"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.523
|
čitano: 7.053.159
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Drago mi je ako sam malo pomogao. I drugi puta. Svako dobro!

16 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Jeli netko zna gdje mogu kupiti micro usb kabel sa ovakvim priključkom, isto kao i obični samo je više izdužen ovaj metalni dio.

Inače ovo je za Vphone x3.

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
11 godina
neaktivan

Pozz ljudi,

znam da upadam sa pitanjem ali nisam pratio remu zadnjih par mjeseci a frendu hitno treba novi mob, stari otisao slucajno na vjecna lovista, e sad on se zagledao u mi5 ili mi5s, koliko vidim aliexpress topone vise ne radi, vidim da preporucate goldway ali dok stavimo mob u kosaricu nudi samo normalnu dostavu a vidim da ste spominjali da mora biti sf dostava?

Ako ima neka dobra dusa da preporuci neki shop gdje ce mob doci bez pdvja, znam za honorbuy+dhl i koliko sam shvatio giztop+isto dhl valjda.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina
Ma uzmes seller's shipping method na goldwayu, kosta oko 20$, to ti je dostava bez carine i pdv-a.. pricekajte par dana bas na goldwayu bude akcija na Mi5, bit ce 220$ cijena
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Ma uzmes seller's shipping method na goldwayu, kosta oko 20$, to ti je dostava bez carine i pdv-a.. pricekajte par dana bas na goldwayu bude akcija na Mi5, bit ce 220$ cijena

Ma da gledali smo na tu akciju, ali opet dok stavis mob u kosaricu i ides na placanje ne nudi seller's shiping method, samo njihovu klasicnu.

To mi bas nije jasno sad...

17 godina
Odakle naruciti Blackview bv6000 a da izbjegnem carinu/pdv?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ni ti ni ja nemamo sreće, baš sam htio kupiti redmi note 4x s goldwaya i primjetio da nema sellers shipping method, otišao na reddit i vidio da je prije 2 dana Goldway onesposobio tu opciju, trenutno traže drugi način kako slati u eu bez carine.

9 godina
neaktivan
dodo9715 kaže...

Ni ti ni ja nemamo sreće, baš sam htio kupiti redmi note 4x s goldwaya i primjetio da nema sellers shipping method, otišao na reddit i vidio da je prije 2 dana Goldway onesposobio tu opciju, trenutno traže drugi način kako slati u eu bez carine.

Ja ću probati sad naručiti preko Honorbuy-a iz njihovog eu skladišta ali ce me stajati 400 kn vise nego u goldwayu

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.3.2017 20:59 (dodo9715).
14 godina
neaktivan
I ja krenuo po mi5 u goldway i vidim nema seller's shipment method. Sad neznam dali da čekam ako će vratit ili da jednostavno uzmem iz neke druge trgovine...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
to2c trgovina, cijene su im tu negdje ko i na goldway, provjerite jel tamo moze jos preko sf expressa
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

http://www.to2c.com/lenovo-zuk-z2-pro.html

Evo htio bih ovaj mobitel gore kupit, al imam jedno pitanje. OP mi je malo zbunjujuć i tako to pa bih zamolio odgovor na sljedeće: mogu li kako (sa 100%-nom sigurnošću) naručit navedeni mobitel i dobit ga ovdje u Hrvatsku bez carinjenja i PDV-a?

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 17:12 (Fobos531).

0 0 hvala 0
15 godina
Odaberes eu sf express postarinu i ne placas carinu i pdv
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
izgleda da je SF stopiran za svih.. ispitam kod Talijna na Grossu u cemu je problem pa vam javim friske info.. za sada ja nebih preporucio nikome kupovat jer nista nije sigurno koliko citam..

0 0 hvala 1
15 godina

Jel uzimao tko Xiaomi Redmi Note 4x? To mi se trenutno najviše sviđa za te novce ili ima nešto bolje? I odakle bi bilo najjeftinije naručiti?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Jel uzimao tko Xiaomi Redmi Note 4x? To mi se trenutno najviše sviđa za te novce ili ima nešto bolje? I odakle bi bilo najjeftinije naručiti?

U tom formatu i za te pare nema bolje IMHO. Htio sam narucit s goldwaya ali najednom nema sellers shipping method :D PS Pise da narudzbe izmedju 28.3. i 31.3 imaju 2 god garancije kao :P

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
12 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Xiaomi mobiteli ne podrzavaju hrvatsku 4G frekvenciju LTE 800 B20 koju koriste tmobile i vip (bonbon i tomato).

Da li se osjeti u svakodnevnom koristenju?  Will My Phone Work?

Jos jedna napomena kod xiaomi modela, nisu bas najcvrsce izrade, ocito se kod nekih modela stedi pri izradi.
Jerry Rig Everything

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.3.2017 12:38 (texas.bug).
10 godina
neaktivan
Nevidi se, ja koristim 4g mrezu na redmi 3s,vip korisnik

Durability je jedna od stvari koje malo ko gleda, kupis si maskicu za mi5 i dobar si, a ako mislis savijat mobitel dades 250 dolara vise i savijas do mile volje 😂😂

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
texas.bug kaže...

A jes car. Prvo pa musko. Ko da su ostali mobiteli od karbona i ne svijaju se. MI5 je bil zajeb, kuciste su shebali, da. Ali ekipa oko mene ima redmi 2-4 i note 2-4 i niko nije uspio svinut ili strgat telefon. Cak je i frend imo mi5 al prodo jer je ceko neki drugi htc il stovec... Anyway, nemoj obmanjivat ljude s tim. Eventualno frka je LTE 800mhz, al to je navodno samo izvan grada

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
14 godina
neaktivan

A dobro nek upozori čovjek, ali isti problem savijanja imaju i daleko skuplji telefoni poznatijih marki tako da me to ne brine toliko...

Ja uzeo mi5 na honorbuy a nešto se počelo kuhat s tim dostavama, ćemo vidjet oće li bit problema

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ima li osim coolicool jos ijedna stranica da nudi povracaj poreza za nas iz bih?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
texas.bug kaže...

A jes car. Prvo pa musko. Ko da su ostali mobiteli od karbona i ne svijaju se. MI5 je bil zajeb, kuciste su shebali, da. Ali ekipa oko mene ima redmi 2-4 i note 2-4 i niko nije uspio svinut ili strgat telefon. Cak je i frend imo mi5 al prodo jer je ceko neki drugi htc il stovec... Anyway, nemoj obmanjivat ljude s tim. Eventualno frka je LTE 800mhz, al to je navodno samo izvan grada

Nije nikakvo obmanjivanje, ali xiaomi uz sve svoje dobre strane ima i mane, kao sto i drugi brandovi imaju mane, i vrline, i zasto otvoreno ne pricati o tome??

Najveca mana mu je definitivno LTE 800.

Ima i mnogo skupljih mobitela koji su gori od xiamija, ne znam zasto ti smeta da se objave takve stvari? Jerry Rig Everything je 2 puta skrsio slavni i preskupi nexus 6p!

12 godina
neaktivan
MethodMan kaže...
Nevidi se, ja koristim 4g mrezu na redmi 3s,vip korisnik

Durability je jedna od stvari koje malo ko gleda, kupis si maskicu za mi5 i dobar si, a ako mislis savijat mobitel dades 250 dolara vise i savijas do mile volje 😂😂

Da platim toliko mobitel brisao bi prasinu sa njega a ne ga savijao

10 godina
neaktivan
Ak si na tele2 lte na 800mhz ti definitivno nije problem :)

Nego, kaj ti radis s mobom da ti je bitno da se ne mozr savijat? Ja ga damo u dzepu nosim i nis mi se nije dogodilo :) dok su se ajfoni i u dzepu uspjeli savinut
18 godina
texas.bug kaže...

Nije nikakvo obmanjivanje, ali xiaomi uz sve svoje dobre strane ima i mane, kao sto i drugi brandovi imaju mane, i vrline, i zasto otvoreno ne pricati o tome??

Ima i mnogo skupljih mobitela koji su gori od xiamija, ne znam zasto ti smeta da se objave takve stvari? Jerry Rig Everything je 2 puta skrsio slavni i preskupi nexus 6p!

Ako staviš seriju od 4 klipa gde su jedine "zvezde" različiti Xiaomi uređaji, kao što si uradio u prethodnom postu, implicitno ispada da je problem specifičan za ovu marku. Kad je problem sa savijanjem uočen na iPhoneu 6, rađeni su uporedni testovi njega i konkurentskih modela, pri čemu su korišćene hidrauličke prese i tačno mereni pritisci koji dovode do savijanja i do uništenja uređaja. Tako se dobio ne samo podatak da je uređaj moguće slomiti (jer, realno, sve se može slomiti ako se čovek dovoljno potrudi), nego i gde je u odnosu na ostale. Čak i tako, od kakve je relevantnosti to što uređaj A podnosi 10 puta veću silu od uređaja B, ako je i uređaj B dovoljno otporan da savijanje neće biti problem u praksi (imamo zasebnu temu za Mi 5, baš me zanima koliko je forumaša uspelo slomiti svoj kao keks).

Mimo toga, uređaji su se pokazali ok. U ono malo dodatnih informacija koje se mogu čuti u klipovima i iskoristiti za poređenje sa drugim modelima, kaže da su, npr, ekrani na RN3 i Redmi 3 (sub $200 telefoni) bolje podneli test žarenja upaljačem nego Galaxy S7, kamera i čitač otisaka prsta su dobro podneli napad skalpelom i, generalno, oba uređaja su se pokazala dosta izdržljivima.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
9 godina
neaktivan
Ja sam na vipu i evo bas nedavno prema zakonu se vise ne naplacuje 4g pa je dostupan svima. I eto ja nemam bas nikakvih problemay radi ko sat. Mozsa negdje u pripizdini, al nisam jos bio tamo.

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ja sam na vipu i evo bas nedavno prema zakonu se vise ne naplacuje 4g pa je dostupan svima. I eto ja nemam bas nikakvih problemay radi ko sat. Mozsa negdje u pripizdini, al nisam jos bio tamo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kolko je vjerojatno da ću imat problema ako uzmem mob koji ne podržava LTE B20 (800)? Na bonbonu sam.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako mislis na redmi 3s, ja ti ne bih preporučio pored redmi 3 pro koji je identičan mobitel i nemožeš primjetiti razliku. 3x redmi 3pro imam oko sebe, tj kod prijatelja i ni jedan nema problema.. 1x redmi 3s kojega sam slao zbog problema sa internetom i signalom nazad u kinu i 2 mjeseca čekao i još uvijek nekad zna zafrkavat.

Xiaomi Mi3W 64gb

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Ak si na tele2 lte na 800mhz ti definitivno nije problem :)

Nego, kaj ti radis s mobom da ti je bitno da se ne mozr savijat? Ja ga damo u dzepu nosim i nis mi se nije dogodilo :) dok su se ajfoni i u dzepu uspjeli savinut

Radi se o durability test raznih mobitela, raznih proizvođaca. U prijevodu to je test izdrzljivosti. Koliko je kome to bitno ne znam, svatko za sebe zna koliko mu je to (ne)bitno. Nema razloga da se i o takvim karakteristikama ne prica.

Na kraju to i neki neki problem, veci je nedostatak sto pojedini kineski proizvođaci ne podrzavaju europske mrezne frekvencije. Kina ima 1,5 milijardu stanovnika, Indija ima 1 milijardu, a okolne azijske zemlje bar jos 1 milijardu. Cijela EU ima 0,5 milijardi, jednostavno EU pojedinim kineskim proizvođacima nije primarno trziste i mobitele prilagođavaju drugim trzistima sa najvise kupaca.

Ivan(4) kaže...
texas.bug kaže...

Ako staviš seriju od 4 klipa gde su jedine "zvezde" različiti Xiaomi uređaji, kao što si uradio u prethodnom postu, implicitno ispada da je problem specifičan za ovu marku. Kad je problem sa savijanjem uočen na iPhoneu 6, rađeni su uporedni testovi njega i konkurentskih modela, pri čemu su korišćene hidrauličke prese i tačno mereni pritisci koji dovode do savijanja i do uništenja uređaja. Tako se dobio ne samo podatak da je uređaj moguće slomiti (jer, realno, sve se može slomiti ako se čovek dovoljno potrudi), nego i gde je u odnosu na ostale. Čak i tako, od kakve je relevantnosti to što uređaj A podnosi 10 puta veću silu od uređaja B, ako je i uređaj B dovoljno otporan da savijanje neće biti problem u praksi (imamo zasebnu temu za Mi 5, baš me zanima koliko je forumaša uspelo slomiti svoj kao keks).

Mimo toga, uređaji su se pokazali ok. U ono malo dodatnih informacija koje se mogu čuti u klipovima i iskoristiti za poređenje sa drugim modelima, kaže da su, npr, ekrani na RN3 i Redmi 3 (sub $200 telefoni) bolje podneli test žarenja upaljačem nego Galaxy S7, kamera i čitač otisaka prsta su dobro podneli napad skalpelom i, generalno, oba uređaja su se pokazala dosta izdržljivima.

Tema su bili xiaomi mobiteli i stavio sam njihove testove, svatko moze otic na stranicu Jerry Rig Everything i pronaci testove raznih drugih mobitela i proizvodaca.
I ja sam stavio "ugledne" nexuse

https://www.youtube.com/channel/UCWFKCr40YwOZQx8FHU_ZqqQ

Nikako ne stoji da su xiaomi nekvalitetni, ali nisu ni najkvalitetniji. Xiaomi mnogo nudi, ali po meni najveca mana im je nedostatak podrske za LTE B20.

Fobos531 kaže...

Kolko je vjerojatno da ću imat problema ako uzmem mob koji ne podržava LTE B20 (800)? Na bonbonu sam.

Pretpostavljam da ce LTE signala nece biti izvan sredista vecih gradova ako ti mobitel ne podrzava B20.

Cinjenica stoji da hrvatski (i europski) operateri koriste tri razlicite 4G LTE frekvencije:  B3 (1800MHz ) sva 3 nasa operatera tele 2, tmobile (i bonbon), vip (i tomato) ,  B20 (800MHz ) tmobile (bonbon) i vip (tomato), B7 (2600MHz ) samo Vip (tomato).

Upravo je zbog svojih karakteristika spektar B20 buducnost 4G mreze jer omogucava najbolju pokrivenost, te ce u potpunosti biti implementiran kad se ugase analogne televizije u susjednim zemljama ciji signal radi na istoj frekvenciji.

Vipnet: Osim na kontinentu, 4G mrežu uspješno smo proširili i duž cijele obale, realizirajući tehnologiju na 800MHz sloju - bivšim TV frekvencijama, čije ultra veliko prostiranje omogućuje doseg do najudaljenijih hrvatskih teritorijalnih voda i preko svih dijelova obale.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice