Nexus 5

poruka: 2.783
|
čitano: 475.463
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Nexus 5

Kako funkcionira garancija ako se nexus 5 uzima iz inozemstva? Da li se u slučaju kvara vraća nazad ili ima neki ovlašteni servis u Hrvatskoj. I odakle ga je najbolje kupiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nexus 5

to i mene zanima

uzeo sam ga preko gplaystore.de

0 0 hvala 0
13 godina
Nexus 5

Evo i meni je konacno stigla panda s 32GB. Serija 310. Jedina zamjerka je malo rasklimani gumb za paljenje, ostalo sve je prvoklasno. I dobro je da sam uzeo sa bijelom pozadinom jer ne ostaju bas nikakvi tragovi prstiju, dok bi crnu verziju stalno morao cistiti. Primjedbe da ostaju otisci na crnim glossy stranicam su neutemeljene jer su uske i morao bi se poprilicno zagledati da ih primjetim.

S obzirom da prelazim sa Sony Xperia x10 mini, djeluje mi malo velik, no uvjeren sam da cu se vrlo brzo naviknuti, vise nema nabadanja presitnih slova.. =) Isto tako mob je iznenađujuce tanak, komotno su mogli dodati 1-2 mm i ugurati jacu bateriju. Zvucnik je jako glasan, skoro i preglasan, no radi laganog izoblicenja (na najglasnijem settingu) ne drzim ga skroz pojacanog.

Sve u svemu extra sam zadovoljan! I to sve za 400eur!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Nexus 5
Samo jedan savjet, bijeli mozda ne privlaci otiske kao crni ali pazi jer se lako prlja i moze skupit boju s maskica ako ces ga staviti u jednu. Inace uzivaj. ;)
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
17 godina
Nexus 5

Polako se skuplja ekipa sa nexusima, znaci prepoznat je njegov potencijal..

@gamer, vidim da se rjesavas nexusa, s cim nisi zadovoljan?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 7:29 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zvonac kaže...

Polako se skuplja ekipa sa nexusima, znaci prepoznat je njegov potencijal..

@gamer, vidim da se rjesavas nexusa, s cim nisi zadovoljan?

Zadovoljan sam sa svime, zapravo je ovo najbolji Andorid kojeg sam ikao imao i nemam nekih prevelikih zamjeri, ali sam se opet zazelio iPhona pa eto.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
16 godina
Nexus 5

presao jucer s S4 na Nexus 5 i preporodjena sam... 

imao sam prije Galaxy Nexusa i taj je pretrpio svasta :)

Nexus 5 djeluje izvrsno {#} naravno, vec je gore Custom ROM :P

Never do today that which will become someone else's responsibility tomorrow.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mrzech kaže...

presao jucer s S4 na Nexus 5 i preporodjena sam... 

imao sam prije Galaxy Nexusa i taj je pretrpio svasta :)

Nexus 5 djeluje izvrsno {#} naravno, vec je gore Custom ROM :P

što reći? kakvu posluku porati? {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 21:07 (lllnuclearlll).
14 godina
Nexus 5

Dali je netko probao instalirati cyanogenmod prema uputama s ove stranice? Kolike su sanse da nesto zeznem prema tome da nikada nisam stavljao custom ROM. Takoder sto sve trebam napraviti prije flashanja roma i koliko je tesko vratit se na stock?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 22:05 (gamer34).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gamer34 kaže...

Dali je netko probao instalirati cyanogenmod prema uputama s ove stranice? Kolike su sanse da nesto zeznem prema tome da nikada nisam stavljao custom ROM. Takoder sto sve trebam napraviti prije flashanja roma i koliko je tesko vratit se na stock?

Ovo nisam nikad isprobao, tu njihovu aplikaciju. Uvijek sam išao s rootanjem, otključavanjem bootloadera ak se dobro sjećam, instalacijom recoverya, brisanjem svega i onda iz recoverya učitaš ROM s kartice, a prvo napraviš backup stock ROMa (prije brisanja naravno {#}).

Također jesi provjerio jel uopće ima Cyanogenmod za Nexus 5???

Kud ste svi navalili modat Nexusove, zar se ti telefoni ne kupuju baš zbog čistog androida? {#}

Što se tiče povratka na stari ROM, nikad mi nije trebalo jer bi se samo luđak vratio na uređajima koje sam imao {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 22:20 (lllnuclearlll).
14 godina
lllnuclearlll kaže...
gamer34 kaže...

Ovo nisam nikad isprobao, tu njihovu aplikaciju. Uvijek sam išao s rootanjem, otključavanjem bootloadera ak se dobro sjećam, instalacijom recoverya, brisanjem svega i onda iz recoverya učitaš ROM s kartice, a prvo napraviš backup stock ROMa (prije brisanja naravno {#}).

Također jesi provjerio jel uopće ima Cyanogenmod za Nexus 5???

Kud ste svi navalili modat Nexusove, zar se ti telefoni ne kupuju baš zbog čistog androida? {#}

Što se tiče povratka na stari ROM, nikad mi nije trebalo jer bi se samo luđak vratio na uređajima koje sam imao {#}

Je, ima cm11 za N5. Pa da, jedan od glavnih razloga zasto sam uzeo N5 je taj cisti android. al eto vidim vijest da je cyanogenmod skinut 10 mil. puta pa sad zelim vidjet cemu tolko buke. {#}

15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
lllnuclearlll kaže...
gamer34 kaže...

{#}

Je, ima cm11 za N5. Pa da, jedan od glavnih razloga zasto sam uzeo N5 je taj cisti android. al eto vidim vijest da je cyanogenmod skinut 10 mil. puta pa sad zelim vidjet cemu tolko buke. {#}

Ja mislim da CM uglavnom skidaju oni kod kojih na telefonu dođe neki skin preko androida, tipa TouchWiz i Sense. 

The future is Fusion - AMD
17 godina
Griz kaže...

Kako funkcionira garancija ako se nexus 5 uzima iz inozemstva? Da li se u slučaju kvara vraća nazad ili ima neki ovlašteni servis u Hrvatskoj. I odakle ga je najbolje kupiti?

Servis kod nas pokriva jamstvo, ali za veći kvar(tipa matična ploča) se mora slati van gdje je kupljen.

Vidim da ima ovdje ekipa s mobom već.

Koji kombo roma+kernela koristite? Trenutno sam na catalysm+franco i izvrsno mi se pokazala kombinacija, baterija traje odlično.

14 godina
Moze li mi netko detaljno opisat kako instalirat franco kernel? Nikako da nadem upute koje i budala razumije.
16 godina
stiffler kaže...

Vidim da ima ovdje ekipa s mobom već.

Koji kombo roma+kernela koristite? Trenutno sam na catalysm+franco i izvrsno mi se pokazala kombinacija, baterija traje odlično.

Purity i stock kernel... koristio sam Purity jos na Galaxy Nexusu i uvijek sam mu se vracao nakon svih isprobanih.

Never do today that which will become someone else's responsibility tomorrow.
17 godina
gamer34 kaže...
Moze li mi netko detaljno opisat kako instalirat franco kernel? Nikako da nadem upute koje i budala razumije.

Pa samo flash u recoveryu, nista drugo.

Ja koristim purity na svim uredajima, a kao kernel na N5 imam ElementalX.

Franco je previse zagrijavao mobitel i manja je bila bateriia, a s ovim trrnutno imam najbolje rezultate, no sa 4.4.2 se smanjila autonomija na samo 4h SOT ( prije je isao do 5 jednakim koirstenjem na 4.4)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
15 godina
neaktivan

Gdje je najbolje kupiti mob ako će se živjeti u Njemačkoj, obzirom na jamstvo i cijenu?

17 godina
Nexus 5

Play Store ili computer-universe.de

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Koliko je preko play storea? 409 eur je na drugom linku, nije baš malo. Koliko je jamstvo?

17 godina
Nexus 5

Jel ima razlike u brzini tj fluidnosti stock vs custom rom?

Pošto stock rom nema lagga, eventualnu prednost dal bi možda boljoj autonomiji baterije..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Preko Play Storea ti je 350€ + porez + shipping 14€.

Jamstvo bi trebalo svuigdje bit 24 mj.

@zvonac

nema razlike, radi uvijek jednako fluidno i odlično.
Purity ima daleko više funkcija, zato ga i koristim, a što se tiče autonomije tu najviše igraju kerneli ulogu.

Preporučam da isprobaš Purity + ElementalX
17 godina
Mitch kaže...
@zvonac

Purity ima daleko više funkcija, zato ga i koristim, a što se tiče autonomije tu najviše igraju kerneli ulogu.

Tak sam si i mislil, ma čekam da dojde sa servisa, pa bum se poigral..

Daj mi reci, pretpostavljam da si s kernelom undervoltal proc i smanjil frekvu proca?

Razlika u autonomiji bi trebala bit vidljiva?

17 godina
Nexus 5

Kad ga instaliravas u recoveryu, imas opcije za birat, i vec ti sam upali USB Fast charge i Undervolt.

BTW za instaliravanje Rom-ova i recoverya opcenito, trebate unlockat BL.

A za to trebate kompletno formatirat uredaj

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako mogu bit takvi cigani za amere je 350$ i 400$ a za njemce (i nas jer preko njih kupujemo) su samo u eure pretvorili, dok su za britance fino preracunali, Razlika izmedu 400dolara i 400eura je skoro 100 eura, mobitel vrijedi 400$ ali ne vrijedi sigurno 400e, rade namiris jos 70 i kupis s4 ili htc1

15 godina
neaktivan

Ja sam mislio da se mob može za max 300 eur uzeti u europi. Znači, to ne može?

17 godina
problemsahardom kaže...

Kako mogu bit takvi cigani za amere je 350$ i 400$ a za njemce (i nas jer preko njih kupujemo) su samo u eure pretvorili, dok su za britance fino preracunali, Razlika izmedu 400dolara i 400eura je skoro 100 eura, mobitel vrijedi 400$ ali ne vrijedi sigurno 400e, rade namiris jos 70 i kupis s4 ili htc1

Kakav S4 i HTC1, klasa nize...

Nexus 5 i G2 su najbolji uredaji na trzistu, GARANTIRANO.

17 godina
Nexus 5

Evo danas sam dobio Nexusa pa da se pridružim grupi. Naručio sam ga 12.12. sa http://www.computeruniverse.net/en/products/90536522/google-nexus-5.asp. Čekao sam ga punih 7 dana premda je pisalo da im stiže za 1 do 2 dana, nisu ih imali na skladištu. Međutim nisam se bunio jer sam smatrao da ću dobiti "ispravljenu" verziju. Dobili su ih u petak 20.12. i odmah poslali. Stiglo danas u ponedjeljak.  Dobio sam 311 verziju. Znači i usprkos čekanju na nove zalihe stigla ver. iz 11 mjeseca. Uopće se ne bunim sve OK. Nema light bleedinga sve savršeno, zvučnici mi nisu ni bitni al ono što sam probao čini mi se u redu. Jedino imam dojam da će power tipka postati zvečka, a možda se i varam. Ionako će ući u neku zaštitnu masku. Nakon godina sa HTC-om čovjeka veseli kad mu dođe odmah upgrade na novu verziju, a ne nagađanja kad će i da li hoće stići nadogradnja. Aparat je za svaku preporuku.  

Samo jedno pitanje da li kad otključam bootloader mogu vratiti na stock (zaključati bootloader)a da nema nikakvog traga otključavanja?

Na HTC One X (kojeg sam imao prethodno) kad ga jednom otključaš ostaje trajno obilježen da si pipao aparat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 23:30 (Nefil).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nefil kaže...

Evo danas sam dobio Nexusa pa da se pridružim grupi. Naručio sam ga 12.12. sa http://www.computeruniverse.net/en/products/90536522/google-nexus-5.asp. Čekao sam ga punih 7 dana premda je pisalo da im stiže za 1 do 2 dana, nisu ih imali na skladištu. Međutim nisam se bunio jer sam smatrao da ću dobiti "ispravljenu" verziju. Dobili su ih u petak 20.12. i odmah poslali. Stiglo danas u ponedjeljak.  Dobio sam 311 verziju. Znači i usprkos čekanju na nove zalihe stigla ver. iz 11 mjeseca. Uopće se ne bunim sve OK. Nema light bleedinga sve savršeno, zvučnici mi nisu ni bitni al ono što sam probao čini mi se u redu. Jedino imam dojam da će power tipka postati zvečka, a možda se i varam. Ionako će ući u neku zaštitnu masku. Nakon godina sa HTC-om čovjeka veseli kad mu dođe odmah upgrade na novu verziju, a ne nagađanja kad će i da li hoće stići nadogradnja. Aparat je za svaku preporuku.  

Samo jedno pitanje da li kad otključam bootloader mogu vratiti na stock (zaključati bootloader)a da nema nikakvog traga otključavanja?

Na HTC One X (kojeg sam imao prethodno) kad ga jednom otključaš ostaje trajno obilježen da si pipao aparat.

Evo da se pohvalim danas smo cura i ja preuzeli svoje Nexuse :) Ona bijeli a ja crni oba dva od 32GB. Dobili smo također verziju 311, sve sa njima za sada ok, jedino se na mom crnom čuje ta tipka kako zvecka, a na njenom ne!

17 godina
neaktivan
zvonac kaže...
Mitch kaže...
@zvonac

Tak sam si i mislil, ma čekam da dojde sa servisa, pa bum se poigral..

Daj mi reci, pretpostavljam da si s kernelom undervoltal proc i smanjil frekvu proca?

Razlika u autonomiji bi trebala bit vidljiva?

zbog cega si ga otfural na servis?

i gdje?

17 godina
Nexus 5

Svijet Medija, a ovlašteni je Agram servis, javljeno mi je da bu bil gotov do kraja tjenda, i da će bit zamjenjeni djelovi..

A baš sam se potajno nadal da bu mi novi dali{#}

EDIT: problem, backlight bleeding..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 10:41 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice