Microsoft Lumia 950 / 950 XL - Rasprava

poruka: 714
|
čitano: 175.211
|
moderatori: XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Microsoft Lumia 950 / 950 XL - Rasprava
dadn kaže...
galinjo24 kaže...

Stigla Lumia 950XL

obavezno ga prvo flešaj sa WDRT na 10586.12 i onda preko ažuriranja digni na 10586.29... i nemoj stari backup koristiti već digni sistem čisto. vidjet ćeš razliku drastičnu u radu. 

Meni je odmah ponudio default .29...odmah sam odradio ažuriranje...mob letiii...samo da ekran crpi bateriju..al.rjesit ce oni to nebrinem...10g na androidu. I već sam se navikao. Na wp 10

16 godina
dadn kaže...
galinjo24 kaže...

Stigla Lumia 950XL

obavezno ga prvo flešaj sa WDRT na 10586.12 i onda preko ažuriranja digni na 10586.29... i nemoj stari backup koristiti već digni sistem čisto. vidjet ćeš razliku drastičnu u radu. 

sta je to wdrt...kako uci u to..kako ins?postupak please...

11 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...
dadn kaže...
galinjo24 kaže...

Stigla Lumia 950XL

to je program za kompjuter: Windows Device Recovery Tool http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=525569

16 godina
dadn kaže...
galinjo24 kaže...
dadn kaže...
galinjo24 kaže...

Stigla Lumia 950XL

to je program za kompjuter: Windows Device Recovery Tool http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=525569

koji je postupak..ins progam na komp...spojim mob usbom onda??da li mi vrijedi. To raditi ak sam već na 29??

17 godina
galinjo24 kaže...
dadn kaže...
galinjo24 kaže...
dadn kaže...
galinjo24 kaže...

Stigla Lumia 950XL

koji je postupak..ins progam na komp...spojim mob usbom onda??da li mi vrijedi. To raditi ak sam već na 29??

Instaliraš, spojiš mob USBom na PC, pokreneš aplikaciju. Pričekaš da provjeri zadnji build i onda klikneš na instalaciju (jedini gumb dolje lijevo). Pitati će te želiš li instalirati image iako je mobitel već na zadnjem imageu. Odaberi da. Pričekaj da se zavši prebacivanje imagaea na mobitel (vidjeti ćeš da se mobitel prebacio u flash mode, crveni ili crni ekran sa dvije strelice u pravokutnik). Kad završi flashanje, odspojiš mob s USBa, počneš postavljanje, prijaviš se sa svojim MS accountom na mobitel, te kad te pita želiš li povući backup sa OneDrivea, odaberi da se mobitel postavi kao novi uređaj(zadnja funkcija na ekranu). Otiđi u Store, pokupi sve nadogranje za aplikacije koje su instalirane na mobitelu, resetiraj ga nakon toga (drži power dok ti mobitel ne zavibrira), pa nakon toga iz Storea poskidaj aplikacije koje koristiš. 

16 godina
WackyZG kaže...
galinjo24 kaže...
dadn kaže...
galinjo24 kaže...
dadn kaže...
galinjo24 kaže...

Stigla Lumia 950XL

Instaliraš, spojiš mob USBom na PC, pokreneš aplikaciju. Pričekaš da provjeri zadnji build i onda klikneš na instalaciju (jedini gumb dolje lijevo). Pitati će te želiš li instalirati image iako je mobitel već na zadnjem imageu. Odaberi da. Pričekaj da se zavši prebacivanje imagaea na mobitel (vidjeti ćeš da se mobitel prebacio u flash mode, crveni ili crni ekran sa dvije strelice u pravokutnik). Kad završi flashanje, odspojiš mob s USBa, počneš postavljanje, prijaviš se sa svojim MS accountom na mobitel, te kad te pita želiš li povući backup sa OneDrivea, odaberi da se mobitel postavi kao novi uređaj(zadnja funkcija na ekranu). Otiđi u Store, pokupi sve nadogranje za aplikacije koje su instalirane na mobitelu, resetiraj ga nakon toga (drži power dok ti mobitel ne zavibrira), pa nakon toga iz Storea poskidaj aplikacije koje koristiš. 

dali mi se isplati to raditi ako mi je i bez toga našao 29....koja je razlika?

11 godina
neaktivan

Evo samo da potvrdim kako instalacija prolazi odlično i sa drugim aplikacijama. Skinuo sam City lens, Here Maps i Here Transit. Radio sam na način da sam sa onedrive linka skinuo aplikacije, prebacio ih na SD karticu mobitela i pokrenuo (naravno, u postavkama mora biti označena opcija za razvojne inžinjere). Nakon instalacije, otišao sam na Trgovinu, napravio ažuriranje tih istih aplikacija i nakon toga sam ih bez frke pokrenuo!

NAPOMENA: obavezno napravite ažuriranje u trgovini nakon instalacije, u protivnom ne pokreće aplikaciju.

P.S. to sam radio na Lumiji 640 i WP10.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 12:43 (sibica).

1 0 hvala 0
17 godina
galinjo24 kaže...

dali mi se isplati to raditi ako mi je i bez toga našao 29....koja je razlika?

S obzirom da sam na dosta mjesta na forumima i u komentarima naišao da ljudi to rade i da se mobitel bolje ponaša, vjerojatno vrijedi. Neće sad mobitel odjenom postati superračunalo, ali neke mušice koje se mogu dobiti, poput force close aplikacija, eventualnog crashanja i restarta uređaja mogu vjerojatno riješiti. Ništa te ne košta napraviti, osim nekih pola sata, do sat vremena maksimalno. Naravno, ukoliko smatraš da bi time ti osobno bio zadovoljniji radom mobitela.  

Flashanjem sa tim programom dobijaš ne nadogradnju sa 10586.0 na 10586.29 kao što si radio kad si uzeo mobitel (OTA update), već se na mobitel instalira kompletni sustav sa .29 oznakom, kao što je slučaj i kod Windowsa na PCu (naravno, ukoliko imaš image sa zadnjim buildom).

11 godina
neaktivan
WackyZG kaže...
već se na mobitel instalira kompletni sustav sa .29 oznakom, kao što je slučaj i kod Windowsa na PCu (naravno, ukoliko imaš image sa zadnjim buildom).

samo mali ispravak, instalira .11, a ažuriranjem onda se digne na .29...

ljudi moram reći da baterija izgleda malo bolje drži sad nakon što sam stavio firmware sa WDRT nego kad sam ga nadogradio prije tjedan dana preko ažuriranja... ipak ima neke razlike... sad da li je pomoglo to što sam ispočetka postavio telefon bez backupa ili je ipak nešto u samom firmveru, ne znam... istina ipak je to još daleko od onoga kako Lumia 640 ima trajanje baterije ali ipak se vidi mali napredak...

evo screen, samo da napomenem da sam jučer puno radio na mobu jer sam sve podešavao i instalirao.. istina treba proći par dana za realniju ocijenu trajanja baterije ali čini se da je ipak bolje

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 13:21 (dadn).
16 godina

Mislim kad sam već dobio normalno 29..da cu ostaviti...nego kada ce novi build?

10 godina
neaktivan

pozdrav svima

koji je zadnji firmware na vašem 950

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ms950000... kaže...

pozdrav svima

koji je zadnji firmware na vašem 950

na Njemačkoj XL:

firmvare: 01078.00027.15506.02029 

build 10586.29

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2016 12:37 (dadn).
16 godina
protjeran

Danas isprobao 950 u tmobileu i sve je kako sam i očekivao, kućište doslovno ostavlja dojam da je neki no-name kinez, touchscreen ne prati dodir kako spada, nekad ga uopće ne registrira a win10 je mućkavina androida, wp-a i meizuovog os-a.

Nije da bacam hejt ali ovo šta ms radi me razočaralo jer sam očekivao puno više od njih a rezultat je ispod razine mid range lumija, *ebemu lumija 640 pored izgleda kao flagship naspram ovog.

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2016 18:49 (EZY-E).
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Danas isprobao 950 u tmobileu i sve je kako sam i očekivao, kućište doslovno ostavlja dojam da je neki no-name kinez, touchscreen ne prati dodir kako spada, nekad ga uopće ne registrira a win10 je mućkavina androida, wp-a i meizuovog os-a.

Nije da bacam hejt ali ovo šta ms radi me razočaralo jer sam očekivao puno više od njih a rezultat je ispod razine mid range lumija, *ebemu lumija 640 pored izgleda kao flagship naspram ovog.

touch radi kako treba kad nadogradiš firmvare i software.. ovi uređaji izložbeni kod operatera nisu nadograđeni. to ti je isto kao i prve recenzije koje su popljuvale. tek kad se nadograde to je sasvim druga priča....

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2016 19:12 (dadn).
12 godina
neaktivan

kolega sa posla je uzeo l950 običnu verziju, pa sam malo pogledao danas. soft je nadogradio pa se kamera samo jednom srušila pri snimanju (u odnosu na prošli tjedan kad samo pokušali snimati 4k video, od 3. puta je pokrenuo snimanje). touch nema problema, barem ih ja nisam primjetio.

al najveći minus uređaja je plastika. nije problem plastika kao takva, već osjećaj da će se mobitel razletit ako ga jače pritisnem... moja l730 i prijašnja 920 su tenkovi od mobitela (po izradi) naspram ovog novog čuda.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dadn kaže...
WackyZG kaže...
već se na mobitel instalira kompletni sustav sa .29 oznakom, kao što je slučaj i kod Windowsa na PCu (naravno, ukoliko imaš image sa zadnjim buildom).

samo mali ispravak, instalira .11, a ažuriranjem onda se digne na .29...

ljudi moram reći da baterija izgleda malo bolje drži sad nakon što sam stavio firmware sa WDRT nego kad sam ga nadogradio prije tjedan dana preko ažuriranja... ipak ima neke razlike... sad da li je pomoglo to što sam ispočetka postavio telefon bez backupa ili je ipak nešto u samom firmveru, ne znam... istina ipak je to još daleko od onoga kako Lumia 640 ima trajanje baterije ali ipak se vidi mali napredak...

evo screen, samo da napomenem da sam jučer puno radio na mobu jer sam sve podešavao i instalirao.. istina treba proći par dana za realniju ocijenu trajanja baterije ali čini se da je ipak bolje

Sutra cu ga dici preko recovery toola..iako imam onu 29. verziju tvornicku...dosta mi se zagrije u recimo surfanju..i baterija msm. da mora biti bolja..ocito da taj tvornicki firmware nije bas najbolji...ostavio sam  kabal na poslu..a posto je usb-c nemam ga doma...sutra dignem preko recoverya i nanovo sve ins..pa cemo vidjet bas razliku

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 15:14 (galinjo24).
14 godina
neaktivan

Kupio bi bez beda Lumiu 950 samo da ima mbanking većine HR banaka. Ovo sve ostalo mogu izgurat ali mbanking me j...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R36 kaže...

Kupio bi bez beda Lumiu 950 samo da ima mbanking većine HR banaka. Ovo sve ostalo mogu izgurat ali mbanking me j...

PBZ ti je najbolja po tome. ima mPBZ, mToken, mPBZCOM i Wave2Pay. sa mToken možeš generirati kod za pristup na e-građani. po mojem iskustvu najbolja banka i najbolje mobilne aplikacije za WP... svakodnevni prigovori ekipe su se isplatili :)

alikacije rade odlično, te se uvijek može napraviti redistribucija podataka u slučaju hard reseta uređaja preko web stranice mPBZ-a. 

Zaba ima m-zabaPS i m-tokenPS. i kod njih sa token aplikacijom se možeš prijavljivati u e-građani

Hypo ima m-Hypo:-)

Podravska banka ima POBA_m_Token

RBA ima RBA na Dlanu

kao što vidiš većina ima... prebaci se u PBZ banku i imat ćeš sve... mPBZ aplikacija radi odlično i nudi sve opcije koje su dostupne preko interneta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 15:34 (dadn).
16 godina

Jel ja dobro nešto neradim..jer ova provjera toliko dugo traje.??.ovako mi vec stoji pola sata....

11 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Jel ja dobro nešto neradim..jer ova provjera toliko dugo traje.??.ovako mi vec stoji pola sata....

kod mene traje 3-4 sekunde...

16 godina
dadn kaže...
galinjo24 kaže...

Do cega onda može biti...jel zato što imam 29 verziju već

11 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...
dadn kaže...
galinjo24 kaže...

ne. i meni je na .29... nešto nije u redu kod tebe. ili mobitel ili nešto oko USB-a, tj windowsa

uključi mobitel, tj. ekran da ti je na startu, naročito ako imaš pin za zaključavanje.

imaš li SD karticu? probaj ju ukloniti (prvo u pohrani ju isključi)

nikad mi se to nije dogodilo pa samo nagađam...

16 godina
dadn kaže...
galinjo24 kaže...
dadn kaže...
galinjo24 kaže...

ne. i meni je na .29... nešto nije u redu kod tebe. ili mobitel ili nešto oko USB-a, tj windowsa

uključi mobitel, tj. ekran da ti je na startu, naročito ako imaš pin za zaključavanje.

imaš li SD karticu? probaj ju ukloniti (prvo u pohrani ju isključi)

nikad mi se to nije dogodilo pa samo nagađam...

Probat cu telefon sad vratit na tvorničke..pa spojit opet...baterija mi je bila na manje od 50%...da je napunim?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 15:49 (galinjo24).
11 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Probat cu telefon sad vratit na tvorničke..pa spojit opet...baterija mi je bila na manje od 50%...da je napunim?

sad pri zadnjem testiranju i kad sam radio hard reset (kad je izašao novi firmvare preko WDRT) meni je baterija bila na 46% pa je sve prošlo OK. no možeš ga na punjač priključiti za svaki slučaj

16 godina

Uspio sam pokrenut ...pokaže mi da imam najnoviju verziju softwera...tako da mi se neisplati stavljat..što je čudno..nakon reseta uređaja promjenio je verziju na više...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 18:36 (galinjo24).
16 godina

Kada ce više taj novi build.....nekako oni meni to slabu peglaju...zato sam i pobjegao sa androida zbog slabih nadogradnji

11 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Uspio sam pokrenut ...pokaže mi da imam najnoviju verziju softwera...tako da mi se neisplati stavljat..što je čudno..nakon reseta uređaja promjenio je verziju na više...

i meni je pokazivalo da je ista verzija (kad sam još na buildu .0 u 12 mjesecu radio) ali nije baš bila ista, i sasvim drugačije mi je radio nakon toga... u svakom sličaju ako ti ne radi dobro onda je preporučljivo sa WDRT ga nadograditi, ako je sve u redu ne diraj

16 godina
dadn kaže...
galinjo24 kaže...

i meni je pokazivalo da je ista verzija (kad sam još na buildu .0 u 12 mjesecu radio) ali nije baš bila ista, i sasvim drugačije mi je radio nakon toga... u svakom sličaju ako ti ne radi dobro onda je preporučljivo sa WDRT ga nadograditi, ako je sve u redu ne diraj

Meni sve super radi..nema crash aplikacija..nema restarta...fluidno..samo se nadam da ce bateriju dici za koplje više..jel ovo mi nije baš nešto...a i sad sam napravio hard reset...ja kad sam digao na 29.verziju nisam radio hard reset..možda sad i bude bolja...

14 godina
neaktivan
dadn kaže...
R36 kaže...

PBZ ti je najbolja po tome. ima mPBZ, mToken, mPBZCOM i Wave2Pay. sa mToken možeš generirati kod za pristup na e-građani. po mojem iskustvu najbolja banka i najbolje mobilne aplikacije za WP... svakodnevni prigovori ekipe su se isplatili :)

alikacije rade odlično, te se uvijek može napraviti redistribucija podataka u slučaju hard reseta uređaja preko web stranice mPBZ-a. 

Zaba ima m-zabaPS i m-tokenPS. i kod njih sa token aplikacijom se možeš prijavljivati u e-građani

Hypo ima m-Hypo:-)

Podravska banka ima POBA_m_Token

RBA ima RBA na Dlanu

kao što vidiš većina ima... prebaci se u PBZ banku i imat ćeš sve... mPBZ aplikacija radi odlično i nudi sve opcije koje su dostupne preko interneta.

Imam PBZ ali mi to nije prioritetna banka...a budem još vidio...

14 godina
neaktivan

Jučer sam baš bio u T-mobileu...

Ovi koji nešto kenjaju oko kvalitete izrade 950 ili 950xl, kenjaju bez pokriča.

Baš sam gledao taj plastičan poklopac...čisto uredno je napravljen i uopće nisma osjetio neka pucketanja. Mobitel uopće ne izgleda jeftino a ne izgleda ni premium. Pošto nisam cjepidlaka meni je dizajn čisto ok. 

Ali kamera je . 

Uopće nisam primjetio neka štekanja ili lag na izlozbenom primjerku. Sve je radilo fluidno.

4 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice