"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.073.821
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
ovo
https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-redmi-note-4-global-3gb-32gb
isprike, na mobu sam pa ne mogu uređivati post

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

u biti neznam haha u neutrino je prime samo eng. meni, a note 4 ima hrv..to je mali problem posto je mobac za mamu 

vidim da je najsigurnije kupovati na honorbuy..pa me interesira jel zna netko da ovaj prime dode sa hrv menijem? kako ide to sa flahanjem i stavljanjem official global rom-a, nisam to radio predugo pa bi neki guid dobrodosao

Origin ID za FIFU 15: strbi_zg ; Steam: inspektor_lucic
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 21:42 (strbi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
peropipic kaže...
redmi note 4 global version koji sam uzeo je Snapdragon 625 s 4g frekvencijom 800mhz, dakle, radi na sve mreže u EU, jel...valjda, valjda

Hrvatske 4G frekvencije su:

Band 20-800MHz

Band 3-1800MHz

Band 7-2600MHz

Kinezima ako neka manjka obicno je to B 20, tu koriste HT/bonbon i Vip/tomato.

B3 koriste HT/bonbon, Vip/tomato i Tele2,  a B7 samo VIP/tomato.

VIP/tomato koristi sve tri, HT/bonbon dvije, a Tele 2 jednu.

U buducnosti ce svi sve vise prelaziti na B20, bas onu koja kinezima cesto manjka. Pocelo se sa B3 i B7, ali zbog svoje prirode spektar 800 mhz osigurava najbolju pokrivenost, i kako se gasi analogna TV u EU tako se taj spektar siri. Mislim da je kod nas najveca prepreka konacnom prijelazu na B20 to sto jos uvijek u BiH nisu ugasili analogne signale, trebali bi ove godine, tko zna hoce li.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 22:06 (texas.bug).
15 godina
A sto je s onim da vecina operatera daje puni 4g samo ako uzmes jedan od jacih paketa interneta sto vecina obicno ne uzima?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...
A sto je s onim da vecina operatera daje puni 4g samo ako uzmes jedan od jacih paketa interneta sto vecina obicno ne uzima?

odakle ti ta glupa informacija?

The villian strikes, The world is thorn. A war begins, a Hero is born, The Nemesis sets the sky alight. A Hero's sacrifice sets everything right. - Drake's epitaph
12 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Ako mobitel nije kompatibilan sa određenom 4G frekvencijom, ili uopce nema 4G, sasvim je svejedno koju brzinu operater nudi, za taj mobitel nema 4G preko tog spektra koji ne podrzava.

Neki kineski mobiteli ne podrzavaju sve hrvatske frekvencije, a cesto prodavaci, slucajno naravno, to zaborave napomenut u oglasu. Ne mora bit problem da mobitel ne podrzava neke 4G frekvencije, uostalom ima mobitela koji uopce ne podrazavaju 4G. Samo je posteno sve cinjenice oko proizvoda reci kupcu, pa neka svatko za svoje novce odluci sto ce. Nekome ne treba 4G, niti mu uopce treba internet na smartphonu, 100 ljudi 100 cudi.

15 godina
neaktivan
texas.bug kaže...
peropipic kaže...
redmi note 4 global version koji sam uzeo je Snapdragon 625 s 4g frekvencijom 800mhz, dakle, radi na sve mreže u EU, jel...valjda, valjda

Band 20-800MHz

Band 3-1800MHz

Band 7-2600MHz

U buducnosti ce svi sve vise prelaziti na B20, bas onu koja kinezima cesto manjka. Pocelo se sa B3 i B7, ali zbog svoje prirode spektar 800 mhz osigurava najbolju pokrivenost, i kako se gasi analogna TV u EU tako se taj spektar siri. Mislim da je kod nas najveca prepreka konacnom prijelazu na B20 to sto jos uvijek u BiH nisu ugasili analogne signale, trebali bi ove godine, tko zna hoce li.

Jel to znaci da bih mogao ostati bez 4G ako uzmem redmi pro ili note 4x s obzirom da navodno oni ne podrzavaju 800 MHz?

I jos jedno pitanje s obzirom da se ne razumijem bas u ROM verzije. Jel se svaki od ovih mobitela moze kupiti sa Global verzijom? Nije mi toliko bitan hr jezik, ali sam citao da je i iz drugih razloga bolja, a neda mi se bas cackati po tome. I dalje imam dvojbu note 4x ili redmi prime.

Kakva su iskustva s procesorima, snapdragon ili mediatek?

10 godina
neaktivan

Ja sam 4G isključio jer osim za neki streaming mi nema smisla previše i troši bateriju dosta, a imam uređaj s preko 4000 mAh baterijom.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DzigiBau kaže...
texas.bug kaže...
peropipic kaže...

Band 20-800MHz

Band 3-1800MHz

Band 7-2600MHz

Jel to znaci da bih mogao ostati bez 4G ako uzmem redmi pro ili note 4x s obzirom da navodno oni ne podrzavaju 800 MHz?

I jos jedno pitanje s obzirom da se ne razumijem bas u ROM verzije. Jel se svaki od ovih mobitela moze kupiti sa Global verzijom? Nije mi toliko bitan hr jezik, ali sam citao da je i iz drugih razloga bolja, a neda mi se bas cackati po tome. I dalje imam dvojbu note 4x ili redmi prime.

Imam 4x i fenomenalan je... Baterija traje i traje... :D
Ako mogu birati, uvijek cu prije izabrati snapdragon ispred mediateka... 
Redmi Note 3 sam imao u obje varijante i zadovoljniji sam bio sa SD... Kada je u pitanju potrosnja baterije... A sto se tice performansi, razlika zanemariva... I na jednom i na drugom je sve radilo...

Što se tice ROM-ova, u svakom slucaju ces se prebaciti na Xiaomi.eu ROM tako da ti je svejedno s kojim ROM-om dođe... 

Što se tice 4G, ne koristim s obzirom da sam i više nego zadovoljan sa brzinom 3G... :D 
A i manje baterije se trosi ako se malo maknes iz podrucja koje je slabije pokriveno sa 4G, pa se mobitel ne umara trudeci se uhvatit 4G signal :D 

Galaxy S2, S2 Advance, S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, A7. Zopo ZP998. Oppo Find 5. Meizu Mx4 PRO, M1 Note. Lg G3 D855. ZTE Blade 3. Xiaomi MI3, MI4, MiNote, MI5, RNote3 MTK, RNote3pro SD, Redmi3PRO
15 godina
neaktivan

Jel moze prijedlog za mob 4.5-5", nekaj jako jeftino, cca 60$, po mogucnosti eu dostava. Jedini uvjet je da baterija drzi bar 1 cijeli dan uz neko normalno koristenje. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što se tice ROM-ova, u svakom slucaju ces se prebaciti na Xiaomi.eu ROM tako da ti je svejedno s kojim ROM-om dođe... 

Zašto, ako dobijem uređaj sa global stable verzijom? Koja je razlika?

13 godina
neaktivan
DzigiBau kaže...

Zašto, ako dobijem uređaj sa global stable verzijom? Koja je razlika?

Zato sto i global stable verzija ima nepotrebnih gluparija instaliranih... Po mom mišeljenju... 

Galaxy S2, S2 Advance, S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, A7. Zopo ZP998. Oppo Find 5. Meizu Mx4 PRO, M1 Note. Lg G3 D855. ZTE Blade 3. Xiaomi MI3, MI4, MiNote, MI5, RNote3 MTK, RNote3pro SD, Redmi3PRO
13 godina
odjavljen
DzigiBau kaže...

Ako ti nije bitan HR jezik, neće ti ni toliko biti što ROM ima par kineskih aplikacija, koje uopće ne smetaju. Ostani na official Global. Moja preporuka. GPlay možeš instalirati naknadno i sve super radi. Probao sam na svom(redmi pro) taj .eu i mogu reći da iako je lakši za 300-400mb, ovaj China Developer bolje radi.

Pa iskreno, ako ne igraš igre na mobitelu, koristiš ga za multimediju i surfanje, definitivno mediatek(jer ima slabašan gpu), manje se grije, i baterija je OK.

SkorvY
18 godina
Redmi note 4 mtk je jaci od redmi note 4 sd taknda nije bas da je sd uvijek jaci
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan

Jači je u brojkama na testu.... SD ima bolju podršku romova, štedljiviji je s baterijom, a rad s aplikacijama je čak i fluidniji nego s MTK procesorom.... Pa je meni osobno SD jači u praksi nego MTK

2 0 hvala 0
18 godina
Jaci i u praksi, tako da nije samo u benchmarku, a sta se tice potrosnje baterije tu nema neke prevelike razlike makar je sd na 14 a mtk 20nm, uz bateriju od 4100mah i jedna i druga verzija ce trajati bez problema cijeli dan intenzivnog koristenja. Pogledaj si malo testove sd625 vs helio x20
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
neaktivan
peropipic kaže...

Baš taj sam ja uzeo, u crnoj varijanti. Došao mi je pred sat vremena, naručio sam preko HonorBuy-a (prošlu srijedu u jutro sam naručivao).

Za sada sam vrlo zadovoljan. Došao je original zapakiran, bez ikakvog bloat-a, Global ROM instaliran s Google appovima... preporuka.

10 godina
neaktivan
ako ces mijenjati rom na eu developer, javi da znam....btw, kolko te koštao s dostavom
15 godina
neaktivan
peropipic kaže...
ako ces mijenjati rom na eu developer, javi da znam....btw, kolko te koštao s dostavom

Necu mijenjati ROM, Global stable mi odgovara. Uzeo sam mobitel, screen protector i maskicu, sve zajedno s dostavom i 5$ popustom 237,97 $

18 godina
neaktivan

Gdje uzeti Redmi Note 4 da ne placam carinu i porez? Zadnji sam uzimao od TopOne, ali kako njega nema vise, ne znam gdje traziti.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
goodye kaže...

Gdje uzeti Redmi Note 4 da ne placam carinu i porez? Zadnji sam uzimao od TopOne, ali kako njega nema vise, ne znam gdje traziti.

Honorbuy je najsigurniji po tom pitanju trenutno

13 godina
neaktivan

Kupiti xiaomi mi5 ili cekat mi6????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Čekaj mi6, onda će mi5 najvjerojatnije pojeftiniti
And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
underdog kaže...
Čekaj mi6, onda će mi5 najvjerojatnije pojeftiniti

Pa vjerovatno ce mi6 biti bolji i cijena ce bit 300$ za osnovnu verziju sto nije lose

14 godina

Je možda preporučena, ali nikada ne bude ta cijena koju proizvođač navede u startu nego ipak bar 50,00 usd više, ali opet možda griješim... :D

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hello,
yes, both of them comes with global rom, and support multi-languages, including Croatian.
we can deliver the phone to your country by Eu expedited shipping, which can be arrived in 8-12 days without any customs taxes. there is no need to worry.

Please don't hesitate to contact us if you have any question.
Thank you and regards.

Jessica
Customer Service Team
Giztop.com - Top Quality, Best Service

Ovo je odgovor giztopa na pitanje dolaze li remi pro i note 4x s global ROM-om i na pitanje o sigurnosti naručivanja u Hrvatsku u zadnje vrijeme što se tiče izbjegavanja carine.

Ne znam jel im za vjerovat jer su neki naveli da im je pošiljka završila na carini pa čekam da vidim kako će se njihova situacija razviti tj. hoće li im giztop vratiti troškove plaćanja carine ili nešto drugo. Zasad znam 2 osobe koje su naručile u zadnje vrijeme od njih i sve prošlo u redu.

A i nemaju trenutno redmi pro 32GB na lageru pa čekam. Razlika u cijeni u odnosu na honorbuy nije mala. Giztop 169$+20$ shipping. Honorbuy 210$+34$ shipping.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
dz_cak kaže...
Motorino kaže...
@krikec Crni mi5 ima samo na giztopu...ljudi imaju dosta problema sa njima (mislim na giztop) u zadnje vrijeme pa bi ti preporucio da pricekas dojmove i iskustva kolega koji su nedavno narucivali crnog od tamo.
Osobno bih isao na mi5 jer gubis vrlo vrlo malo na specifikacijama a dobivas ois na kameri i jeftiniji je naspram mi5s

Giztop

mobitel naručen 08.03.2017 išao preko chronoposta i dostavljen od dpd-a preuzet 20.03.2017

mobitel naručen 20.03.2017 išao preko chronoposta i dostavljen od dpd-a, jučer, 03.04.2017

- sve bez problema, na cijenu uređaja plaćeno još 19,99 USD za EU nešto, nekakva naknada uvoza

istina je, isto tako, da je kolega naručio mobitel 24.03.2017, mobitel je poslan(dobijen tracking number), ali ovaj puta ne ide preko francuske i ne preko chronoposta, i ne mogu sada tvrditi da će biti ok, obzirom što se sve na forumu piše, ali se nadam da ne bi trebalo biti problema kao do sada

kako je prošao kolega i sa kojom poštom mu je došao mob?

15 godina
neaktivan

Ja sam uzeo sa giztopa mi5 prije tjedan dana. Lupili su mi pdv. Mob sam platio sa shipingom oko 2200 i još pdv 609 kn (uračunati svi troškovi carine itd) Poslao sam im mail za refund i pozvao se na "no custom tax" na šta su oni odgovorili kao da su mi dosta naplatili i jesam li provjerio zašto su mi toliko naplatili. Dakle izmotavaju se jer znaju da sam u pravu. Uzeo sam sa giztopa jer nitko drugi nije imao crni mi5 u normalnoj cijeni.

18 godina
moderator

Znaju oni dobro kakvi su troškovi carinjenja. Bit ćeš sretan ako ćeš dobiti pola od toga iznosa.

9 godina
neaktivan

http://www.honorbuy.com/1000-xiaomi-redmi-4-32gb-smartphone-gray.html 

Dali podržava našu mrežu? Bon bon...

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice