Kako produžiti trajanje baterije..Novi mobitel,xperia P,ali jako kratko mi baterija traje..savjeti,prijedlozi,sve je dobro doslo :))
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prvo i osnovno, stavi ga na 2G. Pokrivenost 3G signalom kod nas još uvijek nije bajna, a mob stalno ''traži'' najbolju moguću vezu i dosta baterije ode na to.
Također podesi svjetlinu ekrana na što nižu, a da je ugodno za rad. Nema potrebe da ti blješti ko Betlehem a sjediš doma i prčkaš po mobu. Automatsku razinu osvjetljenosti ne bih preporučio.
Dalje, sinkronizacija.. npr, Google - neka se ništa ne synca osim Gmaila, a i to stavi po potrebi - meni je npr svaka 3 sata. Tako i za sve ostale accove - Facebook ne mora biti sinkroniziran, jednostavno neka povuče sve kad otvoriš aplikaciju!
Vremenska prognoza, sinkroniziranje i animacije - nepotrebno! Pogasi, ždere bateriju ko ludo.
Dalje, podesi gašenje ekrana nakon 15-30 sekundi.
Ne znam što podrazumijevaš pod jako kratko, ali meni poslovni mob (Desire HD) sa stalno uključenim WiFijem drži najviše jedan dan...
Pomoć ;) hvala !!! iphone 4s
kako da uključim :vrijeme od zadnjeg punjenja ? upotreba - , pripravno stanje - ?!
drugo pitanje : kako da isključim neke programe , npr.gledam nešto u safari i izađem i skinuo sam neku aplikaciju koja mi pokazuje stanje memorije i otvoreni programi i tu vidim da safar radi i dalje kao i neke druge aplikacije iz kojih sam izašao . HVALAAAAAAA
Za ovo prvo ne znam, jer nemam taj mobitel.
Ja odem u Settings - Power - i tu imam sve opcije vezane za bateriju (HTC Desire HD, Blackout ROM).
Što se tiče gašenja programa - nemoj se time zamaravati, niti instalirati kojekakve programe s kojima možeš ubijati procese - Android sve od verzije 2.2 Froyo to radi automatski kad mu nedostaje resursa. Gašenjem aplikacija ne radiš ništa pametno jer će ti se opet upaliti nakon nekog vremena, a to dodatno troši memoriju.
Koristiti 2G je najdebilnija stvar koju možeš napravit s takvim telefonom oO. Doduše, ako ne koristiš mobilni internet onda ga kompletno ugasi. 2G se ipak vuče ko krepana mačka. Staviš na 2G ako je stvarno 3G signal na jednoj crtici.
Kad već spominješ Safari, predpostavjam da je iphone u pitanju.
-Ugasi GPS ako ti ne treba, ili odi u settingse GPSa i ugasi pristup GPSu appovima kojima to ne treba (facebook, viber i slično) ostaviš tamo gdje ti treba (maps recimo)
-Iz notifications bara makni Stocks i weather, onda odi u stocks i pobriši sve dionice koje ti skida, weather eventualno ostavi ako ti koristi ta prognoza, ali imaš app za to pa nema potrebe da stoji u notifikacijama i ugasi lokalno vrijeme i stavi grad za koji ti prognoza treba
-brightness ispod pola i slobodno upali auto, jer tamo gdje ti je slider je maksimalno osvjeljenje koje ćeš dobit na auto, tak je to na iphoneu.
-Push upali za ono što ti treba, a vjerovatno ti ne treba da ti fejsbuk za svaki K javlja, imaš tamo pod notifikacijama po aplikacijama i gasi redom. Često se i kojekakve igre tamo naguraju da ti šalju promo ponude, ostavi si šta ti treba (recimo gmail, facebook samo inbox, viber)
-u settingsima nađi onu pizd*** da telefon sam šalje applu logove korištenja mobitela i ugasi i to.
To je sve čega se odprilike sjećam s iphonea, znam da ima još postavki vezano za reklame (od io6) i sličnih gluparija.
Meni je 3GS držao 24h, a u vremenima kad nisam imao novaca na računu da aktiviram internet i akd je intern bio kompletno off ili samo na WIFI kad sam doma/na poslu 3-5 dana.
ILI ugasi internet kompletno i imat ćeš bateriju 5 dana. =)
Programe "gasiš" tako da 2x klikneš home tipku, držiš prst na aplikaciji i onda se pojavi "-" kod svake. Nemoraš to radit jel nema apsolutno nikakvog utjecaja na rad telefona ili baterije. I tko god ti dođe s takvom idejom slobodno mu reci da je idio. Tako se eventualno može "ugasit" problematična aplikacija koja se neće sama zatvorit kad želiš izać iz nje.
A ovo vrijeme od zadnjeg punjenja imaš u settingsima kad si zadnji put napunila do 100% i slične informacije
imam ja to u settingsima ali stoji mi - i nemam nikakav podatak
napuni do 100% bateriju
Koristiti 2G je najdebilnija stvar koju možeš napravit s takvim telefonom oO. Doduše, ako ne koristiš mobilni internet onda ga kompletno ugasi.
Zašto bi to bila najdebilnija stvar?? Najdebilnija stvar bi bila nekorištenje mobilnog interneta na smartfonu! Činjenica stoji da je kod nas 3G signal vrlo nepostojan - ne kažem da ga nema - ali je nepostojan. Ergo, mob stalno traži najbolju mrežu ako je na 3G i na to bespotrebno troši bateriju. To radi i kad je u džepu ili na stolu, odnosno kad se na njemu apsolutno ništa ne radi. Ja većinu vremena imam isključen 3G, jednostavno mu ne vidim svrhe osim ako ne odlučim malo surfati, skinuti pokoju aplikaciju i slično, a nisam u dometu nikakvog WiFija. Za pozive, push e-maila, refresh vremena i slično 2G je i više nego dovoljan. Imam widget 2G/3G, i prebacim se u sekundi. Baterija provjereno traje 20-tak posto dulje...
Ne znam di ti živiš, ali Osijek recimo 3G signala nema samo na rubnim djelovima grada i u podrumima ;D
Do NOT feed the troll!!
Koliko sam upućen, u bonbonu na 2G neće radit push.