"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.522
|
čitano: 7.043.420
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
XXX-Man kaže...
mbaksa kaže...

Nema unlock status u developerskim opcijama.

Nemaš ovo?Koju verziju rom-a imaš? Nvm, vidim gore

Idi u "About phone", zadnja stavka u postavkama, 3-4 puta stisni na "MIUI version" i otvorit ce ti se Developer options u "Additional settings"

11 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav svima.Može pomoć koji xiaomi mobitel kupiti do 1500 kn sa svim davanjima i iz kojeg shopa ,,može biti i 5.5",3/32

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Redmi 3s pro kod nas u dućanu s našom garancijom.

Baterija rastura, IR blaster, čitač otiska prsta, ekran je HD pristojan, sve radi kako treba.

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
mbaksa kaže...
I eto... Danas dočekah uplatu na PayPal (iako neki ovdje rekoše da se od Giztopa ne može vidjeti ni kune), no... Uplatiše 25 dolara umjesto 50. Iako su eksplicitno napisali da će mi vratiti 50. Je to posel? Ak si nešto obećao, onda to i ispuni. Ak si ti zajebo stvar (slao direkt u Hrvatsku, umjesto preko Francuske), onda ti snosi posljedice toga - jer si ti zajebo, ne ja. Moje povjerenje prema Giztopu je nepovratno narušeno.

I sad mi Đesika ima obraza ovo napisati!

sorry for the issue, since the customs was charged by chance and depends on the importing policy in your country, it was out of our control, so our company only offered you half refund as compensation

thanks for your understanding. 

Iako sam prije slanja računa carini tražio eksplicitno da mi potvrde da će mi vratiti puni iznos (50 dolara), i iako je Đesika eksplicitno napisala da će mi vratiti 50 dolara:

ok, we can offer you refund on 4th of Feb when we back from our chinese new year holiday, please check money 50$ in your paypal account later.

Govna jedna lažljiva prevarantska.

9 godina
neaktivan

bok,imam problem sa honor 5c. kada gledam video i udjem u fullscreen ne bude mi puna slika vec samo u sredini a oolo je crno dok na yt normalno funkcionira. hvala

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
juventus1 kaže...

bok,imam problem sa honor 5c. kada gledam video i udjem u fullscreen ne bude mi puna slika vec samo u sredini a oolo je crno dok na yt normalno funkcionira. hvala

Provjeri imaš li nadogradnje za taj mobitel. Provjeri koje opcije imaš u playeru videodatoteka - možda imaš neku opciju za skaliranje na puni ekran. Ako nema updateova koji bi to rješavali ili nema opcije za skaliranje, skini neki drugi player videodatoteka.

18 godina
Ako imas negdje spremljeno da ce ti vratiti 50$ ja bih otvorio case na paypalu i trazio jos tih 25$ do kraja, nije to samo kod njih nego kod svih tako da nije to iznimka.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina

Ljudi dobro jutro. Trebao bih pomoć. Naime, trebao bi mi EFS backup od Xiaomi Mi4LTE-CU. Poimence radi se o bakupu particija mmcblk0p12, mmcblk0p13 i mmcblk0p16. Dogodilo se ono najgore! Prilikom flashanja novog ROM-a, a zbog neke lude kombinacije, došlo je do oštećenja dotičnih particija i totalno je izgubljen IMEI i Band od dotičnog tel. Napominjem da ću ja odmah promijeniti dotične na ove oroginalne pomoću prikladnih alata (QPST i QXDM). Eto, ako tko ima backup (obazriviji od mene ) puno bi mi pomogao. I da, ne tražim besplatno ako to što znači! Puuuno hvala i oprostite što ovo možda trpam u temu gdej ne spada ali vjerujem da bi ovdje to mogao ugledati netko tko ima nešto ovakovo.

Hvala!

0 0 hvala 1
15 godina

Pozdrav svima.

Zanima me sto bi se moglo naći za do 1000kn sa svim davanjoma? Mobitel ide nećaku od 10-11 godina pa je bitno da ima dovru bateriju i da hardver nije za bacit, jer će se vjerojatno igrati.

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
redmi 3s ili obicni redmi 4, tu negdje je cijena
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Planiram uzeti LeEco Le 3 Pro sa GizChina EU warehouse pa me zanima jel tko uzimao od tamo i za koliko dana stigne paket? Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2017 18:43 (krojex).

0 0 hvala 0
17 godina

ja sam tamo kupio Oneplus One prije godinu i po.  brzo je došao. po trackingu je malo "šetao" od Italije prema Njemačkoj, pa nazad u Italiju i konačno u Hrvatsku. imali su akciju samo za taj model besplatan shipping pa me koštao samo 1700 kn.

10 godina
neaktivan
Jer zna netko koji je kupon sa giztopa onih 5 % discount?
Uzeo bi preko njih redmi pro, nema bolje cijene, bar za taj mobitel...
Prije godinu i pol preko Fr. došao RN2 pa će valjda i sad...
Đesika je izgleda još na tulumu, odgovara svakih 5 dana a nisam dobio kod u mailu, ne sjećam se kako je to išlo zadnji put

0 0 hvala 0
18 godina
Od forumasa mob zavrsio na carini makar pise eu no tax. Uostalom prolistaj par stranica pa vidi sta se dogada
12 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Od forumasa mob zavrsio na carini makar pise eu no tax. Uostalom prolistaj par stranica pa vidi sta se dogada

Teško je to.....Najlakše je upasti i dobiti odgovor na tacni.....Da se bar nije o tome pisalo jednu stranicu prije još bih i shvatio 

13 godina
neaktivan

Narucio bi xiaomi mi5 ali na honorbuy nema from eu. Ima li netko drugu stranicu s eu skladistom i naravno bez problema s carinom :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Na Honorbuy-u ima 3/32, a ti bi 3/64.
Ja bi uzeo 3/32 bez beda.
10 godina
Ili bolje uzmi 5S, razlika je 30-tak dolara za 3/64.

0 0 hvala 0
10 godina
@Ententini1

Btw, nije ti taj Pro baš neka sreća.
Od displeya preko kamere pa do file transfera.
10 godina
neaktivan

ok, dakle idemo po redu

patrick, pratim zadnjih mjesec dana i više kolko gledam da zamijenim rn2, jasno je da su kinezi aljkavi i da im prođe nešto kako nebi trebalo, skoro na svim trgovinama pa tako i na giztopu

zeznuli su čovjeka, ali je svejedno prošao jeftinije, naravno ovisi koji mob je kupio, ako ne računamo živce naravno i vrijeme, skoro mjesec dana je puno, ali vjerujem zbog naše carine i postupka

kekec, ono što ja tražim, kupon za svakog ko se registrira ne piše nigdje očito, dakle neije bilo ništa na tacni za uzet nažalost inače se nebi j.. pisat tu sad knjigu koju pišem

..

zec, mi5 ti je najbolje preko to2c , 219 +18 dolara putarina ja mislim bez carine- naravno tako piše isto kao na giztopu, ali ovo je veći shop pa ima negdje iskustva za pročitati

gogo, hvala na sugestiji, izbor mi i je između mi5 i r proali i razlika bude negdje 50 dolara

dakle najjeftinije što s tiče redmi pro bez zezanja sa carinom bi bilo goldway, malo više od 210 dolara, opet 20 više

i ovaj x25 procesor me ne zadovoljava, ali mob je lijep, bit će dobar za ženu već na ljeto dok meni dosadi

zašto redmi pro a ne mi5?

ima fm radio , dvostruku kameru za igrat se super, više zbog igre nego slika, noviji model-automatski bolji materijali , veći je što mi je bitno, mislio sam čak mi max ali...ali....

display je oled, prava crna boja, žive boje valjda će bit ok, osim ako ti nemaš neki drugi info

uzeo bi ja čak kod nas lenovo k5, čisto ok mobitel, ali 16gb rama samo, a imam dve sim kartice  dakle sd ne stane nigdje- za 1500kn sa dve godine garancije 3gb rama čisto ok

skoro uzeo zuk 1 za 160 dolara , ali pišu vani da se dosta kvari , sve živo na njemu, a tako je dobro izgledala ta priča....

0 0 hvala 0
15 godina
da sam bar ranije cuo za to2c trgovinu ustedio bi 150 kn al jbg
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Sta se tice hibridnog slota za to postoji mod koji je jako lagan za napraviti pa mozes imati 2sim kartice i microsd karticu. Ja sqm prije narucivao sa giztopa i sve je proslo ok, dok sada mozda nesto i prodje, ali ako ne prodje to je na stetu kupca tako da oni nista ne gube, da bilo koja trgovina reklamira no eu tax i zavrsi na carini, odbijam preuzeti takav paket i dizem dispute i claim na paypalu. Za giztop nije bilo nikakvih aktivnih kupona makar su i sami reklamirali, treba vidjeti konkretno sa njima, ali cini mi se da to nije vise onaj stari giztop kakav je bio. 20$ veca cijena nebi trebala predstavljati neki veliki problem ako si 100% siguran da nece zavrsiti na carini, ovako opet moras cekati povrat novaca i ponovno narucivati mob sta opet traje barem 2-4tjedna. Neznam sta je sa grososhopom? Nisam pratio sta je sa njima u zadnje vrijeme jer je tamo bilo kupona i sasvim ok cijene i dostava.
18 godina
moderator
Ententini1 kaže...

ok, dakle idemo po redu

patrick, pratim zadnjih mjesec dana i više kolko gledam da zamijenim rn2, jasno je da su kinezi aljkavi i da im prođe nešto kako nebi trebalo, skoro na svim trgovinama pa tako i na giztopu

zeznuli su čovjeka, ali je svejedno prošao jeftinije, naravno ovisi koji mob je kupio, ako ne računamo živce naravno i vrijeme, skoro mjesec dana je puno, ali vjerujem zbog naše carine i postupka

Prošlo je jeftinije od čega? Da sam umjesto preko Giztopa uzeo preko recimo Goldwaya, mobitel bi mi došao prije, ne bih se morao zamarati s carinjenjem, i koštao bi me 100 kuna manje! 

Fakat ne kužim vas apologete. Nema nikakve isprike za to što je Giztop napravio. Lagali su mi da će mi vratiti cijeli iznos za carinjenje kako bih preuzeo mobitel, jer su se bojali da ako budu iskreni, da ga neću preuzeti i da će mi morati vratiti svu lovu. To što su napravili nije slučajno, to nije greška, to je svjesna, namjerna manipulacija, jasni izraz nepoštenja i nekorektnosti.

10 godina
neaktivan

ili ovaj deal http://www.banggood.com/Lenovo-ZUK-Z2-5_0-inch-4GB-RAM-64GB-ROM-Snapdragon-820-2_15GHz-Quad-core-4G-Smartphone-p-1064299.html?utm_source=tradetracker&utm_medium=tradetracker_sp&utm_campaign=12&utm_content=219346

tu je i codeza još manju cijenu  ako se tko odluči ZUKZ2500, ako još vrijedi naravno, nekad treba odabrat pravu boju, onda vrijedi kod

dakle za razmišljanje , pogotovo ako je ta veličina ekrana ok, mala usporedba: http://www.gizmochina.com/2016/06/01/zuk-z2-vs-xiaomi-mi5-cheap-snapdragon-820-phones-compared/

šaomi je super za onog tko voli promjene a ne stock android, lenove me intrigira, ako ima neko zuk 1 ili 2 nek napiše nešto... :)

15 godina

sto se tice grossoshopa i mi5 bolje je narucit sa honorbuya, stigne u roku par dana a ne par tjedana a razlika u cijeni je oko 100 kn.. zao mi je sto nisam uzeo odma sa honorbuya al ajd tjesi me da cu kao gift dobit maskicu i tempered glass

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 10:44 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Zainteresirala sam se za uređaj Meizu pro 6. po specifikacijama mi je i više nego dobar za moje potrebe. Ima li tko kakvu info kakav je uređaj te je li kojim slučajem baratao s njim? Hvala 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

slažem se s tobom patrick, odmah vidiš ako kinezi krivo pošalju i zato kupuješ preko paypala jer ti ono sve vrate a ti ne moraš podignuti pošiljku plus paypal sad plaća troškove povrata nazad u kinu ako nešto ne valja sa mobitelom , preko alija plaćaš sam

teško možeš znati šta će završiti na carini šta neće, ima primjera i sa alija da završi, iše manje sreća i napisati upozorenje da ne šalju u hr direktno

baksa, čista matematika bar kod mojeg redmi pro, a kad izračunaš za tvoj note 4 - ista je cijena jel( što kod redmi pro nije) ali5% za novu registraciju kod giztopa( piše na svakoj stranici) dakle manje za 8,5$ plus vozarina od goldwaya 18$ i opet si u plusu 1,5$ :)   plus piše da putuje od 19-44 dana kolko vidim

napisao sam da živce ne računamo.... sorry i ja isto s glupom đesikom pokušavam nešto napraviti al to trajeeee, ako neda 5% uzet ću nešto drugo jer jedino redmi pro ima puno nižu cijenu sveukupnu kod giztopa, ostalo je li-la

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Ententini1 kaže...

baksa, čista matematika bar kod mojeg redmi pro, a kad izračunaš za tvoj note 4 - ista je cijena jel( što kod redmi pro nije) ali5% za novu registraciju kod giztopa( piše na svakoj stranici) dakle manje za 8,5$ plus vozarina od goldwaya 18$ i opet si u plusu 1,5$ :)   plus piše da putuje od 19-44 dana kolko vidim

Matematika ti kaže da je mene Giztop financijski oštetio za 210 kuna (reklamiraju slanje preko Francuske i garantiraju da će oni platiti carinske troškove ako do toga dođe, što ti piše i u narudžbi! Free Shipping - Post Air Mail (8-15 Days, Customs Tax Included)), te da bih slijedom toga prošao 80 kuna jeftinije preko Goldwaya.

Tih 5% za dozvoljavanje da te Giztop spamma nisam vidio, no čak da to i jesam iskoristio, isti mobitel s 5% popusta bi me uslijed carinjenja koštao 40 kunu više nego da sam ga kupio preko Goldwaya.

Gdje si ti učio tu "čistu matematiku"? Ti znaš koji su troškovi za carinjenje? Povrh PDV-a plaćaš 56 kuna ostalih troškova.

Ententini1 kaže...

napisao sam da živce ne računamo.... sorry i ja isto s glupom đesikom pokušavam nešto napraviti al to trajeeee, ako neda 5% uzet ću nešto drugo jer jedino redmi pro ima puno nižu cijenu sveukupnu kod giztopa, ostalo je li-la

Ti kupuj preko Giztopa koliko god hoćeš. Meni samo nije jasno zbog čega ih ovdje braniš, kad su se ponijeli bezobrazno i nekorektno - lažljivo i manipulativno. Još je i u prethodnoj poruci jedan forumaš pokazao njihovu reklamu na drugom sajtu gdje lažu da kod njih reklamirani mobitel košta 30 dolara manje nego stvarno košta.

U čem je stvar? Lažno se reklamiraju na svojim stranicama, lažno se reklamiraju na tuđim stranicama, lažu kako kupac ne bi odustao od kupnje nepreuzimanjem paketa. A ti ih i dalje zagovaraš. Da ne znam bolje rekao bih da imaš neku korist od njih.

10 godina
neaktivan
Narucio sam prije 3 dana redmi 4a preko giztopa 119 $. Gledam jucer, digli mu cijenu na 139 $. Bas me zanima sto ce biti.

Dosad sam narucivao preko top one-a, steta sto su isli kvragu

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

čista matematika: giztop- 169mob +50 dolara troškova=219- 25 dolara kaj su ti vratili na paypal =194$

goldway- 170mob + putarina 19= 189$ 

dakle tu nisam uračunao 5% popusta (kupon) što piše na naslovnici giztopa za nove korisnike koje ja sad čekam od đesike

razlika 6$ ali si mogao proći bolje kao i večina, progutaj, sljedeći put kupi negdje drugdje i nadaj se da neće zeznuti, netko ti je napisao

da otvoriš case na paypalu, prepisku mailova imaš, pa možda dobiješ i drugih 25 dolara koje je đesika obečala

arenas jer imaš podatke o slanju tvog redmija već ili još nisu unijeli , da vidimo kako će tebi slati, preko pariza ili ....

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice