Mobitel i mobilni internet (pomoć)

poruka: 98
|
čitano: 24.799
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Trebao bih vašu pomoć pri odabiru mobitela i da mi objasnite taj mobilni internet.

Što se tiče mobitela, treba mi neki sa touch screenom, koristio bih ga najviše za chat, slike, mail-ove... ali i kao GPS.

Trenutno razmatram Nokiu N97, jako mi se sviđa, ali neznam kakav je, pa ako ima neko iskustva s tim mobitelom,

neka mi kaže dal je dobar ili nešto nevalja.

Mobitel nebih kupovao nov, nego sam gledao po njuškalu i slično, jer su mi inače preskupi.

I da, dal mi možete objasniti Nokia OVI? Zanima me taj OVI Store, vidio sam da nudi puno odličnih i korisnih aplikacija.

Pretpostavljam da su aplikacije besplatne ali da se njihovo korištelje plaća i to tako da plaćam internet.

Pa sad, kad smo došli do tog pitanja, molio bih vas da mi malo pojasnite taj internet s mobitelom, koliko to košta,

koliko mi je potrebno (MB ili GB) za normalan rad s svim tim aplikacijama...

Kartica mi je iz T-Mobile.

Oprostite ako su ova pitanja glupa, ali dosad sam bio na starijem mobitelu koji se nemože mjeriti nipočemu sa ovima,

služio mi je samo za "zovi i šalji poruke", a sad kad kupujem novi, htio bi da me netko informira što je više moguće

o svim tim razmim opcijama i tome, da se nezaletim u to sve malo prebrzo pa se razočaram.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Mobitel i mobilni internet (pomoć)

Ja recimo mobilni internet koristim u vip-u i za 15kn imaš 50mb sad ostalo čini mi se 30 kn 150 mb al nisam ziher... Za normalano surfanje ovisi od aplikacije do aplikacije kolko troši  prometa iliti ako nešto download-a onda više itd., ali nakon par dana pošalji poruku za kontrolu prometa kolko si potrošio pa vidiš po tome.

Smartphone mobiteli imaju naravno pristup na wireless mrežu pa ti je to prednost.

Ako te zanima nokia preporučio bi ti Nokia 5800 XpressMusic jer ima sve što ti treba , nešto jeftinija inačica je 5530 (ona je bez gps-a i manje memorije na micro sd)..

OVI store ima gro aplikacija al neke nisu besplatne no ako proguglaš imaš hrpu foruma di ekipa krekira programe tako da je sve badava jer ipak je to Symbian Cool.

primjer ti je http://www.dotsis.com/mobile_phone/applications-series-60-5th-edition-mobiles/

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 21:15 (Orbita).
16 godina
neaktivan

Ako ces dosta vremena biti na chatu i pisati mailove onda uzmi neki mobitel za fizickom qwerty tipkovnicom...

Nokia N900 je zaista sami vrh :)

A sto se tice OVI-ja,ne znam da li si kupio najnoviji Bug,ali u njemu se dobije kompletan vodic za pocetnike kroz ovi,pa ako te zanima procitaj to.. :)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 0:54 (stevan94).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Orbita kaže...

Kaj si na pretplatu?

Elite Spammer
15 godina
protjeran
U vezi ovog pitanja kolko ti treba mb... Ja na svom dummy mobu uzmem svaki mjesec opciju wnw m, znaci za 20 kn dobim 100 mb, uzimajuci u obzir da svaki dan odem najmanje 10 puta na net da vidim sta ima novoga :)
How yes no.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ukoliko si spreman potrošiti mnogo novca na mašinu od mobitela , svakako preporučujem IPHONE , dok za sekundarnu verziju bih ti preporucio sony ericsson W995 , koji sadrži podosta zavidne karakteristike , aparat od 8 megapixela , ugrađeni WIFI , jako velika memorija oko 8 gb itd.Cijena mu je 2225 kn.E , sad.Koji ćeš mobitel odabrati ovisi o tvom komfortu.Ako želiš veliki ekran , i džepni kompjuter  onda IPHONE.Jer ako uzmeš neki "mobitelčić" namijenjen za multimedijalne svrhe , s wifijem i odlicnom kamerom , a zelis veliki ekran i ugodno surfanje , onda si pogriješio naravno.Najbolje bi ti bilo da uklopiš sve što želiš u jedan mobitel pa malo proguglaš.Što se tiče tarifa za mobilni internet.Komentirat ću TELE2 i VIP.

Tele2-1.Poželjno bi bilo da imaš mobilni browser koji pokazuje potrošnju kilobajta na zaslonu.Jer po 100 prenesenih KB , tele 2 naplačuje 0,10 kn.Što bi u prijevodu značilo 1MB=1KN.Po meni vrlo dobra opcija , jer ne moraš odjedanput platiti masu novaca za internet.Nego ideš od volje , ali opet kada se radi o zakonima matematike TELE2 ispada skuplji od VIPA.NPR.VIP nudi tarifu 20MB=15 kn , dok bi u TELE 2 za tih 20 mb platio = 20 KN.Za postpaid korisnike imaš dvije tarife u VIPU."SURF" 20 =15 KN. I "SURF" 100=30 kn , ako se ne varam.

Aktivacija ide tako što šalješ surf20 npr.na 792.

I PAŽNJA:

za one koji nisu znali , dragi naš VIP naplaćuje provjeru preostalih megabajta na korištenje , kada si pošaljemo upitnik na 792.

0 1 hvala 2
15 godina
protjeran
EZY-E kaže...
U vezi ovog pitanja kolko ti treba mb... Ja na svom dummy mobu uzmem svaki mjesec opciju wnw m, znaci za 20 kn dobim 100 mb, uzimajuci u obzir da svaki dan odem najmanje 10 puta na net da vidim sta ima novoga :)

I ti si isto na pretplatu???

Elite Spammer
15 godina
protjeran
na bonove.
How yes no.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
u t-mobileu je 20 kn 120 mb prometa! Na pretplati sam i sve ok! Ja bi ti preporucio za chat i net SE X10 ili ak imaš više love da čekaš iphon 4!
Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
15 godina
neaktivan

Nisam na pretplatu, nego svaki mjesec kupim bon.

Razmišljma se oko Nokie N97 i X6 (polovne)!

Jel mi možete objasnit što je to WiFi i 3G?

I dal se plaća korištenje tih aplikacija i GPS-a ? Pod to plaća, mislim plaćanje interneta.

Ja sam u T-Mobile, tak da me tele 2 i vip nezanimaju!

Kupio sam novi bug i procito ono o oviju, al volio bih da mi netko od vas da još par korisnih informaciju uz to ako je moguće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

WiFi - ti je jednostavno rečeno mreža nakoju se spajaš u svojoj kući ili gdje je dostupna odnosno koristiš svoj net ako imaš ruter koji može odašiljat WiFi signa. (znači ne trošiš kune nego promet od dsl-a)

3G ili UMTS je mobilna mreža za net, ona troši novce ili tarifni paket. To je meža s kojom se može pstiči brzina downloada do 3.6 megabita

3G+ ili HSDPA je isto ko i gore samo što je maximalna brzina moguća 7,2 megabita

GPS- se teorecki ne naplaučuje on koristi satelite za lociranje (moraš uhvatit minimalno 5 da bi mogao koristiti GPS odnosno da ti on pokazuje kuda i što), kad kažem teoretski mislim na to da se sam GPS ne naplačuje no neki mobiteli imaju google maps s GPS-om, odnosno da ima karte, a te karte se učitavaju s neta, pa onda troši promet (internet), dok mislim da na nikiama imaš OVI maps koji ima karte u sebi i nema veze s internetom, a može se instalirati i neka druga navigasija!

Neznam zašto bi ti uzimo nokije. One su na simbianu, trenutno vrolo loša mobila platforma, bolje bi ti bilo uzeti neki na androidu, ili windows mobileu ili čekati windows phone 7 ili pak uzet iOS (znači iPhon)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 10:51 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

uzmi se iPhone 3gs,sad   imas novi u oglasniku za 2000-2500kn,na tmobile ti je 100mb 20 kn,dovoljno ti je oko 300mb mjesecno,ako si bas dosta na netu,znaci racunaj si 60kn mjesecno na mobilni internet(aktiviras ga tako da posaljes poruku A na 3636,dalje je sve jednostavno)

15 godina
neaktivan

A, nebih iPhone. Baš me Nokia zanima.

Nerazumijem, zašto ove nevaljaju?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

pa jel ti citas sto ti ljudi pisu...nije nokia vise sto je bila,platforma im nevalja tj symbian je u qurcu(pogotovo taj izdrak zvani n97),ako ces uzimat opet neki glupavi phone onda uzmi nokiju,za smartphone ako neces iphone onda android,sto se mene tice HTC jako dobar,hd,hd2,desire itd

15 godina
neaktivan
bugonja kaže...

uzmi se iPhone 3gs,sad   imas novi u oglasniku za 2000-2500kn,na tmobile ti je 100mb 20 kn,dovoljno ti je oko 300mb mjesecno,ako si bas dosta na netu,znaci racunaj si 60kn mjesecno na mobilni internet(aktiviras ga tako da posaljes poruku A na 3636,dalje je sve jednostavno)

nije 100 nego 120 mb

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 11:03 (Zvjerkan).
15 godina
neaktivan

Pa ako mi možete reći što je symbian i android, nisam utome pa nekužim. Recite mi neke razlike zašto ovaj nevalja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Pa ako mi možete reći što je symbian i android, nisam utome pa nekužim. Recite mi neke razlike zašto ovaj nevalja.

To su ti operativni sustavi za mobitele (symbian, android, iOS, bada...)

Trenutno najpopularniji je iOS i android.

Symbian je šit, nema aplikacija - ima ali jako malo-

dok na iOS-u i androidu imaš hrpu korisnih aplikacija.

Ti navali na nokije koje su u zadnje vrijeme smeće, (trend je HTC, Iphon, SE..)

15 godina
neaktivan

Daj mi nabroji neke HTC koje bi ti preporučio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

HTC - HD2 - windows mobile

Desire- android

Touch HD - windows mobile

Legenf- android

No ipak bi ti preporučio Sony Ericsson X10 koji je isto na androidu, a bolji je od HTC-a!

Ili Iphon 4 koji je na iOS 4.0.1

Ali nečeš pogriješit ni s Iphon 3GS niti s bilo kojim mobom navedenim; laganu prednost dajem Iphonu, X10 i htc desire

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 11:17 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

HTC Legend, a ako imas love onda uzmi HTC Desire...

sto se tice tih aplikacija koje su spomenute.... ja sam promjenuo sve platforme i na svakoj nisam koristio vise od 20-30 aplikacija... i to je sve sto ti treba... sve ostalo je varijacije na temu... sta vi mislite da na Appstore ima 100 000 razlicitih aplikacija... to je sve slicno ili beskorisno a mali je broj onih koje vrijede....

symbian v5 ima sve aplikacije koje ti mogu zatrebat, al njemu je mana nesto drugo a ne aplikacije....

15 godina
neaktivan

Moram sad razmislit i vidit te cijene i sve to kad te nokie kako kažete nevaljaju.

Jeli valja samsung?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Moram sad razmislit i vidit te cijene i sve to kad te nokie kako kažete nevaljaju.

Jeli valja samsung?

Pa valja najprodavaniji je mobitel.. xD.. no neznam baš njihov izbor s poularnim platformama trenutno nije velik; a počeli su i gurat svoju platformu BADA;

Tako da se ti drži Sony Ericssona, HTC-a, i Appla

15 godina
neaktivan

Samo da ti kažem da mobitel koji imam je Sony E. W580i.

To je dosta star mobitel, ali meni dobar. Ja sad tražim mobitel koji će biti na touch screen, da mi služi ponajviše za muziku, mejlove, chat, a i ponekad za GPS.

Nepatim bas previse sad jel to symbian ili koji racku, koji god uzmem sigurno je da je puno bolji od ovoga kojeg sam imao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Samo da ti kažem da mobitel koji imam je Sony E. W580i.

To je dosta star mobitel, ali meni dobar. Ja sad tražim mobitel koji će biti na touch screen, da mi služi ponajviše za muziku, mejlove, chat, a i ponekad za GPS.

Nepatim bas previse sad jel to symbian ili koji racku, koji god uzmem sigurno je da je puno bolji od ovoga kojeg sam imao.

Pa onda .. u čemu je problem SE X10 ko stovren za tebe pogle malo na netu

15 godina
neaktivan

Jel ima puno dobrih aplikacija za X10?

Jel postoji neka kineska kopija? Kupujem polovno, pa da se nezeznem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 11:53 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Halo?? pa ima android, sve aplikacije koje su za android su i za x10 kao i za htc i ostatak mobilene android ekipice

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Postoji, no vidiljiva je iz daleka.. jer ne piše na njoj sony ericsson..

15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
Tsar kaže...

Pretpostavljam da s prednje strane treba pisati SE? Ko na ovoj slici.

17 godina
neaktivan

WIFI-wireless network.Znači.Wifi je vrsta bežičnog prijenosa interneta , koja se odašilje preko standarnog modema koji ti je instaliran na mjestu u kući , na poslu itd.Wifi nema domet 5 KM ,nego koju desetinu metara.Brzine su određene od davatelja usluga.Wifi je jako koristan , i danas imaš u svim većim gradovima u njihovim centrima instaliran WIFI network , koji je besplatan za korištenje na tim određenim mjestima.

3G-je naziv za treću generaciju interneta , nakon starijeg GPRS-A i EDGE-A,U mobilnom internetu , razlikujemo 4 osnovne vrste mobilnog prijenosa ,koji se naplaćuje od strane davatelja usluga kao wifi.Sudeći po tome  što ti želiš tvoj mobitel će sigurno imati 3G I HSDPA modul ugrađen u svojoj unutrašnjosti.Brzine mobilnog interneta, i vrsta kojom ćeš ti koristiti njegove usluge ovisi o signalu.Isto kao wifi.Samo što ovdje više manje , imaš svugdje signala.Ukoliko nema 3G signala na mjestu gdje se nalaziš , mobitel se prebacuje na mreže EDGE ILI GPRS.Njiihove brzine su sliejdeće.GPRS-22-40 KB/S , Edge-do 247 KB/S ,UMTS (3G)-do 384 KB/S ( oko 3MBPS) i najbrži HSDPA-7,2 MBPS.Još se negdje koristi i HSPUA ako se ne varam , on dostiže do 5,5 mbps brzinu.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Tsar kaže...
Zvjerkan kaže...
Tsar kaže...

Pretpostavljam da s prednje strane treba pisati SE? Ko na ovoj slici.

Jep upravo tako... nemreš fulat.. mora pisat xperia i SE ak ne piše nije orginal

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 12:01 (Zvjerkan).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice