"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.524
|
čitano: 7.058.135
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Gle, i tako se vecina krece unutar vecih gradova, a i dok se potpuno implementira B20 signal proci ce godine, taman ces promjenit nekoliko mobitela, tako da mislim da na kraju nedostatak toga kod xiaomija i nekih drugih kineza nije velika stvar.

Ali nema razloga da oni koji zele kupit bilo koji model se ne upoznaju sa svim karakteristikama tog branda, dobrim i losima, pa tko hoce neka kupi, tko nece neka ne kupi.

Osobno mislim da je xiaomi dobar brand i da pruza mnogo za novac. Da je najbolji nije, ali nije ni najskuplji, dapace ima onih koji su skuplji i dosta losiji, i to neke razvikane marke.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Fobos531 kaže...

Kolko je vjerojatno da ću imat problema ako uzmem mob koji ne podržava LTE B20 (800)? Na bonbonu sam.

4G brzinu imat ćeš sam u Zagrebu (npr. Ivanić Grad i Kutina i taj potez nemaju, dalje nisam testirao), problema sa signalom nećeš imat nikakvih drugih. 

S druge strane, već imaju globalne varijante pojedinih Xiaomija, pa valja pogledat.

9 godina

Pozdrav ekipa, imam jedno pitanje..

Narucio sam Xiaomi Mi5 preko Dreami store ( Gold 64GB, 228 $ ), free shipping, pricao sam s prodavacem oko carine i on kaze sljedece:

"OK, dear, we will declare the product as Cellphone 79.99USD in order to help you avoid paying tax. But you must take upon oneself the consequences, you may pay for all the tax of your country, because of paying import duty is every citizen's responsibility.
But you need to know that if there is any problem with the custom duty, you still need to pay it. We are just trying to help you avoidpaying tax. "

Znaci, oni ce stavit 79.99 USD na paket i navest da je mobitel, ok sve u redu.

I ajmo reci da sad zapne na carinjenju, i oni meni traze racun tj. dokaz o placanju?

I kad im ja posaljem screenshot tj. pdf. datoteku ili kako god bude to islo, a tu pise da sam ustvari platio 228 $, onda mi nista ne znaci ovo sto je napisano na paketu 79.99 $?
Da li postoji ikakva mogucnost da ja platim 25% PDV-a na tih 79.99 $ bez da mi traze dokaz o placanju? 
Hvala puno. LP :)

EDIT: Ili ako sam u pravu, postoji mogucnost da uopce ne bude na carinjenju? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 3:57 (RenyDB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Tu ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Obavezno pročitaj to. Šansa da izbjegneš carinjenje na iznos koji piše za računu koji ćeš poslati carini je iznimno mala.

12 godina
neaktivan

Stigo odgovor od goldwaya na pitanje kud je nestal 20usd shipping:

HongKong Goldway: Dear friend, EU express just void becuase strike inspect of french custom.
Please choose other delivery . As before we will declare it lower price 20-30 to help avoid tax. but if some times package inspect by custom . It still need to pay tax.

Thanks
L

Super engleski, ali recimo da je ili štrajk kod francuza ili problemi na carini. Ko bolje kuži kineski engleski, nek me ispravi :D

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)

0 0 hvala 0
18 godina
Vjerojatno je mislio na jacu inspekciju kod carine pa vise ne prolazi bez dodatnih davanja, strike( napad)
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
18 godina
moderator

Stroga inspekcija (strike je valjda trebalo biti strict iliti strogo).

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 10:03 (mbaksa).
10 godina
neaktivan
Texas, opet meljes gluposti.. Znam ja da je to test izdrzljivosti i lijepo sam te pital kaj radis s mobitelom da je bitno jel ce se savinut pod xy pritiskom, ovakav test pod nije dobar jer po videu ne mozes procjenit kak jako ga on savija, tj kolki pritisak bi trebal da se pocne savijat, a kolko da pukne skroz.. Al dobro uspio ga je slomit. Kak znas da je s nekim drugim mobitelima dal isti pritisak ko s ovima koje je slomil? U dzepu i pri normalnom koristenju nema sanse da ti pukne ili se savine.

Video je vec 20 puta objavljen u svim mogucim temama i uvijek dode na isto, da nikom u normalnom koristenju se nije savinul.. Al ipak, metal se lakse savija neg npr plastika koja bi prije pukla.

Niko nije reko da je mob bez mana ili da su najkvalitetniji il kaj vec, nego da su jedni od boljih "bang for buck", najbolji u odnosu toga kaj dobijes i cijene, kak god oces prevest, za cijenu koju ga platis dobis veliku softversku podrsku..

Oni koji su na tele2 4g nije nikakav problem, jer tele2 ima 4g na 1800mhz samo, i ne sjecam se jel mi se dogodilo da imam 3g a nemam 4g na istom mjestu, evo jednog primjera od prije par mjeseci na slici ispod, 4g u gradu i u selu 20km dalje...
11 godina
neaktivan
RenyDB kaže...

Pozdrav ekipa, imam jedno pitanje..

Narucio sam Xiaomi Mi5 preko Dreami store ( Gold 64GB, 228 $ ), free shipping, pricao sam s prodavacem oko carine i on kaze sljedece:

"OK, dear, we will declare the product as Cellphone 79.99USD in order to help you avoid paying tax. But you must take upon oneself the consequences, you may pay for all the tax of your country, because of paying import duty is every citizen's responsibility.
But you need to know that if there is any problem with the custom duty, you still need to pay it. We are just trying to help you avoidpaying tax. "

Znaci, oni ce stavit 79.99 USD na paket i navest da je mobitel, ok sve u redu.

I ajmo reci da sad zapne na carinjenju, i oni meni traze racun tj. dokaz o placanju?

I kad im ja posaljem screenshot tj. pdf. datoteku ili kako god bude to islo, a tu pise da sam ustvari platio 228 $, onda mi nista ne znaci ovo sto je napisano na paketu 79.99 $?
Da li postoji ikakva mogucnost da ja platim 25% PDV-a na tih 79.99 $ bez da mi traze dokaz o placanju? 
Hvala puno. LP :)

EDIT: Ili ako sam u pravu, postoji mogucnost da uopce ne bude na carinjenju? 

Padobranci, dajte si plz malo truda i procitajte pitanja, odgovore i komentare unatrag, stvari koje se ponavljaju.

Kinez ce obecati napisati da mob vrijedi $7,99 ako hoces, ali nemoj misliti da ce takve gluposti popusiti na carini.

Bas Kinez zna kako funkcionira HR carina, a da i zna, opet ce ti slagati svasta, samo da proda.

Da stvar bude gora, mozes imati i dodatne komplikacije ako pokusas carinu uvjeriti u takvu cijenu.

9 godina
neaktivan

situacija je sljedeca, zaboravite na SF Express..  Grosso ima jako puno telefona blokiranih u FRA jer je netko nanjusio krv..

zato su svi makli SF express, Goldway nedavno, Geekbuyimg malo prije njih..

Trenutno nemate di kupit telefon, osim Honorbuya, a da vam dode kuci bez davanja dragoj nam drzavi..  

0 0 hvala 4
12 godina
neaktivan
sasha2511 kaže...

situacija je sljedeca, zaboravite na SF Express..  Grosso ima jako puno telefona blokiranih u FRA jer je netko nanjusio krv..

Trenutno nemate di kupit telefon, osim Honorbuya, a da vam dode kuci bez davanja dragoj nam drzavi..  

Kaj je bilo s onim dhl/fedex kaj je bilo aktualno prije? To je isto nestalo kolko vidim?

14 godina
neaktivan
sasha2511 kaže...

Znaci na Honorbuy-u neću morat plaćat kod nas carinu i PDV jer Honorbuy ima skladišta u EU?

13 godina
odjavljen
Fobos531 kaže...
sasha2511 kaže...

Znaci na Honorbuy-u neću morat plaćat kod nas carinu i PDV jer Honorbuy ima skladišta u EU?

Da. Moj Redmi Pro je via Italija store.

SkorvY
14 godina
neaktivan
skorvy kaže...
Fobos531 kaže...
sasha2511 kaže...

super onda. hvala

9 godina
neaktivan
eto odgovorio ti covjek prije mene..
dakle postoji jos opcija Flosmall i Coolicol koji imaju Tax insurance, shema platis PDV pa saljes racun njima i oni refundiraju..
nisam nikad kupova tako pa nemam iskustva nazalost..

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
sasha2511 kaže...

Kaj je bilo s onim dhl/fedex kaj je bilo aktualno prije? To je isto nestalo kolko vidim?

TopOne obustavio shipanje. Sad da li to jos vrijedi ne znam...

The villian strikes, The world is thorn. A war begins, a Hero is born, The Nemesis sets the sky alight. A Hero's sacrifice sets everything right. - Drake's epitaph
16 godina

Možete kupiti mobitele bez Pdv-a sa Tinydeala EU warehouse.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 17:32 (bodija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
skorvy kaže...
Fobos531 kaže...
sasha2511 kaže...

Da li oni salju sa Global ROM-om po difoltu ili se treba to zatraziti kod naruđbe (može odgovoriti bilo tko)?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
sasha2511 kaže...

Sasha i to sam izgleda pogodio :-)

Zaboravite na shipping preko Francuske i Chronoposta na neko vrijeme...od 1.3 ne prolzi vise.Vec su se pojavile neke nove opcije i vjerujem da cete za njih brzo cuti i biti vam dostupne

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
13 godina
odjavljen
djigibao kaže...

Da li oni salju sa Global ROM-om po difoltu ili se treba to zatraziti kod naruđbe (može odgovoriti bilo tko)?

Ovaj moj Redmi Pro je mob bio isključivo za CN tržište, i kao takav neće dobiti Global ROM(99% vjerojatno), ali eto, kako se raštrkao i po EU, stigao je sa zadnjom stable verzijom OS za njega koja je tada bila dostupna(CN verzija naravno). Iako ne stigne mobitel sa Global ROMom, nije ti ga uopće problem nabaciti na mobitel. Ali možeš provjeriti mailom trg s kojim OS isporučuju.

SkorvY
16 godina
neaktivan
sasha2511 kaže...

Da li i To2c takodjer?

9 godina
neaktivan

Koliko sam shvatio njih kad sam kupovao mi5(prije nekih 5 mjeseci), ide global beta rom za EU po defaultu. Citajuci postove na ovoj temi, neki su dobili i sa global stable romom. A nisam nista tocno zatrazio prilikom narudzbe.

Uglavnom honorbuy platis nesto vise (meni je bila razlika cca 250 kuna u odnosu na topOne), a mobitel je za tri dana bio kod mene(ukljucujuci i dan narudzbe).

Od mene sve pohvale za Honorbuy, a i sigurno ide preko italije gdje je EU skladiste.

9 godina
neaktivan
@djigibao neznam dali Honorbuy salje sa Global romovima, pitajte ih..
@floki26 da pogodio si nazalost.. :)
cekamo nove mogucnosti ko zedan vodu.. :D
@šaki01 neznam dali vrijedi za To2c, ako koriste SF Express shiping onda da..

1 1 hvala 1
12 godina
neaktivan

Ima li tko ikakve novosti vezane za TopOne...

Opcenito vezano za njegov rad? Hoce li ponovno uspostaviti shop?

Ima vec par mjeseci da je shop zatvoren...

Goldway je cisto ok, ali TopOne je bio puno bolji... ( npr. goldwayu sam napisao u napomenu da paket ne otvaraju, tj. da posalju sealed box... Naravno, otvorili su - Što je TopOne svaki puta ispoštovao i nije otvarao mob )

Nadam se skorom povratku TopOne-a i DHL expressa :D 

Galaxy S2, S2 Advance, S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, A7. Zopo ZP998. Oppo Find 5. Meizu Mx4 PRO, M1 Note. Lg G3 D855. ZTE Blade 3. Xiaomi MI3, MI4, MiNote, MI5, RNote3 MTK, RNote3pro SD, Redmi3PRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
I ja se nadam vracanju topone, jer izmedu ostalog, oni su isli preko uk pa bi mozda njihovo vat free sljakalo i dalje :D
14 godina
neaktivan
Sto se tice Tax free shippinga moj prijatelj iz Kine je krenuo u posao i moze vam ponuditi tax free shipping.Ukoliko ste zainteresirani otvorit cu temu i sve vam objasniti.Moja uloga je iskljucivo promotorska i da komuniciram sa kupcima ali kazem ....ako ste zainteresirani sve cu objasniti
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee

2 1 hvala 1
12 godina
neaktivan
floki26 kaže...
Sto se tice Tax free shippinga moj prijatelj iz Kine je krenuo u posao i moze vam ponuditi tax free shipping.Ukoliko ste zainteresirani otvorit cu temu i sve vam objasniti.Moja uloga je iskljucivo promotorska i da komuniciram sa kupcima ali kazem ....ako ste zainteresirani sve cu objasniti

Nemoj se sramit. Opali temu pa linkaj il nes pa da vidimo :D

10 godina
neaktivan

znaci goldway vise ne prolazi bez carine kod nas? gdje je onda najjeftinije uzeti redmi 4 pro?

0 0 hvala 0
15 godina

Odakle da sad naručim Note 4x?

Mislio sa Goldwaya, međutim sad su makli tu dostavu, kao što piše par postova gore. Jesu sad svi krenuli tim stopama, ostaje mi jedino kina i plaćanje PDVa?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Honorbuy..
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice