Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.423
|
čitano: 12.906.032
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
kivic15 kaže...
Sleme kaže...

Evo bio sam sad u jednoj trgovini da isprobam Gigabyte gsmart roma r2 !

Mobitel je odličan !

Sve ide vrzo i fluidno !

Slobdo oko 600 mb RAM,zazueto oko 300 mb RAM !

Mobitel stoji odlično u ruci i jako je lagan i dosta tanak !

Tako da bi svima preporucio ovaj mobitel za 1100 kn !

Ja ga uzimam za koji dan :D

ipak,za 150kn više,dobiješ quad core(aku a1)

Meni je ovaj roma r2 i puno lijepši i 300 kn ne 150 kn !

Prestigio multipad 8 ultra duo
12 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Android do 1500Kn (100Kn gore/dole).

LG L9, Advance S, XPeria M ili neki HTC, preporucite nesto pametno :)

Džedaj

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znači tražim smartphone do oko 3000kn (uključujući njuškalo). Nisam fan velikih ekrana pa nebi mobitel s preko 4.3" ekranom. Mobitel najčešće koristim za fotografiranje (nebi kameru s manje od 8 mp, a za prednju kameru što više to bolje :)) te razne aplikacije tipa fejs, twitter, viber, youtube, ponekad igrice. Do sad sam imala HTC Wildfire te na njemu nemam dovoljno memorije za aplikacije iako sve koje mogu prebacim na memorijsku, tako da mi je važno da mobitel ima dovoljno memorije. I brzina mi je bitna, kao i da ne šteka prilikom multitaskinga, androide ne bih s manje od 1 GB RAMa. OS mi nije toliko važan. Od baterije ne očekujem nešto posebno, neka barem izdrži jedan dan prilikom umjerenog, malo jačeg korištenja tu i tamo, nije mi ga problem puniti svaku večer ako moram.

Trenutno razmišljam o iPhone-u 5 (rabljenom) i Samsung Galaxy S4 mini-u, koji je od njih bolji za to što mi treba? Primam i druge prijedloge.

0 0 hvala 0
13 godina
S4 mini
prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
treba mi misljenje:
Samsung Galaxy Ace Plus S7500
ili
ZTE Blade III

U ponudi su oba mobitela za (jeftiniju) kupnju preko pretplate (za produzivanje ugovora).
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan
maks0806 kaže...
S4 mini

jel može razlog zašto? :D

12 godina
neaktivan
deanwnchstr kaže...

Znači tražim smartphone do oko 3000kn (uključujući njuškalo). Nisam fan velikih ekrana pa nebi mobitel s preko 4.3" ekranom. Mobitel najčešće koristim za fotografiranje (nebi kameru s manje od 8 mp, a za prednju kameru što više to bolje :)) te razne aplikacije tipa fejs, twitter, viber, youtube, ponekad igrice. Do sad sam imala HTC Wildfire te na njemu nemam dovoljno memorije za aplikacije iako sve koje mogu prebacim na memorijsku, tako da mi je važno da mobitel ima dovoljno memorije. I brzina mi je bitna, kao i da ne šteka prilikom multitaskinga, androide ne bih s manje od 1 GB RAMa. OS mi nije toliko važan. Od baterije ne očekujem nešto posebno, neka barem izdrži jedan dan prilikom umjerenog, malo jačeg korištenja tu i tamo, nije mi ga problem puniti svaku večer ako moram.

Trenutno razmišljam o iPhone-u 5 (rabljenom) i Samsung Galaxy S4 mini-u, koji je od njih bolji za to što mi treba? Primam i druge prijedloge.

Iphone 5 definitivno !

Prestigio multipad 8 ultra duo
14 godina
deanwnchstr kaže...

Ako mozes ja bi rade isao na iP5 nego s4 mini jer je ipak ovo high end. Jedino je problem sto za te novce mozes uzet novi zapakirani s4 mini a iphone 5 ne.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
13 godina

Koji mobitel iz Graza da služi svrsi trenutno imam u8650

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

smartphone best buy do 1000kn ?

netreba ništa posebno, uglavnom za internet

0 0 hvala 0
14 godina
Lumia 520.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
16 godina

Htio bi si uzet neki mobitel (android obavezno) pa me zanima što se polunovo može uzet za nekih 1200kn max ?

Trenutno još uvijek imam Samsung galaxy 3 (koji me odlično služio) pa bi htio da se i novi mobitel može modat s različitim ROM-ovima i Karnelima kao i galaxy 3.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi LOL EUW: slinA
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 20:48 (AmonZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
marsovac kaže...

Android do 1500Kn (100Kn gore/dole).

LG L9, Advance S, XPeria M ili neki HTC, preporucite nesto pametno :)

S2, best buy za tu cijenu, je stariji model, al je najbolji.

BTW: Danas postao ponosan vlasnik nexusa 4, mobitel je odlican, doslovno leti {#}

:D
17 godina
neaktivan

Tesko mi je naci G2 da je nov sa garancijom... Ima li neka Xperia da je ok a da je do 1500 max.
Svidjaju mi se LG L9 i Advance S, kakvi su oni? 

Džedaj

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dobar dan forumasi :) znam da su svi dosadni s ovim pitanjem, ali moram jednostanvno :) Brat mladi bi mi trrebo kupit mobitel do 1000kn. Pa jel mi mozete reci koji je najbolji i najisplativije,moze biti novo,njuskalo itd. Znaci viber,whats up pozivi poruke i to je to :D ali da nije sad bas ono tipa onaj iz hg spota za 400kn :D zivjeli !

0 0 hvala 0
14 godina
RondoVK kaže...

Dobar dan forumasi :) znam da su svi dosadni s ovim pitanjem, ali moram jednostanvno :) Brat mladi bi mi trrebo kupit mobitel do 1000kn. Pa jel mi mozete reci koji je najbolji i najisplativije,moze biti novo,njuskalo itd. Znaci viber,whats up pozivi poruke i to je to :D ali da nije sad bas ono tipa onaj iz hg spota za 400kn :D zivjeli !

S njuskala mora biti novo ili moze biti koristeno?

15 godina

Imama jedno pitanjce.

Dvoumim se oko dva mobitela. Ponuda je Iphone4S (nisam siguran koliko memorije) za 2000kn i Samsung Galaxy 4 mini za 2200-2500 kn. 

Sad me zanima kaj je pametnije uzeti.

Vaš izbor:

1 Iphone 4S
12 Samsung Galaxy S4mini
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 12:26 (Amazon637).

0 0 hvala 0
15 godina

moze preporuka nekog jako jako jeftinog android mobitela, preko njuskala ili bilo kakvog oglasa... za 200-300-400 kn ako je to uopće moguće.. imam vec jedan android mobitel koji koristim stalno, a taj bi koristio u bosni s njihovim karticama

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
maxy0 kaže...

moze preporuka nekog jako jako jeftinog android mobitela, preko njuskala ili bilo kakvog oglasa... za 200-300-400 kn ako je to uopće moguće.. imam vec jedan android mobitel koji koristim stalno, a taj bi koristio u bosni s njihovim karticama

Samsung i5800 ima ga po njuškalu za 200-400 kn.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi LOL EUW: slinA
13 godina
neaktivan

Isplati li se mijenjati samsung galaxy s2 plus star mjesec dana,radi na sve mreze,bez crtice za samsung galaxy s3 lte uz 700kn nadoplate?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zanimatelj kaže...

Isplati li se mijenjati samsung galaxy s2 plus star mjesec dana,radi na sve mreze,bez crtice za samsung galaxy s3 lte uz 700kn nadoplate?

ako je i ovaj isto tako nov i u super stanju ja bih i dao tih 700kn jer je mob dosta bolji ,,pogotovo s3 lte koji ima 2gb rama 

Ukoliko zelite podici ratia/upload na trackerima, javite mi se na pp,VEOMA JEFTINO
17 godina
neaktivan

Pozdrav drugovi.

Imam trojbu, mozda i dvojbu ali imam problem veliki.

Imao sam sve iPhone ali sam se uvijek vracao na android i koristio sam ga u odnosu na Apple telefone pa recimo u omjeru 95:5 %, naravno u korist androida.

Sada sam malo ostavio android i sve i koristim neki glupavi telefon bez mogucnosti bilo kakvog tweakanja ili zezanja sa kernelima, romovima itd itd. Neki je samsung od firme ne znam ni koji je iskreno.

Ali ne lezi vraze, opet sam pozelio neki fin telefon pa eto tako do 4000 Kn, gledam razmisljam promatram i ne mogu nikako da se odlucim. Samsung mi je generalno dosadio ali ipak akda vidim NOTE 3 snimke ne mogu da ostanem ravnodusan. Kada vidim iPhone 5 ( 5S mi za sada ne privlaci paznju kao ni 5C ) sjetim se da sam sa njim ipak uzimao najbolje fotke ikad. Kada vidim HTC sjetim se da sam najteze rootao upravo njihove telefone i najduze sam nosio custom ROM-ove na njima, dok sam na samsungu ROM-ove mijenjao svakih nekoliko sati. OD svakog ROM.a mi se nesto svidi pa zaglavim na u tramvaju sa flashanjem itd, itd, cak i kad se zena poradjala morao sam da ispprobam ROM koji sam sam napravio i rekao sam sebi da cu ga zvati po svome djetetu koje se radjalo u tom trenu, ali sam fleshnuo drugi opet za nekoliko dana, Android mi nije dosadio ali bih volio da se oprostim od root-anja, flashovanja ROM-ova i kernela itd, da obriesem kompletan android SDK folder i sve sto ima veze sa androidom sa svih racunara ( trebat ce vremena ). GLedao sam malo i pratio flagship telefone zadnjih mjeseci. 

Xperia Z - bila prvi izbor ali je propala brze nego u svoje doba HTC Sensation cini mi se - dakle otpada kao tel koji bih volio da uzmem.

Samsung Galaxy S4 . greedy telefon, mozda pomalo i fail sa obzirom na S3 verziju, iako ima par zgodnih jokera u rukavu kada je kamera u pitanju. - otpada vrlo vjerovatno kao izbor.

HTC ONE - veoma ozbiljno razmisljam kao o prvom telefonu kojem necu morati da mijenjam stock rom i stock launcher ( Sense 5 ), iako se blinkfeed ne moze ukloniti sa homescreen-a ali prezalio bih to - PRVI IZBOR

iPhone 5 - Nisam ga imao iskreno jer sam bas zagrizao u android, i ako predjem na IOS bit ce mi drago zbog instaliranja povecih aplikacija ( posebno igara ) iz jednog IPA file-a, ne-moranja vrsenja nandroida i titanium backup-a svako malo, odredjenih aplikacija - ekskluziva kojih nema na android-u, dosta besplatnih igara koje se placaju na Androidu. iOS 7 mi se ne svidja a pretpostavljam da je neminovno da se na isti predje radi aplikacija koje ce vremenom postati dostupne samo za taj iOS ( za 2-3 godine ), mozda bude neki skin vidjet cemo iako sumnjam da mogu napraviti tako dobar skin da pokrije sve ikone koje covjek moze da instalira na njega., fenomenalna kamera i zvuk, kamera i bolja od HTC ONE u low light uslovima sto mi je i bitno kada malo razmislim, doslo je vrijeme da pocnemo da slikamo i uvecer sa telefonima, a sve ide u tom pravcu ( LUMIA naravno prva pada na pamet ), ali za sada taj telefon je po meni dobar samo za fotografisanja i za osnovnu komunikaciju - DRUGI IZBOR je dakle i5

NOTE 3 - Prekoracuje budzet sad je cac 4400 Kn, ali VIDEO JE BEZOBRAZNO DOBAR KAO I KAMERA sto mi je i najbitnije kod telefona, dakle zimam telefon radi kamere i radi videa, djecica, izlasci, putovanja, dakle samo slikam i slikam i slikam, i onda sve to saljem na TV ( e tu me iPhone pravo nervira ). Jedina mana je sto mi je prevelik ipak, imam male sake i veoma mi je nezgodno baratati ovim phabletom. - TRECI IZBOR

DA REZIMIRAM.

Bitna mi je multimedia, kamera i video snimanje, velicina telefona ( manje bolje, ovdje mi HTC mozda lezi jednako dobro kao i iPhone zbog oblika iako je veci ), zelim da dane root-anja ostavim iza sebe jer sam postao bolestan i opsesivan sto se toga tice. SVaki se android moze root-ati naravno, osim nekih glupavih sonyjevih gdje ne mozes otklj bootloader, joj kako su me iznervirali :)

Dakle zam da mi ne mozete pomoci da flashanje ostavim iza sebe, to je nesto sa cim se sam moram izboriti, ali eto bar mi preporucite nesto do navedenih telefona.

U firmi neki dan anegdota, kupio kolega biciklo CUBE, platio ga 16000 Kn i zove da se pohvali, i stao ja onako i gledam u njega i razgledam shiftere, suspenziju, pedale, ma sve i sve to radim u tisini i razmisljam, a kolega iza mene dobaci, vidi ga sto gleda i suti, ne zna kako da ga FLASH-uje.

Unaprijed hvala na savjetima i prihvatam naravno i preporuke i mimo ova tri modela.

It's so deep how can you be so shallow

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@dejson

S obzirom da ti je kamera toliko bitna, One jednostavno otpada tu kao izbor jer kamera se pokazala na razini iPhonea 4 od prije par godina. Izuzev kamere, s mobitelom bi trebao biti prezadovoljan.

iPhone ko iPhone, kamera je na nivou, ali s obzirom što si sve napisao, falit će ti hrpa stvari sa Androida, to već sad vidim. Ako želiš riskirat i napravit koji kompromis, mobitel je odličan.

Note3 je po svemu klasa iznad ove dvojice i ukoliko si spreman napraviti kompromis veličine (poput mene), mogao bi se stvarno iznenaditi. A mnogi su se iznenadili kad su se navikli na još veći Note2 (teoretski, fizički je širi i deblji za koji mm).

Isprobao sam ga, možeš pročitati i moj kratki review tu na forumu. Kamera je stvarno fantastična i u top3 mobilne indrustrije trenutno. Potvrdili od GSMArene do MKBHD-a, a i mnogi drugi..

A što se tiče flashanja i rootanja, bio sam isti takav i tjedno ako nisu prošla 3 ROM-a kroz mobitel, nije nijedan. Uzeo sam Note2 i ne mjenjam ama baš ništa po mjesec do 2 dana. Znači daily drive što kažu imam stock Samsungov ROM, jedino što je promjenjen kernel i sa xposeda stavljena 2 moda za sms i to je to.

U skoro pola godine, 3 puta sam ga stavio noviji softver i to je sve. Mobitel radi besprjekorno, a gledajući Note3, moj je mala beba ;)

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 19:07 (EchoOne).
17 godina
neaktivan
Da druze. U pravu si sve sto kazes. Moram samo provjeriti kakva je baterija na trojci. A smima 4k video i ocekivati veliku autonomiju je mozda i glupavo. A pratim Marcusa i Armanda a Boga mi i Ericu i Note 3 mi se cini bas ono za jednog androidianca najbolji izbor. Ima na youtube onaj sample video sa crno bijelim zgradama i kad sam ga pustio na TV-u ucinilo mi se da gledam bluray. Cesto gledam bluray filmove i znam o cemu pricam vjerujte mi. Ona kamera jednostavno je nevjerovatna. Izbor se suzava a sta ce supruga reci.

4 oktobra sam imao operaciju i kad sam izasao iz intenzivne njege vidio sam da sam oborio rekord. Time up je bio 24h.
14 godina
tonchy kaže...
treba mi misljenje:
Samsung Galaxy Ace Plus S7500
ili
ZTE Blade III

U ponudi su oba mobitela za (jeftiniju) kupnju preko pretplate (za produzivanje ugovora).

Blade

AmonZero kaže...

Htio bi si uzet neki mobitel (android obavezno) pa me zanima što se polunovo može uzet za nekih 1200kn max ?

Trenutno još uvijek imam Samsung galaxy 3 (koji me odlično služio) pa bi htio da se i novi mobitel može modat s različitim ROM-ovima i Karnelima kao i galaxy 3.

S2

marsovac kaže...

Tesko mi je naci G2 da je nov sa garancijom... Ima li neka Xperia da je ok a da je do 1500 max.
Svidjaju mi se LG L9 i Advance S, kakvi su oni?

S2, ne G2.

Xperia S, ali po meni je S2 bolji.

Xperia S i S2 su opet bolji od L9 i Advance S.

12 godina
neaktivan

koristeno {#}

13 godina

Svi kaj pricaju gluposti o kameri hohohoold the f*ck up.

Jeste ikad slikali ili koristili kameru? Na razini iphonea 4 ste ludi vi?

Kao PRVO htc one ima daleko najbolji field of view od ostalih mobitela. Njemu u kadar stane 30 posto vise toga nego s4.

Kao DRUGO OIS. ako oce snimat videe s djecicom itd one je savrsen za to. Video je odlican i bolji neg na s4. Ois i siroki fov su odlicni i veliki plus za kameru

TRECE po danu kamera stvarno nije dobra ko hi end crop danasnjih mobitela ali slika stvarno dobre slike. 

ČETVRTO kamera je prokleto brza i fokusira sve u roku stotinke. 

PETO u low lightu kamera STVORI svjetlo niotkud! Ne znam kako ali kamera bolje vidi od mene xD

Da rezimiram: ne pricajte gluposti ako niste uzeli u ruke mob. Jest da recimo xperia z1 i ostala ekipa ima bolje kamere generalno gledano, one ima bolji fov i ois te odlicni lowlight koji niko od njih nema. Dođe mi zlo kad netko baca gluposti bez da je mob u ruke primio...

prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina
neaktivan

Imo sam ga i koristio, i na Oneu je kamera tesko razocaranje.

OIS je dobar, al jedna stvar ne nadoknadjuje generalni dozivljaj koji je ocajan.

Lowlight slike su dobre za upload na face, no kad se slika sa bljeskalicom, bilo kakva prednost u lowlight situacijama je nikakva ili zanemariva. Eventualno ako si se bas nasao na trgu sv. Marka i slikas crkvu u 5 do ponoc. Znaci 2 put u zivotu mozda.

Da One ima bolju kameru, prodavao bi se 4 puta bolje, a S4 bi se mogao sakriti iza njega. No da je baba musko...

Budi i ti realan, mobitel je dobar, prekrasan, sa odlicnim zvucnicima i razocaravajucom kamerom.

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
17 godina
neaktivan

Danas sam otkrio i Galaxy S4 Zoom. Nisam ni zna da postoji. Nije mi bitno sto je weird, bas mi je nesto mocan, pogotovo crna verzija.

A vidio sam i da ulazi medju bolje kamere. Ima li tu kakvih protivljenja, za sada je zena obecala NOTE 3 alijedece sedmice, ali mi je prevelik ipak cini mi se.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 18:37 (dejson).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice