Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.473
|
čitano: 12.956.807
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
gamer34 kaže...
EchoOne kaže...

Ali ono što je ključno bilo je Sonyeva odvratna politika zaključavanja bootloadera na nekim uređajima, problemi ako ga otključaš pa ne radi kamera, prekompliciran je za bilo kakvo flashanje softvera..

Sta nije ta politika prestale od Xpeire Z? Znam da je tako bilo sa Xperiom S (moj primjerak nije dopustao otkljucavanje bootloadera) ali sad na Z-u stoji da je dopusteno.

Ma dopuste otključavanje, pa je bilo problema da ne radi na svakom uređaju, odnosno ako radi da kamera ne radi.. ma koma još uvijek.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
13 godina
neaktivan
bruncek kaže...
cekpu kaže...
Uzeo bih lg g2

Potpisujem, G2 je svemirac..

Problem mi je što ne mogu naći 32GB verziju ( a nema utora za microSD) da mogu definitivno bi bio unutar izbora. 16GB verzija bi me došla 400€.

@echo to za otključavanje bootloadera kod Sonya me i ne zanima, ne planiram ga rootat osim ako baš nije nužno zbog nekog "kvara" softwarea.

Daj mi još samo reci kako ide ažurnost softwarea (ubaci i LG ovde jer ako nađem 32GB model ulazi i on u opticaj), dugotrajnost podrške i kako koji brand zadržava cijene?!

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
14 godina
neaktivan

Što se tiče podrške, dosad je Samsung bio donekle najbolji, no i to se mijenja. Mada se LG i Sony nisu baš proslavili po updateu za starije modele, Sony je najavio da će Z1 ić na 4.4 uskoro, a pretpostavljam i G2 vrlo brzo.

Samsung je uzimao (i još uvijek uzima) preveliki dio kolača tako da im druge nema nego krenuti u borbu kvalitetnije.

Što se držanja cijene tiče, Apple je sveta krava u Hrvata, a iza njega je Samsung. Ostali se bore za ostatke. Ali kažem, i to bi se moglo promjeniti kroz par mjeseci..

GsmArena je odradila odličnu usporedbu ta 3 modela (Z1, G2, N3), kroz 10ak stranica, tako da svakako provjeri na ovom linku ;)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 15:17 (EchoOne).
13 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Što se tiče podrške, dosad je Samsung bio donekle najbolji, no i to se mijenja. Mada se LG i Sony nisu baš proslavili po updateu za starije modele, Sony je najavio da će Z1 ić na 4.4 uskoro, a pretpostavljam i G2 vrlo brzo.

Samsung je uzimao (i još uvijek uzima) preveliki dio kolača tako da im druge nema nego krenuti u borbu kvalitetnije.

Što se držanja cijene tiče, Apple je sveta krava u Hrvata, a iza njega je Samsung. Ostali se bore za ostatke. Ali kažem, i to bi se moglo promjeniti kroz par mjeseci..

GsmArena je odradila odličnu usporedbu ta 3 modela (Z1, G2, N3), kroz 10ak stranica, tako da svakako provjeri na ovom linku ;)

Za Apple znam i sam imam iPhone 4 otključan i dogovorio sam prodaju za 150€ i to je još veoma povoljno (da Apple ima 4.5" ili 5" model nebi se uopće dvoumio jer mi iOS odgovara). Apple je inače skup ali i održava cijenu, na balkanu dosta više ali i  inače u svijetu su na cijeni.

Vjerujem da bi sva tri modela trebala dobiti 4.4 a za dalje nisam siguran i to me ono zanima ko bi mogao ispušiti za 5.0 jer planiram telefon uzet i držati 2 godine sigurno. LG G2 bi mislim prvi trebao dobiti nadogradnju na 4.4 jer je po njemu napravljen i nexus 5 ili će baš zbog toga dobiti zadnji da se ne pravi konkurencija...

Do kraja mjeseca uzimam mob. pa imam još malo vremena da porazmislim ali nekako što više istražujem to više ne znam koji bi uzeo{#}

Pogledat ću taj link, hvala

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
15 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav svima..

Malo razmišljam na glas. Pošto je X8 već prilično ostario, planiram kupiti nešto jeftino i rabljeno.

E sad me zanima, koji bi mobitel preporučili. Bitna mi je kamera, Wi-Fi must have, zaslon 3.5"+, solidna baterija i hardver. OS stvarno ne znam. Nije mi bitno hoću li imati milijune aplikacije na izbor.

Znači mobitel bi služio za standardno. Pozive, poruke, Facebook, internet i da mogu tu i tamo okinuti neku dobru sliku.

Malo gledao po Njuškalu i naletio na Nokiu N8 pa me zanimaju vaša mišljenja? Koliko vrijedi rabljeni?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koji mobitel mi preporucate za 2000kn
Troumim se između:

1. Nexus 4 (+najbrži je, - trajanje baterije)
2. Galaxy S3 (+funkcionalnost, podrška na XDA, - možda čak i najsporiji)
3. Galaxy S4 mini (+najnoviji, veoma brz bez obzira na ''samo 2 jezgre'' -možda pre mal i ne podržava otg)  

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
kobra24 kaže...

Koji mobitel mi preporucate za 2000kn
Troumim se između:

1. Nexus 4 (+najbrži je, - trajanje baterije)
2. Galaxy S3 (+funkcionalnost, podrška na XDA, - možda čak i najsporiji)
3. Galaxy S4 mini (+najnoviji, veoma brz bez obzira na ''samo 2 jezgre'' -možda pre mal i ne podržava otg)  

Ja na Nexusu imam cisto ok trajanje baterije(3-4 sata screen on, minimum brightness), a najavljuju da bi s kit katom trebala biti baterija buno bolja, a to pokazuju i custom romovi na kit katu.

Bolji od S3 je po brzini, za bateriju na S3 neznam, al ovako je mob ok.

S4 mini nikad vidio.

:D
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 16:25 (CroNk3r).
13 godina
neaktivan

Nexus 4 je "čisti" android tako je sasvim sigurno brži od spomenuta 2 a i dobiva službenu nadogradnju na redovnoj bazi. Ako želiš prčkat onda uzmi S3. S4 je slabiji uređaj od ova 2 tako da ga nebi uzimo u obzir.. Realno, sve je to zapravo kvalitetna roba i razlikuju se u nijansama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 16:37 (bruncek).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neki mobitel sa 720p kamerom, što jeftiniji novi ili ako se moze nabaviti polovni (oko 1000kn)...
Gledam po netu ali jednostavno ima preveliki izbor i ne mogu se odluciti

kad mačaka nema miševi kolo vode
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 17:11 (jez_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Kakvi su ovi nivi Zte vidim da ima quad core samo jedina mana nema 1 gb rama

http://www.instar-informatika.hr/mobitel-zte-blade-g-45-ips-16m-quad-core-12ghz/BLADE_G

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jez_cro kaže...

Neki mobitel sa 720p kamerom, što jeftiniji novi ili ako se moze nabaviti polovni (oko 1000kn)...
Gledam po netu ali jednostavno ima preveliki izbor i ne mogu se odluciti

Lumia 520

13 godina
neaktivan

Pozdrav svima, trebao bi mi mobitel za moju ženu, do 3000-3500, više je potrebno da je neki stilistički, odnosno nikakve huawei-e, zte-ove... Android, windows svejedno je. Telefon ne mora nužno biti 3000 kn, ako ima nešto isto dobro a jeftinije, može i to... Molim vas možete li odmah i navesti link za kupnju telefona(gdje je najeftinije :D), može i na domaćim i stranim stranicama. Čujte može i iphone 5 i htc one ako ima za 3500 kn :D..

Puno hvala!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
spartlanin kaže...

Pozdrav svima, trebao bi mi mobitel za moju ženu, do 3000-3500, više je potrebno da je neki stilistički, odnosno nikakve huawei-e, zte-ove... Android, windows svejedno je. Telefon ne mora nužno biti 3000 kn, ako ima nešto isto dobro a jeftinije, može i to... Molim vas možete li odmah i navesti link za kupnju telefona(gdje je najeftinije :D), može i na domaćim i stranim stranicama. Čujte može i iphone 5 i htc one ako ima za 3500 kn :D..

Puno hvala!

Nexus 5 možda?

iPhone 5S ima u vipovim pretplatama po dosta povoljnim cijenama (s tim da je upitno jel ih uopće ima na zalihi, pa je zato i povoljna cijena)

LG G2 možda?

Sve su to telefoni u tom cjenovnom rangu, a da su najnoviji modeli...

Što se tiče Huaweia, nebi rekao da mobiteli nisu stilistički. Ovaj je recimo najtanji na svijetu i proglašen je telefonom godine:

http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_p6-pictures-5467.php

Možeš dobit i Galaxy S4 za te pare, ai HTC One.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 18:48 (lllnuclearlll).
13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
spartlanin kaže...

Puno hvala!

Nexus 5 možda?

iPhone 5S ima u vipovim pretplatama po dosta povoljnim cijenama (s tim da je upitno jel ih uopće ima na zalihi, pa je zato i povoljna cijena)

LG G2 možda?

Što se tiče Huaweia, nebi rekao da mobiteli nisu stilistički. Ovaj je recimo najtanji na svijetu i proglašen je telefonom godine:

Ma više je problem što je to kinez, odnosno i nije baš neka stilistička marka... If you know what i mean... S lg-em nemam baš neka dobra iskustva iako se ovaj čini dobrim...  A za iphone jel ne ispadne samo još skuplje kad uzmeš u pretplati?

17 godina

Pa ja sam se iskreno začudio vipovoj ponudi:

http://webshop.vip.hr/private/mobilni-telefoni?icn=menu

Eto malo pogledaj. Recimo Step + Opcija 2 iP5s dobiješ za 3199kn uz trajni nalog.

Sad pitanje dali ti ženi paše pretplata tak neka ili ne...

U svakom slučaju izbor ti je stvarno velik, za 3500-3800 možeš stvarno dobit dosta urećaja iz vrha ponude.

Što se tiče ovog LG G2, jedan od najjačih mobitela na tržištu trenutno. HTC One i SGS4 su prošla generacija uređaja naprema njemu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 18:55 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da super je samo na koliko je to godina i koliko treba plaćati svaki mjesec, da ne bi na kraju ispalo 8000 kni i više, također primaju li ti iphoni karticu, malo nisam u dodiru s novom tehnologijom{#}.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 18:56 (spartlanin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
spartlanin kaže...

Da super je samo na koliko je to godina i koliko treba plaćati svaki mjesec, da ne bi na kraju ispalo 8000 kni i više, također primaju li ti iphoni karticu, malo nisam u dodiru s novom tehnologijom{#}.

A tarifa zavisi o tome koliko ti žena troši mjesečno na mobitel. To morate sami vidjet i odlučit dali se isplati. Definitivno troši određen iznos, sad pitanje je koji i jel tak neka tarifa isplativa...

Iphone se prodaje s predinstaliranom memorijom. Imaš16/32/64GB verzije, a o tome ovisi i cijena. Slot za microSD karticu nema.

13 godina
neaktivan

Pa nama se ne isplati jer je ukupna cijena uređaja i za 2 godine opet oko 4000 kn , ato je malo previše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
spartlanin kaže...

Pa nama se ne isplati jer je ukupna cijena uređaja i za 2 godine opet oko 4000 kn , ato je malo previše.

Dakle u te 2 godine planira potrošit 0kn na pozive/poruke i Internet?

iPhone 5S 16GB u slobodnoj prodaji dođe oko 5600kn. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 19:06 (lllnuclearlll).
14 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...
spartlanin kaže...

Dakle u te 2 godine planira potrošit 0kn na pozive/poruke i Internet?

iPhone 5S 16GB u slobodnoj prodaji dođe oko 5600kn. {#}

U njemačkoj, ali u HR ne.

http://www.svijet-medija.hr/art/mobitel-smartphone-apple-iphone-5s-64gb-gold/51369

http://www.svijet-medija.hr/art/mobitel-smartphone-apple-iphone-5s-16gb-gold/51363

Tako ili onako, puno se više isplati kupiti u slobodnoj prodaji

13 godina
spartlanin kaže...
lllnuclearlll kaže...
spartlanin kaže...

Puno hvala!

Nexus 5 možda?

LG G2 možda?

Ma više je problem što je to kinez, odnosno i nije baš neka stilistička marka... If you know what i mean... S lg-em nemam baš neka dobra iskustva iako se ovaj čini dobrim...  A za iphone jel ne ispadne samo još skuplje kad uzmeš u pretplati?

Kinez?

Sta mislis od kuda dolaze dijelovi sa sve ostale smartphone uredjaje, tako je iz Kine.

Tako da nemoj to gledat, njihovi mobiteli su odlicni, imao sam Huawei Ascend P1 i mogu reci da mobitel rastura vecinu

konkurencije za manju cijenu.Od odlicnog ekrana, kamere i nevjerovatne brzine pa do izgleda, sve je savrseno za cijenu.

A i svatko mora od nekud poceti, vjeruj mi, zbog njih ce drugi morati spustati cijene.

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |
12 godina
neaktivan

Haaaaaaaaaa još nisi kupio mobitel {#}

Da nisam još kupio mobitel :)

OK sad kad smo to rješili ajde da vas pitam :)

Znači što bi bilo bolje uzeti alcatel one touch star ili huawei ascend y300 ??

ja koliko sam gledao i promatrao puno bolje mi izgleda alcatel po dosta tome pa sad vi recite svoje :D

0 Alcatel one touch star
8 Huawei ascend y300
Prestigio multipad 8 ultra duo

0 0 hvala 0
12 godina
Marcuskac kaže...

Kinez?

Sta mislis od kuda dolaze dijelovi sa sve ostale smartphone uredjaje, tako je iz Kine.

Tako da nemoj to gledat, njihovi mobiteli su odlicni, imao sam Huawei Ascend P1 i mogu reci da mobitel rastura vecinu

konkurencije za manju cijenu.Od odlicnog ekrana, kamere i nevjerovatne brzine pa do izgleda, sve je savrseno za cijenu.

A i svatko mora od nekud poceti, vjeruj mi, zbog njih ce drugi morati spustati cijene.

Je, dolaze iz Kine, ali ne iz iste tvornice...svi proizvode u Kini zbog jeftine radne snage, ali naravno, Nokia, Sony, Apple ili HTC imaju modernije tvornice, uredjaje i kvalitetnije materijale. Uredjaji za proizvodnju su skuplji, sto znaci da bolje izrade kuciste npr. Postoji razlog zasto kostaju manje...svi bi naravno imali nize cijene, da bi lakse i vise prodali, ali ocito im se ne isplati.

13 godina
MatijaZG kaže...
Marcuskac kaže...

Kinez?

Je, dolaze iz Kine, ali ne iz iste tvornice...svi proizvode u Kini zbog jeftine radne snage, ali naravno, Nokia, Sony, Apple ili HTC imaju modernije tvornice, uredjaje i kvalitetnije materijale. Uredjaji za proizvodnju su skuplji, sto znaci da bolje izrade kuciste npr. Postoji razlog zasto kostaju manje...svi bi naravno imali nize cijene, da bi lakse i vise prodali, ali ocito im se ne isplati.

I ovi imaju moderne tvornice, nije da unajmljuju djecu i beskucnike da rade za jabuke.

Samo kazem da to sto dolazi iz kine ne znaci da je los i nekvalitetan proizvod

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |
12 godina
Marcuskac kaže...

I ovi imaju moderne tvornice, nije da unajmljuju djecu i beskucnike da rade za jabuke.

Naravno, Huawei ima, ali oni nepoznati kinezi imaju najjeftinije strojeve i materijali su im lose kvalitete. To se odmah vidi kad se usporedi jedan Sony i jedan Cubot...a to je i logicno objasnjenje...svatko tko kaze da nije tako, laze, ili nije nikad imao priliku usporediti kvalitetan uredjaj.

16 godina
moderator

.{#}

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Koja razlika između ova 2 telefona? Baš gledam, no ne vidim ništa... Identični uređaji osim malih razlika u dimenzijama.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5451&idPhone2=5437

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 20:28 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lllnuclearlll kaže...

Koja razlika između ova 2 telefona? Baš gledam, no ne vidim ništa... Identični uređaji osim malih razlika u dimenzijama.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5451&idPhone2=5437

928 se prodaje samo kod verizona i ima drukcije kuciste (plasticno) dok je 925 od aluminija. I jos mislim da 925 ima 6tu lecu u kameri. Ostalo vise manje isto.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z
13 godina
MatijaZG kaže...
Marcuskac kaže...

Naravno, Huawei ima, ali oni nepoznati kinezi imaju najjeftinije strojeve i materijali su im lose kvalitete. To se odmah vidi kad se usporedi jedan Sony i jedan Cubot...a to je i logicno objasnjenje...svatko tko kaze da nije tako, laze, ili nije nikad imao priliku usporediti kvalitetan uredjaj.

Ima da losih kompanija, posvuda ne samo u Kini, ali dobro ipak su oni poznati po nekvalitetnim proizvodima zato kuzim kada ljudi

kazu da je nesto lose samo zato jer je iz Kine, iako u ovom slucaju nije tako

Ali ljudi neznaju da je Huawei najveci proizvodac telekomunikacijske opreme na svijetu.

Jedini njihov problem je sto se nalaze u Kini, i to im utjece na prodaju jer cim ljudi vide "Made in China" bjeze od toga.

Uglavnom Huawei radi odlicne mobitele, mogu potvrditi, samo bih volio da to ljudi shvate.

(Ispricavam se za offtopic :) )

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 20:33 (Marcuskac).
13 godina
neaktivan
Marcuskac kaže...
spartlanin kaže...
lllnuclearlll kaže...
spartlanin kaže...

Puno hvala!

Nexus 5 možda?

LG G2 možda?

Kinez?

Znam ja to, ali eto što da ti kažem, nisu toliko važne specifikacije koliko i izgled. pa i marka, nekako sam mislio lumia 920, sve je ok samo je problem windowsovog marketa koji je daleko zakinutiji, nego androidov. Gledam neke sony-e, iako je i lg g2 dobar, moram samo pitati gospođu{#}.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice