Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.764
|
čitano: 13.742.408
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Sto se tice kamere, S3 na dnevnom svijetlu, u low lightu Lumia 920, te Lumie stvarno pate od manjka detalja na dnevnom svijetlu..

Da ja biram, uzeo bi S3, nekako sam pristraniji Androidu i S3 mi se cini kao kompletniji uredaj, te za njega ima hrpa ROM-ova na XDA
Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
12 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Ako osim tih igara ne igras neke druge, posto ih na wp8 nema previse, ja bi isao na Lumiu. Ljepsa, bolja kamera, brza i fluidnija, po meni bolji display (IPS i moze se koristiti s rukavicama), a i stize 8.1 update koji bi trebao bit preheben. No medutim S3 ima utor za sd karticu i vadljivu bateriju, te je android puno prilagodljiviji i mozes se igrat s njim i podesavat koliko ti srce zeli te ima vise aplikacija mada su mnoge beskorisne. Na kraju je odluka na tebi i najvise se svodi na Android vs WP8.

Ma to su mi onako neke najbolje.

A što se tiče memorije,32 GB mi je više no dovoljno.

12 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Sto se tice kamere, S3 na dnevnom svijetlu, u low lightu Lumia 920, te Lumie stvarno pate od manjka detalja na dnevnom svijetlu..

Da ja biram, uzeo bi S3, nekako sam pristraniji Androidu i S3 mi se cini kao kompletniji uredaj, te za njega ima hrpa ROM-ova na XDA

Meni je S3 isto dobar mobitel,ali bojim se da će 1 godinu biti prespor. Pošto ima samo 1gb RAMa o onaj Android se stalno unapređuje,bit će prejak za njega.

L920 isto ima 1gb ali Windows nije toliko zahtjevan kao Android

15 godina
neaktivan
ghost6 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Meni je S3 isto dobar mobitel,ali bojim se da će 1 godinu biti prespor. Pošto ima samo 1gb RAMa o onaj Android se stalno unapređuje,bit će prejak za njega.

slike na lumiji su bolje nakon updatea, pogotovo ostrina

http://www.wpcentral.com/nokia-improves-lumia-920-camera-comparison

sto se tice cpu-a, s3 je brzi u benchmark-ima, a za sve ostalo...

nemojmo zaboravit ni na nokia maps, bezicno punjenje, ois,... a i lumia je izradena kao tenk

ne kazem da je s3 los, ima i on prednosti, ali ako hoces pouzdani mob koji radi 1. i 100. dan isto > wp

15 godina
EchoOne kaže...

dpreview kaže da je kamera na S3 bolja.. Nekako više njima vjerujem...

Lumia je za po meni precijenjena u odnosu na S3.. o bržem procesoru, jačoj grafici, boljoj kameri, izmjenjivoj bateriji i micro sd karticama ne treba govoriti.

Izgled je stvar ukusa. Meni je također Lumia ljepša ali samo u žutoj boji. Bijela i crna su mi bezveze, no sve je to od osobe do osobe.

Ne znam, eto ja sam gledao par reviewa i usporedba i obicno im je kamera po danu podjednaka, ali Lumia pere po noci. A S3-u brzi procesor i grafa nista ne znace kada je android puno tezi OS od windows phona i jos je gore TW. Imao sam 8x i S3 pa znam. A izgled je stvar ukusa, ali mislim da bi 9 od 10 reklo da je Lumia ljepsa i jos je vrhunski izradena. {#}

ghost6 kaže...

Andorid se unaprijeduje, ali ne postaje tezi vec je i dio napredka u tome da je sve laksi pa bolje radi na slabijim uredajim, no problem je sto je pitanje na kojoj ce verziji Andorida S3 zavrsiti posto ni Kitkat nije siguran. 

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
12 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Molim vas koliko bih mogao dobiti za staru nokiu n95(bez baterije)? Hoce covjek da mu ju prodam za dijelove i pita za cijenu a ja ne znam kaj mu reci. Eto koliko bi to bilo otprilike a da ne ispadnem smijesan sa cijenom? Hvala

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
apoteka kaže...
ghost6 kaže...
MARKOZD15 kaže...

slike na lumiji su bolje nakon updatea, pogotovo ostrina

http://www.wpcentral.com/nokia-improves-lumia-920-camera-comparison

sto se tice cpu-a, s3 je brzi u benchmark-ima, a za sve ostalo...

nemojmo zaboravit ni na nokia maps, bezicno punjenje, ois,... a i lumia je izradena kao tenk

ne kazem da je s3 los, ima i on prednosti, ali ako hoces pouzdani mob koji radi 1. i 100. dan isto > wp

Ma znam ja sve to. Kvalitetniji je WP,ali samo je problem aplikacija. Imaju sve one potrebne,ali opet nema sve. Nadam se da će se unaprijediti :D

12 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
EchoOne kaže...

dpreview kaže da je kamera na S3 bolja.. Nekako više njima vjerujem...

Lumia je za po meni precijenjena u odnosu na S3.. o bržem procesoru, jačoj grafici, boljoj kameri, izmjenjivoj bateriji i micro sd karticama ne treba govoriti.

Izgled je stvar ukusa. Meni je također Lumia ljepša ali samo u žutoj boji. Bijela i crna su mi bezveze, no sve je to od osobe do osobe.

Ne znam, eto ja sam gledao par reviewa i usporedba i obicno im je kamera po danu podjednaka, ali Lumia pere po noci. A S3-u brzi procesor i grafa nista ne znace kada je android puno tezi OS od windows phona i jos je gore TW. Imao sam 8x i S3 pa znam. A izgled je stvar ukusa, ali mislim da bi 9 od 10 reklo da je Lumia ljepsa i jos je vrhunski izradena. {#}

ghost6 kaže...

Andorid se unaprijeduje, ali ne postaje tezi vec je i dio napredka u tome da je sve laksi pa bolje radi na slabijim uredajim, no problem je sto je pitanje na kojoj ce verziji Andorida S3 zavrsiti posto ni Kitkat nije siguran. 

Upravo zbog te kamera hoću L920. A može li se sa WP preko bluetootha slati slike i muzika na Android i obrnuto

15 godina

Kvalitetan smartphone do 2000kn, bil se dalo naći nešto što ima većinu opcija a opet nije glomazno?

thy.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
@fila

Imas Galaxy S3 za cca 2000KN u svijetu medija, ako ti je prevelik pogledaj si onda Lumiu 920 polovno, Galaxy S4 Mini polovno itd

Iako meni npr S3 odlicno lezi u ruci
Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
15 godina
Ili imas na njuskalu za oko 2000kn novu Xperiu Z, po meni bolji izbor od s3.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
15 godina
odjavljen
Rekao je da nebi glomazan neki, XZ je ogromna
12 godina
Jedna cura sa kojom izlazim ima S3 sa 4.3...nema previse aplikacija i fileova opcenito...mobitel je tako uzasno spor da je to bezobrazno...njena mater ima isti i sve jako slicno...ista prica, tako da naspram S3, Lumia 920 je raketa.
Enjoy The Silence
14 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
Jedna cura sa kojom izlazim ima S3 sa 4.3...nema previse aplikacija i fileova opcenito...mobitel je tako uzasno spor da je to bezobrazno...njena mater ima isti i sve jako slicno...ista prica, tako da naspram S3, Lumia 920 je raketa.

Moram se slozit. Moj frend ima 4.2.1 ja mislim al nisam siguran. Na fejsu sam i ram je na 90% . definitivno treba rootat taj mobitel jer na org. se muci !

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
12 godina

Neki dobar custom ROM bi mozda taj mobitel ozivio, jer orig Samsung je stvarno impresivno spor i lagav. Imao sam S3 LTE prije god dana i ne sjecam se da je tako ocajno radio, dapace, bio sam sasvim zadovoljan. Nakon moje Lumie 925, korostiti 2 min S3 i promjeniti neku postavku mi je diglo zivce...

Enjoy The Silence

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen

CM 10.2 ili AOSP NeatROM i prodisat ce mobitel :)

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
MatijaZG kaže...

Imao sam S3 LTE prije god dana i ne sjecam se da je tako ocajno radio, dapace, bio sam sasvim zadovoljan.

S3 LTE ima 2GB RAMa pa je razlika.

16 godina
neaktivan

Nije to toliko do ta 2GB RAMa koliko do toga da je Samsung shebao 4.3 na S III.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

3 0 hvala 0
15 godina

Hvala na savjetima

Nokia e72 taj sad imam i bio sam zadovoljan dok se sad nije počeo glupirati. Nisam advanced user, volim da je mobitel ureadn brz i čist, ne treba mi hrpa aplikacija i ne volim baš tač ali šta ću moram preći na taj tač (touch)

Lumia? S3? neka xperia?

Još koji? neki lg? HTC?

hvala svima, matija, marko i ostlai.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 14:42 (fila2208).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
@

Galaxy S3 - dobra kamera, brz samo uz custom ROM, fin ekran itd
Xperia Z - solidan ekran, jako dobra kamera, vrhunska fluidnost i optimiziranost sucelja itd
Lumia 920/925 - vrhunska kamera, fluidnost mu nema premca itd

Malo guglaj i recenzije pogledaj pa koji ti se svidi :)
15 godina

naginjem nokijama uvijek, a brat ima zamzunga s2 i koliko sam vidio dobar je.

cura ima htc i nisam zadovoljan, a frend je na nekoj xperiji koja je toliko zagušena da to nije istina.

Moram cijene pogledati!

Dobro suzili ste mi izbor, hvala!

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Hvala na savjetima

Nokia e72 taj sad imam i bio sam zadovoljan dok se sad nije počeo glupirati. Nisam advanced user, volim da je mobitel ureadn brz i čist, ne treba mi hrpa aplikacija i ne volim baš tač ali šta ću moram preći na taj tač (touch)

Lumia? S3? neka xperia?

Još koji? neki lg? HTC?

hvala svima, matija, marko i ostlai.

Ako trebaš mobitel koji je uredan, brz i čist onda ili neki Nexus ili iPhone ili WP.

Sad koji modeli to ovisi s kojom svotom raspolažeš.

15 godina
Deawood kaže...

Ako trebaš mobitel koji je uredan, brz i čist onda ili neki Nexus ili iPhone ili WP.

Sad koji modeli to ovisi s kojom svotom raspolažeš.

iphone ne dolazi u obzir.

Lg Nexus?

Svota je do nekih 2000kn. Rada bi neki mobitel koji nije neki show off već da nema neke posebne tvorničke bugove, odrađuje sve što mu zadam.

A eto sad sam uszio izbor na par pa ću vidjeti, hvala.

14 godina
odjavljen

Da, LG Nexus (od Googlea zapravo, LG ga proizvodi).

Za te pare se može čak naći i Nexus 5 koji je high-end mobitel sa specifikacijama kao npr. LG G2.

Nexus je ispred drugih zato jer updateovi dolaze direkt iz Googlea pa kad izađe nova verzija androida 100% ćeš dobiti u najkraćem mogućem roku zato jer to ne ovisi o LGu nego Googleu.

I android koji dobiješ na Nexusu je jako izglancan i nema "bugova" (kao i ostatak ekipe).

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
@fila

Ovisno koji Sony, imam Z koja sa 20ak apk u pozadini i ne steka nimalo ;) al naravno neka ti bude po volji, po tvojim potrebama mislim da bi ti odlicno Lumia 925 sjela
12 godina
neaktivan

Ima li razlike između Lumia 920 i Lumia 925?

Po karakteristika su iste,a 925 je dosta skuplja?

Zbog čega

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
ghost6 kaže...

Ima li razlike između Lumia 920 i Lumia 925?

Po karakteristika su iste,a 925 je dosta skuplja?

Zbog čega

925 je za nekih 50 grama laganija i ima AMOLED dok 920 ima IPS ekran. I navodno da 925 ima bolju "bateriju".

Pa nije 925 dosta skuplja, razlika je ~300kn.

12 godina
neaktivan

Znači nema sad nekih razlika u brzini i tako to?

14 godina
odjavljen

Ne.

0 0 hvala 0
15 godina

+ 925 ima samo 16gb memorije, bez mogučnosti proširenja, dok 920 ima 32gb. uz to, 925 kamera se sastoji od 6 leća naspram 5 kod 920 pa bi trebala dati malo bolje slike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice