"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.519
|
čitano: 7.037.691
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

postupak za vraćanje redmi 5 plus iz mrtvih

da se ohrabrim i utvrdim gradivo pokušao sam si prevesti zadatak,
primjedbe su i te kako poželjne.

Potrebno:
- MiFlash beta,
- Qdloader+the HS-USB driver,
- fastboot firmware (china stable or developer)
- deep flash cable
- pinceta (metalna)

Instalirat: MiFlash i drivere na komp

- (izvaditi ladicu od SIM kartica) otvoriti poklopac od moba
- ODVOJITI spoj baterije od mat. ploče na mobu
- spojiti na komp „deep flash cable“
- stvoriti na kompu novu mapu i dati joj neko kratko ime, te u nju raspakirati fastboot frimwar arhivu
- na mobu spojiti testpoint kontakte sa pincetom i zatim spojiti mob sa „deep flash cable“
u prozoru Device Manager-a bi se trebao pojaviti novi COM port (ponavljati postupak dok se COM port ne pojavi)

- sad je mob u „edl mode“ i spreman za flash pomoću MiFlash-a
- nakon što MiFlash kaže da je uspješno izvršena instalacija, odvojiti mob od kabela i SPOJITI KONTAKT baterije i upaliti mob.

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

ja sam ono pisao, reci kako ti mogu ponoc? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@razorinc
Pripremam se za tu akciju, jer imam upit od jedne vlasnice tog moba
dali što mogu ućiniti za pokojnika.
Zahvaljujem se na tvom trudu i podršci
kad mob dođe i kad zaglavim zvati ću u pomoć, kao što rekoh pripremam se
i "studiram", hvala još jednom.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo ponovo objavljujem post, pošto na prvu objavu nisam dobio niti jedan odgovor , pa se nadam da će se sada naći neka dobra duša i ponuditi neki odgovor  

Bog ekipa, jedan savjet . Uzeo bi  ZTE Nubia Z17 lite 5,5 incha sa Geekbuyinga  ITA skladišta po cijeni od 289 $ . Da li je to finalna cijena za Hrvatsku i da li je taj telefon OK za te pare .Unaprijed hvala na savjetima

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
press kaže...

Evo ponovo objavljujem post, pošto na prvu objavu nisam dobio niti jedan odgovor , pa se nadam da će se sada naći neka dobra duša i ponuditi neki odgovor  

Bog ekipa, jedan savjet . Uzeo bi  ZTE Nubia Z17 lite 5,5 incha sa Geekbuyinga  ITA skladišta po cijeni od 289 $ . Da li je to finalna cijena za Hrvatsku i da li je taj telefon OK za te pare .Unaprijed hvala na savjetima

Da.

Evo sa XDA reviewsa:

Pros | Positives
+ Nice thin Unibody design on 7.6mm
+ Very nice bright/vivid display, thin side bezels
+ 3D games run very smooth and fast
+ Built-in Notification LED
+ Fingerprint sensor is accurate
+ Good bottom speaker / DTS Sound Enhancement
+ Gyroscope (for VR) and compass sensors are fast
+ Android 7.1.1 with app shortcuts + OTA support
+ Good cameras with a nice Bokeh mode and 4K
+ Good battery life (Quick Charge 3.0 supported)
+ Supports WiFi Calling, NFC and HD Voice

Cons | Negatives
- No LTE Band 20 (I instead get H+ and HD Voice)
- No built-in 3.5mm headphone jack
- No support for a microSD card
- Nubia UI 5.0 skin on top, so not stock Android 7.1.1
- Fingerprint scanner could wake and unlock faster
- GPS accuracy could be better (8 meter when best)

...................................... funny facts
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2018 23:16 (skorvy).
17 godina
neaktivan

felicija najveći problem će ti bit rastavit ga, jako teško ide poklopac dole. što se flašanja tiče slijedi samo ono što sam napisao

1 0 hvala 2
18 godina
Cromaki kaže...

Došli Redmi 5 Plus i Mi A1 danas, ovako na prvu Redmi 5 Plus izgleda mnogo ljepše i bolje leži u ruci.

Možeš stavit sliku jednog i drugog mobitela i da na svakom mobitelu imaš otvorenu istu web stranicu, čisto da vidim koja je razlika u prikazu sadržaja tj. koji mobitel prikazuje više web sadržaja?

Mi A1 ima tipke na mobu, a ovaj drugi na ekranu ali ima izduženi prikaz.

Hvala

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina

Budem probao navečer otvoriti iste stranice na oba dva mobitela, i sa strane MIX.

Za sada sam zadovoljan sa Mi A1, ali se teško prilagoditi stock Androidu zbog pomalo ružnog dizajna u većini aplikacija, neke stvari mi nikada nisu bile jasne zašto su tako napravili.

Meni to izgleda kao da imaš automobil jedne boje a krov je različite boje, da vidim takav automobil kaznu bi mu zalijepio zbog estetike  (3. slika u prilogu)

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina

pozdrav !

narudžba preko gearbest.com nudi mi dostavu kao na slici u poruku...

koju je najbolje odabrati a da se eventualno ne plate dodatna davanja ?

Netherlands Post Registered  10 - 25 business days USD 0.00
SingPost Registered 10 - 25 business days  USD 2.97
DHL(HK)3 - 8 business days  USD 7.54
DHL  9 - 19 business days  USD 26.14

Hvala !!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 12:57 (Z004).

0 0 hvala 0
14 godina
djigibao kaže...

Možeš stavit sliku jednog i drugog mobitela i da na svakom mobitelu imaš otvorenu istu web stranicu, čisto da vidim koja je razlika u prikazu sadržaja tj. koji mobitel prikazuje više web sadržaja?

Mi A1 ima tipke na mobu, a ovaj drugi na ekranu ali ima izduženi prikaz.

Hvala

Evo ulovio sam nabrzinu bug.hr na oba uređaja

15 godina
press kaže...

Ja bi ga izbjegao iz razloga jer koristi stari SoC na 28nm što je apsurd u razdoblju kad je 14nm standard. To bitno utječe na bateriju. Ako bi mogao dati još nekoliko desetaka dolara više, uzmi puno bolji i provjereni Xiaomi Mi Note 3

10 godina
neaktivan
press kaže...

Preporucam ti da pogledas nubia m2 ako bas zelis nubiu, ali je na androidu mm, tj. 6.0

Z004 kaže...

pozdrav !

Hvala !!!

Hm, rekao bi ovo prvo jer dolazi iz nizozemske a ostalo je pitaj boga di.

16 godina
neaktivan
Deutsch kaže...

Z004 kaže...

pozdrav !

Hvala !!!

Hm, rekao bi ovo prvo jer dolazi iz nizozemske a ostalo je pitaj boga di.

Od kud ti podatak da dolazi iz Niskozemske?

Samo dolazi Niskozemskom poštom i samo ga sreća spašava od plačanja PDV-a,

baš kao i kod svake ostale dostave iz tog shopa.

O tom već i vrapci po krovovima popevaju, koliko je puta ponovljeno, samo treba redovno čitati (i ostale forume).

dak
14 godina
neaktivan
felicija kaže...

postupak za vraćanje redmi 5 plus iz mrtvih

da se ohrabrim i utvrdim gradivo pokušao sam si prevesti zadatak,
primjedbe su i te kako poželjne.

Potrebno:
- MiFlash beta,
- Qdloader+the HS-USB driver,
- fastboot firmware (china stable or developer)
- deep flash cable
- pinceta (metalna)

Instalirat: MiFlash i drivere na komp

- (izvaditi ladicu od SIM kartica) otvoriti poklopac od moba
- ODVOJITI spoj baterije od mat. ploče na mobu
- spojiti na komp „deep flash cable“
- stvoriti na kompu novu mapu i dati joj neko kratko ime, te u nju raspakirati fastboot frimwar arhivu
- na mobu spojiti testpoint kontakte sa pincetom i zatim spojiti mob sa „deep flash cable“
u prozoru Device Manager-a bi se trebao pojaviti novi COM port (ponavljati postupak dok se COM port ne pojavi)

- sad je mob u „edl mode“ i spreman za flash pomoću MiFlash-a
- nakon što MiFlash kaže da je uspješno izvršena instalacija, odvojiti mob od kabela i SPOJITI KONTAKT baterije i upaliti mob.

http://en.miui.com/thread-629059-1-1.html

Necu se praviti pametan jer neko vrijeme nisam imao (srecom) ovakvih situacija ali znam da sam ovom metodom izvukao 3-4 brickana uredaja i par vendor romova prije malo vise od godinu dana.Obavezno mora biti kineski pc siute i ostatak je vrlo jednostavan...zapravo sve odradi sam.Meni je u tih par situacija ova metoda radila besprijekorno i najbrze.....trebalo bi ptobati,mozda prode

Xiaomi kolekcija- http://en.miui.com/thread-506495-1-1.html
17 godina
neaktivan

jedino tespoint u ovom slucaju pomaze, nista drugo, provjereno...

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Tražim tablet za djecu za igranje poneke igre i gledanje crtića kad idemo na put i tako ... dali ovaj valja išta

Moj PC  
0 2 hvala 0
18 godina
Cromaki kaže...

Zasada sam zadovoljan sa Mi A1, ali se teško prilagoditi stock Androidu zbog pomalo ružnog dizajna u većini aplikacija, neke stvari mi nikada nisu bile jasne zašto su tako napravili.

Meni to izgleda kao da imaš automobil jedne boje a krov je različite boje, da vidim takav automobil kaznu bi mu zalijepio zbog estetike 

Baš su lijepi ovi novi auti u dvije boje, baš sam naručio jedan takav 😋

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
Ekipa ! ! !

Postoji zasebna tema za naš ljubljeni Xiaomi Redmi 5/plus, pa bi bilo zgodno da se tamo raspišemo o nemu, a ne ovdje. Čisto zbog preglednosti :)

0 0 hvala 0
14 godina

To je još i dobar primjer, ali kada se Googleovi dizajneri bace na posao ovako to izgleda...

Da nismo baš u off-topicu, sviđa mi se kamera od Mi A1, pogotovo portrait mode! Budem nabacio koju fotku kad završim sve ispite, jedino je problem kada se koristi telephoto lens stvarno ruka mora biti mirna inaće ništa od čiste slike.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

planiram uzeti Meizu m6s... posto ga nema ni na jednom eu skladistu jos, koliko se dugo ceka da dodje u Hr i iz kojeg ducana se najmanje ceka... izricito sam bio zadovoljan s geekbuyingom iz it skladista za tri dana mi je stigao cool1... ok mob, sam sto ima katastrofa ekran koji mi na sredini ekrana vise ne reagira na dodir nakon sam 3 mjeseca...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
zokybob kaže...

planiram uzeti Meizu m6s... posto ga nema ni na jednom eu skladistu jos, koliko se dugo ceka da dodje u Hr i iz kojeg ducana se najmanje ceka... izricito sam bio zadovoljan s geekbuyingom iz it skladista za tri dana mi je stigao cool1... ok mob, sam sto ima katastrofa ekran koji mi na sredini ekrana vise ne reagira na dodir nakon sam 3 mjeseca...

Taj meizu ti ima tako losu graficku da je to strasno :/

16 godina
neaktivan
ursusc355 kaže...

Tražim tablet za djecu za igranje poneke igre i gledanje crtića kad idemo na put i tako ... dali ovaj valja išta

Izvrstan je. Ja kupio, pa prošli tjedan i kolegi jednog.

Dual SIM (3G i 4G sve naše frekvencije) + SD, GPS, dual WiFi (2,4 i 5 GHz) 2 + 32 memorije, 8 jezgri, 5 Ah baterija,

samo još fali HDMI. Za te nofce nema bolje.

dak
10 godina
neaktivan
ursusc355 kaže...

https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_641529.html 

Pogledaj i ovaj

14 godina
neaktivan
Deutsch kaže...
zokybob kaže...

Taj meizu ti ima tako losu graficku da je to strasno :/

uopce ne igram igrice, a you tube ce sigurno pokrenuti... bitnija stavka su mi kamere koje koliko sam citao meizu  u tom rangu ima najbolje....a koju graficku ima... i kakva je situacija s dostavom, koliko se ceka... jer neda mi se cekati mob mjesec dana... spreman sam na porez i trosarine, sam da sto prije dodje... imam mob nije da mi gori ali kad vec narucim neda mi se puno cekati, to mi stvara dodatnu nervozu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 21:29 (zokybob).
10 godina
Požuri prije China spring festivala :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
zokybob kaže...

uopce ne igram igrice, a you tube ce sigurno pokrenuti... bitnija stavka su mi kamere koje koliko sam citao meizu  u tom rangu ima najbolje....a koju graficku ima... i kakva je situacija s dostavom, koliko se ceka... jer neda mi se cekati mob mjesec dana... spreman sam na porez i trosarine, sam da sto prije dodje... imam mob nije da mi gori ali kad vec narucim neda mi se puno cekati, to mi stvara dodatnu nervozu...

Pogledaj meizu m6 note, on ti ima najbolju kameru od tih svih kineza do 1500kn

14 godina
neaktivan
Deutsch kaže...
zokybob kaže...

Pogledaj meizu m6 note, on ti ima najbolju kameru od tih svih kineza do 1500kn

sta ovaj noviji model nebi trebao imati jos bolju kameru, jer koliko sam citao ima neke dobre samsung kamere.... jel mozda znas koliko se mora cekati da dodje iz kine...

11 godina
neaktivan
Pozz...moze li mi netko odgovoriti (odmah se ispricavam jer znam da je vec bilo spominjano) ,sa Geekbuyinga, Germany stock jel ide bez carine? Konkretno le eco s3 x626, 4+64 za nekih 146$.

1 0 hvala 0
15 godina

ide

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice