Ja sam mislio da se mob može za max 300 eur uzeti u europi. Znači, to ne može?
ne
Ja sam mislio da se mob može za max 300 eur uzeti u europi. Znači, to ne može?
ne
Kako mogu bit takvi cigani za amere je 350$ i 400$ a za njemce (i nas jer preko njih kupujemo) su samo u eure pretvorili, dok su za britance fino preracunali, Razlika izmedu 400dolara i 400eura je skoro 100 eura, mobitel vrijedi 400$ ali ne vrijedi sigurno 400e, rade namiris jos 70 i kupis s4 ili htc1
Kakav S4 i HTC1, klasa nize...
Nexus 5 i G2 su najbolji uredaji na trzistu, GARANTIRANO.
Ai mi molim te onda objansi po cem, nisam nes rpevise gledao al u svemu su ova dva bolja od nexusa, ne kazem da je nexus los, dobar je mobitel i vrijedi 400$ ali nikako 400e
Kvaliteta izrade - pobjeduju N5 i HTC1
Kamera - Nexus 5
Ekran - jednako
Baterija - jednako (možda više naklonjeno S4)
Softver - daleko N5
Performanse - daleko N5
Eto zašto.
Također upravo sam sa N5 zamjenio S4 i preporod.
Nikad više Samsung.
Sto bi preporucili kao zamjenu za App Ops koji je izbacen u verziji 4.4.2? Nimalo mi se ne sviđa ideja da razne aplikacije rade sto god zele..
Sto bi preporucili kao zamjenu za App Ops koji je izbacen u verziji 4.4.2? Nimalo mi se ne sviđa ideja da razne aplikacije rade sto god zele..
Sredit ce ga za KitKat, ali ne bu ti on pomogo, obicno ove bolje i malo "jace" aplikacije imaju trackere u kodu i kad te pita za onaj anonymous stats, zapravo pocne palit taj tracker i radit statistiku koristenja pojedinih dijelova aplikacije.
A ako zabranis neki permission, pitanje da li ce radit.
Kamera - Nexus 5
Ekran - jednako
Softver - daleko N5
Performanse - daleko N5
Eto zašto.
Nikad više Samsung.
htc i s4 imaju bolju kameru, nije sve u pixelima
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
Kamera - Nexus 5
Ekran - jednako
Softver - daleko N5
Performanse - daleko N5
Eto zašto.
Nikad više Samsung.
Kojim pikselima?
S4 = 13MP
HT1 = 4MP
Nexus 5 = 8MP, ne vidim prednost po pikselima ovdje.
N5 ima veći senzor, veći promjer leće, puno bolji video od S4, a na HDR+ radi najbolje slike od spomenutih ovdje.
Možda, al nadam se da bu kameru ispeglali na N5 u nadolazećim apdejtima..
Ovo je prvi Nexus, kaj ima fotić kak spada, ovi prijašnji nexusi se baš nisu proslavili ni malo..
Pa samo flash u recoveryu, nista drugo.
Ja koristim purity na svim uredajima, a kao kernel na N5 imam ElementalX.
Franco je previse zagrijavao mobitel i manja je bila bateriia, a s ovim trrnutno imam najbolje rezultate, no sa 4.4.2 se smanjila autonomija na samo 4h SOT ( prije je isao do 5 jednakim koirstenjem na 4.4)
Ne znam ti ja sto je recovery. 
Btw. si mozda isprobao franco r24? Vidim da ga na xda hvale na sve strane, da ljudi dobivaju po 6 sot.
Vidim da daju ljudi po 3100kn za uredaj s upitnom garancijom i jos upitnijom kvalitetom.
Mobitel je dobar, ali nista posebno, nista bolji od Nex4, a kosta gro vise, za te pare radije bih uzeo One svakog dana u godini, sa postenom garancijom.
Vidim da daju ljudi po 3100kn za uredaj s upitnom garancijom i jos upitnijom kvalitetom.
Mobitel je dobar, ali nista posebno, nista bolji od Nex4, a kosta gro vise, za te pare radije bih uzeo One svakog dana u godini, sa postenom garancijom.
Eto ja sam se kockao i sad mi je drago da jesam. Znas ono tko ne riskira, ne profitira. 
Ja nemam ni jedan problem tako da sam zadovoljan. I po meni se isplati u odnosu na nex4, bolje kuciste, ljepsi, bolja kamera, fhd ekran, puno jaci hardware, nesto brzi, dulja podrska...
I LG ima internacionalnu garu, a meni na kutiji pise da je za prodaju i HR tako da nema sta da mi ne zele servsirat. A ni One nije neka sreca po pitanju gare posto je bilo balada o zamjenama za neispravne uredaje.
Sve vam je to isti drek. svaki cigo svoga konja hvali i nikad kraja. ovaj ima bolje ovo a onaj ono drugo i tako u nedogled pobiranje para na bedakima. stvarno se isplati zamjeniti s4 za nexus 5 ili obrnuto ima da se osjeti ogromna razlika u performansama. mozete me poljuvati ali govorim 100% istinu. ajd nebi se cudio da je covjek imao s4 pa kupio stajaznam neku malo bolju lumiu. alk mjenjat drek sa drekom nema smisla. to je samo moje misljenje i to sam napisao jer se prepucavate ko djecurlija.
Isplati li se Nexus 5 u odnosu na 4 obzirom na razliku u cijeni?
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
Znaš li možda kolika je preko Playa? Ne mogu vidjeti
Pa samo flash u recoveryu, nista drugo.
Ja koristim purity na svim uredajima, a kao kernel na N5 imam ElementalX.
Franco je previse zagrijavao mobitel i manja je bila bateriia, a s ovim trrnutno imam najbolje rezultate, no sa 4.4.2 se smanjila autonomija na samo 4h SOT ( prije je isao do 5 jednakim koirstenjem na 4.4)
Ne znam ti ja sto je recovery. 
Btw. si mozda isprobao franco r24? Vidim da ga na xda hvale na sve strane, da ljudi dobivaju po 6 sot.
Da upravo ga tjeram i eto od 3 popodne imam 48%, SOT 2h i 30m zasad.
Prvo moraš unlockat bootloader, zatim instaliras TWRP recovery i root.
Jako je jednostavno, imas sve na xda http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2507905
Evo ga nakon prvog punjenja, stvarno sam ga koristio dosta cijeli dan mi je bio u rukama (ipak sam ga tek dobio, instaliravanje svega i svacega, isprobavanje videa, igara itd.)
Kad ga budem manje koristio tijekom normalnoga radnog dana mislim da će biti sasvim dobar za moje potrebe. 
Prvo da ispravim krivi navod o cijenama u europi...
350 (16 GB) tj 400 (32 GB) evra su cijene SA PDV-om (lokalnim, tamo od kud se kupuje/šalje uređaj).
Ja koristim N5 oko mjesec dana i za sad sam prezadovoljan.
Prešao sam sa S4 i nikad se više nebi vratio na njega (jedini ali značajni razlog=lag).
Ovom mobu jedino zamjeram, po mojem sudu, ipak malo pre tih zvučnik...
u kupaoni stavim da nekaj svira i kad pustim vodu da teče, pre slabo mi se čuje 
probaj ovo
Headphone and Speaker Volume Boost for the Nexus 5
Pitanje za ove koji su prešli sa S4 na N5; kakva je razlika u trajanju baterije? Osjeti li se to što je baterija samo 2300 mAh?
Ako su baterije barem podjednake onda ne vidim razlog zašto ne bih prešao na N5.
Pitanje za ove koji su prešli sa S4 na N5; kakva je razlika u trajanju baterije? Osjeti li se to što je baterija samo 2300 mAh?
Ako su baterije barem podjednake onda ne vidim razlog zašto ne bih prešao na N5.
Hm, mrvicu dulja je bila na S4.
Standby je iz nepoznatog razloga loš, na N5 dobivam 4h i 30 min SOT, koliko sam dobivao i na S4, ali sve ukupno ne znam šta je sa standbyem, ili mi nešto ždere ili bug?
Meni se cini da je standby relativno dobar, preko noci npr. gubi "samo" oko 5%.
Pf, meni u 1h ode 10% na 3G..., a u recent nista.
Mijenjao romove i svasta, ali ocito neka aplikacija zdere.
Takoder mi pod usage ima Android System oko 15% i ispod njega Android OS 10%.
To je ocito neki bug
Pf, meni u 1h ode 10% na 3G..., a u recent nista.
Mijenjao romove i svasta, ali ocito neka aplikacija zdere.
Takoder mi pod usage ima Android System oko 15% i ispod njega Android OS 10%.
To je ocito neki bug
Hmm mozda je to do 3g-a. Ja trenutno 12:47h na batki, screen on 2:31h i ostalo mi 45%, screen uzeo 26%, Android system 11%, Chrome 8%, Andorid OS 8% itd. Ali opce nisam od kuce odlazio i spajao se na 3g.
Ja, nema potrošnje baterije jer je vezana za kernel, odnosno izmijeni neke varijable pa ni nije uvijek aktivna.
Mislim da je kod mene problem Skype, nove verzije ostaju upaljene u pozadini i cucla batku.