"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.524
|
čitano: 7.057.827
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Deutsch kaže...
kipo kaže...

Koja bi bila kineska alternativa za Sony Xperiu XZ1 Compact? Od svih paramatera mobitela, NAJVAŽNIJA mi je fizička dimenzija uređaja (ako ima i neki manji, još bolje) - RAM, procesor, foto aparat i ostale điđe miđe su mi manje bitne.

ja bih ti preporucio redmi 4 prime , razlika u dimenzijama je 1cm (visina) i malo u sirini

-redmi 3s je ipak manji

Ako bi išao na neki Redmi, 4X je dosta kompaktniji od Redmi 4, dosta je i tanji te nešto lakši, uglavnom čini mi se kao jedan od najkompaktijih od 5" uz stariji Redmi 3...

18 godina
Patrick_cro kaže...

Nema veze koliko " jer ponekad je 5" cak i manji od 4.7" mobitela, gledaju se dimenzije moba. a redmi 5" je samo 1cm veci od te xperia compact koja je 4.6" tak da to i nije neka razlika a dobije se puno jaci mob 

Razlika 5" vs 4.7" je procentualno otprilike jednaka kao i između 5.5" i 5.15", što je prelaz koji sam nedavno napravio, i mogu reći da se definitivno oseti. 5.5" mi je naprosto bio malo prevelik. Ne užasno prevelik, i jesam se i u određenoj meri navikao na njega, ali mi je do kraja ostao malo nezgodan, povremeno me terao na aktivaciju one-handed moda ili da ga držim na prstima (uz rizik ispadanja) kako bih sa druge strane mogao da dohvatim palcem udaljenije delove ekrana... Nasuprot tome, novi mi je od prvog trenutka mnogo bolje legao. Na dužinu prstiju i širinu dlana, 1cm uopšte nije mala razlika. 

Drugi problem je što mi se čini da za Kineze, još više nego za ostale, važi da ispod 5" ne prave ništa osim apsolutnog low enda. 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
15 godina
neaktivan
ja prezadovoljan svojim Sony Z5C (4.6 '') 🙂

0 0 hvala 0
15 godina
kipo kaže...
Patrick_cro kaže...

Nema veze koliko " jer ponekad je 5" cak i manji od 4.7" mobitela, gledaju se dimenzije moba. a redmi 5" je samo 1cm veci od te xperia compact koja je 4.6" tak da to i nije neka razlika a dobije se puno jaci mob 

Istina, ali svi ovi nabrojani su mi i dalje preogromni. Možda se 1cm čini malo, ali osjećaj u ruci je (barem meni) drastično različit.

Onda ti jedino paše iPhone SE. Ili stariji i jeftiniji 5S. Ili još stariji iP 4S. Ili ukucaj na ebay mini smartphone pa izazivaj sreću...

16 godina
zuper kaže...

Onda ti jedino paše iPhone SE. Ili stariji i jeftiniji 5S. Ili još stariji iP 4S. Ili ukucaj na ebay mini smartphone pa izazivaj sreću...

U pravu si, dimenzija iPhone SE-a je savršena, ali prezatvoren je to sistem pa ga ipak preskačem.

18 godina
Odi na gsmarenu i imas tamo phone finder, ali ovo sta sam ja gledao to je sve zesca 🍌.
Evo ti link
https://m.gsmarena.com/search.php3
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan
AnđeoGabrijel21 kaže...

Imaš Samsung Galaxy A3 2017 koji ima 4,7" ekran s manjim dimenzijama nego XZ1 Compact, malo ima slabiji chipset i manje RAM- a ali brzo radi i ne šteka, IP 68 (vodootporan)  i košta u trgovinama nešto manje od 2000 kn, znači nov na njuškalu oko 1500-1700.

To govno A3(2017) nema malo slabiji chipset nego 10x slabiji i zastarjeli chipset i još je k tome preskup.

10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ako ga nisi koristio nemoj srati, po razini tvoje kulture vidim na kojem si nivou.

Uređaj radi brzo i bez štekanja.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Je stariji je ali ja imam i redmi note 2 I redmi 4x I kamera je očajna naspram mi4. Koji su mobiteli s boljom kamerom od mi4 i me preskupi? Note 4x?
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Taj mi4 je vec dosta star mob, a i nema sd slot, manja baterija slabiji i rastrosniji cpu, ja bih na njegovom mjestu isao na redmi 3 u svakom slucaju 

preko moba sam pa nije usao citat u odgovor... evo pitanje gore. Koji mob ima kameru bolju npr od mi4 a da nije skup?

18 godina
Note 4x ima imx 258 ako se ne varam, a redmi 4x ima samsung S5K3L8 koji nebi trebao biti nista losiji od imx 214, probaj se malo poigrati da postavkama, ne vjerujem da su neke razlike pogotovo po danu, neznam kakav flash ima mi4 mozda to cini razliku u noćnim slikama.
17 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Note 4x ima imx 258 ako se ne varam, a redmi 4x ima samsung S5K3L8 .

Redmi Note 4X dolazi s tri senzora: IMX258 koji je najbolji, Samsung S5K3L8 i treći je Omnivision, ne sjećam se koji model. Kojeg ćeš dobiti stvar je sreće, jer Xiaomi stavlja onaj koji mu je u danom trenutku raspoloživ. S obzirom na potražnju za senzorima i njihovu cijenu, sva je prilika da će kupca zapasti Omnivision (najslabiji od te trojice).

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
18 godina
Mozes provjeriti sa prodavacem od kojeg kupuješ koji je senzor u pitanju, eto cak i kod nas ti prodavaci otvore mob da vidis koji je senzor unutra.
10 godina
neaktivan
ToNi185 kaže...
Je stariji je ali ja imam i redmi note 2 I redmi 4x I kamera je očajna naspram mi4. Koji su mobiteli s boljom kamerom od mi4 i me preskupi? Note 4x?

ovo ti je najbolji mobitel u tom cjenovnom rangu sto se tice kamere

15 godina
neaktivan
Deutsch kaže...
ToNi185 kaže...

ne bi bas uzep u obzir kamere na meizu uredajima. Mozda imaju dobre senzore ali njihove slike su mi uvijek ispadale blago receno katastrofa na prijasnjim MxNote serijama... Nisam imao priliku jos koristiti M6 ali nekako sam jako skeptican...

The villian strikes, The world is thorn. A war begins, a Hero is born, The Nemesis sets the sky alight. A Heroes sacrifice sets everything right. - Drakes epitaph
10 godina
neaktivan
Gam3r kaže...
Deutsch kaže...
ToNi185 kaže...

ne bi bas uzep u obzir kamere na meizu uredajima. Mozda imaju dobre senzore ali njihove slike su mi uvijek ispadale blago receno katastrofa na prijasnjim MxNote serijama... Nisam imao priliku jos koristiti M6 ali nekako sam jako skeptican...

pogledaj 

mislim da ako se stavi google kamera da bi kvaliteta mogla bit jos bolja

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.11.2017 9:59 (Deutsch).
18 godina

Da li Google Camera radi na SD 625?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

da , znam da na rn4x radi

ma zapravo na svim snapdragonima

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.11.2017 12:45 (Deutsch).
15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Meni ne radi, probao nekoliko verzija, sve se crashaju...

13 godina
neaktivan
frulex kaže...
Ivan(4) kaže...

Potrebno je ukljućiti Camera2 API da bi Google Camera radila na Xiaomi-u sa Snapdragon625

16 godina
neaktivan

Super jeftin odron za 40€ 

dak
14 godina
frulex kaže...

Onda ne moraš gledat dalje od Mi Max 2 - 6,44" i baterija od 5300 mAh (10-14h SoT-a prosjek), idealno za gledanje sporta i filmova za što ga i ja najčešće koristim. Jedino što mu je cijena vani oko 1600 kn, a kod nas nešto preko 2000 kn pa vidi kako ti to odgovara za budžet....

U tom dućanu taj mi max najjeftiniji je 2200. Druga opcija mi je xiaomi redmi note 4. On je 1500. Kao što sam rekao baterija mi je najbitnija. E, sad ja tih 1500 ili 2200 vraćam na povjerenje na duže vrijeme što mi paše jer nemam novaca sada za mob, a dok ja uštedim treba će dosts vremena. Muči me ovaj meizu m2 note jer je ulaz za kabel razbijen pa jedva puni. Uz to ekran je razbijen iako sada sve to radi, ali nije to to. Bi li na tome note 4 bila ok baterija barem naspram ovih 3100 od meizu m2 note.

9 godina
birra kaže...

Paket je poslan iz storea, javim dojmove za par dana!

Xiaomi Redmi4x (2gb ram, 16 gb rom)

Mobitel došao vrlo brzo (za 8 dana). Nakon par dana korištenja mišljenja su podijeljena.
- Baterija u koju se svi kunu da je nešto transcedentno - meni izdrži jedva dan uz umjereno korištenje.
- Koristeći kameru, primjetio sam, na slikama i videu, nekakav osvjetljeni krug po sredini ekrana. Jako iritantno pošto je dosta uočljiv. Čak i promjenu svjetlo/tama za vrijeme snimanja, na sec se jasno vidi kako ekran "zatrokira"..
- Još jedna jako neugodna pojava je freezing tipkovnice. Npr. ako idem na web i komentiram nešto na forumu, zna se desiti da slova stanu dok pišem, pa moram pričekat da mobitel uhvati korak. Dešavalo mi se to i sa prijašnjim smartphoneovima, ali to su 5 godina stari uređaji. Računao sam da će 2gb ram i 2017. godina riješiti taj problem i na najjeftinijim odronima. 

Sve u svemu.. Ok je. Ne znam. 
Mislim da možete ići i na one mobitele do 500-600 kn i dobiti sličan proizvod.

A sad pitanje, može li ovome svemu biti uzrok njihov MIUI operacijski sustav?
Bih li trebao staviti neki Custom ROM i koji odabrati? Nisam to nikad radio, pa ako može netko tko se razumije u par crtica za nas laike.
Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.11.2017 17:03 (birra).
8 godina
protjeran
birra kaže...

Po forumima se iz poruka i iskustava ljudi da zaključit da se definitivno ne isplati kupit, neznatno jeftiniji od redmi note 4x, a daleko lošiji telefon.

13 godina
neaktivan

@birra
Prvi i naj važniji korak je Unlock Bootloader-a
upiši to u google ili npr. Otkljucavanje BOOTLOADER-a XIAOMI
nakon što to savladaš i uspješno odradiš slijedi flešanje TWRP-a
pa uz pomoću njega flešanje Custom ROM-a, moj prijedlog je
xiaomi.eu/MIUI-WEEKLY santoni HM4X
ovdje sve objašnjeno i dato na izbor.

0 0 hvala 0
18 godina
frulex kaže...

Jesi li na Androidu 7 (Nougat)? Koliko znam, Google Camera ga zahteva (i kod mene na Mi 5S nije radila dok nisam napravio taj update).

birra kaže...

...

Hvala na iskustvima, moram priznati da sam malo iznenađen, a razmišljam o 4X za mamu. Imam Redmi Note 2, koji je sličan uređaj utoliko što ima 8xA53 procesor izrađen u 28nm, 2GB RAM-a i MIUI 8.x.

Vezano za performanse, mogu reći da radi sasvim ugodno, istina uz nešto viši takt procesora, no telefon zna lepo pokrenuti i barem srednje zahtevne igre, tako da sa osnovnim stvarima kao što je tastatura ni kod tebe ne bi smelo biti problema.

Što se baterije tiče, ona na RN2 ne blista, ali imaš 30% niži takt procesora, manju površinu i rezoluciju ekrana, 33% veći kapacitet baterije i Android 6, dok je kod mene 5, što bi uz isti MIUI trebalo da ti da osetno bolje trajanje baterije.

Kada se dodaju problemi koje si primetio s kamerom, zapitam se da ti nije upao neki felerični primerak. Ne znam šta imaju da kažu ostali vlasnici 4X?

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.11.2017 19:47 (Ivan(4)).
17 godina
neaktivan
dak0001 kaže...

Za te novce možeš naći odrone s Android 7 Nougat, ovog kojeg si priložio je 5.1 Lollipop. 

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
18 godina

Nađi i linkaj onda sličan odron s 5" i 7.0 od 60$.

S time da noviji Android uz 1Gb rama radi lošije nego 5.1

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
neaktivan
Marko_244 kaže...
dak0001 kaže...

Za te novce možeš naći odrone s Android 7 Nougat, ovog kojeg si priložio je 5.1 Lollipop. 

Daj link, kad si tak pametan i oštrouman. Znam i ja da ima takvih, ali gdje???

I je li uopće dostupno za nas? 

I nemoj linkad one koji su sold out, po običaju.

I da, vidim sad da je netko bio brz, pa ovaj više nije dostupan. Šteta. a mislio sam ga sutra ....

dak
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.11.2017 22:05 (dak0001).
17 godina

👋

Dali se ovo isplati xiaomi redmi note 4  3/32GB  za oko 228 usd,?

Hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice