Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.050
|
čitano: 12.577.537
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
zuper kaže...

kolko ja znam nemaju isti hardver. lumia ima dual core krait armv7 jezgre, a y300 scorpion armv5. i grafička je jača kod lumije.

Oboje su na ARMv7 (ARMv7-A za Lumiu), samo Lumia ima nešto poboljšane cortex A9 jezgre (Krait), a Y300 nešto najbliže cortex A5 jezgrama. Gledano DMIPS/MHz, Lumia bi treabla imati bar 60% više procesorske snage na istom taktu (oboje su po 1GHz)..

I Snap8227 koji je u Lumiji je rađen u 28nm, a 8225 iz Huaweia je u 45nm.

60% više procesorske snage, novija generacija procesora, jači GPU i WP8 su 4 dovoljna razloga da Lumia radi bolje od Huaweia.

To ne umanjuje vrijednost Huaweia koji je za 600 kn u Simpa akciji bio sasvim dobar omjer uloženog i dobivenog ;)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
12 godina
chaselol kaže....

brate sto ljudi pricaju gluposti na ovom forumu, da je y300 entry telefon a ta lumia je kao high class, a IDENTICAN HARDVER IMAJU ALO!?

Boze dragi pricate gluposti sto je neki hajvan nokia fanboy napisao na nekom forumu a niko nista nije pisao iz licnog iskustva. Y300 je trenutno best buy telefon sto se tice ulozeno = dobijeno, znam da je previse Nokia klinaca u ovoj temi, koji samo vidi propalu Nokiu kao najbolji brend.

Previse dajete savjete bez licnog iskustva. Previse. Boli me uvo za TD, kad se ponasate kao djeca.

Y300 je bolji izbor od Lumie, cao zdravo. Telefon leti kad se sredi ROM a to se uradi za 10tak minuta, a ni stock verzija nije za odbaciti. Lijep pozdrav, baci oko na y300 temu na forumu pa vidi sta ljudi pricaju umjesto da pises gluposti bez ikakve osnove. 

Smanji dozivljaj...ocito si u zivotu probao samo taj Y300 i sada ga hvalis na sva zvona. Nisam rekao da je Lumia top uredjaj...to je solidna stvarcica koja odlicno radi...dovoljno je reci da brzina u izborniku je ista kao na mojoj lumiji 925...o hardware ti necu tu objasnjavati razlike jer vidim da se ne kuzis u to...nemoj gledati sto je dualcore 1 ghz...pogledaj moj potpis i vidi koje sam sve mobitele posjedovao. Xperia U ima npr isto dualcore 1 ghz sa 512mb ram-a..reklo bi se da je to isto kao Lumia, ali vjeruj mi, nakon updatea na ICS, taj mobitel je postao doslovno smece. Dakle, software je jedna od kljucnih stavki da mobitel radi kako treba...vidi iphone 5, isto ima dualcore...da nije Huawei bolji i od tog uredjaja? {#} Procesori imaju 1000 razlicitih parametra po kojima se razlikuju...pitanje: jel po tebi jaci jedan Snap S4 Pro dual-core 1,5 ghz ili Snap 200 quad-core 1,2 ghz? Android nije optimiziran na prakticki svim uredjajima i to je najveci problem to OSa...gotova prica...Y300 je za 600kn super pogodak, ali ga ne mozes usporediti sa Lumiom, tocka. Tebi je taj Y300 vjerojatno prvi "bolji" mobitel, totalno si zaljubljen u njega i po tvome misljenju, ne postoji nesto bolje. Eto, probaj koristiti pokojeg drugog uredjaja da uvidis razliku.

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
14 godina
chaselol kaže...

brate sto ljudi pricaju gluposti na ovom forumu, da je y300 entry telefon a ta lumia je kao high class, a IDENTICAN HARDVER IMAJU ALO!?

EchoOne kaže...

Oboje su na ARMv7 (ARMv7-A za Lumiu), samo Lumia ima nešto poboljšane cortex A9 jezgre (Krait), a Y300 nešto najbliže cortex A5 jezgrama. Gledano DMIPS/MHz, Lumia bi treabla imati bar 60% više procesorske snage na istom taktu (oboje su po 1GHz)..

I Snap8227 koji je u Lumiji je rađen u 28nm, a 8225 iz Huaweia je u 45nm.

60% više procesorske snage, novija generacija procesora, jači GPU i WP8 su 4 dovoljna razloga da Lumia radi bolje od Huaweia.

To ne umanjuje vrijednost Huaweia koji je za 600 kn u Simpa akciji bio sasvim dobar omjer uloženog i dobivenog ;)

Eto kolega ti je sve objasnio, nemaju isti hardware, a i da imaju Lumia bi opet bila brza i fluidnija zbog "lakseg" os. I Huawei je bolja prilika za 600kn, ali ja ga jednostavno nigdje ne nalazim za tolko, trenutno je 1100kn u simpi i 600kn na racunu, a istovremeno se Lumia moze uzet u vipu za istu cijenu samo sto dobije 1100kn na racunu i to se po meni bolje isplati.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pitanje jedno

LG G2 ili Samsung Galaxy S4?

Cjenovno mi je isto tako da to neigra ulogu

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Kelam kaže...

Pitanje jedno

LG G2 ili Samsung Galaxy S4?

Cjenovno mi je isto tako da to neigra ulogu

Svakako LG G2.

15 godina
maxy0 kaže...
treba mi mobitel za buraza. nije uopce zahtijevan korisnik, trazi samo da bude android, ekran veci od 4.5 incha a manji/ili od 5, da nije spor znaci da ima sto je bolje specifikacije, a cijena do 1500 kn. marka nije bitna, al nebih volio ni bas nekog žblj kineza ako je to moguce. znaci veci  obavezno od 4.5''

Ima li takvoga?

12 godina
maxy0 kaže...
maxy0 kaže...
treba mi mobitel za buraza. nije uopce zahtijevan korisnik, trazi samo da bude android, ekran veci od 4.5 incha a manji/ili od 5, da nije spor znaci da ima sto je bolje specifikacije, a cijena do 1500 kn. marka nije bitna, al nebih volio ni bas nekog žblj kineza ako je to moguce. znaci veci  obavezno od 4.5''

Ima li takvoga?

Ako zelis android, onda Moto G...ne pratim taj cjenovni rang, ali cini mi se da su ostali svi Prestigio i sl kineske gluposti...imas Samsung Ativ S, znaci kao S3 samo sto ima Windows Phone. Ako nije zahtjevni korisnik, nece mu nista mjenjati (osim ako ne kupuje mobitel da bi igrao candy crush i ostale gluposti kojih na WP nema). Ja sam zahtjevni korisnik, ali ipak "prezivljavam" sa WP8...imao hrpu androida i na kraju zavrsio na WP i prezadovoljan sam.

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
14 godina
maxy0 kaže...
maxy0 kaže...

Ima li takvoga?

http://www.edigital.hr/Pametni_telefoni/ConCorde_SmartPhone_5000_Dual_SIM_8GB_pametni_telefon_Black_%28Android%29-p45787.html

dva testa. koristi prevoditelj

http://www.wikitech.hu/tesztek/2013/12/06/teszt-concorde-smartphone-5000-ismeretlen-ismeros/

http://gadgets.postr.hu/phablet-teszt-concorde-smartphone-5000

14 godina

Samo da javim da sam na kraju uzeo Gigabyte GS202, mislim da će biti dovoljan za moje skromne potrebe. {#}

Majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koji od ova dva da kupim?

0 Samsung Galaxy s3 mini
10 Sony Xperia M
...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Coder256 kaže...

Koji od ova dva da kupim?

Xperia ima nesto vecu bateriju i nesto je jaca, ali ja kao problem vidim sto ima samo 4gb interne memorije dok s3 mini ima 8gb ili 16gb, a aplikacije se ne mogu instalirat na sd bez "trikova". Stoga ti odluci sto ti je bitnije, jaci hardware i bolja baterija ili vise memorije.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
13 godina
MatijaZG kaže...

Smanji dozivljaj...ocito si u zivotu probao samo taj Y300 i sada ga hvalis na sva zvona. Nisam rekao da je Lumia top uredjaj...to je solidna stvarcica koja odlicno radi...dovoljno je reci da brzina u izborniku je ista kao na mojoj lumiji 925...o hardware ti necu tu objasnjavati razlike jer vidim da se ne kuzis u to...nemoj gledati sto je dualcore 1 ghz...pogledaj moj potpis i vidi koje sam sve mobitele posjedovao. Xperia U ima npr isto dualcore 1 ghz sa 512mb ram-a..reklo bi se da je to isto kao Lumia, ali vjeruj mi, nakon updatea na ICS, taj mobitel je postao doslovno smece. Dakle, software je jedna od kljucnih stavki da mobitel radi kako treba...vidi iphone 5, isto ima dualcore...da nije Huawei bolji i od tog uredjaja? {#} Procesori imaju 1000 razlicitih parametra po kojima se razlikuju...pitanje: jel po tebi jaci jedan Snap S4 Pro dual-core 1,5 ghz ili Snap 200 quad-core 1,2 ghz? Android nije optimiziran na prakticki svim uredjajima i to je najveci problem to OSa...gotova prica...Y300 je za 600kn super pogodak, ali ga ne mozes usporediti sa Lumiom, tocka. Tebi je taj Y300 vjerojatno prvi "bolji" mobitel, totalno si zaljubljen u njega i po tvome misljenju, ne postoji nesto bolje. Eto, probaj koristiti pokojeg drugog uredjaja da uvidis razliku.

LG K500

N97

Xperia X8

Xperia X10

Huawei Sonic

Huawei Y300

Huawei P6 (trenutno koristim)

Ja mislim da je ovo poprilicno solidna lista telefona koje sam koristio i da mi daje pravo da tako komentarisem. Nego ta dva telefona, ponavljam su identicna klasa, jedan je jeftiniji jer se probija na trzistu dok je Nokia koja je propala jos uvijek drzi cijenu. Ne mozes reci da Y300 nije fluidan i da ga gusi android jer nije tako.

Problem kod nasih ljudi je sto i od najpametnijeg ima pametniji. Ta dva telefona su entry level telefoni u smart phone svijetu (nazalost tako je danas sa svim 512MB ram telefonima i dual core 1ghz) i ne isplati se davati vise love za Nokiu, jer je to ponavljam los izbor ulozeno = dobijeno. A sad sto se tice procesorke snage, huawei y300 izgura sve i jednu igru bez ikakvih problema, hd filmove (sto je ludost, sve preko 480p realno) jedino sto ces dobiti veci Antutu benchmark kod Nokie a jednostavno neces ga moci iskoristiti, ali dobro isplati se imati nesto brze i kvalitetnije sto apsolutno neces moci da iskoristis. {#}

Kakve gluposti valjate jaooo

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
odjavljen

Ajde šuti molim te lijepo i nemoj trolati više.

Hvala!

2 3 hvala 0
16 godina
moderator

Bilo bi dosta nepotrebne rasprave!

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
3 4 hvala 1
13 godina

Jeli itko probao 2LooK 2Fon mobitele? Prodaju se na promedia.ba

Ovaj mi neizgleda lose, razmisljam da uzmem njega ili nokiu lumiu 520

Koji je po vama bolji? Cijena je ista, a ni hardwerski se bas ne razlikuju.

13 Nokia lumia 520
1 2Fon 2LGX04

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Da ne duljim, nakon 3 godine druženja sa Desire HD-om, došlo je vrijeme za zamjenu.
Najvažnije stavka je ta da će, kao i sadašnji, morat moć izdržat 2 - 3 godine (Govorim o podršci proizvođača i/ili zajednice)

Dali je to Android, iOS ili WP8 sasvim je svejedno, jer u kategoriji kojoj kupujem, svi nedostaci Andorida su "prekriveni" jakim hardwerom.
Prednost bih dao iOS-u čisto zbog toga što koristim i neke druge proizvode koji su povezani sa iCloud računom.

Važno je samo da ga mogu kupit u trgovini u Hrvatskoj koja nije nikako vezana za bilokojeg operatera (Dakle, Links itd.)

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 13:20 (v1iktor).

0 0 hvala 0
14 godina
v1iktor kaže...

Pozdrav!

Da ne duljim, nakon 3 godine druženja sa Desire HD-om, došlo je vrijeme za zamjenu.
Najvažnije stavka je ta da će, kao i sadašnji, morat moć izdržat 2 - 3 godine (Govorim o podršci proizvođača i/ili zajednice)

Dali je to Android, iOS ili WP8 sasvim je svejedno, jer u kategoriji kojoj kupujem, svi nedostaci Andorida su "prekriveni" jakim hardwerom.
Prednost bih dao iOS-u čisto zbog toga što koristim i neke druge proizvode koji su povezani sa iCloud računom.

Važno je samo da ga mogu kupit u trgovini u Hrvatskoj koja nije nikako vezana za bilokojeg operatera (Dakle, Links itd.)

nisi napisao do kolko love bi išao?

ajfon bas i nisam ziher da bus kupovao u ducanu, osim ak ne mislis iskeširat za njega 5500-6000kn

12 godina
neaktivan
v1iktor kaže...

Pozdrav!

Nije bitno dal je kupljen u vipu, t mobileu ili nekom trecem shopu kad ga mozes otkljucat na bilo koju mrezu, kolko mislis dati za mobitel? 

0 Galaxy S3/S4
1 Htc One
0 Iphone 5/5C
10 LG G2
1 Xperia Z/Z1
Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 13:27 (imaiden322).
12 godina
neaktivan
Spike1983 kaže...

nisi napisao do kolko love bi išao?

ajfon bas i nisam ziher da bus kupovao u ducanu, osim ak ne mislis iskeširat za njega 5500-6000kn

imaiden322 kaže...

Nije bitno dal je kupljen u vipu, t mobileu ili nekom trecem shopu kad ga mozes otkljucat na bilo koju mrezu, kolko mislis dati za mobitel? 

Da, isprike nisam naveo. Cijena uređaja nije bitna, a razlog tome je što kupujem uređaj koji ću opet koristiti dulje vrijeme.
Mobitel ću kupiti drugi tjedan, tako da ako je problem, nakon kupnje ga mogu poslikat, da ne ispadne da trollam.

Vraćaš me u dilemu u kojoj i sam jesam. To je trenutno najbolje što se nudi, ali što je najbolje od najboljeg?
Odlazim svako malo do Vipa, isprobavam, gledam i čitam razne reviewe, ali svi govore isto - "The best phone"

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 13:35 (v1iktor).
14 godina

od androida lg g2, galaxy s4, nexus 5 bi bili najbolji izbor. od wp8 lumia 920 ili jača 1020. ako veličina uređaja ne predstavlja problem, onda razmisli o note 3 ili lumia 1520. svi ovi mobiteli su odlični

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Nema najboljeg mobitela ako se mene pita jer svaki ima neke mane. Po meni bi se ti prvenstveno trebao odluciti dali zelis Android, Wp8 ili iOS. Ako se odlucis za iOS nemas puno razmisljanja, posto ces ga drzat 3 god. uzmi najbolje sto mozes, a to je iPhone 5s. Ako zelis Windows Phone takoder nemas previse razmisljanja, Lumia 925 ili Lumia 1020. Sad ako ti kamera nije strasno bitna, Lumia 1020 se ne isplati zbog puno vece cijene od 925. E sada ako hoces android tu ima vec vise mobitela koje se isplati pogledat, Nexus 5, Lg G2, Htc One, Galaxy s4. E tu bi ti odluka bila vec malo teza jer svaki od tih uredaja ima neke prednosti i mane i tu bi trebao rec sto ti je najbitnije kod mobitela, ali odmah ti mogu rec da ce Nexus biti "najtrajniji" po updateima a i prve ces ih dobivat. Inace phablete ti nisam ubrajao u izbor posto ne znam dali bi ti tako nesto pasalo, ali ako zelis phablet nemas previse izbora, od Androida imas Note 3, a od WP8 Lumia 1520.
12 godina
neaktivan
v1iktor kaže...
Da, isprike nisam naveo. Cijena uređaja nije bitna, a razlog tome je što kupujem uređaj koji ću opet koristiti dulje vrijeme.
Mobitel ću kupiti drugi tjedan, tako da ako je problem, nakon kupnje ga mogu poslikat, da ne ispadne da trollam.

Vraćaš me u dilemu u kojoj i sam jesam. To je trenutno najbolje što se nudi, ali što je najbolje od najboljeg?
Odlazim svako malo do Vipa, isprobavam, gledam i čitam razne reviewe, ali svi govore isto - "The best phone"

Top modeli iz prosle godine su definitivno: S4, LG G2, iPhone 5S, HTC One i Galaxy Note 3. Isprobaj sve mobitele od navedenih i izaberi onog koji ti se najvise sviđa. Sad ovisi o tome koju velicinu ekrana preferiras, koji sustav vise volis koristit (iOS je jednostavan i brz, dok je android otvoreniji sustav, znaci da ima mozda vise mogucnosti od iOS-a), pa hardver (kamera, procesor, baterija itd)...ali ovisi i o tome za što ga misliš koristiti.

S4 S4
Note 3 Note 3
LG G2 LG G2
iPhone 5S iPhone 5S
Htc One Htc One
Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 14:12 (imaiden322).
15 godina
neaktivan
a dobar je i blackberry Z10 / Z30
14 godina
Nebih ja bas uzimao blackberry posto im je buducnost neizvjesna, a rekao je da ce drzat mob 2-3 godine.
17 godina

Primjetio sam da nikad nitko ne spominje HTC Butterfly S među flagshipovima koji je jači od One modela(jedino izgleda odvratno)...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 14:36 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bok,

za 2 dana mi dolazi Samsung S4 mini i želim odmah kupiti neku jaču bateriju pa vas molim za savjete.

Na ebayu sam našao dosta jače baterije i jako jeftine ali nisu original od Samsunga. Jel znate koju marku treba uzeti ili je svejedno?

Da li svaka jača baterija ne stane u original, nego treba uzeti i novi poklopac za mob?

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
canaboss kaže...

Bok,

za 2 dana mi dolazi Samsung S4 mini i želim odmah kupiti neku jaču bateriju pa vas molim za savjete.

Na ebayu sam našao dosta jače baterije i jako jeftine ali nisu original od Samsunga. Jel znate koju marku treba uzeti ili je svejedno?

Da li svaka jača baterija ne stane u original, nego treba uzeti i novi poklopac za mob?

Hvala

Imam S3 i uzeo sam bateriju veceg kapaciteta s ebaya, samo pazi da ne uzimas bas iz kine jer nisu bas pouzdane. Da, baterija je deblja pa ces vjerojatno trebat i veci poklopac.

Iron Maiden
12 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...

Top modeli iz prosle godine su definitivno: S4, LG G2, iPhone 5S, HTC One i Galaxy Note 3. Isprobaj sve mobitele od navedenih i izaberi onog koji ti se najvise sviđa. Sad ovisi o tome koju velicinu ekrana preferiras, koji sustav vise volis koristit (iOS je jednostavan i brz, dok je android otvoreniji sustav, znaci da ima mozda vise mogucnosti od iOS-a), pa hardver (kamera, procesor, baterija itd)...ali ovisi i o tome za što ga misliš koristiti.

Hvala!
Da zaključimo moj "slučaj" :)
Na meni znači samo da odaberem platformu!

WP8 - Lumia 1520
iOS - iP5S
Android - G2 / One 

Hvala svima, i sretna nova svima!

PS. Gledao sam Q10, koji je neko vrijeme bio favorit, ali s obzirom na događaje u BB-u ispada iz izbora...

14 godina
Ja bi jos u izbor za Android definitivno ukljucio Nexus 5 i Note 3.
14 godina

Tako je, Nexus 5 i Note 3, s tim da bi moja preporuka bila Nexus 5 16gb

Po prvi puta da je dobio flagship specke kao i Note 3 i G2, najnoviji soft sa kojim si miran ohoho, od zadnjeg apdejta poboljsan zvucnik i kamera te je valjda najjeftiniji izbor od svih navedenih, imas ga za 3800kn za kešovinu u ducanu (svijet medija).

sa njim nemres pogrijesit :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 16:11 (Spike1983).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice