Zar to moze ne uspjeti? Napraviti folder voise unutar garmin foldera i u njega ubacti fileove.
Pozdrav drustvo, evo da se i ja pohvalim, prosli sam si tjedan priustio 5800 Navi ( 1100kn, zamjena 12000 bodova u T-mobilu, Mrak tarifa na 2god.). Za sada mogu reci sve naj, brzina je vise nego zadovoljavajuca (verzija softvera V 31.0.008), jos se privikavam na touch, ali sam prilicno zadovoljan mobom. :)
Nokiina navigacija mi se za sada cini ok, lokaciju pronalazi kroz 10-tak sekundi, premda mi se cini da ponekada i fula tocnu lokaciju ako nije dostatno jak signal, sto se tice vožnje i navođenja po Zagrebu ok je dok ne dodjes u kvart s puno ulicica gdje malo komplicira (daje neku duzu rutu ili ulicu kroz koju autom ne mozes proci). U globalu, ja sam zadovoljan. Garmin jos nisam stavljao, ali vjerovatno budem kad dobro prostudiram Nokiinu navigaciju da mogu objektivno usporediti razlike.
Trebam help, kako na mobu oznaciti vise fotki odjednom da ih rasporedim po folderima? (malo mi je lose sto su i video i fotke sve u jednom, pa bi to rasporedio po folderima da se lakse snalazim jer imam brdo fotki). Mogu oznacavati samo jednu po jednu ili sve odjednom, ali kako da oznacim 10-15 slika bez da svaki put idem na opciju oznaci? isto takav problem i kod poruka...
Dali itko koristi kakvu zastitu za screen, tj. koliko je on osjetljiv na ostecenje i dali je tko imao neugodno iskustvo s tim? U mobisu nude samo torbice (original 170kn), ali nemaju nikakve zastitne folije za njega.
Pozdrav drustvo, evo da se i ja pohvalim, prosli sam si tjedan priustio 5800 Navi ( 1100kn, zamjena 12000 bodova u T-mobilu, Mrak tarifa na 2god.). Za sada mogu reci sve naj, brzina je vise nego zadovoljavajuca (verzija softvera V 31.0.008), jos se privikavam na touch, ali sam prilicno zadovoljan mobom. :)
Nokiina navigacija mi se za sada cini ok, lokaciju pronalazi kroz 10-tak sekundi, premda mi se cini da ponekada i fula tocnu lokaciju ako nije dostatno jak signal, sto se tice vožnje i navođenja po Zagrebu ok je dok ne dodjes u 1. kvart s puno ulicica gdje malo komplicira (daje neku duzu rutu ili ulicu kroz koju autom ne mozes proci). U globalu, ja sam zadovoljan. Garmin jos nisam stavljao, ali vjerovatno budem kad dobro prostudiram Nokiinu navigaciju da mogu objektivno usporediti razlike.
2. Trebam help, kako na mobu oznaciti vise fotki odjednom da ih rasporedim po folderima? (malo mi je lose sto su i video i fotke sve u jednom, pa bi to rasporedio po folderima da se lakse snalazim jer imam brdo fotki). Mogu oznacavati samo jednu po jednu ili sve odjednom, ali kako da oznacim 10-15 slika bez da svaki put idem na opciju oznaci? isto takav problem i kod poruka...
3. Dali itko koristi kakvu zastitu za screen, tj. koliko je on osjetljiv na ostecenje i dali je tko imao neugodno iskustvo s tim? U mobisu nude samo torbice (original 170kn), ali nemaju nikakve zastitne folije za njega.
1. u postavkama nokia mapsa imas hoces li rutu za pjesake, aute, najbrzu i najkracu rutu...
2. moras ili jednu po jednu ili sve...
3. ja sam prvo mislio uzet, ali posto je bilo tada samo u ZG onda nisam, a i otporan je na ostecenja, na jednom velikom koncertu mi je ispa u sutki, malo ga je izgazilo i prosa je ok, tako da ti je to sasvim nepotrebno, samo pazi da ti ne zavrsi u dzepu sa kovanicama ili kljucevima :D
Neka stavi garmina i nemoj se patiti sa nokijinom navigacijom. Za balkan je nokijina navigacija jako losa. U garminu imas svako selo i svaki sokak. Sto se tice zastite za ekran ja sam na ebay-kupio 3 komada providne (imaju i verziju kao ogledalo) i odlicne su i uopste se ne primijete a cijena 2,99 sa postarinom od hongkonga ;) Topla preporuka.
Neka stavi garmina i nemoj se patiti sa nokijinom navigacijom. Za balkan je nokijina navigacija jako losa. U garminu imas svako selo i svaki sokak. Sto se tice zastite za ekran ja sam na ebay-kupio 3 komada providne (imaju i verziju kao ogledalo) i odlicne su i uopste se ne primijete a cijena 2,99 sa postarinom od hongkonga ;) Topla preporuka.
pa skoro xD... ovaj ja san stavia AdriaTOPO i imam planinarske putece... dosta dobro :D i takoder iman izohipse i te izo stvari, dubina mora... moja preporuka ako volis ic u prirodu cca 200MB uz AdriaROUTE koji takoder moras instalirat ako hoces detaljne ceste znaci 300MB sve skupa
ej pozdrav svima nisam se javljao nekoliko dana, malo sam probao nokiu, evo ukratko moje mišljenje, ugradio garmin, glas ide bez brige, pronalazi signal brzo uz pomoc int., samo trosi bateriju kao lud, malo sam se poigrao pa mi je dvaput se smrzo mobitel, odnosno garmin, probao sam da upisem kao odredište neka sela ali nije islo samo gradovi (ili ja ne znam kako) karta je super, nisam do sada imao nokiu, malo mi se cini koplicirano, nema jasnih uputa koje bi trebalo dobiti uz mob.ali sve u svemu nije lose (nisam bas odusevljen)
sto se tice baterije mozda ima za kupiti jaca.
Pitaj konkretno ta ti niej jasno i odgovorit ce ti neko.
ej pozdrav svima nisam se javljao nekoliko dana, malo sam probao nokiu, evo ukratko moje mišljenje, ugradio garmin, glas ide bez brige, pronalazi signal brzo uz pomoc int., samo trosi bateriju kao lud, malo sam se poigrao pa mi je dvaput se smrzo mobitel, odnosno garmin, probao sam da upisem kao odredište neka sela ali nije islo samo gradovi (ili ja ne znam kako) karta je super, nisam do sada imao nokiu, malo mi se cini koplicirano, nema jasnih uputa koje bi trebalo dobiti uz mob.ali sve u svemu nije lose (nisam bas odusevljen)
sto se tice baterije mozda ima za kupiti jaca.
Koji firmware imas?
Meni se znao smrznut na starom v11, al od kad sam preso na novije firmware-ove, nemam nikakvih problema.
a neznam gdje se to mora pogledat ili samo radim update preko int.
*#0000# pa tu ti pise. MOzes i preko nokia software updater pokusati da li ima novija.
preko ebay kupis torbicu original ili kaku hoces za par dolara a postarina besplatna, ja sam sebi kupio i zastitu za skrin i drzac kad gledas filmove ,kablove za tv aut, ima dosta opreme za jeftine novce.
e da gledao sam i baterije ali su prejeftine pa mislim da nisu org, i da mogu napraviti vise zla nego koristi
kalabrezi sigurno imas neki najstariji firmware,updejtuj ga na ovaj najnoviji koji je izasao prije nekoliko dana,pa ces da vidis cuda od mobitela ;)
Pogledao imam V31.0.008 e da imam jos jedan problem kada sam upiso broj telefona u imenik, a taj broj kasnije memorirao u tipkovnici na brzo biranje nepokazuje mi ime osobe koju pozivam, samo broj telefona, sve sam kombinacije probao ne ide, a kad me taj broj pozove također ne pokazuje ime ali kad zovem iz imenika onda hoce, dali se neko susreo sa takvim problemom.
Pogledao imam V31.0.008 e da imam jos jedan problem kada sam upiso broj telefona u imenik, a taj broj kasnije memorirao u tipkovnici na brzo biranje nepokazuje mi ime osobe koju pozivam, samo broj telefona, sve sam kombinacije probao ne ide, a kad me taj broj pozove također ne pokazuje ime ali kad zovem iz imenika onda hoce, dali se neko susreo sa takvim problemom.
imas noviji firmware od toga,nedavno izsao,ispravio je puno gresaka....evo ti tema,tu ces sve naci
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/nokia-5800-v40-software/44087.aspx
Kladim se da imas taj broj pod dva imena. Pokusaj snimiti taj broj i upozorit ce te da je taj broj vec pridruzen nekoj drugoj osobi.
Pozdrav ekipi,
Ispravio sam neke sitnice na mob.( da imao sam isti broj na dva mjesta pod razlicitim imenom), ali sam ujedno kontaktirao mobis te ih upitao za novi fimware, sa njima sam izvršio provjeru preko int. za moj mobitel dali postoji niviji update, upiše se code od samog uređaja (na Europe. nokia.com...)i tamo je navedena da je zadnja verzija za moj uređaj V31.0.008., a ja tu verziju i imam.
E sad dali ja ipak mogu instalirati noviju verziju V40, dali cu imati npr. hrvatski meni i dr..., jer oni kazu da to ide po regijama da nije bitno gdje je mob. proizveden. Jos sam pitao za instalaciju Garmina, oni tkoder kazu da je najbolje da se garmin instalira na drugu mem. karticu pa kad se on koristi da se koristi ta kartica zato sto nokia koristi iste ili slicne karte moze doci do određenih problema između dvaju programa, odnosno rada istih. (ako imas 5800 Navi).
Sto se tice firmwarea imas i ovdje thread kako se mijenja produc code u telefonu. U zavisnosti koje ti je boje aparat izaberes neki od balkan codova i imaces hrvatski jezik i sve ostalo.
0573762 Balkans Black
0559395 Balkans BLUE
0559299 Balkans RED
Ako i pogresan kod ukucas uredno ce ti raditi telefon samo ce ti meniji biti druge boje.
Sto se tice karata to nije tacno. Uredno mozes imati instalirano i garmin i nokia maps i to nema veze jedno sa drugim posto jedna ne moze citati karte od drugog.
Sto se tice firmwarea imas i ovdje thread kako se mijenja produc code u telefonu. U zavisnosti koje ti je boje aparat izaberes neki od balkan codova i imaces hrvatski jezik i sve ostalo.
0573762 Balkans Black
0559395 Balkans BLUE
0559299 Balkans RED
Ako i pogresan kod ukucas uredno ce ti raditi telefon samo ce ti meniji biti druge boje.
Jel koristite Nemesis za promjenu ili nesto drugo?
0573762 Balkans Black
0559395 Balkans BLUE
0559299 Balkans RED
Jel koristite Nemesis za promjenu ili nesto drugo?
Evo kako ja to radim:
1. instaliras JAF 1.98.62 koji mozes skinuti ODAVDE
2. ekstraktiras JAF PKEY Emulator v4.0 ako koristiš Vistu (nisam siguran radi li na 7-ici) (http://www.megaupload.com/?d=ANG6RHPQ) ili JAF PKEY Emulator v5 ako koristiš XP (http://www.zshare.net/download/549173140858d314/) na desktop (ja sam morao iskljuciti antivirus kako bi skinio taj file jer ga je prepoznavao kao trojan)
3. spojis mobitel i izaberes PC Suite način rada.
4. pokrenes JAF PKEY Emulator tako da stisnes na file desnom tipkom misa i izaberes "run as administator" ako koristiš Vistu.
5. izaberes onaj tab "Step 2" i stisnes GO - dobit ces neki error: box driver not installed - stisnes OK - i onda se pokrene sam onaj JAF 1.98.62 koji si prvo instalirao
6. izaberes BB5 tab - obiljezis Prod. Manager - stisnes "service" dugme - stisnes Read Values.
7. upises product code u koji zelis promjeniti i onda write values i gotovo.
NISAM 100% SIGURAN ZA LINKOVE
PRODUCT CODE-OVI
logic kaže...
0573762 Balkans Black
0559395 Balkans BLUE
0559299 Balkans RED
Ne znam je li stvar u pogrešci na T-Mobile stranici, ali nudi se samo 5800 Navi :(
Ne znam je li stvar u pogrešci na T-Mobile stranici, ali nudi se samo 5800 Navi :(
Ćuj tomo i ja sam gledo a baš sam ovih dana planiro skoćit po nju! i nakraju ništa ima samo 5800 navi a ona što radi u t-mobile mi rekla da će do 4 mjeseca biti 5800 xm
a nema šanse da uzmem Navi.
onda ću radije uzet iPhone.
baš su me razočarali
A zasto? Pa to je isti telefon. Poptuno isti. Gdje ces na iphone ...
a nema šanse da uzmem Navi.
onda ću radije uzet iPhone.
baš su me razočarali
to ti je da zarade vise para, jer se sada na nokia stranici nudi BESPLATNA ovi navigacija(karte+glasovna navig) pa onda niko nebi kupova navi 
Stvar je u cijeni. Zbog bodova, produljenja ugovora i iTarife, mogu dobit iPhone za 100 kn (a XM sam mogao za 200 kn).
I kad usporediš da mogu dobit iPhone za 100 kn ili Navi za 700 kn,,,, hm,,,
to ti je da zarade vise para, jer se sada na nokia stranici nudi BESPLATNA ovi navigacija(karte+glasovna navig) pa onda niko nebi kupova navi 
Upravo tako. A ne mislim dati 500 ili 600 kn za stalak onaj ili što već...
Stvar je u cijeni. Zbog bodova, produljenja ugovora i iTarife, mogu dobit iPhone za 100 kn (a XM sam mogao za 200 kn).
I kad usporediš da mogu dobit iPhone za 100 kn ili Navi za 700 kn,,,, hm,,,
Upravo tako. A ne mislim dati 500 ili 600 kn za stalak onaj ili što već...
a to je iPhone 3G, ako je radije ga UOPĆE NEMOJ uzimat, ako je 3GS a što sumnjam da je onda ga uzmi, vise se ispliti
sad je akcija one iTarifa pa ispada 1500 kn jeftinije!
sad je akcija one iTarifa pa ispada 1500 kn jeftinije!
onda ga uzmi neces pozalit
(osim ako si neko kome treba BT za slat pisme/slike)