"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.524
|
čitano: 7.057.765
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
18 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
ZdravkoZ kaže...
Kupio sam rabljeni Xiaomi RN2.
CpuZ kaže da je rootan.Verzija,vidi sliku.Što mogu od novih verzija staviti na njega,ako može i link.

Imas lineage rom za njega link,

pogledaj malo i na ovoj stranici za romove link

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
neaktivan
acmilan2 kaže...
misizulja kaže...
Ima kod nas u extreme digital za 1900 kn sa 2g.garancijom

Ima u neutrinu za 1599kn - LINK

Jel ima kakva onako "jača" razlika izmedju XIAOMI REDMI NOTE 4X i XIAOMI REDMI NOTE 4?

XIAOMI REDMI NOTE 4X   VS.   XIAOMI REDMI NOTE 4

Imaš prije 10-ak stranica ove teme usporedne razlike ova dva modela, npr. jedan podržava Quick charge, drugi navodno ne i sl. Što se tiče cijene, OK je ova u Neutrinu, ja sam ga uzeo za 300 kn manje s Goldwaya tako da i nije neka ogromna razlika...

13 godina
Xiaomi Redmi Note Prime (gucci), zaglavio na KitKatu, postoje 4 custom roma od kojih je jedan na Lolipopu s tim da taj ne valja (video playback ne radi, mobile data i random rebooti), a CM11, ne radi notification lampa i video playback zapinje. Uglavnom preporučam Xiaomi ali pripazite koji model kupujete, ja sam se malo zaletio jer mi se tada žurilo a ovaj je bio dostupan u hrv.
13 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ajde sad ovako.

Imaju verzije XIAOMI:

Redmi Note 4

Redmi Note 4X

Redmi Note 4 PRO

Tko je tu lud, a razlika među svima je 100kn.

Kad otvoris specifikacije, ni jednom ne pise da ima quickcharge.

Jel moze netko samo onako odokativno, na brzinu usporediti to pa mi reci sto je dobro sto nije i zbog cega da kupim?

Trazio sam po youtubeu, nema ni jedne recenzije za PRO verziju, dok 4 i 4X usporedjuju.

HVALA

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo opet, netko s XDA se potrudio, neke stvari su možda krive/neažurirane:

After a lot of research I found these are the 10 differences between Redmi Note 4 and Redmi Note 4X:

1. Note 4 (MediaTek) has MediaTek Helio X20 (MT6797) CPU with Arm Mali-T880 780MHz GPU - Note 4X has Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 with Qualcomm Adreno 506 GPU
2. Note 4 offers 4 colors: Gold, Gray, Silver, Black - Note 4X offers 5 colors Black, Gold, Pink, Silver, Turquoise
3. Note 4 has all metal body - Note 4X has mix between metal and plastic (plastic are downside where micro USB is and upperside where 3.5mm connector and IR port are; i.e above and bellow antenna lines)
4. Note 4 has dual band Wi-Fi 802.11ac conectivity - Note 4X does NOT have dual band Wi-Fi 802.11ac conectivity
5. Note 4 has weight of 175 g - Note 4X has weight 165 g
6. Note 4 has screws on micro usb side and can easily be opened - Note 4X has no screws on micro USB side and I didn't find anywhere how to open it.
7. Note 4 has IR port in the middle of upper side - Note 4X has IR port on side of the upper side (this means Note 4 cover will not match with Note 4X)
8. Note 4 has compass - Note 4X has NO compass
9. Note 4 has Samsung S5K3L8 camera sensor - Note 4X has Sony IMX258 camera sensor
10. Note 4 does NOT support fast charging - Note 4X does support fast charging

13 godina

Dobro, a sto je onda posebno sa PRO verzijom? Stvarno nista za nju ne pronalazim po internetu.

p.s. poslao sam vam poruku frulex

Kovačić
18 godina

koliko je trebalo od Redmi 3 do Redmi 4 verzije?

Tj kada bi Redmi 5 trebao izaći (tj 5x), mene zanima 5.0 verzija

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
17 godina
neaktivan
acmilan2 kaže...

Redmi Note 4

Redmi Note 4X

Redmi Note 4 PRO

Tko je tu lud, a razlika među svima je 100kn.

Kad otvoris specifikacije, ni jednom ne pise da ima quickcharge.

Jel moze netko samo onako odokativno, na brzinu usporediti to pa mi reci sto je dobro sto nije i zbog cega da kupim?

Quick Charge je tehnologija koju je razvio Qualcomm, dakle naći ćeš je samo u onim mobitelima koji imaju njihove čipsete (dakle Snapdragon). Najtoplije ti preporučam baš Qualcomm, jednostavno jer su im čipseti bolji. Osobno imam Redmi Note 4X i to ne da je dobar, to je fantastičan mobitel za te novce. Odličan a istovremeno štedljiv čipset, brutalno dugotrajna baterija i izvanredan zaslon - sve ostalo je samo šlag na tortu. Taj mobitel podržava Quick Charge, ALI! Punjač s kojim dolazi to ne podržava. Ako hoćeš brzo punjenje, moraš kupiti drugi punjač koji to omogućuje (imaš ih po netu za 7-8 dolara pa naviše).

Mediatek nije loš, dapače, no jednostavno nije u rangu Qualcomma. Njihovi čipseti na papiru djeluju jako lijepo (10x procesori i slično), no u praksi ne mogu povući kao Qualcommovi predstavnici iz istoga ranga. Troše akutno više struje, što je po meni najveći krimen - maksimalne performanse iz tih čipseta 90% usera zapravo nikada niti ne izvuče.

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
9 godina
neaktivan
HolyPotato kaže...

Sto mislite o leeco le max 2 dali ga uzmem ili?

Le Max 2 ima brdo custom romova pa ako ti se ne svida EUI uvijek mozes neki AOSP based ubacit..

odlican telefon btw..r

;)
16 godina

Koja bi bila kineska alternativa za Sony Xperiu XZ1 Compact? Od svih paramatera mobitela, NAJVAŽNIJA mi je fizička dimenzija uređaja (ako ima i neki manji, još bolje) - RAM, procesor, foto aparat i ostale điđe miđe su mi manje bitne.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Kinezi ne prave baš male uređaje. Mislim da su najmanji oni od 5 do 5.2 inča. Npr. Xiaomi Mi5s
16 godina

Kinezi prave uređaje kao i svi drugi prizvođači.

10 godina
neaktivan

Imaš Samsung Galaxy A3 2017 koji ima 4,7" ekran s manjim dimenzijama nego XZ1 Compact, malo ima slabiji chipset i manje RAM- a ali brzo radi i ne šteka, IP 68 (vodootporan)  i košta u trgovinama nešto manje od 2000 kn, znači nov na njuškalu oko 1500-1700.

1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Sad sam vidio da kineza tražiš, ali ne vidim da imaš nešto tih dimenzija a približno kvalitetno kao ovo.

1 0 hvala 1
15 godina
AnđeoGabrijel21 kaže...

Sad sam vidio da kineza tražiš, ali ne vidim da imaš nešto tih dimenzija a približno kvalitetno kao ovo.

5" ekran na redmiju je taman za svakog, razlika izmedu njega i 4,7" je nikakva.. a mob je jeftiniji i bolji od te xperie i samsunga

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 8:39 (domac5).
12 godina
kipo kaže...

Koja bi bila kineska alternativa za Sony Xperiu XZ1 Compact? Od svih paramatera mobitela, NAJVAŽNIJA mi je fizička dimenzija uređaja (ako ima i neki manji, još bolje) - RAM, procesor, foto aparat i ostale điđe miđe su mi manje bitne.

Za ovu lovu nema boljeg u 5"

https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi4-M4-3G-WCDMA-Mobile-Phone-5-0-FHD-1920-1080P-Screen-Snapdragon801-Quad/32798426553.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.262.NOre9x

uzmi DHL shipping ako ces uzimat te upisi GW-EUsupport za maskicu i staklo

16 godina
igy kaže...
Kinezi ne prave baš male uređaje. Mislim da su najmanji oni od 5 do 5.2 inča. Npr. Xiaomi Mi5s

Hvala, ali ipak mi djeluje preogromno.

16 godina
AnđeoGabrijel21 kaže...

Imaš Samsung Galaxy A3 2017 koji ima 4,7" ekran s manjim dimenzijama nego XZ1 Compact, malo ima slabiji chipset i manje RAM- a ali brzo radi i ne šteka, IP 68 (vodootporan)  i košta u trgovinama nešto manje od 2000 kn, znači nov na njuškalu oko 1500-1700.

Ne mora biti Kinez, to sam naveo samo radi cijene, ali taj samsung mi se nikako ne sviđa zbog prezaobljenih rubova (a ni dimenzije mu nisu dovoljno male).

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 11:36 (kipo).
16 godina
jaZey kaže...

Mada mi je i taj preogroman, kad bih zažmirio na jedno oko, možda bi i prošao, ali nije li to već prilično star uređaj? Na GSM areni stoji podatak kako je izdan 2014. godine?

9 godina
neaktivan

Počele su predigre za "Konzum" sniženja 11.11. na Mi global store https://www.aliexpress.com/item/-/32833490245.html?trace=msiteDetail2pcDetail do prije neki dan Mi A1 nešto više od 250$ (jeftiniji 10tak $) nego na https://www.aliexpress.com/item/-/32831124662.html?trace=msiteDetail2pcDetail ,danas pogledam 301$ na Mi global ,izgleda Todorićev model poslovanja nije izmišljen u RH nego na dalekom istoku. 
Pričam o standarad paketu sa DHL dostavom da nebude zabune.

0 0 hvala 1
14 godina
kenny_sp kaže...

Počele su predigre za "Konzum" sniženja 11.11. na Mi global store https://www.aliexpress.com/item/-/32833490245.html?trace=msiteDetail2pcDetail do prije neki dan Mi A1 nešto više od 250$ (jeftiniji 10tak $) nego na https://www.aliexpress.com/item/-/32831124662.html?trace=msiteDetail2pcDetail ,danas pogledam 301$ na Mi global ,izgleda Todorićev model poslovanja nije izmišljen u RH nego na dalekom istoku. 
Pričam o standarad paketu sa DHL dostavom da nebude zabune.

A kaj je onda s ovim na Mi Global Storeu: https://www.aliexpress.com/item/Global-Version-Xiaomi-Mi-A1-MiA1-Snapdragon-625-Octa-Smartphone-4GB-64GB-Fingerprint-FDD-5-5/32832759729.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.CZ59B2

Na ovom linku je cijena i dalje ista...

18 godina

Taj mi4 je vec dosta star mob, a i nema sd slot, manja baterija slabiji i rastrosniji cpu, ja bih na njegovom mjestu isao na redmi 3 u svakom slucaju 

Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
kipo kaže...

ja bih ti preporucio redmi 4 prime , razlika u dimenzijama je 1cm (visina) i malo u sirini

-redmi 3s je ipak manji

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 13:41 (Deutsch).
9 godina
neaktivan

Mislim da je to ponuda za 11.11. ,jer na mom linku je cijena crnog i zlatnog 301$,a zlatno roza je 251$...kod tebe taj zadnji nema na stanju a vjerujem da su ova dva po 245$ crni,248$ zlatni s DHL-om ponude za popust 11.,tako da na kraju ispadne popust 20% a u biti je popust 8$ jer su spustili cijene s 253 i 255$ koliko je koštalo do prije par dana.

18 godina
neaktivan
bodija kaže...

Kinezi prave uređaje kao i svi drugi prizvođači.

Pa nađi ga od 4.6 inča

18 godina

Nema veze koliko " jer ponekad je 5" cak i manji od 4.7" mobitela, gledaju se dimenzije moba. a redmi 5" je samo 1cm veci od te xperia compact koja je 4.6" tak da to i nije neka razlika a dobije se puno jaci mob 

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

https://www.kimovil.com/en/compare-smartphones/f_min_d+screenSize.4.4,f_max_d+screenSize.4.8 evo kinezi stvarno nemaju nekog"konja za utrku" u tim dimenzijama a najbolje ocijenjeni su im https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-ulefone-armor , https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-blackview-bv6000  , https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-nomu-s30-mini sve odreda marke koje nisu neki top topova ,vrh vrhova .

16 godina
Patrick_cro kaže...

Nema veze koliko " jer ponekad je 5" cak i manji od 4.7" mobitela, gledaju se dimenzije moba. a redmi 5" je samo 1cm veci od te xperia compact koja je 4.6" tak da to i nije neka razlika a dobije se puno jaci mob 

Istina, ali svi ovi nabrojani su mi i dalje preogromni. Možda se 1cm čini malo, ali osjećaj u ruci je (barem meni) drastično različit.

17 godina
neaktivan
kipo kaže...
Patrick_cro kaže...

Istina, ali svi ovi nabrojani su mi i dalje preogromni. Možda se 1cm čini malo, ali osjećaj u ruci je (barem meni) drastično različit.

That's what she said!

18 godina

Nakon 2 dana koristenje ces se priviknuti, nije to drasticno vece. Ja sam imao od redmi 1 pa do note pa sad imam mi max 2 i nakon 2 dana sam se priviknuo na mob tako da je to sve stvar navike. Nema neke alternative sa tako malim ekranom, ako i ima onda je to neka znj marka a to ti bas nebi preporucio

Moj PC  
0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice