LG Nexus 4 [Official Thread]

poruka: 1.532
|
čitano: 287.135
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: LG Nexus 4 [Official Thread]

Ostane ti 13gb prostora... meni nakon muzike i aplikacija, 2nandroid backupa i jos nekih stvari ostalo 5gb free.

Dosad mi se nije tak zblesirao al se gasi ako dosta dugo drzis power tipku.

Na straznju stranu bubnes foliju i ne brines za grebanje.

Romova i ostalih stvari ima puno, uglavnom stabilni.

16 godina
neaktivan

jel to iza ide onaj "carbon" skin, vidio negdje na nekoj slici da je to stavljeno... 

još nešto, kakva je baterija? Ne očekujem čuda, ali dolazim sa originalnog Desire-a koji može izgurat dva dana nekorištenja, tak da bi ovdje bilo okej cijeli dan nekog normalnog korištenja....

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 11:04 (SebaOS).

0 0 hvala 0
16 godina
SebaOS kaže...

jel to iza ide onaj "carbon" skin, vidio negdje na nekoj slici da je to stavljeno... 

još nešto, kakva je baterija? Ne očekujem čuda, ali dolazim sa originalnog Desire-a koji može izgurat dva dana nekorištenja, tak da bi ovdje bilo okej cijeli dan nekog normalnog korištenja....

Ja sam imao na svome taj skin.

Zaista je izgledao jako lijepo, a opet ima i nekakvu zaštitničku ulogu, u smjeru stakla.

Evo ti moj post, gdje možeš pobliže pogledat o čemu se radi.

Ima i drugačijih skinova za naručit, tako da pogledaj malo bolje.

Što se baterije tiče, kako sam kažeš, ne očekuj čuda.

Jedan dan, bez nekakvog maltertiranja, bi morao imat.

Tako da je odgovor na tvoje pitanje prilično jasan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 11:20 (zabranjeniples).
13 godina
SebaOS kaže...

ja sam prošao sa galaxy S3 na nexus 4.. Mogu ti reć da je baterija bolja... pogotovo ako staviš dobar rom + kernel i malo se poigraš sa postavkama..

znači npr od 8 ujutro do 1h navečer znam imati 5,5-6h ekrana i još mi ostane 15ak % baterije. koristim ga najviše za email, messanger, pozive, i surfanje.

uz neko normalnije korištenje 2 dana izdrži baterija.

16 godina
neaktivan

E to sam baš i tražio po netu, nekog tko je prešao sa S3 na N4... Kakvi su ti dojmovi? Oba su mi mobitela na izboru, a žao mi je uzeti slabiji proc, gpu, manje rama i plastiku samo zbog sd slota, a opet me muči tih 16gb, iako sad na desireu imam 16GB, doduše cijelih dostupnih. Što se tiče sveukupnog dojma, kakva je usporedba s3=n4?

0 0 hvala 0
16 godina

Čak je i na stocku baterija ok - oko 4h upaljenog ekrana na cca. 50% osvjetljenja...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
SebaOS kaže...

E to sam baš i tražio po netu, nekog tko je prešao sa S3 na N4... Kakvi su ti dojmovi? Oba su mi mobitela na izboru, a žao mi je uzeti slabiji proc, gpu, manje rama i plastiku samo zbog sd slota, a opet me muči tih 16gb, iako sad na desireu imam 16GB, doduše cijelih dostupnih. Što se tiče sveukupnog dojma, kakva je usporedba s3=n4?

ekran na N4 je malo manji i još ima tipke na ekranu pa je poprilično manji...ali ako staviš neki custom rom možeš te tipke smanjiti ili ih sakriti... inače boje na ekranu nisu toliko žive ali su za razliku od S3 vjerodostojne... na s3 pola slika gdje su tamniji tonovi se ništa nije vidjelo, al sam se nekako navikao na to.. a sad na N4 se svee vidi.

kamera je malo bolja na s3, ima stabilizaciju i slike su malo oštrije, al ništa previše. i prednja kamera je isto malo bolja.

baterija bolja na N4

N4 ima više rama, pa je i bolji multitasking.

Na S3 možeš spajati USB stickove itd a na N4 nemožeš.

N4 ima dosta bolji zvučnik za muziku, a i za razgovor ...

N4 radi dosta bolje jer je čisti android pa nije toliko natrpan i većina custom romova i kernela su stabilni. 

kaj se tiče držanja mobitela u ruci i osjećaja , nije za usporediti, S3 mi sad djeluje kao jeftina igračka... N4 bolje leži u ruci i osjećaj stakla nasprem plastike...nemoram ti ni pričat :)

Prostor od 16gb mi je sasvim dovoljan, na S3 sam koristio karticu 8gb pa internu memoriju nisam opće koristio za muziku podatke itd, uvijek bilo prazno..

N4 će uskoro dobit noviji 4.3 android..

ak te još kaj zanima pitaj.. uglavnom daleko više sam zadovoljan sa N4 nego sa S3..

16 godina

Ja sam na S3 bio prilično zadovoljniji baterijom.

Ne mogu sad napamet bubat oko trajanja, jer navedeni mobitel nije kod mene prilično dugo.

N4 sam bio na stock, dok je na S3 išao custom rom + custom kernel odmah po dolasku.

Tako da i tome vjerovatno mogu zahvalit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 12:51 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Ma ne planiram ga dugo držat na stocku, vjerovatno će ići gore Paranoid sa franco kernelom, sviđa mi se Pie control, pa to rješava i taj problem oko tipki. Hvala na odgovorima svima, ak imate još nešto za dodati slobodno, a izgleda da ću se već od sljedećeg tjedna družit s n4 :) 

0 0 hvala 0
13 godina
SebaOS kaže...

Ma ne planiram ga dugo držat na stocku, vjerovatno će ići gore Paranoid sa franco kernelom, sviđa mi se Pie control, pa to rješava i taj problem oko tipki. Hvala na odgovorima svima, ak imate još nešto za dodati slobodno, a izgleda da ću se već od sljedećeg tjedna družit s n4 :) 

ja ti imam gore PACman rom, ilitiga all in one rom, taj nema kaj nema {#} + Matr1x kernel... a za tweakanje koristim aplikaciju "Trickster MOD"

15 godina
neaktivan
user3468 kaže...
SebaOS kaže...

ja sam prošao sa galaxy S3 na nexus 4.. Mogu ti reć da je baterija bolja... pogotovo ako staviš dobar rom + kernel i malo se poigraš sa postavkama..

znači npr od 8 ujutro do 1h navečer znam imati 5,5-6h ekrana i još mi ostane 15ak % baterije

koji je to  rom i kernel, do  sad sam najviše uspio izgurati 4 i pol sata (+/-) na stocku.

netko koristi cyanogenmod, s kojim kernelom ga je najbolje uparit? franco?

13 godina
juwa kaže...
user3468 kaže...
SebaOS kaže...

znači npr od 8 ujutro do 1h navečer znam imati 5,5-6h ekrana i još mi ostane 15ak % baterije

koji je to  rom i kernel, do  sad sam najviše uspio izgurati 4 i pol sata (+/-) na stocku.

netko koristi cyanogenmod, s kojim kernelom ga je najbolje uparit? franco?

Cyanogenmod imas sad stable verziju,i uparis ga sa matr1x 9.5 kernelom za najbolju bateriju ili sa matr1x 10 koji ima dodatnih performnce tweakova pa je baterija malcice losija nego sa 9.5

14 godina
neaktivan

Ja za nekih mjesec dana planiram uzeti sebi prvi smartphone nakon sto sam 4-5 godina koristio SE K800i i nekih pola godine KU990i. U obzir za sad sam uzeo LG Optimus P880, Samsung Galaxy S3 LTE, LG Nexus 4.

LG mi je po dizajnu solidan, za kameru ne znam kakva je, na forumu sam procitao da nema bas puno custom ROM-ova za njega, a takodje sam procitao da je LG vrlo los sto se tice update-a.Svidja mi se sto se baterija moze vaditi, ima nadogradivu memoriju pomocu kartice.

Samsung: dizajn moze proci, za kameru sam procitao da je dobra, ima dosta custom ROM-ova, takodjer mi se svidja sto se baterija moze vaditi, nadogradiva je memorija pomocu kartice, ima 2Gb RAM-a, za ekran ne mogu reci da li mi se svidja SAmoled ili IPS jer ih nisam koristio a nemam ih nigdje ni isprobati nijedan od ovih mobitela jer zivim u BiH a ovdje je katastrofa sa izborom, a ove bih mobitele ionako narucio iz jedne prodavnice u Sarajevu. 

LG Nexus 4: svidja mi se dizajn, takodjer ima 2Gb RAM-a, koliko sam shvatio na forumu on od ovih ovdje koje sam naveo ima najbolji proc i gpu, za kameru sam procitao da bas i nije nesto posebno( ne znam da li se moze bar malo poboljsati pomocu nekog custom ROM-a), jedino sto mi se kod mobitel ne svidja je to sto se baterija ne moze izvaditi i sto se ne moze memorija prosiriti mada ne znam da li bih uopce uspio napuniti i tih 13Gb koliko ostane od onih 16Gb.

Sad mene zanima s obzirom da su ovo cijene mobitela:

P880------- 485KM= 1850kn

S3 LTE----- 720KM= 2750kn

Nexus 4--- 665KM= 2550kn

Da li mi mozete preporuciti neki od ovih mobitela ili neki drugi koji je u rangu sa ovima po cijeni, ja bih uzeo P880 da uzimam cesce mobitele jer je najjeftiniji ali s obzirom da mobitele ne mijenjam cesto pa tako i sad uzimam za naredne 3 godine mozda i vise mozda i manje zavisno od financijske situacije, pa zelim da me mobitel sluzi dobro cijelo to vrijeme. Mobitel ce u pocetku sluziti za osnovne potrebe malo internet, poneki video pogledati, ako zatreba nekad nesto uslikati/snimiti, igranje igrica, pozivi, sms, a kasnije kako budem upoznavao android mozda i nesto vise jer kako sam vec rekoa ovo mi je prvi smartphone pa ne znam bas puno o mogucnostima mobitela. Ja bih bio zadovoljan kad bih nasao i neki manji mobitel od 4'' koji bi me dobro sluzio ovih par godina, jer nemma ih gdje isprobati pa ne znam da mi nebi bili previse glomazni za upotrebu.

Sa ove stranice cu narucivati mobitel:  http://www.univerzalno.com , pa ako vam nije problem da pregeldate njihovu ponudu i vidite da nema jos neki mobitel koji bi bio dobar a da ga nisam naveo.

Hvala vam unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
eagle05 kaže...

Nexus 4--- 665KM= 2550kn

Po mom misljenju ne isplati se dat 720KM za SGS3 jer na piku ga mozes nac za 600KM novog sa garancijom. Mislim da je najbolje da uzmes Nexus 4 jer ce on dobivati update prije oba ova mobitela, a to je vrlo bitno jer si rekao da ne mijenjas cesto mobitele...

The future is Fusion - AMD
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.6.2013 23:33 (MaXt0r).
14 godina
neaktivan
MaXt0r kaže...

Po mom misljenju ne isplati se dat 720KM za SGS3 jer na piku ga mozes nac za 600KM novog sa garancijom. Mislim da je najbolje da uzmes Nexus 4 jer ce on dobivati update prije oba ova mobitela, a to je vrlo bitno jer si rekao da ne mijenjas cesto mobitele...

Ne znam da li si vidio ali ovo je S3 LTE verzija koja ima 2Gb RAM-a za razliku od obicnog koji ima 1Gb pa je zato skuplji. Ali kako si i ti rekao zbog update-a i ja mislim da je najbolje Nexus 4 da uzmem iako me muci problem sto se ne moze vaditi baterija( pa me zanima koliko se cesto moraju mijenjati te baterije i koliko kosta mijenjanje baterije jer koliko sam shvatio baterija se moze samo u servisu zamijeniti) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 12:57 (eagle05).
14 godina
eagle05 kaže...

Nexus 4--- 665KM= 2550kn

od ta 3 telefona ja bih isao na Nexus ali samo sa 16gb iskljucivo

S3 ganjaj internacionalnu verziju i9300, nikakav LTE, to ti ne treba, osim ako ne zivis u americi

a vidim kazes i prvi smartphone, jesi razmisljao o Nokia Lumia 920? odlican telefon i kamera takodjer, takodjer je tu negdje u tom cijenovnom rangu

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
14 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

od ta 3 telefona ja bih isao na Nexus ali samo sa 16gb iskljucivo

S3 ganjaj internacionalnu verziju i9300, nikakav LTE, to ti ne treba, osim ako ne zivis u americi

a vidim kazes i prvi smartphone, jesi razmisljao o Nokia Lumia 920? odlican telefon i kamera takodjer, takodjer je tu negdje u tom cijenovnom rangu

Naravno da je evrzija od 16Gb u pitanju. Ovu LTE verziju sam mislio uzei samo zbog toga sto ima 2Gb RAM-a sto mislim da je velika prednost u odnosu na 1Gb jer sam citao po forumu da android radi bolje ako ima vise RAM-a tj. manje laga ali opet sve zavisi od optimizacije softvera. Gledao sam i Lumiu 920 ali opet nekako me vise privlaci android, ali opet bih volio cuti vase misljenje koje su prednosti nokie, a koje nexusa 4.

Jos me jedna stvar muci, a to je velicina mobitela jer kako sam vec naveo nemogu nigdje isprobati mobitele a bojim se da cu kad narucim mobitel i dobijem ga biti razocaran jer ce biti prevelik, nedavno sma na izlogu vidio HTC One i mobitel mi je prevelik i nebih nikako htio ono nositi u dzepu, sad me zanima koliko je Nexus 4 manji od HTC One-a. Ruke mi nisu bas nesto velike, pa zbog toga me muci velicina mobitela. Na gsm areni po dimenzijama nexus je 3.5mm kraci od HTC-a i 0,5mm siri. Ali opet sve zavisi od dizajna i kako lezi mobitel u ruci, pa na osnocu toga mobitel moze izgledati manje/vece.

14 godina

ma pusti to sto ima 2gb rama, to na papiru izgleda primamljivo, ta LTE verzija ako se ne varam koristi dual core cpu, a ja bih isao na internacionalnu jer ipak ima nesto bolju podrsku na xda, dobivat ce prije update od Samsunga

to za velicinu se slazem, ali sve je to stvar navike, ova 3 telefona koja si naveo imaju velike ekrane, mozda je Nexus 4 nesto manji

ako se odlucis za S3, samo i9300 uzimaj u obzir, a na piku se moze naci i povoljnije od te LTE verzije, univerzalno bih zaobisao jer se na piku moze naci polovan, dobro ocuvan i jeftin telefon

1 0 hvala 0
16 godina
Indestructible kaže...

ma pusti to sto ima 2gb rama, to na papiru izgleda primamljivo, ta LTE verzija ako se ne varam koristi dual core cpu, a ja bih isao na internacionalnu jer ipak ima nesto bolju podrsku na xda, dobivat ce prije update od Samsunga

to za velicinu se slazem, ali sve je to stvar navike, ova 3 telefona koja si naveo imaju velike ekrane, mozda je Nexus 4 nesto manji

ako se odlucis za S3, samo i9300 uzimaj u obzir, a na piku se moze naci i povoljnije od te LTE verzije, univerzalno bih zaobisao jer se na piku moze naci polovan, dobro ocuvan i jeftin telefon

Pobrkao si malo verzije telefona.

Na našem tržištu, obje verzije dolaze sa QuadCore procesorima.

Radi se o I9300 i I9305 LTE modelima.

Razlika je naravno, u podršci za LTE mrežu i radnoj memoriji.

LTE verzija dolazi sa 2gb rama, ali ostatak hardvera je identičan.

14 godina

moze biti, znam da ima u americi (ako opet ne brkam hehe, moram brkati, znas i sam politku samsunga) dual core verzija, ali svejedno ja bih isao na i9300 verziju, ali to je do njega, a mislim da ovo bas i nije tema za to

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako je kolega iznad vec rekao jedina razlika je u 2Gb RAm-a a ostale je sve isto, ali da nebi vise o tome raspravljali jer nije ovo tema vezana za to.

Mene zanima posto mi nitko nije iznad odgovorio na pitanje vezano za nexus 4, a to je s obzirom da se ne moze skidati straznji poklopac, koliko se cesto mora mijenjati baterija i koliko kosta zamjena baterije, jer koliko sam shvatio bateiju samo servis moze zamijeniti i to je jedina stvar koja me muci kod Nexusa 4.

Ja se izvinjavam, jer znam da sam naporan ali nebih zelio pogrijesiti kad vec dajem toliko novca za mobitel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Definitivno uzmi LG Nexus 4. Imaš benchmark cpu-a i gpu-a na ovim stranicama: http://www.androidbenchmark.net/cpumark_chart.html i http://www.androidbenchmark.net/passmark_chart.html

LG Nexus 4 - CPU score: 9715, GPU score: 2554

Galaxy S3 LTE - CPU score: 9165, GPU score: 2362

+ LG Nexus 4 je jeftiniji

PS: zanima me koliko su pouzdani ovi sa univerzalno.com, da li je netko što naručivao kod njih? Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
eagle05 kaže...

Kako je kolega iznad vec rekao jedina razlika je u 2Gb RAm-a a ostale je sve isto, ali da nebi vise o tome raspravljali jer nije ovo tema vezana za to.

Mene zanima posto mi nitko nije iznad odgovorio na pitanje vezano za nexus 4, a to je s obzirom da se ne moze skidati straznji poklopac, koliko se cesto mora mijenjati baterija i koliko kosta zamjena baterije, jer koliko sam shvatio bateiju samo servis moze zamijeniti i to je jedina stvar koja me muci kod Nexusa 4.

Ja se izvinjavam, jer znam da sam naporan ali nebih zelio pogrijesiti kad vec dajem toliko novca za mobitel.

S3 je klasa manje.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan
eagle05 kaže...

Samo mi jos odgovorite na ovo pitanje.

Hvala vam na pomoci i savjetima

16 godina
neaktivan

Šta te točno muči kod baterije? Na mom Desire-u će skoro treća godina svakodnevnog punjenja i čini mi se kao da drži jednako kao i prvi dan.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SebaOS kaže...

Šta te točno muči kod baterije? Na mom Desire-u će skoro treća godina svakodnevnog punjenja i čini mi se kao da drži jednako kao i prvi dan.

Posto mi je ovo prvi smartphone i ne znam puno o njima, pa me zanima koliko cesto se baterije mijenjaju, jer se na Nexusu 4 ne moze skinuti poklopac pa se baterija mora mijenjtai u servisu sto je sigurno skuplje nego kad bi mi sami mogli zamijeniti bateriju, pa me zanima koliko kosta zamjena baterije i koliko cesto se mijenjaju te baterije?

17 godina
eagle05 kaže...
eagle05 kaže...

Samo mi jos odgovorite na ovo pitanje.

Hvala vam na pomoci i savjetima

Ne mora se mijenjat baterija, nije to kao kod starih Symbiana i SE :)

Meni se eto prosli tjedan napuhnula baterija na Motoroli Defy staroj 2 i pol godine, a problem je bio u tome sto sam ga tolko peglo i zagrijavao dnevno da je eto otisla.

No kod Nexusa je daleko kvalitetnija baterija,  uredaj se sigurno manje zagrijava i nema nikakve opasnosti barem 3-4 godine.

Nakon toga mozes i sam zamijenit bateriju, narucis bateriju s Amazona ili Ebay-a, odsarafis zadnju plocu i zamijenis i pospojis. LG servis to radi u sklopu garancije, a ostali za manje od 100 kn garantirano. (iPhone je 70-100, a ovo je sigurno manje)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
user3468 kaže...

Cyanogenmod imas sad stable verziju,i uparis ga sa matr1x 9.5 kernelom za najbolju bateriju ili sa matr1x 10 koji ima dodatnih performnce tweakova pa je baterija malcice losija nego sa 9.5

može samo mala pomoć, nisam ovo radio još od S2

http://downloadandroidrom.com/file/matr1x/Nexus4/10.0

koju verziju skidam? pretpostavljam cm? koja je razlika između gpuoc i obične? 

kernel skinem, stavim na sd karticu i flešam preko recoveryja?

hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 19:00 (juwa).
16 godina
neaktivan

Udomio sam ga i ja napokon, za sada oduševljen, sve leti, ekran prekrasan, sviđa mi se i što je nešto širi nego što je uobičajeno na ostalim uređajima, fin upgrade nakon 3 godine Desire-a, a Android je prešao fin put... 

edit: još uvijek sa folijom na stražnjoj strani, nekako se bojim tog stakla... Ide onaj dbrand prvom prilikom :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 19:24 (SebaOS).

5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
SebaOS kaže...

Udomio sam ga i ja napokon, za sada oduševljen, sve leti, ekran prekrasan, sviđa mi se i što je nešto širi nego što je uobičajeno na ostalim uređajima, fin upgrade nakon 3 godine Desire-a, a Android je prešao fin put... 

edit: još uvijek sa folijom na stražnjoj strani, nekako se bojim tog stakla... Ide onaj dbrand prvom prilikom :) 

Jel možeš reći gdje si ga nabavio?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice