OnePlus One

poruka: 1.019
|
čitano: 215.083
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: OnePlus One
Cheezl kaže...

Ljudi u potrazi sam za mobitelom nakon dugog vremena i troumim se između Oneplus One, HTC M8 i LG G3. Kod nas se na njuškalu mogu naći novi M8 i G3 sa garancijom po istoj cijeni kao i novi 1+1, tako da cijena nije faktor. (cca 2500kn)

Prvo i osnovno što me brine je veličina 1+1. Imam podosta malu ruku, a ovo je jedan od najvećih mobitela na tržištu.

Mogu li mi ponosni vlasnici ovog modela reći kako ga spremate?

Uglavnom nosim malo uže traperice pa neznam kako bi to izgledalo. (imam dosta široku nogu)

I kako ide procedura oko garancije i popravka?

1. Pa evo kad sam već tu da bacim malu anketicu, pa eto bio bih zahvalan na nekakvom objektivnom inputu.

Istu troumnju imam i ja ali mislim da je g3 tu ipak bolji od ova 2.

1+1 nije ništa toliko posebno + što ga je teže držati nego ova dva zbog oštrih kuteva.

One m8 ispada zbog kamere i black bara naprijed.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero, iPhone 3GS, Nexus S, Nexus 7, Htc 8S, iPhone 4, Galaxy S2, HTC Sensation, Lumia 625, N8, Dell Venue 8, Z1 Compact, Meizu m2 note
11 godina
Cheezl kaže...

Ljudi u potrazi sam za mobitelom nakon dugog vremena i troumim se između Oneplus One, HTC M8 i LG G3. Kod nas se na njuškalu mogu naći novi M8 i G3 sa garancijom po istoj cijeni kao i novi 1+1, tako da cijena nije faktor. (cca 2500kn)

Prvo i osnovno što me brine je veličina 1+1. Imam podosta malu ruku, a ovo je jedan od najvećih mobitela na tržištu.

Mogu li mi ponosni vlasnici ovog modela reći kako ga spremate?

Uglavnom nosim malo uže traperice pa neznam kako bi to izgledalo. (imam dosta široku nogu)

I kako ide procedura oko garancije i popravka?

1. Pa evo kad sam već tu da bacim malu anketicu, pa eto bio bih zahvalan na nekakvom objektivnom inputu.

ja imam note 3, ali da moram birati između ova 3 uzeo bi Oneplus One jer volim da baterija traje što duže, a upravo Oneplus One od ovih ima najbolju bateriju

15 godina
neaktivan
OnePlus One

Ako ti je oneplus prevelik onda bi ti idealan bio lgg2 , koji ima podjednaku bateriju i dobivo sam podjednak screen on time kao oneplus. Po meni bolji od g3. Btw imao sam sva 3 SAD sam na oneplus.

Lp

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
OnePlus One

Netko je pitao za ROM koji koristi na OPO, meni je zasad od SultanXda Unofficial CyanogenMod 12.1, with CAF 3.4.0, stabilniji od CM 12.1, fluidniji, baterija mu odlično traje, ima Snapdragon cameru koja je odlična, nemam pojma, probaj ako već nisi, zasada n1 što se tiče 5.x ROMova na XDA.

0 0 hvala 1
12 godina
OnePlus One

Hvala na preporuci za ROM. Stavio sam ga i root-ao uređaj i sve radi.

Problem je s baterijom, u roku 6 sati otišlo 45% a mobitel najvše u sleepu stoji. Poslao sam par poruka i pročitao par mail-ova. Baš jede bateriju puno.

To je sad prvo punjenje kak sam stavio ROM, dali treba par punjenja/pražnjenja proći da se stabilizira?

Stavio sam BBS pa ću vidjeti šta kaže kuda ode baterija, a do tada ako tko ima kakav savjet neka piše

0 0 hvala 0
12 godina
lepi91 kaže...

Hvala na preporuci za ROM. Stavio sam ga i root-ao uređaj i sve radi.

Problem je s baterijom, u roku 6 sati otišlo 45% a mobitel najvše u sleepu stoji. Poslao sam par poruka i pročitao par mail-ova. Baš jede bateriju puno.

To je sad prvo punjenje kak sam stavio ROM, dali treba par punjenja/pražnjenja proći da se stabilizira?

Stavio sam BBS pa ću vidjeti šta kaže kuda ode baterija, a do tada ako tko ima kakav savjet neka piše

Uvijek nakon wipea i flashanja ROMa treba pustit par ciklusa baterije (100-0-100) da bi dobio dojam o pravom stanju baterije i o tome kolko ti dura mob na tom ROMu.

BF3/BF4 nick : jabooka_KAOS (singing Derp Derp Derpidy)
15 godina
neaktivan
OnePlus One

pozz, koji točno rom si stavio, al ovako laički rečeno bi reko da ti bateriju troši usluge za google play

odeš u privacy , privacy guard , stisnes gore desno na opcije oznacis show built in apps i kliknes na advanced

pronadjes usluge za google play kliknes i vidit ces hrpu radnji i kraj toga izbornik sa allowed ili denied

odes na

wake up i keep awake i obje promjenis u denied , resetiras mob i nebi trebalo vise drain kad ti je mob u deep sleep.

uostalom skini si wakeock detector i trebalo bi ti bit da ti mobitel zapravo uopce ne deep sleepa zbog google play services ( usluge za google play)

0 0 hvala 1
12 godina
OnePlus One

Ovaj ROM od Sultana je stavljen: [ROM+KERNEL][5.1.1] Unofficial CyanogenMod 12.1 with CAF 3.4.0 kernel, verzija 14.09.2015. (zadnja verzija stable)

Hvala na savjetu, disable-ao sam navedeno i restartao mob. Vidjet ćemo sad kako će se ponašati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OnePlus One

ja sam na 11.09, radi odlično, pa sve kontam da ne batalim :D

Dali si odradio full wipe prije fleshanja ROM-a? 

dalvik, data, system, cache wipe?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 19:49 (kvaju).

0 0 hvala 0
12 godina
Jesam, full wipe odraden.
Prije ovog ROMa sam stavio nightly i onda flashao sultanov..
Sve je prošlo u redu..

Sad primjećujem odkako sam diseblao ono da drži baterija dobro, i očito sada ode u deep sleep i onda mi na whatsapp poruke ne dolaze odmah već kad nešto radim po mobitelu ili bas otvorim whatsapp..

Gledam, upaljeno mi je da Wi-Fi radi i u sleepu. Sta bi još moglo biti?

0 0 hvala 0
12 godina
Skuzio u čemu problem..
Pala baterija ispod 15% i upalio se battery saver sto očito automatski pozadinske podatke onemogući.

Napunio mobitel i sve uredno funkcionira..

Dali je moguće battery saver podesiti da smanji CPU i GPU a pozadinske podatke ne dira?

Btw, 3 i pol sata SOT-a, što je dosta loše.
Sutra novo testiranje s postavkama gašenja GP Services wakelock-a.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ja koristim novi cm 12.1 i dobijem oko 4 i po sot,probaj taj ROM

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OnePlus One

ja sam jučer imao 5h SOT na Sultanovom romu, i za sada sam stvarno zadovoljan sa ovim romom.

U opcijama pod battery, možeš birati battery mode, power save, balanced, perfomance, meni je na balance uvijek, i nisam imao nikakvih problema sa drainom baterije tih google procesa ili slično, ništa nisam disable-ao. Doduše ja nisam na najnovijoj verziji ROM-a ti si na 14.09, ja na 11.09, jedino da nije do toga.

EDIT: neznam kako bi mogao sa tim battery save opcijama, da smanjih cpu i gpu, a pozadinske ostaviti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 23:50 (kvaju).

0 0 hvala 0
12 godina

Jedina mi je opcija ne koristiti battery saver, ili čekati novu verziju pa vidjeti dali ima poboljšanja..

Inače imam još par pitanja posto sam nov 1+1 user..
1. Kapacitivne tipke imaju slabije osvjetljenje iako sam pojačao do kraja u postavkama

2. Titanium backup mi neda uninstalirati sistemske aplikacije, kaže da ne mogu brisati sistemske apk, jedino mogu diseblati sto mi je malo glupo ali oke..

3. Jel on nema senzor za osvjetljenje ekrana ovisno o vanjskom svjetlu? Koda to bas i ne funkcionira najbolje..

4. Double tap to lock je glupo sto moram na notification traku stisnuti, za wake mogu bilo gdje. Koliko sam skuzio to nema druge opcije?

Hvala unaprijed

EDIT:

Dodajem

5. Ponekad back tipka ne prihvaća, pa je potrebno s HOME izaći, onda i back radi..

6. Maloprije prvi put do sad neće uspostaviti poziv pa upalim i ugasim avionski način rada i zatim radi.

Sve skupa rekao bih da je do ROM-a. Ili su takvi sitni bugovi normalni kod 1+1?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 8:28 (lepi91).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Jeli stvarno tako losa.baterija, oni pisu da je odlicna baterija a vidim da po vasim iskustvima stalno neki problemi

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lepi91 kaže...

Jedina mi je opcija ne koristiti battery saver, ili čekati novu verziju pa vidjeti dali ima poboljšanja..

Inače imam još par pitanja posto sam nov 1+1 user..
1. Kapacitivne tipke imaju slabije osvjetljenje iako sam pojačao do kraja u postavkama

2. Titanium backup mi neda uninstalirati sistemske aplikacije, kaže da ne mogu brisati sistemske apk, jedino mogu diseblati sto mi je malo glupo ali oke..

3. Jel on nema senzor za osvjetljenje ekrana ovisno o vanjskom svjetlu? Koda to bas i ne funkcionira najbolje..

4. Double tap to lock je glupo sto moram na notification traku stisnuti, za wake mogu bilo gdje. Koliko sam skuzio to nema druge opcije?

Hvala unaprijed

EDIT:

Dodajem

5. Ponekad back tipka ne prihvaća, pa je potrebno s HOME izaći, onda i back radi..

6. Maloprije prvi put do sad neće uspostaviti poziv pa upalim i ugasim avionski način rada i zatim radi.

Sve skupa rekao bih da je do ROM-a. Ili su takvi sitni bugovi normalni kod 1+1?

1. normalno, gotovo svaki ima tako, jedino su prve verzije imale još slabije (što znam jer sam i sam imao takav uređaj), osim da nemaš baš uređaj koji je izašao među prvima pa da imaš slabije svjetlo na njima, ako si kupio novi, normalno je

2. root i unlock se ovdje radi kao i na nexusu, stoga ne vidim razlog da se to ne napravi, i onda preko raznih aplikacija možeš maknut što te volja

3. senzor ima, možad ti je rom zbugan pa ne radi kako treba, ja na temasek romu nemam nikakvih problema

4. postoji mali trik koji sam opisao ovdje  , ja koristim to cijelo vrijeme, bez ikakvih problema

sa druge strane, u postavkama možeš bindati double tap na home tipku da ti gasi ekran

5. nemam takvih problema

6. ni sa tim nemam problema

probaj stavit drugi rom na njega, pa vidit dal će to pomoć, napraviš backup i dalje je dječja igra

zaboravih pitati, koji rom imaš gore ?

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 10:38 (matija656).
12 godina
ROM je od Sultana stavljen: [ROM+KERNEL][5.1.1] Unofficial CyanogenMod 12.1 with CAF 3.4.0 kernel, verzija 14.09.2015. (zadnja verzija stable)

Uredaj je kupljen ove godine, 5mj. Oke su tipke, ali navikao sam na HTCu koje su puno jače..

Ovo za double tap 2 lock sam vidio, ali ne stavlja mi se launcher neki drugi.

Što se tiče roota i unlocka, u titaniumu su kvačice i to je u redu. Da nije možda da je internal storage read only, to sam negdje procitao, ali neznam gdje to promijeniti?

Ostati ću zasada na ovom ROMu, pa ću vidjeti ako bude tak loš flashat ću drugi..

Sto se tiče baterije zasada je oke i bolje nego jučer..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lepi91 kaže...
ROM je od Sultana stavljen: [ROM+KERNEL][5.1.1] Unofficial CyanogenMod 12.1 with CAF 3.4.0 kernel, verzija 14.09.2015. (zadnja verzija stable)

Uredaj je kupljen ove godine, 5mj. Oke su tipke, ali navikao sam na HTCu koje su puno jače..

Ovo za double tap 2 lock sam vidio, ali ne stavlja mi se launcher neki drugi.

Što se tiče roota i unlocka, u titaniumu su kvačice i to je u redu. Da nije možda da je internal storage read only, to sam negdje procitao, ali neznam gdje to promijeniti?

Ostati ću zasada na ovom ROMu, pa ću vidjeti ako bude tak loš flashat ću drugi..

Sto se tiče baterije zasada je oke i bolje nego jučer..

onda ti tipke ni ne mogu puno bolje svjetliti, jer je tako na svima

za lock, probaj si onda bindati dupli tap na home da ti gasi ekran, ima u postavkama pod opcijama tipki

ovo za internal storage da je read only prvi put čujem, a ja osobno nisam imao nikad problema sa deinstaliranjem sistemskih aplikacija nakon otključavanja uređaja, a koristio razne aplikacije za brisanje aplikacija, što sistemskih, što svojih

12 godina
Ajde onda preporuči neki drugi program za deinstalaciju sistemskih aplikacija.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lepi91 kaže...
Ajde onda preporuči neki drugi program za deinstalaciju sistemskih aplikacija.

koristim ovaj app već duže vremena, sve 5 sa njim

12 godina
Uspio sam s tom aplikacijom. Očito je titanium neki starija verzija jer sam full verziju s neta stavljao..

Hvala za preporuku!

Do sada 50% baterije otišlo, ali samo sat i pol SOTa. Nešto mi zdere bateriju. Sutra ću vidjet sta BBS kaže..
17 godina
neaktivan
OnePlus One

Očito nešto papa bateriju kod tebe, pogledaj u postavkama baterije, pa javi.

Inače što se tiče da se isključi ekran, ja koristim u opcijama-buttons, navigation ring targets, i odaberem srednji da je screen off.

0 0 hvala 0
12 godina
OnePlus One

Evo slika izdržljivosti baterije, bolje rečeno ne izdržljivosti :/

Ne kužim sto su ova dva wakelocka za display i ovaj drugi..

Ako ima tko koji dobar savjet neka kaže..

Dakle gore je Sultanov ROM s njegovim kernelom i to verzija 14.09, ova zadnja. ROM je clean flashan i prije njega je bio CM 12.1 nightly, dakle sve prema uputama napravljeno i bez problema.

Ugasen je u privacy guard wakelock za google play services, inače je baterija držala 2h SOT-a

Gledam temu na xda vezanu uz ovaj rom i pišu da možda treba druga verzija drivera za signal i mobilnu mrežu, ali meni leti i van grada odličnu brzinu imam tako da to bi prekrižio..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Krivu stvar si prekrizio. Nema veze sto tebi net leti ako je signal slabiji i mob se vise "napreze" da ti omoguci to letenje. Zato se i prati ona stavka pod sustav; jakost signala. Sto je ona niza, to je potrosnja baterije manja. U mom slucaju je oko -63dBm, 20 asu, a kad prebacim na 2G, jos je manja vrijednost.
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
12 godina
OnePlus One

Ne mogu ti to točno potvrditi jer trenutno nemam mobilnog interneta, od jutros kako sam ga skinuo s punjača ne želi naći nikakvu mobilnu mrežu.. Ne kužim koji mu je a uredno je radilo? Jel ima još tko problema s mobilnim internetom, područje Zagreb - Hrvatski Telekom? Probao i reboot, pali gasi airplane mod, mijenjati APN, prebaciti na 2G - NIŠTA

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lepi91 kaže...

Ne mogu ti to točno potvrditi jer trenutno nemam mobilnog interneta, od jutros kako sam ga skinuo s punjača ne želi naći nikakvu mobilnu mrežu.. Ne kužim koji mu je a uredno je radilo? Jel ima još tko problema s mobilnim internetom, područje Zagreb - Hrvatski Telekom? Probao i reboot, pali gasi airplane mod, mijenjati APN, prebaciti na 2G - NIŠTA

Isti problem jutros, poruke kasne po pola sata. Na bonbonu sam.

Što se tiče ovog tvog posta iznad, meni je to realnost. Trenutno sam na Oxygenu/Boeffla, ali bio sam na Nightlyju i bila je vrlo slična situacija. SOT uglavnom varira od 4 do 5 sati kroz jedan dan, a ovako kroz dan i pol skoro nikad preko 4 sata.

I meni je signal dosta slab jer živim u relativnoj vukojebini (oko -90 kući).

PowerManagerService.Screen ti je jednostavno screen on time, a Wakelocks to i još neki zajedno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2015 9:08 (leo_819).
16 godina
lepi91 kaže...

Jel ima još tko problema s mobilnim internetom, područje Zagreb - Hrvatski Telekom? Probao i reboot, pali gasi airplane mod, mijenjati APN, prebaciti na 2G - NIŠTA

u ciloj hrvatskoj su problemi s internetom i telefonijom (mobilnom i fixnom)

12 godina
leo_819 kaže...
lepi91 kaže...

Isti problem jutros, poruke kasne po pola sata. Na bonbonu sam.

Što se tiče ovog tvog posta iznad, meni je to realnost. Trenutno sam na Oxygenu/Boeffla, ali bio sam na Nightlyju i bila je vrlo slična situacija. SOT uglavnom varira od 4 do 5 sati kroz jedan dan, a ovako kroz dan i pol skoro nikad preko 4 sata.

I meni je signal dosta slab jer živim u relativnoj vukojebini (oko -90 kući).

PowerManagerService.Screen ti je jednostavno screen on time, a Wakelocks to i još neki zajedno.

A mislim pa mora držati bolje baterija, 3 i pol sata SOT-a je premalo. Mora biti minimalno 4 i pol..

Jer ovih 3 i pol sata su kroz dva dana, znači nekih 34h na bateriji

Nešto ne valja s ROM-om, jer su i Google Play Servisi zezali i baterija se nenormalno trošila i tu sam dobio nešto dok sam ih ugasio.

Svi pišu da taj ROM ima odličnu bateriju, ako je to odlično onda kvragu, nadao sam se više..

Koliko drugi imaju SOT-a na ovom ROM-u od Sultana?

17 godina
Kak je s garancijom? Mislim uzet jedan pa me zanima kaj kad telefon krepa? Imaju neki dealership u EU gdi saljem ili se moram jebavat s kinezima i njihovim adresama?
15 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Kak je s garancijom? Mislim uzet jedan pa me zanima kaj kad telefon krepa? Imaju neki dealership u EU gdi saljem ili se moram jebavat s kinezima i njihovim adresama?

u slučaju kvara mob ide na adresu skladišta iz kojeg je došao, a skladište za europu je stacionirano u UK

dakle nakon utvrđivanja kvara i odobrenja slanja od strane 1+ tima, oni dogovaraju sa dhl-om preuzimanje paketa, a na tebi je samo da odrediš kad ti paše i da im spakiraš uređaj, dalje je samo čekanje da se vidi što je i kad bi novi / popravljeni uređaj došao nazad

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice