"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.523
|
čitano: 7.051.689
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
srcipesak kaže...
Jeti kaže...
Mozes li mi pojasniti ovo zbog ''miui-a'' , to je graficko sucelje od strane xiaomi-a je l' da? Meizu ima tkzv flymee ..

Ima li jos nesto sto bi izdvojio?

Da, miui je blago receno kopija ios-a. Nije ali na prvu tak izgleda. Radi dobro, relativno intuitivno i najvaznije imho softver je redovit i odrzavan (dev verzija svaki petak ide update recimo) i tak godinama a ne ko neki proizvodjaci kaj nakon 6-12mj otkazu razvoj softvera i fala bok. 

Kopija je, ali ne u tolikoj mjeri baš, evo oni imaju i svoju Theme aplikaciju gdje je na stotine tema i wallpapera i stalno novi dolaze. Ja sam instalirao android nougat temu i sve na mobu izgleda apsolutno prekrasno, u stilu nougata.

Tako da miui može biti što god ti želiš da bude, isto tako ima i jedno 200, 300 tema temeljenih na iOS- u.

14 godina
TTTT kaže...

Kojeg Kineza bi uzeli?

1 + 3T

Xiaomi Mi Mix

Ostalo

Malo sam gledal testove i 1+ je brži, pogotovo na igricama, ima puno brži fingerprint senzor, ima po meni bolji ekran (na mixu mi bijela boja djeluje malo žuto, bar na ytu), Mix ima 1.5-2 sata bolji SOT, veći ekran i vizualno mi je ljepši. Uzeo bi Mixa, najviše zbog veličine ekrana (jako puno koristim net za posao), ali ne znam kako u praksi radi ova piezo slušalica, jel se dobro čuje za vrijeme poziva, pretiho/preglasno, kak se čuje u bučnoj okolini. Jel ga možda netko ima da objasni iz prve ruke?!

Imam ti ja MIX, ako si blizu Rijeke možeš isprobat.

Osobno nemam nikavih problema sa pozivima, jedino što bi istaknuo da možda nije toliko čist zvuk kao preko običnog zvučnika.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
15 godina
neaktivan
https://en.m.wikipedia.org/wiki/MIUI

Dakle, vise od samog graficlog sucelja, sa velikom zajednicom i redovnim updateovima i dodavanjima novih featura. Po meni osobno sve skupa daleko napredije od flymeja.
15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Sa kojih je stranica sad sigurno za kupit? 

l<l<l<l<l<l
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
mcf kaže...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/MIUI

Dakle, vise od samog graficlog sucelja, sa velikom zajednicom i redovnim updateovima i dodavanjima novih featura. Po meni osobno sve skupa daleko napredije od flymeja.

Samo treba paziti koje modele uzimati, neće svi dobivati redovni update niti sve verzije OS-a

SkorvY
14 godina
skorvy kaže...

Samo treba paziti koje modele uzimati, neće svi dobivati redovni update niti sve verzije OS-a

Svi modeli redovito imaju MIUI update, čak i oni modeli iz 2013.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
18 godina

Mislim da je koleging komentar odnosio baš na sam Android, tu Xiaomi zna da ostavi uređaj na onoj verziji na kojoj je i izašao. No, opet, i ta verzija dobija određeno održavanje (makar sigurnosne zakrpe), a i kroz redovne nadogradnje MIUI-ja se uglavnom dobijaju sve nove mogućnosti.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
TTTT kaže...

Kojeg Kineza bi uzeli?

1 + 3T

Xiaomi Mi Mix

Ostalo

Malo sam gledal testove i 1+ je brži, pogotovo na igricama, ima puno brži fingerprint senzor, ima po meni bolji ekran (na mixu mi bijela boja djeluje malo žuto, bar na ytu), Mix ima 1.5-2 sata bolji SOT, veći ekran i vizualno mi je ljepši. Uzeo bi Mixa, najviše zbog veličine ekrana (jako puno koristim net za posao), ali ne znam kako u praksi radi ova piezo slušalica, jel se dobro čuje za vrijeme poziva, pretiho/preglasno, kak se čuje u bučnoj okolini. Jel ga možda netko ima da objasni iz prve ruke?!

Imam ti ja MIX, ako si blizu Rijeke možeš isprobat.

Osobno nemam nikavih problema sa pozivima, jedino što bi istaknuo da možda nije toliko čist zvuk kao preko običnog zvučnika.

Nezalost nisam. Kak mislis nije cist, ne cuje se dobro, tisi je, ima sumove? Dali stvarno ide do 10 sati SOTa? 

14 godina
Ivan(4) kaže...

Mislim da je koleging komentar odnosio baš na sam Android, tu Xiaomi zna da ostavi uređaj na onoj verziji na kojoj je i izašao. No, opet, i ta verzija dobija određeno održavanje (makar sigurnosne zakrpe), a i kroz redovne nadogradnje MIUI-ja se uglavnom dobijaju sve nove mogućnosti.

Za samu android verziju čisto ovisi u SoC manufactureru (Qualcomm/Mediatek) jer je na njima da osiguraju drivere za daljnje Android verzije.

Zato je prednost MIUI-a to što je framework isti bez obzira na to jeli uređaj ima Kitkat ili Nougat, svi imaju iste značajke što je ogromna prednost jer se nitko ne osjeća zakinuto.

TTTT kaže...

Nezalost nisam. Kak mislis nije cist, ne cuje se dobro, tisi je, ima sumove? Dali stvarno ide do 10 sati SOTa? 

Relativno je glasno, na to nemam primjedbe ali nije toliko čist zvuk kao sa običnim zvučnikom.

Doslovno mobitel možeš staviti uho na bilo koju stranu i čut češ sugovornika, samo treba dan dva navike i sve je u redu.

18 godina

Ako sam dobro razumeo, nije problem u razgovetnosti, nego je zvuk samo malo "ružniji", tj manje prirodan, što je generalno odlika piezo "zvučnika".

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Tako je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pretpostavimo da sam uzeo redmi note 4 ili 4x postoje li custom romovi(mtk i snapdragon), recimo hocu cisti android itd

Ima li miui opciju multiflow kako se vec zove(dvije aplikacije izvrsava, pisem post na bugu i slusam i gledam youtube?)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Postoji mnostvo custom romova, prvo trebas unlock bootloader sto ce potrajat tjedan dana, i onda si na konju
Multiflow nema ugraden, no postoje aplikacije poput floating apps s kojima mozes napravit split screen i tako...
12 godina
Ako mobitel kupuje osoba koja nije na "ti" sa igranjem sa custom romovima(nisam ni ja,da se razumijemo) na što treba paziti pri kupnji mobitela kako bi imala onaj automatski tjedni update koji ima Xiaomi? Kako se takav ROM zove?
HZV

0 0 hvala 0
18 godina
Xiaomi eu rom, mozes prodava cu naoisati da ti stavi taj rom gore i nemas nikakvih problema.
Imas sve objasnjeno na ovoj stranici
https://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Imam xiaomi.eu rom na svom Redmi note 2,ali nema nikakvog updatea?? Ista mi je verzija koja je bila u njemu kad sam ga kupio prije godinu dana(6.2.18. Beta) a kada idem na ažuriranje dobijem poruku da nema ažuriranja??
HZV
14 godina

Previše filozofirate s tim ROM-ovima.

Kupite uređaj sa Offcial Global ROM i to je to, nikakv Xiaomi.eu, Multirom i šta sve ne.

Lijepo imate HR jezik ako vam je to toliko bitno, i update svaki petak.

Moj PC  
5 1 hvala 2
18 godina
Nemaju na svim global romovima hrv jezik
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
protjeran
Cromaki kaže...

Al ga lupetaš... baš se radi hr jezika i updejta svakog petka i stavlja xiaomi.eu, na globalu nemaju svi hr jezik, a još manje updejt svakog tjedna.

10 godina
neaktivan
Xiaomi eu romovi vecinom ne nude ota update. Nego skinete ručno svaki tjedan rom s njihove stranice i instalirate preko twrp ručno.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ne lupeta, od nedavno je navodno i u global stable ubacen hr jezik, dev ga vec dugo ima i to se moze zahvaliti covjeku s imenom MASVA. tjedni update ima dev verzija, neki modeli nemaju odredene dane update jer imaju nekih greska na unstable verzijama koje nisu stigli sredit, jer pripremaju za android 7 il tak nes...

Xiaomi eu nema ota updateove, pise na njihovoj str da je mala brzina uploada na njihove servere pa nema weekly na ota, tak nes..
15 godina
neaktivan

pozdrav,

trebam preporuku nekog "kinskog" smartphonea koji bi sluzio mojoj mami :) gledam malo sto bi narucio pa evo najbitinije je da ima dobru bateriju, da je fludian, te da ima dobru kameru...trenutno je na LG Nexus 4 koji je nasljedila od mene, al je baterija vise uzasna...

s koje stranice da narucim a da stigne do pocetka petog mjeseca i da je provjereno, cijenovno neznam koliko bi dao nekih 1000 do 1500kn, ovisi kolika je razlika u kvaliteti po kojoj cijeni :)

ili mozda mislite da nema boljeg sad po toj cijeni do 1500kn pa da samo narucim bateriju za nexusa?

gledam malo sad ovaj redmi pro 4 bi joj bio super, sa strancie giztop, jel netko kupovao od tamo?

hvala unapijed

Origin ID za FIFU 15: strbi_zg ; Steam: inspektor_lucic
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.4.2017 19:42 (strbi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
strbi kaže...

pozdrav,

...

hvala unapijed

Baš na tu trgovinu i ja danas naišao, cijene se čine manje od Honorbuya. Ak ko zna za shipping pretpostavljam treba ovo odabrati na toj stranici "Europe Expedited (7-12days,Customs Tax Included) $19.99 "?

lol [eu]east: z0mbie
15 godina
neaktivan
death_zombi kaže...
strbi kaže...

pozdrav,

...

hvala unapijed

Baš na tu trgovinu i ja danas naišao, cijene se čine manje od Honorbuya. Ak ko zna za shipping pretpostavljam treba ovo odabrati na toj stranici "Europe Expedited (7-12days,Customs Tax Included) $19.99 "?

da baš me interesira, ak nema ničeg odmah bi kupio...

We use Economic Expedited Shipping Option (with tracking number, no customs tax) for order value above $30, 7-30 days to your door worldwide.

(1). USPS for USA, Canada, customers, it takes about 7 to 12 business days.
(2). Chronopost express for Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, United Kingdom, it may take 7 to 15 business days.
(3). Registered Post Air Mail for customers in South America, east Europe countries, east-south Asia, it may take 12 to 25 business days.
(4). For other countries, it may take 15 to 30 business days.

* NO CUSTOMS TAX AND VAT FOR THESE COUNTRIES

(1). USA, Canada, Australia.
(2). Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, United Kingdom.
(3). Hong Kong, Taiwan, Singapore

9 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...
Cromaki kaže...

Al ga lupetaš... baš se radi hr jezika i updejta svakog petka i stavlja xiaomi.eu, na globalu nemaju svi hr jezik, a još manje updejt svakog tjedna.

"Al ga lupetas" napise bill_jobs super moderatoru na xiaomi-evom forumu !!??

14 godina
protjeran

Znaš kako me zanima gdje je on "super moderator"... :facepalm: 

Tim više je to njegova sramota ako izjavi da global rom ima updejt svakog petka.

A i ti si očito nečiji alter ego koji je pod banom pa si sad došao pametovat pod drugim nickom, de ajde šetnja...

0 7 hvala 0
15 godina
neaktivan
Odlučio sam kupiti Redmi 4 prime sa honorbuya ...ispadne sve skupa 211$, pise EU warehouse, valjda nema carine i pdva?kakva su vasa iskustva sa honorbuya?
Kolko se ceka da dode uredaj do mene?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
strbi kaže...
Odlučio sam kupiti Redmi 4 prime sa honorbuya ...ispadne sve skupa 211$, pise EU warehouse, valjda nema carine i pdva?kakva su vasa iskustva sa honorbuya?
Kolko se ceka da dode uredaj do mene?

Super je, nema carine. Par dana.

SkorvY
10 godina
neaktivan
Bill jobs jel si ti prirodno glup ili treniras? Official global rom ima 2 (DVIJE) verzije, stable koja izlazi malo rijede, kad se skupi stvari za update iz weekly updateova il kaj vec i weekly, tj dev, koja izlazi svaki petak, isto ko i xiaomi.eu... Kak te jos do sad nisu banali, jer tu ima omalovazavanja, vrijedanja, iznosenja laznih informacija.....
10 godina
neaktivan

U Giztop trgovini su koristili istu metodu kao i Goldway (preko francuske pošte) tako da nije 100% sigurno da će proći bez carine, ali oni također navode da će refundirati troškove ukoliko robu opali carina. 

0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice