Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.427
|
čitano: 12.906.778
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Mandak kaže...

Prije 10-ak dana sam kupio Nokia Lumia 520 s Windows Phone 8 i vrlo sam zadovoljan. Ni malo ne žalim za Androidima. Hvala svima koji su mi savjetovali da kupim ovaj mobitel, naravno u ovom cjenovnom rangu.

Ma i ja bi je kupio , ali jedino što mi smeta blic i prednju kameru što nema :/

Prestigio multipad 8 ultra duo
16 godina
Mandak kaže...

Prije 10-ak dana sam kupio Nokia Lumia 520 s Windows Phone 8 i vrlo sam zadovoljan. Ni malo ne žalim za Androidima. Hvala svima koji su mi savjetovali da kupim ovaj mobitel, naravno u ovom cjenovnom rangu.

Moze par stvari koje su +, a koje - WP8 u odnosu na android?

Mozda bi i ja umjesto nexusa 4 uzeo neki wp...(i navedi koji android si koristio)

:D
12 godina
CroNk3r kaže...
Mandak kaže...

Mozda bi i ja umjesto nexusa 4 uzeo neki wp...(i navedi koji android si koristio)

Fluidnost i brzina sustava, bolji updateovi, na pojedinim modelima (Nokia sa PureView kamerom i Karl Zeiss optikom) kvaliteta kamere daleko iznad konkurencije, u vecini slucajeva, bolja izrada samog uredjaja. Minusi su sto nema toliko aplikacija, ili bolje receno, nema 100.000 app, od kojih je 4/5 beskorisno. Od boljih Android uredjaja sam imao Xperiu S, Galaxy S3 LTE, Xperiu Z i HTC One. Mislio sam da je problem u pojedinim uredjajima, ali kad sam kupio Lumiu 925, shvatio sam da je sustav taj koji ne valja, bez optimizacije.

16 godina
MatijaZG kaže...
CroNk3r kaže...
Mandak kaže...

Fluidnost i brzina sustava, bolji updateovi, na pojedinim modelima (Nokia sa PureView kamerom i Karl Zeiss optikom) kvaliteta kamere daleko iznad konkurencije, u vecini slucajeva, bolja izrada samog uredjaja. Minusi su sto nema toliko aplikacija, ili bolje receno, nema 100.000 app, od kojih je 4/5 beskorisno. Od boljih Android uredjaja sam imao Xperiu S, Galaxy S3 LTE, Xperiu Z i HTC One. Mislio sam da je problem u pojedinim uredjajima, ali kad sam kupio Lumiu 925, shvatio sam da je sustav taj koji ne valja, bez optimizacije.

Mene malo muce te aplikacije za prelazak na wp, a sto se tice fluidnosti, vjerujem da je nexus jako fluidan uredaj, usudio bi se reci fluidniji od ovih koje si ti naveo(Imao sam nexus S i on je s stock androidom negdje u rangu galaxy S2 i to sa 1 jezgrom i 512MB RAM-a) jer ima ROM koji nije nabacan s beskorisnim featureima.

Ajd glasanje da vidimo sta bi vi preporucili(novi uredaj, ne rabljeni, al na njuskalu moze):

8 Android(Nexus)
6 WP8(Navedite uredaj do 2200kn)
12 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Sa Nexusom je teski dvoboj. Brat od bivse ima N4...Izuzetno brz uredjaj, daleko brz od svih Samsunga i Sonya. Jedino je stvar sto Nokia 925 ima daleko bolju kameru. Tu ovosi sto je tebi bitnije, neke posebne aplikacije ili kamera. Samo ne znam kolika je cijena Lumie 925 u Hrvatskoj. Ja zivim u Italiji i platio sam je 500€ u ducanu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
MatijaZG kaže...

Sa Nexusom je teski dvoboj. Brat od bivse ima N4...Izuzetno brz uredjaj, daleko brz od svih Samsunga i Sonya. Jedino je stvar sto Nokia 925 ima daleko bolju kameru. Tu ovosi sto je tebi bitnije, neke posebne aplikacije ili kamera. Samo ne znam kolika je cijena Lumie 925 u Hrvatskoj. Ja zivim u Italiji i platio sam je 500€ u ducanu.

Pa kamera mi i nije tolko bitna, tu i tamo nesto poslikam(kroz godinu oko 100 slika max)

Vise me zanima kako se ponasaju prilikom izvodenja aplikacija, mozes mozda neku usporedbu fluidnosti, kako mobitel lezi u ruci, kivaliteta ekrana(dosta bitna stvar posto puno surfam).

I jos pitanje kolko ti je trebalo da se priviknes na wp8, citao sam da se nekima jako tesko priviknuti.

Hvala.

EDIT: kako lumia stoji s baterijom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 21:28 (CroNk3r).
14 godina
Akd da se malo ukljucim, wp8 je savrseno fluidan dok anroid i dalje zna zastucat na svakom uredaju. Apliakcije neke zaista fale ali i to se nadopunjava. Kameru necu komentirat jer to ovisi od uredaja do uredaja. Mobitel (Lumia 925) super lezi u ruci i ima odlican osjwcaj zbog kombinacije metala i polikarbonata, jedino je meni mozda mrvicu prevelika. Ekran je takoder fantastican. U surfanju ti je wp8 brzi od andorida, barem sam ja dobio takav osjecaj.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
12 godina
CroNk3r kaže...
MatijaZG kaže...

Pa kamera mi i nije tolko bitna, tu i tamo nesto poslikam(kroz godinu oko 100 slika max)

Vise me zanima kako se ponasaju prilikom izvodenja aplikacija, mozes mozda neku usporedbu fluidnosti, kako mobitel lezi u ruci, kivaliteta ekrana(dosta bitna stvar posto puno surfam).

I jos pitanje kolko ti je trebalo da se priviknes na wp8, citao sam da se nekima jako tesko priviknuti.

Hvala.

EDIT: kako lumia stoji s baterijom?

Ja Nexus 4 nazalost nisam imao prilike bas koristiti, ali sa Androidom 4.3 cujem da leti...kamera mu je zadovoljavajuca, ako ne patis za nekom ekstra kvalitetom, bude ti super. Ja sam ti inace dosta na strani Windowsa. Na kompu imam ovaj 8.1 Pro Media Center 64bit. Osmicu na kompu rabim od 1. mj tako da mi tiles nisu nepoznanica. Win Phone 8 je dosta jednostavan. Nema puno mudrolije...ima homescreen koji postavis po zelji sa tilesima i desno je spisak svih aplikacija. Postavke su isto jednostavno postavljene. Za minimalisto kao sto sam ja, koji  ne voli puno nepotrebnih stvari, Windows je savrsen. Lumia 925, sa snapdragod s4 dualcore i 1gb ram-a nema niti trunku zastajkivanja. Sto se tice fluidnosti i brzine nema zamjerki. Aplikacije koje ja koristim su sve dobro napravljene i brzo reagiraju, isam naisao na probleme. Moram posebno pohvaliti HERE Maps, znaci nokijine karte i navigacija koje svarno super rade. Mob je prilicno nespretan jer ima aluminijski rub, ali mi je draze to nego primiti plastiku. Ekran je 4.5 HD+ Amoled...pixele ne vidis. Daleko bolji od S3 Xperie Z(FullHd). Svrstao bi ga sa ekranom HTC Onea. Za "privikavanje" je meni bio potreban jedan dan, da popamtim gdje se sto nalazi. Ja osobno imam dobru fotografsku memoriju, pa mi to nije inace problem, ali poavlja, sustav je jednostavan za koristiti jer nema puno personalizacije. Meni se osobno jako dopao. Morao bi otici u ducan i koristiti nekih 15 min da steknes prvi dojam. ;) baterija mi drzi od 7 ujutro do 22 navecer, 2 sata poziva u prosjeku, whatsapp, push email, 3 sata surfanja i fejsa...nije neko cudo, ali dopelja te do kraja dana bez razmisljanja...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 22:06 (MatijaZG).
16 godina
MatijaZG kaže...

... za koristiti jer nema puno personalizacije. Meni se osobno jako dopao. Morao bi otici u ducan i koristiti nekih 15 min da steknes prvi dojam. ;) baterija mi drzi od 7 ujutro do 22 navecer, 2 sata poziva u prosjeku, whatsapp, push email, 3 sata surfanja i fejsa...nije neko cudo, ali dopelja te do kraja dana bez razmisljanja...

Onda nema druge nego da odem u T-ceentar pa da isprobam i na temelju toga odlucim.

12 godina
neaktivan

Nagledao sam si sony xperiu e u tele 2 za 850kn, pa me sad zanima dali ima nesto bolje za slicne pare?

LoL - Fordox

1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Molio bih nekog ako mi može preporučiti mobitel. Uzimaio bih nešto do 4,3'' (najviše 4,5''), bolja kamera, min 1 GB rama. Mobitel bi prije svega sluzio za surfanje, mailovi i tako to, nebi bile neke zahtjevnije aplikacije na njemu. Jako je bitno da je pouzdan i provjeren. Cijena cca 1300-1500 kn, može rabljeni, ali i novi ako zadovoljava uvjete. :)

0 1 hvala 0
12 godina
jole_90 kaže...

Molio bih nekog ako mi može preporučiti mobitel. Uzimaio bih nešto do 4,3'' (najviše 4,5''), bolja kamera, min 1 GB rama. Mobitel bi prije svega sluzio za surfanje, mailovi i tako to, nebi bile neke zahtjevnije aplikacije na njemu. Jako je bitno da je pouzdan i provjeren. Cijena cca 1300-1500 kn, može rabljeni, ali i novi ako zadovoljava uvjete. :)

Ako se mozes izvuci jos 500kn, ovako nesto se sigurno isplati... http://www.njuskalo.hr/nokia-ostali/nokia-lumia-925-oglas-9529572

Ekran jako kvalitetan od 4,5, kamera sa optickim stabilizatorom i 6 Karl Zeiss leca znaci tesko mu naci ravnoga medju mobitelima, 1 GB RAM-a i dualcore proc koje zvuci osrednje za Android uredjaj, ali WP doslovno leti. Za surfanje daleko najbrzi sustav, mail takodjer dobro izvedena. Korisne aplikacije su prisutne, nema raznih igrica. Ime Nokia i Windows bi trebalo biti dovoljno kao garancija. Jedino je cijena iznad tvog zahtjeva, ali po meni se isplati to uloviti.

12 godina
neaktivan

Ipak je to previše skupo, a i nisam ljubitelj windowsa, radije bi android. I da, bilo bi dobro da baterija može izdržati  neko pristojno vrijeme (bar jedan dan bez problema). Gledao sam modele kao samsung s2 i neke prestigio... al neznam koliko se recimo isplati uzimati s2 s obzirom da većini rabljenih modela uskoro istječe garancija.

16 godina
jole_90 kaže...

Ipak je to previše skupo, a i nisam ljubitelj windowsa, radije bi android. I da, bilo bi dobro da baterija može izdržati  neko pristojno vrijeme (bar jedan dan bez problema). Gledao sam modele kao samsung s2 i neke prestigio... al neznam koliko se recimo isplati uzimati s2 s obzirom da većini rabljenih modela uskoro istječe garancija.

Uzmi samo S2, neces pozaliti, a ako ti nije tako hitno mozes i malo proucavati na njuskalu pa mozda i galaxy nexus "upiknuti"

12 godina
neaktivan

Imali ovdje bilo koji korisnik uređaja gigabyte gsmart roma r2 da podjeli dojmove sa nama ? :DD

0 0 hvala 0
13 godina

moze li mi netko objasniti slijedecu debilanu

gledam na vipnetovom portalu savrsenu tarifu

i pise da dolazi sa neogranicenim pozivima, smsovima i podatkovnim prometom (doista istina to za podatkovni promet) i to sve za 150kn mjesecno

i sad, posto zelim neki mobitel uz tu tarifu pise:

"Ukoliko uz Savršenu tarifu želite i uređaj po povoljnijim cijenama odaberite jednu od opcija uz potpisivanje ugovorne obveze na 24 mjeseca!"

i mozes birati opciju 1,2,3,4 ili 5

i nijedna od tih opcija mi nema smisla (osim mozda pete) jer nude dodatne smsove i podatkovni promet

koji vrag moram birati dodatne opcije ako savrsena tarifa sama po sebi vec dolazi sa neogranicenim svime?znaci placao bih 150kn mjesecno za savrsenu + npr 25kn za 50 dodatnih smsova? the fuck

i koji bi bio najbolji mobitel ispod 4.5" (uzeo bih ga u nekoj tarifi, cijena nije toliko bitna - ok, da nije u rangu iphonea jedino..)

tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@Fanu

Ta savršena tarifa je jedino dobra kao tarifa ukoliko ne uzimaš mobitel. U protivnom, moraš uzimat one "debilana" opcije koje koštaju puno para, a zapravo vrlo malo ili nimalo spuštaju cijenu uređaja. Naravno, tek ona najviša (koju i masno platiš), spusti cijenu mobitela nekih 70%, ove sve ostale su unutar 10% spuštanja cijene. Po meni totalno neisplativo..

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
17 godina
neaktivan

Savršena tarifa je tarifa bez ugovorne obveze. Jednostavna i isplativa i nije predviđena za bundle uz mobitele. Zato se dodaju ove "Opcije" koje inače idu uz druge tarife.

Welcome my son...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ipak odluka je da uzimam nexus, a ne wp8 uredaj, isprobao sam wp i bas mi ne lezi(izgubljen sam na njemu)

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Fanu kaže...

moze li mi netko objasniti slijedecu debilanu

gledam na vipnetovom portalu savrsenu tarifu

i pise da dolazi sa neogranicenim pozivima, smsovima i podatkovnim prometom (doista istina to za podatkovni promet) i to sve za 150kn mjesecno

i sad, posto zelim neki mobitel uz tu tarifu pise:

"Ukoliko uz Savršenu tarifu želite i uređaj po povoljnijim cijenama odaberite jednu od opcija uz potpisivanje ugovorne obveze na 24 mjeseca!"

i mozes birati opciju 1,2,3,4 ili 5

i nijedna od tih opcija mi nema smisla (osim mozda pete) jer nude dodatne smsove i podatkovni promet

koji vrag moram birati dodatne opcije ako savrsena tarifa sama po sebi vec dolazi sa neogranicenim svime?znaci placao bih 150kn mjesecno za savrsenu + npr 25kn za 50 dodatnih smsova? the fuck

i koji bi bio najbolji mobitel ispod 4.5" (uzeo bih ga u nekoj tarifi, cijena nije toliko bitna - ok, da nije u rangu iphonea jedino..)

tnx

Evo sta sam bas danas procitao na fejsu u vezi tih opcija:

Nikola, bez Opcije nema ugovorne obveze. Tarife Step, Tango i Swing možeš uzeti bez Opcije, ali onda nemaš ugovornu obvezu, a ni popust na uređaj. Ako odabereš neku od Opcija, znači da se vežeš ugovorom. Veća Opcija=manja cijena uređaja. Znači, cijena uređaja ne ovisi o tarifi, nego samo o Opciji. Nadam se da je malo jasnije, ako nije, tu sam.  Darija 

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
12 godina
neaktivan

Evo moja zadnja odluka prije kupnj pada na huawei ascend y300 i gigabyte gsmart roma r2.

Znači radi se o !

Dual core 1,3 ghz,1 gb RAM,4 inch IPS ekran,4 gb memorije  4.2 android -------_------ Gigabyte gsmart roma r2

Vs.

Dual core 1 ghz,512 mb RAN,4 inch IPS ekran,4 gb memorije  4.1 android --------_----- Huawei ascend y300

Oba kostaju 1100 kn :)

8 Gigabyte gsmart roma r2
3 Huawei ascend y300
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 18:49 (Sleme).

0 0 hvala 0
14 godina
Sleme kaže...

Evo moja zadnja odluka prije kupnj pada na huawei ascend y300 i gigabyte gsmart roma r2.

Znači radi se o !

Dual core 1,3 ghz,1 gb RAM,4 inch IPS ekran,4 gb memorije -------_------ Gigabyte gsmart roma r2

Vs.

Dual core 1 ghz,512 mb RAN,4 inch IPS ekran,4 gb memorije ---------_----- Huawei ascend y300

Cek ti jos nisi kupio mobitel??? {#}

Uglavnom od ta 2 ja bi isao na roma r2. Jaci proc i pol gige rama vise sto dosta znaci i meni osobno ima ljepsi dizajn. Prednost koju huawei ima je sto je provjereniji, dosta ljudi ga tu na forumu ima i dosta ga hvale i ima jacu bateriju. E sad ako ti to ne smeta idi na gigabyte, ako smeta idi na provjereni huawei. Jos jedan plus gigabytea je noviji android.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 18:56 (gamer34).
12 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Sleme kaže...

Znači radi se o !

Dual core 1,3 ghz,1 gb RAM,4 inch IPS ekran,4 gb memorije -------_------ Gigabyte gsmart roma r2

Vs.

Dual core 1 ghz,512 mb RAN,4 inch IPS ekran,4 gb memorije ---------_----- Huawei ascend y300

Cek ti jos nisi kupio mobitel??? {#}

Uglavnom od ta 2 ja bi isao na roma r2. Jaci proc i pol gige rama vise sto dosta znaci i meni osobno ima ljepsi dizajn. Prednost koju huawei ima je sto je provjereniji, dosta ljudi ga tu na forumu ima i dosta ga hvale i ima jacu bateriju. E sad ako ti to ne smeta idi na gigabyte, ako smeta idi na provjereni huawei. Jos jedan plus gigabytea je noviji android.

Hahaha da još nisam i ja sam mislio da idem na roma r2 :D

13 godina

Bok! zanima me da li je nokia lumia 920 za 3000kn isplativa kupnja danas, ako ne, slobodno dajte neki protuprijedlog, uvjet je da mora biti novo i kretati se oko ove cijene, znači 3000kn (+ - 500kn)

0 0 hvala 0
14 godina
Nije jer se moze nac i za manje novce nova u trgovini. Za te novce na njuskalu mozes nac sta zelis nvo zapakirano, HTC One, iPhone 5, s4, XZ, Lumiu 925... Al od svih tih ja bi ti preporucio One. A ako zelis wp8 Lumia 925.
17 godina
neaktivan
josip1994 kaže...

Bok! zanima me da li je nokia lumia 920 za 3000kn isplativa kupnja danas, ako ne, slobodno dajte neki protuprijedlog, uvjet je da mora biti novo i kretati se oko ove cijene, znači 3000kn (+ - 500kn)

2200kn na njuskalu zapakirana i s garancijom.

Za 3k kuna dobiješ i više ko što kolega kaže.

Welcome my son...
12 godina
neaktivan

Evo bio sam sad u jednoj trgovini da isprobam Gigabyte gsmart roma r2 !

Mobitel je odličan !

Sve ide vrzo i fluidno !

Slobdo oko 600 mb RAM,zazueto oko 300 mb RAM !

Mobitel stoji odlično u ruci i jako je lagan i dosta tanak !

Tako da bi svima preporucio ovaj mobitel za 1100 kn !

Ja ga uzimam za koji dan :D

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sleme kaže...

Evo bio sam sad u jednoj trgovini da isprobam Gigabyte gsmart roma r2 !

Mobitel je odličan !

Sve ide vrzo i fluidno !

Slobdo oko 600 mb RAM,zazueto oko 300 mb RAM !

Mobitel stoji odlično u ruci i jako je lagan i dosta tanak !

Tako da bi svima preporucio ovaj mobitel za 1100 kn !

Ja ga uzimam za koji dan :D

ipak,za 150kn više,dobiješ quad core(aku a1)

Spale su nam gaće,zagrizli smo udice,glave nam u pijesku,nezaštićene guzice....
14 godina
neaktivan

Pozz , trebam pomoc oko odabira izmedu dva mobitela , znaci izmedu Sony Xperia M i Samsung Galaxy S3 Mini , pa mozete mi rec koji je isplativije uzeti , i drugi mobiteli ne dolaze u obzir

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
NeZnam kaže...

Pozz , trebam pomoc oko odabira izmedu dva mobitela , znaci izmedu Sony Xperia M i Samsung Galaxy S3 Mini , pa mozete mi rec koji je isplativije uzeti , i drugi mobiteli ne dolaze u obzir

Po specifikacijama mi se xperia m cini jaca...ja bih mozda isao na nju...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice