"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.524
|
čitano: 7.057.759
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
8 godina
protjeran
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Patrick_cro kaže...

Izgleda da ne citas s razumijavanjem, xiaomi redmi 2 sam nasao za 350kn na njuski sta je daleko bolji mob od tog tvog odrona.

Xperia mini je u danasnje vrijeme isto odron jer sa novom verzijom apk moras cekati pun klinac da ti se neka aplikacija otvori, dobro je jedino ako koristis samo jednu aplikaciju pozive i poruke, a znamo da danas imas barem 2-3 apl za chat video pozive, pa sinkroniziranje ... tak da nema sta traziti u 2017 mob sa 512 ili 1gb rama

Ovo mogu potvrditi iz prve ruke jer imam stare mobitele s 512MB i 1GB RAM-a. Na prvom više ništa ne mogu niti ažurirati jer nema dovoljno mjesta za pohranu (Android ICS 4.0.4), a drugi (Lineage OS 14 tj. Android 7.1.2) ima problema s današnjim bloatanim aplikacijama. Takav mobitel je dobar za pozive, SMS, surfanje i pokoju aplikaciju, dok je kombinacija aplikacija trening za živce.

16 godina
neaktivan
domac5 kaže...
dak0001 kaže...

Hehe, tak kak se ti smijuljiš Samsunzima i jabučarima, tak se ja smijuljim tebi s Xiaomijem.

Taj odron je ipak 50% (i više) cijene tvog Redmija, a služi svrsi, ako ne trebaš 25 sinhronizacija istovremeno.

Provjereno

hehe budemo vidjeli ko ce se zadnji smijat.. za redmija znas da je kvaliteta a softwer puknes sa xda neki cisti android da sve leti koliko je moguce s tim hardverom.. s odronom nemas tu privilegiju + hardverski je lose slozen pa ti nece durat toliko dugo kao xiaomi 

Hehe, nemam kaj gledati. Za te nofce se isplati mijenjati svakih 6 mjeseci i stalno imaš novi.

U petak mi je došel Oukitel U22 za 580 kn, u subotu mi ga susjed doslovno otel. 

Nisam uspio pošteno kamere isprobati, a zbog njih sam ga i uzel.

Svog godinu dana starog Oukitela U7 Pro bu poklonil unuku.

Da, još uvijek radi bez greške, makar mu je opal ko zna koliko puta.

dak
14 godina
Ako može savjet za kupnju mobitela:) Sada imam meizu m2 note i nakon nekih 2 god dosta puta je pao i htio bih uzeti neki drugi. Gledam do nekih 2000 max i to u nekom lokalnom dućanu. Fora je u tome da mogu nositi na ruke tj na rate duže vrijeme. Gledam meizu m3 max ili tako neki veći mob koji ima 6 incha i više sa jačom baterijom. Igre ne igram, a gledam dosta puta nogomet na mobu pa mi paše veći ekran i bolja baterija. Sa meizu već navikao, a paše i i jednostavno rootanje kod njega. Ako ima nešto bolje svaki prijedlog dobro dođe:) Igre ne igram. Navikao sam na probleme sa notifikacijama na meizu pa i to može proći haha Što veći ekran i dobra baterija, bez igranja, gledanje filmkva i nogometa i surfanje. Hvala:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Onda ne moraš gledat dalje od Mi Max 2 - 6,44" i baterija od 5300 mAh (10-14h SoT-a prosjek), idealno za gledanje sporta i filmova za što ga i ja najčešće koristim. Jedino što mu je cijena vani oko 1600 kn, a kod nas nešto preko 2000 kn pa vidi kako ti to odgovara za budžet....

13 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ima li neko iskustva sa LeEco Le S3 ? kako radi, stiuacija sa romovima, baterija, kamera ?

0 0 hvala 0
14 godina
Za taj ću i pitati:) Sad čitao recenzije i nadam se da ću njega uzeti. Jedino za root se nadam da nije komplicirano jer na meizu je super lako, a paše mi da stavim onaj adavay kako već za blokirnje reklama kad surfaš. U biti samo to bi volio. Hvala puno:)
13 godina

Pozdrav!

Trazim neki mobitel do nekih 2000kn (+/- 200-300kn ako bas igra ulogu) da se moze kupiti u Hrvatskoj na rate.

Dosta mi je na pola slomljenog S5, htio bih nesto novo, da radi fluidno, da vrti relativno dobro ove igrice poput real racing i sl., da ne zastajkuje, da ima ekran preko 5" i bateriju koja drzi do toga sto pise za nju.

Hvala svima koji su voljni pomoci!

EDIT: po mogucnosti da se moze online tako napraviti, u Puli sam pa ne znam gdje su ti shopovi, radim tu.

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 21:22 (acmilan2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jel imate neke savjete i iskustva u vezi garancije sa aliexpressa? Citam da ima nekih jednogodisnjih garancija, ali sve mi je to sumnjivo... Ugl jel ima ikakve nade za garancijon ili je to samo mrtvo slovo na papiru? Konkretno planiram naruciti xiaomi mi a1 preko mi global storea, sa dhlom kako ne bi bilo carine i pdva, pa ako netko zna za njih jel daju kakvu garanciju i kako to ide...

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 22:53 (Coder256).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Xperiu s pola gige koristio sam kao sekudarni mobitel sa sekundarnom karticom, pobrisao sam sve zive aplikacije, iskljucio WiFi i mobilni Internet, samo za telefoniranje, SMS i GPS (off-line karte)

Sluzila je takvoj svrsi ali sam na kraju zaklucio (sad mi taj sekundarni mob vise i ne treba) da je za takvu rudimentarnu upotrebu BRZE i bolje sluzila jedna dobra stara Symbian Nokia

15 godina
neaktivan

@Coder256

Pa uvijek imaš tvorničku jednogodišnju garanciju, samo je upitna isplativost njenog korištenja jer obično podrazumijeva slanje u Kinu za cca 90 kn, izvoznicu od cca 400 kn te cca 2 mjeseca čekanja da telefon prevali sve te relacije i slanja. Možeš slati i bez izvoznice, ali ćeš onda platiti PDV ako dolazi normalnom poštom sa servisa pa ovisi jel iznos PDV-a više ili manje od 400 kn - ili možeš pitati sellera da kada se vraća sa servisa bi li pristali slati opet DHL-om uz istu naknadu od cca pa te i cijeli biznis može izaći 90 kn + što je svakako ispaltivo, pogotovo za skuplje modele. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 9:35 (frulex).
15 godina
neaktivan
mariclius kaže...
Za taj ću i pitati:) Sad čitao recenzije i nadam se da ću njega uzeti. Jedino za root se nadam da nije komplicirano jer na meizu je super lako, a paše mi da stavim onaj adavay kako već za blokirnje reklama kad surfaš. U biti samo to bi volio. Hvala puno:)

Samo root-anje nije komplicirano, ali treba prvo doći do toga okolnim putem :) Ja imam službenu Global verziju koja radi perfektno osim što se ne može root-at bez da se prvo instalira neki Developer ROM pa onda otključa bootloader kako bi se mogli instalirati ROM-ovi po izboru, root-at itd. To ću napraviti kad uhvatim vremena, zasad mi je OK i bez Adawaya, mislio sam da će me više mučiti to u praksi...

8 godina
protjeran
zgf kaže...

Xperiu s pola gige koristio sam kao sekudarni mobitel sa sekundarnom karticom, pobrisao sam sve zive aplikacije, iskljucio WiFi i mobilni Internet, samo za telefoniranje, SMS i GPS (off-line karte)

Sluzila je takvoj svrsi ali sam na kraju zaklucio (sad mi taj sekundarni mob vise i ne treba) da je za takvu rudimentarnu upotrebu BRZE i bolje sluzila jedna dobra stara Symbian Nokia

A jednostavne Nokie možeš kupiti u svakoj pošti.

18 godina
zgf kaže...

Imali smo ja i kolega u isto vreme (pa je moju nasledila mama), uvek bi mu zapalo za oko kako moja brzo radi. Razlika? On je svoju updateovao na ICS, a ja sam svoju ostavio na GB. Doduše, sad je več pomalo troma, no mislim da je barem delimično do toga što na svakom homescreenu ima po jedan clock widget, plus ako se ne varam i barem dva sa vremenskom prognozom. 

Izvinjavam se za offtopic.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
10 godina
neaktivan
acmilan2 kaže...

Pozdrav!

Trazim neki mobitel do nekih 2000kn (+/- 200-300kn ako bas igra ulogu) da se moze kupiti u Hrvatskoj na rate.

Dosta mi je na pola slomljenog S5, htio bih nesto novo, da radi fluidno, da vrti relativno dobro ove igrice poput real racing i sl., da ne zastajkuje, da ima ekran preko 5" i bateriju koja drzi do toga sto pise za nju.

Hvala svima koji su voljni pomoci!

EDIT: po mogucnosti da se moze online tako napraviti, u Puli sam pa ne znam gdje su ti shopovi, radim tu.

mislim da bi ovo moglo biti cisto okej

10 godina

Pozz, kupio bih neki kineski mobitel i naisao sam na Leeco le max 2, ima odlicne specifikacije i nasao sam ga za 180 dolara, dali vrijedi te novce jer prema specifikacijama vidim da je zvijer. 4GB verzija je

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mali savjet za one koji kupuju Xiaomi mobitele.
Osobno sam zadovoljan kvalitetom uređaja jer mobitel koji sam platio oko 1300kn prije dvije i pol godine i dan danas radi odlično i baterija je solidna, ali sam falio jer sam kupio uređaj kojem je glavno tržište Indija. Dakle android update nije izašao od kad je telefon na tržištu a i tada je kasnio za aktualnim. Kupujte popularnije telefone koji se prodaju na što više tržišta inače će te zaglaviti sa beskorisnim update MIUI sustava (izmjene na izgledu aplikacije sat...).

0 0 hvala 1
18 godina

A na kojem to xiaomi mobu ne mozes staviti update ili novi rom? Barem za njih ima pun klinac romova 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa stavi EU ili China MIUI, ne razumijem

13 godina

Sto kazete na ovaj mobitel onda?
Kolega je ovdje preporucio redmi note 4x, a ovo mi izgleda ko bolja, jaca verzija?

REDMI NOTE 4X

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
acmilan2 kaže...

Kolega je ovdje preporucio redmi note 4x, a ovo mi izgleda ko bolja, jaca verzija?

REDMI NOTE 4X

1110 kn DHL-om iz Goldwaya,imam ga ja pa ako te sto zanima pitaj.
Jako brz uredaj,stabilan,nema laggova niti zastajkivanja,UI super kad instaliras Nova launcher,ekran odlican,zvucnik odlican,baterija fenomenalna,najveca mana je sto za taj uredaj posto je 3 vrste kamera senzora-Omnivision,Samsung i Sony i svaki se razlikuje kvalitetom,a ne znas kojeg ces dobiti.
Omnivision je najlosiji,Sonyjev najbolji mislim ili neka me kolege isprave.

EDIT : ovo je 4-64,ja imam 3-32,3 GB ti je cisto dovoljno i sa cak par igara u pozadini ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 15:24 (doky01akablava).
12 godina

Uzmi sa Snapdragonom, ovaj je MTK, imat ces veci izbor romova

10 godina

Sto mislite o leeco le max 2 dali ga uzmem ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jaZey kaže...

Nije MTK, ovaj plavi 4+64Gb mislim da dolazi samo sa SD625, uzeo sam ga ja s Goldwaya...

17 godina
HolyPotato kaže...

Sto mislite o leeco le max 2 dali ga uzmem ili?

Imao sam dva Letv,odlicni uredaji sto nude za malo para,ali skoro pa nikakva softverska podrska i upgradeovi za srednju klasu uredaja,softver mi je musicav,zna nekada biti presporo i neobjasnjivi laggovi u Google Play storeu.

Softver im je najveca mana,a custom ROM-ova bas nema.

Xiaomi po tome 10 svjetlosnih godina ispred.

13 godina
doky01akablava kaže...

1110 kn DHL-om iz Goldwaya,imam ga ja pa ako te sto zanima pitaj.
Jako brz uredaj,stabilan,nema laggova niti zastajkivanja,UI super kad instaliras Nova launcher,ekran odlican,zvucnik odlican,baterija fenomenalna,najveca mana je sto za taj uredaj posto je 3 vrste kamera senzora-Omnivision,Samsung i Sony i svaki se razlikuje kvalitetom,a ne znas kojeg ces dobiti.
Omnivision je najlosiji,Sonyjev najbolji mislim ili neka me kolege isprave.

EDIT : ovo je 4-64,ja imam 3-32,3 GB ti je cisto dovoljno i sa cak par igara u pozadini ...

Ja trebam ovdje negdje kupiti da mogu na rate uzeti, inace bih i ja isao na neku drugu - bolju varijantu.

S time da ako narucujem negdje iz Kine gdje cijene jesu jeftinije, nikad ne znas sto te ceka jos na carini.

Ali mene zanima ovo sto kazete, dakle ovaj sto sam bacio link je sa snapdragonom 625 octacore na 2.0Ghz i 4GB RAM/64GB ROM.

Kovačić
15 godina
neaktivan
Ima kod nas u extreme digital za 1900 kn sa 2g.garancijom
13 godina
misizulja kaže...
Ima kod nas u extreme digital za 1900 kn sa 2g.garancijom

Ima u neutrinu za 1599kn - LINK

Jel ima kakva onako "jača" razlika izmedju XIAOMI REDMI NOTE 4X i XIAOMI REDMI NOTE 4?

Razlika je 100kn, a vidim da je ovaj note 4 octa core, a note 4X deca core. Evo, obadva crna modela. Ne razumijem vise sto je tu razlika. Znam da sam vjerojatno dosadan, ali samo bih htio biti siguran u to jer bi mobitel koji kupim trebao izdrzati bar godinu - dvije. Unaprijed zahvaljujem na pomoci.

XIAOMI REDMI NOTE 4X   VS.   XIAOMI REDMI NOTE 4

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 16:55 (acmilan2).
15 godina
neaktivan
Govorim o mi a1
14 godina
Kupio sam rabljeni Xiaomi RN2.
CpuZ kaže da je rootan.Verzija,vidi sliku.Što mogu od novih verzija staviti na njega,ako može i link.
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ruzcheHR kaže...
Mali savjet za one koji kupuju Xiaomi mobitele.
Osobno sam zadovoljan kvalitetom uređaja jer mobitel koji sam platio oko 1300kn prije dvije i pol godine i dan danas radi odlično i baterija je solidna, ali sam falio jer sam kupio uređaj kojem je glavno tržište Indija. Dakle android update nije izašao od kad je telefon na tržištu a i tada je kasnio za aktualnim. Kupujte popularnije telefone koji se prodaju na što više tržišta inače će te zaglaviti sa beskorisnim update MIUI sustava (izmjene na izgledu aplikacije sat...).

koji mobitel?

acmilan2 kaže...

REDMI NOTE 4X

4G, 5,5", 1080 x 1920, DualSim, Android OS, v6.0 (Marshmallow), Deca Core 2.1 Ghz at 64-Bit, 64GB ROM, 4GB RAM, 13 MP, 4100 mAh -- opis
Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625 -specifikacije
nisam siguran dal oni znaju sta prodaju

jaZey kaže...

tako je + puno bolja baterija

ZdravkoZ ovo

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 17:04 (Deutsch).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice