LG Nexus 4 [Official Thread]

poruka: 1.532
|
čitano: 310.089
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Odnjeo u Agram servis bez problema Nexus4 iz MobiCityja, nema frke nikakve.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2014 21:27 (BMK).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina

Je li mozda znas je li isto vrijedi za Sony?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dobar ovaj nexus, dobio ota odmah lolipop, super to sve radi, al kamera je loša, prije ovoga sam bio na huawei ascend g6 i što se kamere tiče ova je očajna usporedno sa onom

edit: nakon malo više testiranja dnevne slike su zapravo ok

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2014 13:12 (cola777).

0 0 hvala 0
13 godina
Re: LG Nexus 4 [Official Thread]
BMK kaže...

Odnjeo u Agram servis bez problema Nexus4 iz MobiCityja, nema frke nikakve.

Sta si im predao od papirologije? Naime meni su rekli da treba ispunjen gar. list i racun.

Racun imam a garancijske listove mobicity ne salje?

15 godina
neaktivan
Nista, samo racun. Tj Invoice od Mobicitya.
15 godina

mogu li starosjedioci Nexusa nabacit post na koje bi ROM-ove i kernele trebali baciti oko, za nas flashoholicare?

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
definho kaže...

mogu li starosjedioci Nexusa nabacit post na koje bi ROM-ove i kernele trebali baciti oko, za nas flashoholicare?

Nema još puno Lollipop romova ali za sada bih preporučio SimpleAOSP ili Rastapop. Od kernela hells-core ili Semaphore. Od starog KK-a preporučam Purity, također SimpleAOSP ili naravno ParanoidAndroid te isti kerneli kao i za Lollipop.

12 godina
neaktivan

Jedino moj nexus 4 j*de go*na sa fokusom kad je bljeskalica upaljena.

Kad stisnem da napravi fokus i kad slika onda se ljepo zamrzne i reboot-a fino.

Al kupljen je u vipu na pretplatu, nije prek neta tak da mi je ono full zao, da sam znao rade bi uzo preko neta i 50 puta jeftinije..

Kaj vi nemate nikakvih problema sa kamerom tj. sa fokusom.

Al cak kad ugasim bljeskalicu onda mogu fokusirat..samo kad je bljeskalica upaljenja onda se zamrzne.

Ko ima takav problem neka radi ko ja...u postavkama upalis bljeskalicu i pustis da on sam napravi onaj fokus i onda samo gumb za slikanje (istina da bi slika bila puno ljepsa kad bi ju sam fokusiro al kaj sad, sta je tu je..)

Btw. kad sam na wifi-ju i odem u sugavi novu app fotografije i onda kad otvorim neku sliku mi slika bude full cista tj. ajmo rec bude u hd-u a kad sam na megabajtima i kad tak udem u fotografije i otvorim sliku onda nebude, tek kad ju zumiram i vratim onda izgleda ko sa wifijem..

Ima neko takvih zanimljivosti na svom nexus-icu?

Borek
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tony096 kaže...

Al kupljen je u vipu na pretplatu, nije prek neta tak da mi je ono full zao, da sam znao rade bi uzo preko neta i 50 puta jeftinije..

Al cak kad ugasim bljeskalicu onda mogu fokusirat..samo kad je bljeskalica upaljenja onda se zamrzne.

Ko ima takav problem neka radi ko ja...u postavkama upalis bljeskalicu i pustis da on sam napravi onaj fokus i onda samo gumb za slikanje (istina da bi slika bila puno ljepsa kad bi ju sam fokusiro al kaj sad, sta je tu je..)

Btw. kad sam na wifi-ju i odem u sugavi novu app fotografije i onda kad otvorim neku sliku mi slika bude full cista tj. ajmo rec bude u hd-u a kad sam na megabajtima i kad tak udem u fotografije i otvorim sliku onda nebude, tek kad ju zumiram i vratim onda izgleda ko sa wifijem..

Na XDA neki korisnici imaju isti problem u vezi kamere kao i ti, nitko ne zna u čemu je problem, izgleda da se to događa samo na nekim uređajima. Moj nema takvih problema, ako imaš garanciju traži drugi uređaj.

12 godina
neaktivan
Kordy kaže...
Tony096 kaže...

Na XDA neki korisnici imaju isti problem u vezi kamere kao i ti, nitko ne zna u čemu je problem, izgleda da se to događa samo na nekim uređajima. Moj nema takvih problema, ako imaš garanciju traži drugi uređaj.

Aha, to ti je ono kad nemas srece u zivotu jbga.

Blago tebi onda, ma nosio sam na servis vec 3 puta i svaki put su software promjenili samo a kurc* nisu napravili, imam ga vec 5+ mjeseci i nedaju novi uredaj jer sam trebo u roku od 7 dana dok je bio novi to prijavit a ja sam njima furo u servis i onda su rekli da je tih 7 dana otislo i da nemogu dobit drugi uredaj...al cu ic opet i trazit nekoga na vecoj poziciji tamo i objasnit u 4 oka malo sta mi se dogada i sve to.

Borek
15 godina
neaktivan

Moze mi netko u rijec dvije stavit, kako da metnem 4.4.4 nazad, imam Lolipop sada.

Ma da mi Gear2 bude funkcionalan pa kad naprave app za ART, bumo na Loly...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BMK kaže...

Moze mi netko u rijec dvije stavit, kako da metnem 4.4.4 nazad, imam Lolipop sada.

Imas google factory image i onda otkljucas bootloader i flash-as 4.4.4 image i zakljucas bootloader i gotovo.

Borek
15 godina
neaktivan
Tony096 kaže...
BMK kaže...

Imas google factory image i onda otkljucas bootloader i flash-as 4.4.4 image i zakljucas bootloader i gotovo.

Ako mi mozes neki link nabacit, za unlock bootloadera. Ako si radio, onda pretpostavljam sve znas :D. Thx

12 godina
neaktivan
BMK kaže...
Tony096 kaže...
BMK kaže...

Ako mi mozes neki link nabacit, za unlock bootloadera. Ako si radio, onda pretpostavljam sve znas :D. Thx

Nema problema.

1. Odes tu: https://developers.google.com/android/nexus/images i odes dole pod nexus 4 i stisnes na 4.4.4 di pise "Link".

2. Odes onda tu: https://developer.android.com/sdk/index.html i skines to.

3. Posto je SDK u winraru onda unzip-as folder na svoj desktop.

4. Otvoris taj folder i onda odes pod SDK pa zatim pod PLATFORM-TOOLS.

5. Ugasi mobitel i kad se ugasi skroz onda drzi tipku za paljenje + tipku za volume down ak se ne varam i mora ti uc u njegov recovery mode.

6. Kad si u tom PLATFORM-TOOLS stisnes negdje ispod di je prazna lista desni klik misa al moras drzat tipku SHIFT i onda imas OPEN COMMAND WINDOW HERE i kliknes na to.

7. Sada otvoris taj CMD i upises fastboot oem unlock i mobitel ti mora bit u onom recovery-u i spojen na usb.

8. I onda kada upises bootloader oem unlock koristi tipku za volume up i down za ic gore dole i stisnes na otkljucaj.

9. Kada je otkljucan onda ljepo otides i nades folder od google factory image kojeg si skinuo (kitkat 4.4.4).

10. Otvoris taj zip fajl i unutra su sve potrebne datoteke od tog kitkat-a 4.4.4 i onda sve to ljepo kopiraj u folder onaj di je SDK pa onda u PLATFORM TOOL-s. (nemoj cjeli folder/zip kopirat)

11. Onda kada to prebacis tamo ljepo opet odi na cisto dole i desni klik i SHIFT i OPEN COMMAND WINDOW HERE i onda napisi        flash-all.bat

12. I krenut ce ti instalacija kitkat 4.4.4,al mob ti mora bit u onom recovery-u da ti pocne.

13. Kada ga instalira onda ljepo odes opet desni klik i SHIFT i OPEN COMMAND WINDOW HERE i onda napises    fastboot oem lock   da ga zakljucas i to ti je to.

Borek
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2014 19:29 (Tony096).
15 godina
neaktivan

Svaka cast, trebalo mi je 7min za to sve obavit :D!

Moze pitanje, stavim Gear Manager na 4.4.4 i ART runtime i radi super.

Ako sad na 5.0 updateam, postoji li sansa da nastavi raditi posto je vec instaliran?

Kad instaliram na 5.0 Gear Manager nece se pokrenut.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 0:04 (BMK).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BMK kaže...

Svaka cast, trebalo mi je 7min za to sve obavit :D!

Moze pitanje, stavim Gear Manager na 4.4.4 i ART runtime i radi super.

Ako sad na 5.0 updateam, postoji li sansa da nastavi raditi posto je vec instaliran?

Kad instaliram na 5.0 Gear Manager nece se pokrenut.

Da, stvarno je brz i odlican taj proces svega toga.

Mozda bi cak i radio jer kada instaliras 4.4.4 kitkat i onda ides update na 5.0 ti ne obrise sve app i nista nego sve ostavi pa bi cak mozda i radila al nemora znacit!

Zar je ovo moguce?

Vec je 3 dana bez restarta i ostalo je 700MB rama?

A na kitkat-u mi nije prelazio ispod 1.3GB rama..

I poceo je malo trzat i tako,a kad ga resetiram onda opet ima preko 1,3GB RAM-a i onda se polagano smanjuje.

Bome uopce mi se ne svida nikako ovo...

Nemam uopce puno aplikacija skinuto, i niti jednu igricu...

A tek da imam pa valjda bi imo rama ko na nekom samsung young-u i tim sr*njima od moba.

Borek
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 0:55 (Tony096).
15 godina

kod mene situacija ista, vjerojatno imas neke app-ove koji vise gutaju? evo tocno 1,3 GB slobodno

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
definho kaže...

kod mene situacija ista, vjerojatno imas neke app-ove koji vise gutaju? evo tocno 1,3 GB slobodno

Gledam i ne vjerujem...

imam whatsapp,ebay,njuskalo,24sata samo instalirano..

nemam ni viber ni fb ni mesenger.

neznam koji k. :(

a kad restartam je sve normalno..

neam ideje kaj bi moglo bit u pitanju.. stvarno nemam.. neki prijedlog?

Borek
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 1:03 (Tony096).
15 godina

ja trenutno imam dosta aplikacija i dosta ih radi u pozadini, ako kazes da je samo to od navedenog baci pogleda pod appove i vidi sto ti najvise guta, mogu ti kompletnu listu ubacit ako zelis pa usporedi

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
definho kaže...

ja trenutno imam dosta aplikacija i dosta ih radi u pozadini, ako kazes da je samo to od navedenog baci pogleda pod appove i vidi sto ti najvise guta, mogu ti kompletnu listu ubacit ako zelis pa usporedi

Moze ak nije problem pa da usporedim.

Tebi vec par dana radi mob?

Jer mi se neda svaki dan restartat mob,da ga sad restartam onda ce opet bit 1,3GB rama pa ce ga spustat bezveze.. -.-

Borek
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 1:21 (Tony096).
15 godina

trenutacno stanje, a mob radi vec par dana bez prestanka tako je.

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
definho kaže...

trenutacno stanje, a mob radi vec par dana bez prestanka tako je.

Strasno..

gle kak je kod mene.

neznam stvarno koji k.

ovo kaj vidis na slici to je cjela moja lista..

Borek
12 godina
neaktivan

Malo DP hah al ajd valjda nece niko zamjerit.

Jucer tj. danas oko 1 ujutro sam ga resetiro i sada je odma 1.4GB rama..sad nek prode 2,3 dana pa cu vidjet jel ce opet isto bit.

Ali iskreno, ne vjerujem da ce ostat na iznad 1.2GB rama za 2,3 dana...

Ako bude opet isto odose ja na downgrade na 4.4.4 kitkat, tamo nemam nikakvih problema...i onda cekam 5.0.1 ili 5.1 update pa ce valjda jos malo usavrsit sitnice neke..

Borek
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

mene zanima kako ugasiti ovo sto stalno prikazuje kako da se doma vratim i sto stalno baca te notifikacije? sigurno guta bateriju, a ne znam gdje iskljuciti?

Respect the Raise...!
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 16:37 (definho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
definho kaže...

mene zanima kako ugasiti ovo sto stalno prikazuje kako da se doma vratim i sto stalno baca te notifikacije? sigurno guta bateriju, a ne znam gdje iskljuciti?

Jel to navigacija?

Imas ono sastrane za brisanje notifikacija..ak se stalno prikazuje ili se neda obrisat onda moras uc u aplikaciju i onda negdje prekinut navigaciju il sta je vec to..

Borek
15 godina

ma nista, dosta stock lolipopa i milijun google usless aplikacija koje ne koristim, idemo na rastapop

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tony096 kaže...
BMK kaže...
Tony096 kaže...
BMK kaže...

Nema problema.

1. Odes tu: https://developers.google.com/android/nexus/images i odes dole pod nexus 4 i stisnes na 4.4.4 di pise "Link".

5. Ugasi mobitel i kad se ugasi skroz onda drzi tipku za paljenje + tipku za volume down ak se ne varam i mora ti uc u njegov recovery mode.

6. Kad si u tom PLATFORM-TOOLS stisnes negdje ispod di je prazna lista desni klik misa al moras drzat tipku SHIFT i onda imas OPEN COMMAND WINDOW HERE i kliknes na to.

7. Sada otvoris taj CMD i upises fastboot oem unlock i mobitel ti mora bit u onom recovery-u i spojen na usb.

8. I onda kada upises bootloader oem unlock koristi tipku za volume up i down za ic gore dole i stisnes na otkljucaj.

9. Kada je otkljucan onda ljepo otides i nades folder od google factory image kojeg si skinuo (kitkat 4.4.4).

10. Otvoris taj zip fajl i unutra su sve potrebne datoteke od tog kitkat-a 4.4.4 i onda sve to ljepo kopiraj u folder onaj di je SDK pa onda u PLATFORM TOOL-s. (nemoj cjeli folder/zip kopirat)

11. Onda kada to prebacis tamo ljepo opet odi na cisto dole i desni klik i SHIFT i OPEN COMMAND WINDOW HERE i onda napisi        flash-all.bat

12. I krenut ce ti instalacija kitkat 4.4.4,al mob ti mora bit u onom recovery-u da ti pocne.

13. Kada ga instalira onda ljepo odes opet desni klik i SHIFT i OPEN COMMAND WINDOW HERE i onda napises    fastboot oem lock   da ga zakljucas i to ti je to.

ja svoj  bootloader nisam zakljucavao. U cemo je sad razlika?

Acta, non verba.
12 godina
neaktivan
schwarz3108 kaže...
Tony096 kaže...
BMK kaže...
Tony096 kaže...
BMK kaže...

Nema problema.

ja svoj  bootloader nisam zakljucavao. U cemo je sad razlika?

Iskreno nemam uopce pojma koja je razlika ak ga ostavis otkljucanog.

Uglavnom proizvodac znaci LG je zakljuco bootloader tako da nemozes stavit drugi rom osim orginalnog.

I onda kada ga otkljucas mozes.

A sad koja je razlika ak ga ne zakljucas neam pojma, a ja ga uvijek zakljucam, min posla i manje.

Borek
13 godina
definho kaže...

Upaljen ti je Google Now. Drzi prst na ekranu i kada ti se otvori Wallpaper Widget I settings (ikona) klikni na taj settings i iskljuci google now.

13 godina

Izgubio sam root s updateom. Htio bih ga rootat opet, ali mi trazi otkljucani BL prije. Za otkljucat kod svih tutoriala ide wipe data, a to mi je royal pain in the a**. Ima li itko ideju kako rootat bez wipea?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice