"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.525
|
čitano: 7.064.009
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
FishermanUry kaže...

http://www.honorbuy.com/1000-xiaomi-redmi-4-32gb-smartphone-gray.html 

Dali podržava našu mrežu? Bon bon...

Kao sto se upravo raspravljalo, Xiaomi ne podrzavaju 4G/LTE na 800 MHz, sve ostalo podrzavaju.

I ispravak kriviog navoda (za one koji od kineza nisu imali nego Xiaoimi), ima puno drugih kineza koji podtrzavaju 4G/LTE i na 800 MHz. 

Na stranici se odabere proizvodjac, model, drzava, mreza pa se provjeri koje frekvencije su podrzane za 2G/3G/4G:

http://willmyphonework.net/

10 godina
neaktivan
bah...xiaomi redmi note 4 global version podržava 800 mhz
9 godina
neaktivan
Pise da podrzava 4g lte b3 koja radi na 1800 mhz. Mozda sam nesto krivo povezao...
18 godina
moderator
peropipic kaže...
bah...xiaomi redmi note 4 global version podržava 800 mhz

Moj ne podržava. Znači, u pitanju je band 20.

9 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ja se nikako ne mogu odlučiti između Mi5 i Mi5s pa da vidim šta mi vi preporučujete. :)

Mi5 : + gorilla glass 4, nešto jefitniji, optička stabilizacija kamere, meni po slici djeluje ljepši (nisam ga imao prilike vidjeti uživo), manji i lakši

- lako se lomi (mada ga ne mislim ići lomiti tako da čak i nije minus xD), navodno dosta sklizak, nešto stariji, lošija kamera

Mi5s: + noviji, bolja kamera, navodno zbog metalnog kućišta djeluje kvalitetnije (mada nisam ni njega imao priliku vidjeti uživo), bolji fingerprint senzor(?)

- nešto skuplji, nema optičku stabilizaciju kamere, nema gorilla glass, manji screen to body ratio

Ovo je neki presjek koji sam napravio. Recite ako treba što dodati ili oduzeti. :)

14 Mi5
3 Mi5s
0 Nešto drugo
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.4.2017 20:46 (mario16).

0 0 hvala 0
14 godina

Ja bih dodao da Mi5 ima bolju kameru. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Gledao sam neki video na yt kako lik usporeduje mi 5 i mi 5s i sa ovim drugim se mucio da mu ocita otisak, za kameru ne bih znao ali nikakva digitalna stabilizacija ne moze protiv prave opticke.. a za gorilla glas 4 na mi 5 nisam siguran jer sam ga koristio neko vrijeme bez tempered glass i dobio je neke mikro ogrebotine
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vratili mi sa giztopa 50 od 78 dolara za taxes. Mislim da mi se ne da vise natezati sa njima. Narucio curi zlatni za 244e sa shipingom dhl, sa geekbuyinga tamo se bar ne oglasavaju no tax. Znam da cu platit pdv i to je to.

1 0 hvala 0
14 godina
mario16 kaže...

Ja se nikako ne mogu odlučiti između Mi5 i Mi5s pa da vidim šta mi vi preporučujete. :)

Mi5 : + gorilla glass 4, nešto jefitniji, optička stabilizacija kamere, meni po slici djeluje ljepši (nisam ga imao prilike vidjeti uživo), manji i lakši

- lako se lomi (mada ga ne mislim ići lomiti tako da čak i nije minus xD), navodno dosta sklizak, nešto stariji, lošija kamera

Mi5 ti ima i IR blaster (daljinski za TV i ostale uređaje)

Koliko mi klinci gube daljinske zadnjih nekoliko tjedana, mislim da bi mi slijedeći mob to imao. A nema ih baš puno na tržištu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
mario16 kaže...

Mi5 ti ima i IR blaster (daljinski za TV i ostale uređaje)

Koliko mi klinci gube daljinske zadnjih nekoliko tjedana, mislim da bi mi slijedeći mob to imao. A nema ih baš puno na tržištu.

Zanimljiva stvar taj ir, baš ga probao neki dan na LG tvu. Ima sve ko na aplikaciji od lg webos.

14 godina
neaktivan

Meni IR za sony lcd radi super ali na tavanu imam quadro debelu televiziju za koju nemam daljinski, a nemogu nać profil na mi remote za quadro ...ionako će letit van telka 

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

elephone p9000 - misljenje  planiram uzeti jednog 1000kn koristen par mjeseci bez ostecenja kakav vam se cini ? ILI OnePlus One takoder cijena 1000kn samo bi ga jos trebao dekodirat???

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
zivchany kaže...

elephone p9000 - misljenje  planiram uzeti jednog 1000kn koristen par mjeseci bez ostecenja kakav vam se cini ? ILI OnePlus One takoder cijena 1000kn samo bi ga jos trebao dekodirat???

Frend ima elephone p9000, nije nešto zadovoljan..posebno kamera..

SkorvY
9 godina
neaktivan

Hvala puno ,a ovaj OnePlus One vidim bas ga hvale nije mi jasno zasto prodaje za 1000kn nije ostecen samo ga treba dekodirat kolika je cijena dekodiranja okoprilike ?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
zivchany kaže...

Hvala puno ,a ovaj OnePlus One vidim bas ga hvale nije mi jasno zasto prodaje za 1000kn nije ostecen samo ga treba dekodirat kolika je cijena dekodiranja okoprilike ?

2014.godina je...snap 801 s adreno 330 itd.. Ma to možeš i sam ako se malo razumiješ, ovako nezz 50-200kn, ja bih to sve sam obićno otključavao.

SkorvY
9 godina
neaktivan

Isplatili ga se uzet , il treca opcija samsung note3 1100kn po tvom misljenju

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
zivchany kaže...

Isplatili ga se uzet , il treca opcija samsung note3 1100kn po tvom misljenju

Ne, radije idi na OnePlus One.

SkorvY
9 godina
neaktivan

Trazim mobitel na njuskalu a kako sam u duborvackoj-neretvanskoj zupaniji slab izbor ima jos ovaj Huawei p9 lite star 1 mj - 1000kn , strah me uzeti mobitel da mi salje poduzecem jel iko imao iskustava da li se moze provjeriti  mob?

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
zivchany kaže...

Trazim mobitel na njuskalu a kako sam u duborvackoj-neretvanskoj zupaniji slab izbor ima jos ovaj Huawei p9 lite star 1 mj - 1000kn , strah me uzeti mobitel da mi salje poduzecem jel iko imao iskustava da li se moze provjeriti  mob?

Smiješno je kako se čovjek više usudi naručiti mobitel iz daleke Kine, nego unutar iste države, na udaljenosti od parsto kilometara.

Ako se dobro sjećam, nešto je bilo rečeno prije nekog vremena da ti pošta, zbog učestalih prevara, omogućava da pred njima otvoriš paket i provjeriš je li to to što si naručio, samo što to ne mogu naći sad na njihovim stranicama. Ako ti se nitko ne javi u dogledno vrijeme, nazovi poštu i pitaj.

EDIT: Tu je ta obavijest od pošte: https://www.posta.hr/hr/sigurnija-kupnja-na-oglasniku-i-internetu

Znači, ne smiješ prodavaču unaprijed ništa uplaćivati, nego ti on mora poslati paket tako da ti platiš otkupninu. I onda paket otvaraš pred poštarom pa ako unutra nije ono što si platio, trebaš tražiti od poštara da napiše zapisnik pa će ti vratiti lovu, a paket vratiti pošiljatelju.

EDIT 2: I Overseas nudi zaštitu, konkretno zaštitu od prijevare kod naručivanja s Njuškala: http://overseas.hr/dostava-moje-njuskalo

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2017 0:27 (mbaksa).
14 godina
neaktivan
Samo sta kod overseasa ne smijes paket otvarati pred postarom vec ga moras primiti...ako u paketu nije ono sta si trazio, vracas ga.
10 godina
neaktivan
Ja imam tanki quadro i na mi remote mi radi daljinski pos imenom universal... Ak ne radi taj, probaj skinut koju app za daljinski s gplaya, ima hrpa aplikacija sa gomilom daljinskih :D
11 godina
Ljudi, kakav je Xiaomi sa nadogradnjom sa Marshmallowa na Nougat (ako se pretpostavi da se stavi global ROM kad se kupio uređaj) dakle kako ce on to kroz softverske update, a ne da ja moram sam to radit

0 0 hvala 0
14 godina
6996 kaže...
Ljudi, kakav je Xiaomi sa nadogradnjom sa Marshmallowa na Nougat (ako se pretpostavi da se stavi global ROM kad se kupio uređaj) dakle kako ce on to kroz softverske update, a ne da ja moram sam to radit

Oni uređaji koji su u mogućnosti imati Android N ga već imaju ili će dobiti u budućnosti. 

Što se tiče updatea, to sve software radi sam umjesto tebe - osim ako naravno ne želiš sam napraviti clean install sa Mi Flash.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
14 godina
6996 kaže...

Ako ima službeni ROM, onda je nadogradnja samo jedan klik, ili čak to sam odradi preko noći ako imaš tako namješteno.

Naravno, ako si kupio neki noviji model, koji ima nadogradnju :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
15 godina
Imao sam miui na N-u pa sam se vratio na M i nikakvu razliku nisam primjetio.. bez obzira na verziju androida nisi zakinut za nista, miui sucelje je isto.. kod N-a nemas ni xposed podrsku jos uvijek..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Šaomiju pukao ekran, otključati ga, birati brojeve, pokrenuti aplikaciju,

za prvu pomoć to sam odradio sa Vysor koji se instalira kao dodatak

u preglednik Crome i instalirati universal ADB drivere (na windoz 8.1

prije instal drivera morao sam isključiti driver signature

(Disable driver signature enforcment:

držati tipku SHIFT i pokrenuti Restart, nakon restarta odabrati “Troubleshoot”

pa onda “Advanced options” pa “Startup Settings” i “Restart”

za kraj stisnuti tipku 7 ili F7)

Spojio sa USB i za sada radi OK, možda je netko već opisao, ali eto nek se dađe.

0 0 hvala 1
18 godina
moderator
Motorino kaže...
Samo sta kod overseasa ne smijes paket otvarati pred postarom vec ga moras primiti...ako u paketu nije ono sta si trazio, vracas ga.

Moraš ti prvo primiti i paket od Hrvatske Pošte - znači, moraš prvo platiti pa tek onda imaš pravo otvarati pred poštarom. Samo što ti je tu poštar svjedok.

Koliko vidim, ništa ti ne brani da ti paket otvoriš i pred Overseasovim službenikom, samo što se valjda od njega ne očekuje da bude svjedok, te kod Overseasa imaš rok od dva dana za reklamaciju.

9 godina
neaktivan

Molila bi vas da mi potvrdite informaciju. Znači želila bi naručiti sa Honorbuy Xiaomi Redmi Note 4x odnosno 4 International verziju... sa EU Warehouse Express , te me zanima uz dostavu od 34$, što još plaćam, carinu koliko sam shvatila ne, a pdv, te neki dodatni skriveni troškovi? Hvala!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hajdi11 kaže...

Molila bi vas da mi potvrdite informaciju. Znači želila bi naručiti sa Honorbuy Xiaomi Redmi Note 4x odnosno 4 International verziju... sa EU Warehouse Express , te me zanima uz dostavu od 34$, što još plaćam, carinu koliko sam shvatila ne, a pdv, te neki dodatni skriveni troškovi? Hvala!!

Samo plačaš tu dostavu od 34 dolara. HR je od 2013 u EU...EU ima zajedničko tržište., nema nikave carine ni PDV-a., pošto naručuješ iz EU Warehouse...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2017 14:01 (R36).
9 godina
neaktivan

Odlično, puno hvala na brzom odgovoru!! :)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice