Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.454
|
čitano: 12.915.803
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Father_Dougal kaže...

Galaxy i Optimus imaju noviji Android, 2.2, što mi se čini kao prednost.

Slušam (tj. čitam...) :)

Mislim da će galaxy mini biti dovoljan za nju. :)

15 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

bas tinejdzerica gleda koji mob ima bolji proc, vise rama...mislim da ce prije gledat samo izgled

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
8ax kaže...
domac5 kaže...

al galaxy mini je vise onak zenski mobitel elegantan...ak ona ne misli igrat igrice nego samo fejs to je mob za nju...imaju ga  vecina  mojih frendica

Ali je X8 bolji.

Nije baš, SGM je dosta fluidniji od X8 i ima bolji i TS i veći ekran. Nikad ne bi reka da je Mini onako slabašan karakteristikama. Još Mini ima 2.3, a di je ono X8 zasta, sjeti me?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 13:11 (Mitsuoka).
16 godina
Mitsuoka kaže...
8ax kaže...
domac5 kaže...

al galaxy mini je vise onak zenski mobitel elegantan...ak ona ne misli igrat igrice nego samo fejs to je mob za nju...imaju ga  vecina  mojih frendica

Ali je X8 bolji.

Nije baš, SGM je dosta fluidniji od X8 i ima bolji i TS i veći ekran. Nikad ne bi reka da je Mini onako slabašan karakteristikama. Još Mini ima 2.3, a di je ono X8 zasta, sjeti me?

2.1.1

MY NAME IS TOOOOOOOOOOOOOOM
16 godina
neaktivan

Eto, zakljucak je jasan. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Kolegica na poslu mi se dvoumi između ova dva niže navedena mobitela kod Tele 2 - vaši komentari i prijedlozi?

0 Samsung S7500
15 Sony Xperia S
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Kolegica na poslu mi se dvoumi između ova dva niže navedena mobitela kod Tele 2 - vaši komentari i prijedlozi?

Brate ta dva moba se ne mogu uporediti ni u snu.

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
15 godina
neaktivan

Xperia S daleko bolji.

17 godina
Intelovac123 kaže...

Brate ta dva moba se ne mogu uporediti ni u snu.

mario1990 kaže...

Xperia S daleko bolji.

Da to sam i ja vidio kad sam usporedio specifikacije.

Tako sam joj i predložio, thx.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
Isplati li se pljunit 2400 kn za xperiu arc kraj nea v za 1850? Ima li neki bolji deal? (ne trebate spominjat Evo 3Dmolim :D)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moje mišljenje da je previše 2400 za arc. Za 2500/2600 na njuškalu uzmeš Galaxy s2.

17 godina
neaktivan
2600? Vjerojatno neki koristeni i stari nekoliko mjeseci..2400 je za novu zapakiranu xperiu..al ipak, S2 jje puno jaci..ali opet! :D sumnjam da cu skupit tolko novaca :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ya-sam-ya kaže...
2600? Vjerojatno neki koristeni i stari nekoliko mjeseci..

Evo neki a ima ih još puno na njuškalu:

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/samsung-galaxy-s2-povoljno-oglas-4917073

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/samsung-galaxy-s2-oglas-4872755

13 godina
neaktivan

Ovisi, xperia arc ima lijep dizajn, bolju kameru, veći ekran dok neo je nekako običan (bar za mene). Ako je cijena u pitanju onda neo je dobar izbor u uloženom novcu i dobitku...

14 godina

Stedit pare za newgen mobitele.

LoL NordicEU : Heineken01

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
okej,sta nam dolazi na ljeto? :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ya-sam-ya kaže...
okej,sta nam dolazi na ljeto? :D

nadamo se iphone 5, galaxy s3, htc edge, htc one x, htc elite, nexus novi

valjda ima jos ?

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina
neaktivan
mislio sam na nesto vise namijenjeno nama "obicnim smrticima" koji nemaju 5000kn za mob :) neki best buy iliti midrange budget phone :)

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zanima me kakva je kvaliteta Sony Ericssona u zadnje vrijeme, iskustva iz prve ruke, Xperia modeli.

Imaju li neke bugove ili neke mane, nedostatke ili možda neobična rješenja koji mogu biti posebno iritantni? (npr u to bi meni spadalo da nema mogućnost fotografiranja pritiskom na neku fizičku tipku nego ciljanjem najmanje moguće ikone na ekranu koji ne reagira na nokte).

Naime, prije ere pametnih telefona redovito sam imala Sony Ericssone i bili su mi odlični. Zatim sam se iz nekog razloga odlučila uzeti Nokiu (Xpress music 5880) i to je bilo veliko razočaranje, svaka nadogradnja OS-a imala bi neki bug (najbolji mi je bio onaj kad se telefon sam od sebe gasio, mjesec dana nisam imala funkcionalni uređaj...). Poznato je bilo i krčanje u slušalici. Kamera je katastrofalna po mraku, jako teško je slikati crne mačke i pse, bolje slike (jasnije) mi je radio Sony Ericsson godinama ranije. Zapravo, jedina pozitivna stvar ovog moba je bila 8GB prostora i mogućnost spajanja na prastari TV.

Kako se bliži vrijeme nabave novog mobitela, zanima me jesu li SE ostali na razini kvalitete kao i prije 5 godina ili su ponokijali?

Iako je u 2012. možda suvišno naglasiti, bitno mi je primanje poziva - da mobitel zvoni kad me netko zove (a ne da pozivatelju izbacuje poruku o isključenom mobu, događalo se na Nokiji), i da mobitel ne razvija prethodnospomenuti bug da se odluči samoisključivati svakih 5 minuta.

Zatim, kvaliteta kamere - ako uslikam crnog psa i crnu mačku s blicem u polumračnoj sobi, hoće li se taj pas i mačka vidjeti na slici ili samo njihove oči?

I treće, iako je Android sad dio Linux kernela, jesu li SE spojivi s Linuxom (više distri imam)? Koliko god da je bedasto pitanje, apsolutno me više ništa ne može iznenaditi {#}

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako želiš fotografiranje hw tipkom, za tebe je jedino WP7 i dummy phoneovi. 

Ostalo ti je sve ok, povezivost ti je kao da spajaš USB u PC recimo, a ne da ti treba iTunes ili Zune da ga spojiš.

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

To je ova Nokia imala zgodno riješeno - jedna posebna tipka na bočnoj (uskoj) stranici telefona, tako da kada bi se fotografiralo mobitelom u vodoravnom položaju, tipka bi bila taman pod kažiprstom desne ruke.

Sad svi idu na ekransko fotografiranje, ha?

16 godina
neaktivan
the_rover kaže...
Mitsuoka kaže...

To je ova Nokia imala zgodno riješeno - jedna posebna tipka na bočnoj (uskoj) stranici telefona, tako da kada bi se fotografiralo mobitelom u vodoravnom položaju, tipka bi bila taman pod kažiprstom desne ruke.

Sad svi idu na ekransko fotografiranje, ha?

A to ti je do Androida, ne do proizvođača, jer recimo HTC na WP7 ima HW tipku, na Androidu nema, jee mislim da Android to ne podržava, mada su za Desire developeri znali ubacit podršku za tipku, pa bi se središnjom tipkom slikavalo. Bolje išta nego ništa, a sad, samo ekran, ostaje ti se naviknit, hebiga {#}.

Sve u svemu, Sony pod Androidom ne pari loš kvalitetom, ali snagom kaska za konkurentima (op.a. HTC One X, SGSIII kad izađe, Huawei Ascend,...) tako da pogledaj malo i njih, i prošvrljaj po svakome. Neovisno o Androidu, sučelja su drugačija - HTC = Sense, SONY = Timescape, Samsung = TouchWiz (nemoj gledat stari TW, jer SGSIII dobiva novi, sličniji AOSP launcherima...). 

14 godina
Mitsuoka kaže...

Ostalo ti je sve ok, povezivost ti je kao da spajaš USB u PC recimo, a ne da ti treba iTunes ili Zune da ga spojiš.

Sve "poštene" (na mislim na one "Mini") iz 2011. imaju HW tipku za fotografiranje ili opciju jednostavnog dodira ekrana, ne na neku točkicu nego na cijeli ekran. HW tipku za snimanje ima i nova Xperia S.

du nat tač prekidač bikoz struja going tu kil!
16 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Sve "poštene" (na mislim na one "Mini") iz 2011. imaju HW tipku za fotografiranje ili opciju jednostavnog dodira ekrana, ne na neku točkicu nego na cijeli ekran. HW tipku za snimanje ima i nova Xperia S.

A vidi stvarno, nisam to vidia, znači podržano napokon.

13 godina
neaktivan

rijetki su sony mobiteli bez HW tipke za kameru,jer oni sve stvarno trude napravit dobar mobitel,i jedini su na trzistu koji na vecinu mobitela ubacuju HW tipke za kameru

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kass kaže...

rijetki su sony mobiteli bez HW tipke za kameru,jer oni sve stvarno trude napravit dobar mobitel,i jedini su na trzistu koji na vecinu mobitela ubacuju HW tipke za kameru

Jedino šta u tome trudu fejlaju. Androidi im kaskaju generaciju, tj. imaju izostanak top modela koji je na razini ostalih. Al uopce nisam isao za time da oni imaju HW tipku za kameru, koliko sam cuo, to je navodno bilo do Androida, a sad... Ali to što je ostali nemaju je malo zeznuto, kad sam imao Desire, na njemu je bilo izvedeno fotografiranje središnjom tipkom na Custom ROMovima, i to mi je bilo ok, ali OOB to mislim nije bilo moguće. Doduše nedostatak tipke nije toliki - jer ionako ne fotografiram sam sebe, pa nije problem pogodit na ekranu tipku {#}

16 godina
neaktivan

Je problem pogodit na ekranu ako imaš dugačke nokte a ekran ne reagira na nokte, pa moraš izokrenut prst pa pogodiš 3 tipke odjedom :)

16 godina
neaktivan
the_rover kaže...

Je problem pogodit na ekranu ako imaš dugačke nokte a ekran ne reagira na nokte, pa moraš izokrenut prst pa pogodiš 3 tipke odjedom :)

Ženski problem {#} Skrati malo nokte, moja cura ima nokte normalne duljine pa nema problema s time (nekih 5 mm dulje od prsta maksimalno), ti očigledno imaš preduge, kao par mojih prijateljica, pa nikako nisu mogle po mojim mobitelima kad im je tribalo za poruku {#} Doduše kako sam na tehničkom fakultetu, poštenu žensku osim cure nisan vidia koju godinu, pa san skroz zaboravia da imate takve problematike. {#}

Nabavi stylus za 10kn?! Čini se glupo, al očigledno bi pomoglo {#}

13 godina
neaktivan

samo sto je mozda problem da neki mobiteli ne prepoznaju stilus,npr nokia n8,pokusavo sam kod druga ali nista ,neki su pravljeni samo na optimiziranost prsta

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kass kaže...

samo sto je mozda problem da neki mobiteli ne prepoznaju stilus,npr nokia n8,pokusavo sam kod druga ali nista ,neki su pravljeni samo na optimiziranost prsta

Zato jer to što si ti koristio nije stylus, nego obični komad plastike, koji je dobar na rezistivnom ekranu. Za kapacitivni je potreban normalan stylus, a njega se preko ebaya može nabavit za 2 kn. 

BTW to ti nije optimiziranost, nego različita tehnologija. Rezistivni ide na otpor, tj. osjeća pritisak (primjetit ćeš kako je touch input na savitljivu plastiku koja onda pritišće donji panel koji je malo odmaknut), a kapacitivni je izolator (najcesce staklo) premazan vodičem, a kako je naše tijelo vodič, dalje je sve elektrostatika. (zato recimo kap kiše može zajebavat lošiji kapacitivni touch)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 18:40 (Mitsuoka).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice