"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.524
|
čitano: 7.062.809
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
8 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Bok

Moze li mi netko reci koja je razlika izmedju global rom i global version

Hvala

14 godina
neaktivan

https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/6oy5tz/global_rom_vs_global_version/

Global rom je verzija software-a dok global version podrzava vise frekvencija...ukratko napisano

Xiaomi kolekcija- http://en.miui.com/thread-506495-1-1.html
9 godina
Da, ali koliko vidim npr na honorbuy mi6 global version ipak nema sve 4g frekvencije, opet nedostaje b20..

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Sta mi preporučuje global version ili rom 

Ima li razlike da bi mob. radio normalno 

Hvala

15 godina
neaktivan

Nisi baš shvatio - otprilike, version je hardver, a ROM softver pa ne može ti netko preporučiti jedno ili drugo već kombinaciju (a nisi napisao koji model uredjaja). Mobitel će u gotovo uvijek raditi normalno, ali postoje razlike u samim uređajima, npr. možeš imati Global version uređaj koji ne podržava B20 pa staviti na njega bilo kakav drugi ROM umjesto Global ROM-a. i sl.

11 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

pozdrav, gledam razne Xiaomi modele na honorbuyu, pa mi je malo teško se odlučiti za model. pošto mi je cjenovni rang do 1300 kn, a i želio bih mobitel manjih dimenzija (npr. 5 inča), u obzir dolaze redmi serije.

gledam redmi 5a koji zadovoljava kriterije i još je superjeftin, ali ima samo 2gb rama, pa nisam siguran je li to najbolja opcija. redmi 5 i 5 plus su nešto veći, ali sa 18:9 zaslonom, pa bi možda bili ok za veličinu moje ruke.. naravno mogu uzeti i neki model iz serije 4, ali one imaju stariju verziju androida, pa nisam siguran hoće li biti problema s updateima u budućnosti (inače nemam toliko iskustva s androidom, imao sam windows phone).

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
spoonman039 kaže...

pozdrav, gledam razne Xiaomi modele na honorbuyu, pa mi je malo teško se odlučiti za model.

ubodi si link , s obzirom na cijenu i da si dosad jašio na WP......roditi češ se opet 

14 godina

Susjeda želi maloj od 9 god uzeti ovaj mob...

http://s.aliexpress.com/jeqY3eIb 

Imate li nešto bolje za te pare ili mrvicu skuplje? Kakav xiaomi ili slično? Hvala. Lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Original Xiaomi Redmi 4A 2GB RAM 16GB ROM 5.0" 4G FDD LTE Snapdragon 425 Quad Core Mobile Phone 3120mAh Battery 13.0MP Camera
http://s.aliexpress.com/baeQVRbq?fromSns=Copy to Clipboard
(from AliExpress Android)

Za slicne novce puno provjerenini telefon.

Global ROM Original Xiaomi Redmi 5A 5 A 2GB RAM 16GB ROM Mobile Phone Snapdragon 425 Quad Core 5.0" 13.0MP Camera 3000mAh
http://s.aliexpress.com/6byqQnQB?fromSns=Copy to Clipboard
(from AliExpress Android)

Jos bolji izbor
14 godina

Hvala puno. Ako bi npr. uzela taj drugi koji si stavio da li bi tu išlo i neka dodatna plaćanja? Pdv? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stavio sam ti linkove za trgovine koje imaju opciju slanja dhl-om,bez dodatnih davanja.Javi se na PM pa ti jos par stvari objasnim
12 godina
neaktivan

Na kraju se odlučio na Ulefone power 3 (6inč) gold 

Gdje mi je najbolje naručiti ? 

Neda mi se dugo ćekati, a i želio bi takoder izbječi pdv 

10 godina
Nemoj Ulephone uzimat, power 2 ima problema sa ekranom, baterijom, softwerom....katastrofa...Uzmi bilo koji Xiaomi recimo Redmi 5 plus

4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gogo222 kaže...
Nemoj Ulephone uzimat, power 2 ima problema sa ekranom, baterijom, softwerom....katastrofa...Uzmi bilo koji Xiaomi recimo Redmi 5 plus

Nisu svi bili defektni, a i ovo je trojka. 

Xiaomi ne želim jer mi malo daje. Trebam neki sa velikom baterijom. Nije mi bio prvi izbor

Bili su tu 

Oukitel K6

Vernee X

Ulefone Power 3

svi su slični. Najviše me privukao ulefone jer ima lijepu zlatnu boju :) 

Usporedba troje navedenih smartphne LINK 

Možda da pitam Gearbest trgovca da prije slanja testira mob da se uvjeri da je sve ispravno. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.1.2018 18:12 (Markić7).
12 godina
neaktivan

Iako nije važno za kupovinu, evo kako rastaviti Ulefone Power 3

Dobro dođe za one koji žele sami servisirati ili zamjeniti bateriju. 

Usput da nadodam usput youtube umbox i hand on recenziju

-------

U vezi odluke dali kupiti ili ne jedino sto mogu uraditi je skupiti ekipu koja je kupila njega i čuti njihovo mišljenje, ako ima previše negativnih  komentara onda bolje ne kupiti. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.1.2018 18:18 (Markić7).
14 godina
neaktivan

Ne radi se o negativnim komentarima nego upravo o tome koliko ces misljenja od ekipe dobiti.Mozda dva-tri,ne vise jer ne eksperimentiraju ljudi previse.Ne kazem da je los telefon,dapace,po recenzijama i specifikacijama dobar telefon,stovise odlican za te novce....ali....sta ako se nesto dogodi,nekakav problem?Imat ces puno vise problema i izgubiti puno vise vremena za rijesiti ga nego da uzmes provjeren telefon.Nadam se da razumijes sta sam htjeo napisati jer sam vec jednom prilikom davao ovakav savjet pa je ispalo da samo Xiaomi (koji vecina ovdje kupuje) valja....nije tako.Bit ces prezadovoljan sa Ulefone Power 3 kad ga kupis i dokle god bude sve ok biti ce tako....kada i ako nastanu problemi,mogao bi pozaliti

13 godina
protjeran

Ja sam imao ulefone viennu, nikad vise to govno od marke nebi kupio. Hardver je jos donekle super ali neuskladen softwer da boli glava, poludio sam s tim glupim mobitelom. Bilo je par ajpdejtova za njega i sa predzadnjim ( u to vrijeme kad sam ga jos imao ) je radio najbolje, nije se grijao i sot sam imao skoro 8h. Sa zadnjim updateom mob je poceo previse stekat, bio je sporiji od moto e2 kaj ima 4 core i 1gb rama. Baterija pala momentalno na 1:45 do 2h sota, na ekranu sam mogo spec jaje na oko kak se znao zgrijat i to prilikom jebenog listanja bug foruma u chromeu. Uglavnom ulefone nikad vise samo zbog nesposobnosti optimiziranja softwera. Posle toga mjesecima ni jedan update nije izaso i popusio sam dobru lovu na njemu, niko ga nije htio kupit pa sam ga na kraju razbio i hitio u smece samo da me ne podsjeca na gubitak od 1700kn u 9 mjeseci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.1.2018 8:58 (minarelli).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eto,bas o tome sam pisao...sve je dobro dok je dobro.Kad krene po zlu neznas sta ti je ciniti niti kome se obratiti.Vjerujem da ima i zadovoljnih korisnika ali oni ama bas nikako nemogu pomoci u ovakvim situacijama
11 godina
neaktivan
Pozz...mozes dat broj glede letv-a...odakle si?
16 godina
neaktivan
minarelli kaže...

Ja sam imao ulefone viennu, nikad vise to govno od marke nebi kupio. Hardver je jos donekle super ali neuskladen softwer da boli glava, poludio sam s tim glupim mobitelom. Bilo je par ajpdejtova za njega i sa predzadnjim ( u to vrijeme kad sam ga jos imao ) je radio najbolje, nije se grijao i sot sam imao skoro 8h. Sa zadnjim updateom mob je poceo previse stekat, bio je sporiji od moto e2 kaj ima 4 core i 1gb rama. Baterija pala momentalno na 1:45 do 2h sota, na ekranu sam mogo spec jaje na oko kak se znao zgrijat i to prilikom jebenog listanja bug foruma u chromeu. Uglavnom ulefone nikad vise samo zbog nesposobnosti optimiziranja softwera. Posle toga mjesecima ni jedan update nije izaso i popusio sam dobru lovu na njemu, niko ga nije htio kupit pa sam ga na kraju razbio i hitio u smece samo da me ne podsjeca na gubitak od 1700kn u 9 mjeseci.

Mogao si ga jednostavno preflešati na zadnji dobar rom i sve bi bilo OK. To bar na kinezima uopće nije nikakav problem.

Moja jedina kupnja Ulefona do sada bila je Ulefone Metal i baterija je riknula nakon tri mjeseca rada.

Baterija je na putu, kod Joybuy-a sam potegnuo reklamaciju, pa ćemo vidit konačan ishod.

Ulefone S7 bi mi sutra trebao stići, pa ćemo vidit kak se bu on pokazal.

dak
13 godina
protjeran

Gledao sam malo o tome al kako je to bio tada novi mob tek izaso nisam naso nikakva uputstva kak promjenit rom. Taj mob mi je popio zivaca vise nego ijedan do sad, al ajde da ga ne ocrnim previse imao je najljepsi ekran koji sam do sad vidio, cak mi je ljepsi od amoleda i fora je bio ir senzor s kojim sam gasio telvizore po trgovackim centrima :D a i zvuk je bio odlican kad bi spojio aux ili neke dobre slusalice. Hardverski nije los ali softwerski je katastrofa.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pitanje nije u vezi mobitela,nego trebam zenski fitness sat koji mjeri potrosene kalorije itd. Nisam nasao tu temu pa ako tko moze dati savjet.
Vidim na ebayu od par $ do nekoliko desetaka $,ne znam nis o takvim uređajima. To je za poklon pa neki malo bolji trebam

0 0 hvala 0
17 godina
Uzmi Mi band 2 i neki žensku boju sa cvjetićima i eto :D
17 godina

Pozdrav, ovako cura ima redmi 4x i neki dan joj ispao i pukalo je staklo na 2mjesta znači ne displej samo staklo,zna itko kako najbolje to riješiti? Vidim da ima na eBayu stakala i onda bi to netko samo trebao zamijeniti??? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Imaš dvije opcije

1 naručis staklo i sam zamjeniš pomoču tutoriala sa youtube

2 naručiš i platiš 50kn nekom iskusnijem da ti to promjeni.
16 godina
Markić7 kaže...
Imaš dvije opcije

1 naručis staklo i sam zamjeniš pomoču tutoriala sa youtube

2 naručiš i platiš 50kn nekom iskusnijem da ti to promjeni.

50kn? Gdje to?

8 godina
neaktivan

Pozdrav iz Pule i sretna nova Godina svima!

Jutros mi je "umro" :)) moj stari mobitel i moram hitno kupiti drugi,raspolažem sa 200-250$ i kupila bih (prvi put) neki kineski mobitel. Trebam preporuku od nekog iskusnijeg:koji mobiteli se nude po toj cijeni,gdje naručiti,kako izbjeći plačanje carine i PDV-a itd, unaprijed hvala!

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sonja28 kaže...

Pozdrav iz Pule i sretna nova Godina svima!

Jutros mi je "umro" :)) moj stari mobitel i moram hitno kupiti drugi,raspolažem sa 200-250$ i kupila bih (prvi put) neki kineski mobitel. Trebam preporuku od nekog iskusnijeg:koji mobiteli se nude po toj cijeni,gdje naručiti,kako izbjeći plačanje carine i PDV-a itd, unaprijed hvala!

A da nam das nekoliko smjernica?Dijagonala ekrana,kamera,baterija....sto ti je  bitno ?

8 godina
neaktivan
Nešto poput ovog: Original Xiaomi Redmi 5 plus Redmi5 Plus 18:9 Screen Display 4GB 64GB Snapdragon 625 Octa Core 4000mAh
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice