Nokia 5800 XM - Problemi

poruka: 16
|
čitano: 6.530
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nokia 5800 XM Problemi.....

ovak od jučer sam i ja vlasnik tog moba. presuper mi je. imam par pitanja u vezi njega pa se nadam Vašoj pomoćiCool

1. Koja je najnovija verzija njegovog firmwarea a da je na hrvatskom i gdje ga mogu dowloadirati?

2. Dali ja gubim garanciju od Mobisa (preko sestičnog prijatelja sam ga nabavio) koja traje 2 godine ako instaliram taj firmware? Možete li mi dati neki link u uezi te instalacije. U mobu mi je V 21.0.025 a datum je 02-04-09

3. Kako da namjestim da mi sa memory kartice uzima svirač mp3 glazbe? moram ici u ono PROGRAMI-UPRAVLJANJE DATOTEKAMA-da nađem memory karticu i nađem pjesme i pjesma mi ne ide jedna za drugom nego moram izaći iz playera i nađi slijedeću????

et to bi bilo to....sigurno ima još nešto što ne znam ali sam zaboravioSmijeh

the PeRo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Nokia 5800 XM Problemi.....

1. Najnovija verzija ti ovisi o product code-u. Na www.nokia.com.hr možeš provjeriti koja je za tvoj product code i imaš upute i programe za update. Update možeš napraviti direktno s mobitela, samo pazi da ideš priko WiFi-a. Utipkaš *#0000# i odeš na opcije -> potraži nadogradnje. Treća opcija ti je slati ga u Mobis, s tim da ti oni stavljaju najnoviju, neovisno o product code-u.

2. Garancije ne gubiš ako ideš preko programa s www.nokia.com.hr ili direkt s mobiteli ili u Mobisu. Garanciju navodno gubiš ako mijenjaš product code.

3. Uđeš u Glazbeni svirač, opcije, osvježi knjižnicu, pa ti doda sve pjesme, koje poslje možeš pretraživati po albumu, izvođaču, žanru i sl.

Edit: Ono što mene zanima je kako pjesme koje sam ubacio u folder na mobitelu za tonove izbaciti iz playera?

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 19:48 (MrBlc).
17 godina
MrBlc kaže...

1. Najnovija verzija ti ovisi o product code-u. Na www.nokia.com.hr možeš provjeriti koja je za tvoj product code i imaš upute i programe za update. Update možeš napraviti direktno s mobitela, samo pazi da ideš priko WiFi-a. Utipkaš *#0000# i odeš na opcije -> potraži nadogradnje. Treća opcija ti je slati ga u Mobis, s tim da ti oni stavljaju najnoviju, neovisno o product code-u.

2. Garancije ne gubiš ako ideš preko programa s www.nokia.com.hr ili direkt s mobiteli ili u Mobisu. Garanciju navodno gubiš ako mijenjaš product code.

3. Uđeš u Glazbeni svirač, opcije, osvježi knjižnicu, pa ti doda sve pjesme, koje poslje možeš pretraživati po albumu, izvođaču, žanru i sl.

A šta ako vratiš stari product code, nemogu ništa napravit...

V31.0.101 je najnoviji i ja ga imam.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
odjavljen

Ne znam, pitanje je da li oni imaju mogučnost uvida u nekakav log što je rađeno po mobitelu. Ja se ne bih igrao. Imam V 21.0.025 i mobitel mi ponekad blokira. Nema update-a. Sutra ću pokušati reinstall ove verzije, ako to ne upali i ako ne iziđe novija verzija ide u Mobis na nadogradnju.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa i oni sami ti promjene product code ako im odneseš na servis da mogu stavit najnoviji firmware, čak i ako se nekako može vidit da si ga mjenjao nebi ti trebali radit probleme sa tim kao što nisu ni drugima.

Misliš da oni mogu stavit novi firmware ako ti nemožeš (sa istim product code-om)? Čak mislim da ti ga i nevrate na onaj stari, samo ostave taj svoj. (neka balkanska verzija pretpostavljam)

17 godina
Spaceblade kaže...

Pa i oni sami ti promjene product code ako im odneseš na servis da mogu stavit najnoviji firmware, čak i ako se nekako može vidit da si ga mjenjao nebi ti trebali radit probleme sa tim kao što nisu ni drugima.

Misliš da oni mogu stavit novi firmware ako ti nemožeš (sa istim product code-om)? Čak mislim da ti ga i nevrate na onaj stari, samo ostave taj svoj. (neka balkanska verzija pretpostavljam)

Balkans black, blue i red postoje.

Ja imam plavu verziju mob-a, no stavio sam black product code pa mi je onaj soundwawes crni i kada stišćem po ikonama zasvjetli sivo , a ne plavo kao što treba biti.

To sam stavio zato što mi se crna više sviđa (ok prije će da bude siva).

17 godina
odjavljen

Problem je što na našem tržištu postoje Balkan verzije i Croatia verzije. Za balkan verzije je izišao update, a za croatia nije.

0 0 hvala 0
17 godina
MrBlc kaže...

Problem je što na našem tržištu postoje Balkan verzije i Croatia verzije. Za balkan verzije je izišao update, a za croatia nije.

Neshvaćam?

Pa samo promjeniš product code u balkans neki i update-aš. THE END

16 godina
neaktivan

meni je bez problema nadogradio na v31.xxx.xx kako već, tak osjećam bitne promjene.npr bolji fotić,brže izvođenje programa,brže zakretanje,bolji odziv.....

the PeRo
17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
MrBlc kaže...

Neshvaćam?

Pa samo promjeniš product code u balkans neki i update-aš. THE END

Ipak ću igrati na sigurniju varijantu. Uskoro se otvara Mobis u Splitu, pa ću ga odnijeti na update. Bolje mi je besplatno to napraviti u servisu za dan dva, nego riskirati i doma mijenjati product code.

16 godina
protjeran

Zanima me dal se na mobu mođe kako namjestit da downloada na memory stick a ne na memoriju uredjaja

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
17 godina
odjavljen
Nokia 5800 XM - Problemi

Nemam blage, ali meni download iz Nokia Browser-a ide po defaultu na memorijsku.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nokia 5800 XM - Problemi

Evo i ja imam problem sa firmwareom, nikako ne mogu postaviti novu verziju v31.0.101, ja imam v21
Pokušao sam promijeniti product code preko JAF-a, ali nije mi uspjelo.
Imam crnu Nokiu 5800, pa sam postavio ovaj code 0573762: Balkans Black
Nakon toga upalim Nokia Software Updater i kaže mi da imam najnoviju verziju firmwarea v21, da li želim reinstalirati
Spajam mob preko usb-a -> način rada PC Suite

Sve sam to probao i sa Nemesis Service Suite i isto ništa

Originalni product code je: 0582237: 5800 RM-356 Croatia HR CV BK

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nokia 5800 XM - Problemi

Pokušaj reinstall starog, pa onda provjeriti ima li novi. Ja sam odlučio da ću čekati dok se otvori MESC u Splitu, a onda ide na update u MESC ako do tad ne iziđe za moj Product Code.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Nokia 5800 XM - Problemi
Adam44 kaže...

Evo i ja imam problem sa firmwareom, nikako ne mogu postaviti novu verziju v31.0.101, ja imam v21
Pokušao sam promijeniti product code preko JAF-a, ali nije mi uspjelo.
Imam crnu Nokiu 5800, pa sam postavio ovaj code 0573762: Balkans Black
Nakon toga upalim Nokia Software Updater i kaže mi da imam najnoviju verziju firmwarea v21, da li želim reinstalirati
Spajam mob preko usb-a -> način rada PC Suite

Sve sam to probao i sa Nemesis Service Suite i isto ništa

Originalni product code je: 0582237: 5800 RM-356 Croatia HR CV BK

Jesi provjerio ovdje koji ti firmware podržava product code?

Podržava v31.0.101(najnoviji), ok onda.

Upali jaf i neka ti očita koji product code imaš, možda nije dobro promjenio.

Ako je to ok, onda reinstall i mora radit.

14 godina
neaktivan
Nokia 5800 XM - Problemi

kako da provjerim product code i kako ga promijeniti?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice