadnu . Meni se ukazala sansa i presao sam na LG G2 . HW i nema neke velike razlike u svakodnevnom koristenju , baterija nesto bolja nego na Sonyu . Ali zato ima puno vise fora tipa - kuckanje po ekranu ga pali - gasi , dok gledas ekran ne gasi ga .... sto djidja . Jedina mana Sonya je folija na ekranu - skreen protektor obavezno moras stavit jer ogigigi folija je katastrofa , nakon mjesec dana vide se kao pohabale fleke . Mob je bio od prvog dana u silikonu i torbici ali se uspio zasrat . Evo tolko ukratko od mene {#}.

Moj PC  
4 0 hvala 4
17 godina

Poz, zanima me da li se ispalti mozda kupiti (tcom ima neke svoje akcije) lumia 625. DO sad nisam imao iskustva  sa njima,samo andorid - koji sad koristim (i steka ubi boze) i iphone (koji mi se osobno nikako ne svida,3s verzija mislim).A nekak mi se cine te lumie pozitivne,nesto bolje od ovog.Pa me znaci zanima ova verzija ili mozda je neka bolja (makar usporedivao nisam vidio nesto previse,nedostatak prosirenja sd kartice me odbija - 925 makar mozda to i nije toliko bitno? a plus jedino cijena isto je malo veca razlika.). Isto sam vidio da ce sve dobiti koje su na 8, prosirenje na 8.1  (ako se varam ispravak). Ili ipak neka druga opcija mobitela? ne znam iskreno sav sam zbunjen svim tim.

pa eto ukratko,dugo kako vam se vec svida,citao dosta o njima,ali nekak mi iz prve ruke tko moze draze. thx unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 21:16 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da li je moguće slati slike i muziku sa Windows Phone na Android i obratno?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
ghost6 kaže...

Bluetooth ?

Ili preko USB kabela prebaciti na PC pa s PC-a na mobilni uređaj.

Majke mi
11 godina
neaktivan
cropunk kaže...

Poz, zanima me da li se ispalti mozda kupiti (tcom ima neke svoje akcije) lumia 625. DO sad nisam imao iskustva  sa njima,samo andorid - koji sad koristim (i steka ubi boze) i iphone (koji mi se osobno nikako ne svida,3s verzija mislim).A nekak mi se cine te lumie pozitivne,nesto bolje od ovog.Pa me znaci zanima ova verzija ili mozda je neka bolja (makar usporedivao nisam vidio nesto previse,nedostatak prosirenja sd kartice me odbija - 925 makar mozda to i nije toliko bitno? a plus jedino cijena isto je malo veca razlika.). Isto sam vidio da ce sve dobiti koje su na 8, prosirenje na 8.1  (ako se varam ispravak). Ili ipak neka druga opcija mobitela? ne znam iskreno sav sam zbunjen svim tim.

pa eto ukratko,dugo kako vam se vec svida,citao dosta o njima,ali nekak mi iz prve ruke tko moze draze. thx unaprijed.

Ako već želiš uzeti neki WP  mobitel, bolje ti je da ideš na 1gb RAM-a. 625 ima 512mb RAM. Što se tiče samog OS dosta je stabilniji i fluidniji od Androida,jedino ako ti ne smeta manjak aplikacija.Ali ne brini za to,svaki dan se proširuje market. {#}

Dobra lumia,a koja nije puno skupa je 820. Negdje oko 150-200 eura. Ali ako bi želio bolju,uzmi 920. Ne razlikuje se mnogo od 925 a jeftinija je za oko cca. 300-400kn.

A što se tiče update,u pravu se.Sve mob. koji imaju 8.0 u ovom mjesecu će dobiti update na 8.1, koji je PREsavršen. Mnogo novih dodataka,pogotovo action center (kao kod androida kad "odozgo" povučeš pa ti se pojave notifikacije, i Cortana-slično Google Now,ali bolje).

Po mom mišljenu,WP su najbolji,Androidi su malo precijenjeni. Jest da oni imaju mogućnost slobodne dorade i ušminkavanja mobitela i dosta app,ali zar ti nije više bitna kvaliteta i fluidnost mobitela,nego da li će imati 1000+ nekih app koje ti nikad neće trebati?

11 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
ghost6 kaže...

Bluetooth ?

Ili preko USB kabela prebaciti na PC pa s PC-a na mobilni uređaj.

Preko bluetootha,zaboravila napisati

15 godina

Kakav je taj windows na mobu? Frend mi veli da će mi se svidjetui...doma sam na osmici i super mi je, e sad on zato misli da će mi sjesti bolje nego android na kojem sam kod brata, buraza i ostalim mobovima već naviknuo.

Nezz.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Kakav je taj windows na mobu? Frend mi veli da će mi se svidjetui...doma sam na osmici i super mi je, e sad on zato misli da će mi sjesti bolje nego android na kojem sam kod brata, buraza i ostalim mobovima već naviknuo.

Nezz.

Solidan je, ali meni jako smeta manjak aplikacija.

15 godina
Deawood kaže...
fila2208 kaže...

Nezz.

Solidan je, ali meni jako smeta manjak aplikacija.

Nema neki market kao i android ha?

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
15 godina
odjavljen
Imat ces najosnovnije aplikacije, brzo sucelje i jako stabilno, ako se ne palis na flashanje ROM-ova na mobitelu i sl, WP8 je jako dobar sustav, a bit ce jos bolji sa novom nadogradnjom, ja sam ga isprobao i mogu ti ga preporuciti
Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
13 godina
LG Optimus F6 LTE isplati li ga se kupiti ima li tko iskustva

0 0 hvala 0
14 godina
Ima market naravno, ali nema toliko aplikacija kao na adndroidu, mada su one vece tamo.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
12 godina
Fila, kupi Lumiu 925, i budes miran neko vrijeme...promjenio sam hrpu mobitela...izmedju ostalih, HTC One sam drzao mj dana, S4 3 tj, iPhone 5 mj dana, onda sam privremeno uzeo bas E72, i bio sam zadovoljniji od svih ovih prijasjih, i onda sam se odlucio za Lumiu 925. Imam je od 10. mj i stvarno sam zadovoljan...cekam update na 8.1, tako da pokrpa neke sitne propuste...
Enjoy The Silence
17 godina
odjavljen

Sto bi uzeli da mozete birati izmedju LG G2 i Nexus-a 5?

Nexus 5 je ajmo rec stotinjak kuna jeftiniji.

Prednosti Nexus-a:

- dizajn

- nesto je manjih dimenzija od lg2

- Android koji definitivno nece imati problem sa lagganjem i glupostima

Prednosti LG-a

- bolja baterija

- bolja kamere (mada mi to ne igra preveliku ulogu)

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Edge kaže...

Sto bi uzeli da mozete birati izmedju LG G2 i Nexus-a 5?

Nexus 5 je ajmo rec stotinjak kuna jeftiniji.

Prednosti Nexus-a:

- dizajn

- nesto je manjih dimenzija od lg2

- Android koji definitivno nece imati problem sa lagganjem i glupostima

Prednosti LG-a

- bolja baterija

- bolja kamere (mada mi to ne igra preveliku ulogu)

Ja bih uzela Nexus 5. Jer OS na njemu radi besprijekorno i bez štekanja.Redovno dobivaš update jer je Googlov. Dobra je podrška,čisti Android. Nema hrpu aplikacija koje ti nikad neće trebati.

15 godina
odjavljen
Ja tu nebi razmisljao i uzeo bi G2, dosta bolja baterija i kamera, a mozes i na njega bubnut custom ROM neki (AOSP)
Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Ja tu nebi razmisljao i uzeo bi G2, dosta bolja baterija i kamera, a mozes i na njega bubnut custom ROM neki (AOSP)

Baš to, imo sam oba i bez ikakvog razmišljanja G2.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
11 godina
neaktivan

Može li na windows phone sučelje ići neki custom rom? Za Nokiu Lumiu 520? Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje.

Naime,pošto planiram kupiti neki punjač za bežično punjenje mobitela,kao što su Lumia 920,Nexus 4 itd., da li ti punjači moraju biti uključeni u struju dok se mob puni?

Ono kad stavim mob na njega,da li taj punjač treba biti uključen u struju ili preko nekog USB adaptera ili radi na neke baterije?

Pošto mi je glupo,ako mora biti u struju,koja je razlika nego normalni punjači,opet ti treba struja

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
ghost6 kaže...

Imam jedno pitanje.

Naime,pošto planiram kupiti neki punjač za bežično punjenje mobitela,kao što su Lumia 920,Nexus 4 itd., da li ti punjači moraju biti uključeni u struju dok se mob puni?

Ono kad stavim mob na njega,da li taj punjač treba biti uključen u struju ili preko nekog USB adaptera ili radi na neke baterije?

Pošto mi je glupo,ako mora biti u struju,koja je razlika nego normalni punjači,opet ti treba struja

To je glupost. Mora biti uštekan u utičnicu i mob mora biti na toj podlozi (znaći zapravo nije bežićno punjenje).
14 godina
ghost6 kaže...

Imam jedno pitanje.

Naravno da treba biti ustekan, nemre izvuc struju iz zraka. Poanta je da ne moras uredaj ustekavat nego ovo ustekas jednom i to je to. Mozda postoje i neki na baterije, ali takve ja nisam vidio.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
14 godina
neaktivan

Frend mi gleda koji mobitel da uzme do 1600 kn u narednih par tjedana...

ja gledam da bude neki novi, ne korišteni..pa ako može par imena. Nisam baš na "ti" s srednjom kategorijom mobitela, pa ne znam :)

budem mu pogledao i u italiji, možda neka Lumia...ili neki android

išao bi na bonove, nikakve pretplate, možda i neki korišteni koji spadaju u tu kategoriju..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav...Supruga je naslijedila moj LG E975 i nije nimalo zadovoljna kvalitetom kamere...sada bi molio za savjet.

Znaći kamera je najveći prioritet, android naravno ,do nekih 2000 kuna...s3 mi je nekako ˝ostario˝, za s4 ˝kratak˝...

Hvala unaprijed na prijedlozima

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
geci1981 kaže...

Pozdrav...Supruga je naslijedila moj LG E975 i nije nimalo zadovoljna kvalitetom kamere...sada bi molio za savjet.

Znaći kamera je najveći prioritet, android naravno ,do nekih 2000 kuna...s3 mi je nekako ˝ostario˝, za s4 ˝kratak˝...

Hvala unaprijed na prijedlozima

Sony X Z {#}

14 godina
Xperia Z nova s njuskala ili S3 novi iz trgovine. Iako je s3 sada vec uredaj star 2 god. i dalje je odlican jer se napredak u smartphonima sve vise smanjuje, a kamera mu je takoder jos uvijek poprilicno dobra.
14 godina
neaktivan

Osobno imam Z1 compact i nisam baš impresioniran kamerom :(

Možda zato što imam i nokiu 808 :)

Sve u svemu, ženi ne dam ni jedan od ta 2 :)

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
geci1981 kaže...

Osobno imam Z1 compact i nisam baš impresioniran kamerom :(

Možda zato što imam i nokiu 808 :)

Sve u svemu, ženi ne dam ni jedan od ta 2 :)

Da se nebudes predomislio ako i ona tebi nebude {#}-

Bolje joj kupi novi mob.

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trebala bi malu pomoć, troumim se između ova tri modela mobitela:

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_m-5497.php

http://www.gsmarena.com/zte_blade_v-5682.php

http://www.gsmarena.com/gigabyte_gsmart_roma_r2-5808.php

Koji bi po vama bio najbolji za neko prosjecno korištenje mobitela...znači pozivi, poruke, muzika, net (dosta net-a ) i povremeno navigacija ? Kamera je nebitna, izdvojila sam mobitele sa 4'' ekranom.

Sony je nešto skuplji od ostala dva modela, al mi se čini da oni uopče ne zaostaju za njim {#}

0 0 hvala 0
17 godina

Ovo smeće od GSMarta slobodno izbaci iz izbora

14 godina
Tonkica24 kaže...

Pozdrav!

Trebala bi malu pomoć, troumim se između ova tri modela mobitela:

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_m-5497.php

http://www.gsmarena.com/zte_blade_v-5682.php

http://www.gsmarena.com/gigabyte_gsmart_roma_r2-5808.php

Koji bi po vama bio najbolji za neko prosjecno korištenje mobitela...znači pozivi, poruke, muzika, net (dosta net-a ) i povremeno navigacija ? Kamera je nebitna, izdvojila sam mobitele sa 4'' ekranom.

Sony je nešto skuplji od ostala dva modela, al mi se čini da oni uopče ne zaostaju za njim {#}

Koliki ti je budzet?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice