Bem ti android i ios i sve sto ima touch.
Imal' neko da preporuci nesto tipa SonyEricsson K800/810, hocu telefon koji ima pristup internetu WiFi naravno i da mu baterija drzi preko 5 dana. Nista mi vise ne treba.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljudi kakav je vama ugođaj rada na 200 ppi, kolika je ono granica oku nevidljivoga?
Ljudi kakav je vama ugođaj rada na 200 ppi, kolika je ono granica oku nevidljivoga?
Oko 480 je mislim granica...
Sve iznad cca 230 može proć ako mene pitaš, vjerojatno bi prošlo i nešto manje, ali nisam imao priliku radit na takvom uređaju. A recimo na HTC Wildfireu kojeg sam imao koji ima 125PPI je pixelasto i po meni neprihvatljivo, sad gdje postaje prihvatljivo nisam siguran, ali Huawei Y300 koji ima 233PPI mi dobro izgleda.
Zavisi to malo i o tipu ekrana (RGB, Pentille)
Iznad 300 se više ne vidi kad ideš uspoređivat s 400-450, jedino ako tražiš dlaku u jajetu, a iznad 500 ju više ne možeš ni nać, no mislim da ni jedan uređaj još nema tak visok PPI. HTC One ima najveći ako se ne varam (469PPI). Više od toga nema smisla ići, a vjerojatno ni ne bude u skoroj budućnosti jer nema razloga.
Bem ti android i ios i sve sto ima touch.
Imal' neko da preporuci nesto tipa SonyEricsson K800/810, hocu telefon koji ima pristup internetu WiFi naravno i da mu baterija drzi preko 5 dana. Nista mi vise ne treba.
Ima dosta starijih mobitela koji imaju WiFi i dosta dugo trajanje baterije, ali surfanje na njima je skroz nepraktično. S druge strane nisam čuo za smartphone kojiemu baterija traje 5 dana.
Ja pak produžujem ugovor kod T-coma, planirao sam uzeti Iphone 5s. Pa me zanima ima jeli on trenutno najbolji mobitel na tržištu ili ima boljih?
Meni je sve preko 200 dobro, a preko 300 vise bas i ne vidim razliku.
iPhone jednostavnio ne može biti najbolji mobitel na tržištu. Možda bi i bio ako bi propali svi proizvođači Android mobitela, Microsoft, ...
iPhone jednostavnio ne može biti najbolji mobitel na tržištu. Možda bi i bio ako bi propali svi proizvođači Android mobitela, Microsoft, ...
Ne tvrdim da je najbolji, nego pitam koji je najbolji? Naravno, onda se nadam da je taj tko odgovori koristio Iphone 5s i taj drugi mobitel koji predloži, a ne da neki mrzitelj applea kaže da Iphone ne valja i da je android bolji.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
Nisam mrzitelj Applea, no i da jesam to ne mijenja ništa. Apple je taj koji ti ne dopušta normalnu funkcionalnost uređaja (jailbreak za slanje bluetoothom i slično), a ne "iPhone hejteri".
Htc One X, Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z i slični uređaji - svi odreda bolji od iPhoneta ijednog.
Ne ozbiljno imao sam tri androida, X8, Huawei u8650, Huawei Y300 i nikako nisam zadovoljan android telefonima, zivcira me baterija koja pukne u dva dana najvise. Mrzi me da zavisim tako puno od baterije a ne bih da kupujem polovnjake to mrzim kod mobitela a i stari su poprilicno. Ako neko ima preporuku ako takvih telefona ima danas uopste, nek napise :)
Nisam mrzitelj Applea, no i da jesam to ne mijenja ništa. Apple je taj koji ti ne dopušta normalnu funkcionalnost uređaja (jailbreak za slanje bluetoothom i slično), a ne "iPhone hejteri".
Htc One X, Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z i slični uređaji - svi odreda bolji od iPhoneta ijednog.
Bluetooth mi je nebitan. Zanimalo me ako je netko koristio ove najnovije mobitele i ima neku primjedbu, pohovalu i sl.
Ako netko napiše da je Xperia Z bolja od Iphonea 5s, nek napiše neki argument.
Neda mi se voditi nekonstruktivnu raspravu.
Evo pa si sam odluči
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5685&idPhone2=5204
Ako netko napiše da je Xperia Z bolja od Iphonea 5s, nek napiše neki argument.
Neda mi se voditi nekonstruktivnu raspravu.
iP5s je najbolji iPhone kojeg trenutno možeš dobit, to je sigurno :)
Šalu na stranu, kao što sam i maloprije rekao kolegi, sve je to stvar iOS vs Android vs WP. Šta ti više paše, to uzmeš.
Android je otvoren i sa najviše mogućnosti, iOS je zatvoren i amo reć najstabilniji, a WP je amo reć najfluidniji, no s najmanjom bazom aplikacija i mogućnosti.
iP5s je najbolji iPhone kojeg trenutno možeš dobit, to je sigurno :)
Šalu na stranu, kao što sam i maloprije rekao kolegi, sve je to stvar iOS vs Android vs WP. Šta ti više paše, to uzmeš.
Android je otvoren i sa najviše mogućnosti, iOS je zatvoren i amo reć najstabilniji, a WP je amo reć najfluidniji, no s najmanjom bazom aplikacija i mogućnosti.
Mislim da će pasti na kraju Iphone 5s. Zato što sam prezadovoljan sa Iphone 4s-om kojeg imam dvije godine.
Vidim da je u našoj bogatoj državi navala za Iphone 5s-om pa se treba predbilježiti. 
+1 Ja sam probao 2.3,4s i neka hvala vise be**m ti telefon kad sve moras na Itunes da skidas kad ne mozes nista sa njim,bluetoot imas ko da nemas..
"Htc One X, Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z i slični uređaji - svi odreda bolji od iPhoneta ijednog" 
+1 Ja sam probao 2.3,4s i neka hvala vise be**m ti telefon kad sve moras na Itunes da skidas kad ne mozes nista sa njim,bluetoot imas ko da nemas..
"Htc One X, Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z i slični uređaji - svi odreda bolji od iPhoneta ijednog" 
Šta ne možeš s Iphone 4s-om? Ja nisam ništa skinuo s Itunesa u dvije godine, služi mi samo da prebacujem s mobitela na komp i obrnuto.
A ovo što se bluetooha tiče, danas kad postoji Whatsapp, mail i mnoge druge aplikacije ja uopće nisam došao u situaciju da moram koristiti bluetooh.
Al ako je stvarno problem bluetooth ne znači da mobitel ne valja, nego da nije za tebe (ako ti baš treba bluetooh).
bok svima! nova sam tu, odlučila se regati nakon zadnjih 10 pročitanih strana. nakon kojih nisam niš pametnija.
naime, tražim si mob, a uvjeti su:
do 1500kn (njuškalo, nešto kod tele2 uz ugovor, ili online neki shop)
idealno 4" a maksimalno 4,2"
volim dobru kamericu
nisam zahtjevan korisnik, ne igram ne prčkam previše, par aplikacija vrtim i to je to
ali volim glatko surfanje, kad nešto tipkam da mi ne bježi ona strelica-pozicija (što me izluđuje na mom starom mobu)
volim kad je slim što se tiče vanjskog izgleda, mada mi nije toliko bitno
ne bi kineskog mačka u vreći izuzev prestigia (mada nisam primjetila da neki od njih ispunjava moje uvjete)
stari mob je xperia ray. naravno da bi onda išla na nešto bolje, a ne gore od tog. primjerice, gledala sam u tele2 xperiu J koja mi se učinila zadovoljavajuća (jest i da je jeftina) i malo čitam i skužim da je gora od ovog što imam 
glavni razlog nabavke novog je što se stari raspao nakon par većih padova gdje je ošo zvučnik. a uz to je malo spor, malo to zeza, malo sporo učitava slike, malo premal..i tak.. al da nije razbijen ne bi ga ni mijenjala sigurno još pol godine....
u obzir dolazi i Windows mob..
hvala svima ;)
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
Nitko nema preporuku novog androida do 2500 kn iz naših trgovina?
Nitko nema preporuku novog androida do 2500 kn iz naših trgovina?
Naše trgovine su pljačka. Kupi online/u Austriji ili na njuškalu.
Lumia 920, Nexus 4, Nexus 5 na Play Storeu...
Treba mi iz naših dućana i da bude novi, ne preko oglasa, android. 
GSmart Simba SX1 cca 2000kn
GSmart Guru G1 cca 2500kn
Prestigio 5044 cca 2000kn
HTC Desire 500 cca 2000kn
HTC Desire 601 cca 2500kn
Napominjem da nebi kupio niti jedan od ovih uređaja po toj cijeni. Realna vrijednost im je 500-1000kn manja 
Pa baš o tom pričam... Kod nas se definitivno ne isplati...
Više od toga nema smisla ići, a vjerojatno ni ne bude u skoroj budućnosti jer nema razloga.
Izgleda da sam se prevario 
http://mob.hr/samsung-galaxy-s5-53-zaslon-rezolucije-2560-x-1400-snapdragon-800-na-25-ghz/
Koja svrha ovoga?
Pozdrav..
namjeravam kupit smartphone a dvoumim se izmedu ovih modela,
1 - Gigabyte GSmart MAYA M1 v2
2 - Smartphone prestigio pap 5044 duo
3 - Alcatel One Touch Idol 6030D Dual SIM
4 - Samsung Galaxy s2
5 - ili neki kinez u tom rangu..
Uglavnom ekran ne igra nekvu ulogu,
najviše se traži fluidnost uredaja, i rad sa vise aplikacija odjednom...