"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.523
|
čitano: 7.050.716
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
9 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Što kažete na najavljivani elephone S7? Hoće li to biti čemu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 20:54 (Dejo88).

0 0 hvala 0
11 godina

http://megastore.hr/proizvod/xiaomi-redmi-pro/

sta kazete na taj model i na tu trgovinu?

trgovina mi se svida jer moze i na rate, a mob mi je opcenito super, samo me zanima ima li ga netko, kako se ponasa, postoje li neki problemi, kako inace idu updateovi, da li je sve na engleskom (hr me ne zanima), trebam li mijenjati romove ili nesto kemijati, dolazi li sa nekim kineskim bloatom, playstore normalno radi? 

iskustva, preporuke?

i kakva su iskustva sa tom trgovinom? vrijeme cekanja, slucaj reklamacije, itd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
marijanooo kaže...

Da li ima neki mobitel da mu je ukupna cijena (s poštarinom i svime) do 200 dolara, a da ima kameru jednaku kao Xiaomi Mi4c ili bolju. Može biti kineski, ne kineski, mogu ga naručit izvana ili iz Hrvatske, svejedno je.

Ako ima više takvih, koji bi bio najbolji?

Da li još neki mob odgovara gore navedenom, osim LeTV x600? Kakva je kamera kod drugih Xiaomija, poput ovih Redmi 3 i Redmi note 3?

18 godina
Cuveni hangar, katastrofa ducan a i reklamacije i servis im je 0 bodova. Kamera je sasvim prosjecna, barem dok je izasao, sad jesu li nesto popravili nemam pojma, najbolje da odes u temu na forumu da vidis informacije iz prve ruke.
m.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xiaomi-redmi-pro/241598
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan

evo malo kupona:

Xiaomi Mi5 32Gb Gold - MI532GHR
ušteda 23€

Xiaomi Mi5 64Gb White - MI564WHR
ušteda 23€

Xiaomi Mi5 64Gb Gold - MI564GHR
ušteda 26€

kuponi vrijede do 6.11 do 23:59

drugi modeli Mi5 su več na popustu pa uz korištenje kupona: DS-TLKZ
se dobije isto jako dobro ušteda..   :D
naravno sve to možete naći na Grossoshopu..   :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2016 14:30 (sasha2511).

6 0 hvala 6
12 godina
neaktivan
acarnoje kaže...

Bok. Kupio sam leeco le 3 pro. Kad ga stavim puniti sporo se puni a čitam da ima qc3. Ako netko zna kako uključiti quick charge ako je to uopće moguće. Hvala.

Da li tvoj leeco le 3 pro ima mogućnost NFC plaćanja, i ako ima da li si isprobao da plaćaš preko NFC-a

13 godina
neaktivan
Druze uzmi KZ - ATE sa alija i ne razmisljaj vise.
Vjeruj mi zvuk im je tako dobar da bi im cijena trebala biti 100$ a ne 9$.
11 godina
neaktivan

Trebao bi preporuku mobitela (novoga) za curu. Važno mi je da je dobavljiv kod nas u trgovini, dakle, ebay, gearbest i sl. otpadaju...Bacila je oko na sljedeće modele:
1. Lenovo Vibe K5, A6020A40
2. Ulefone Metal
3. Homtom H7 PRO LTE
4. Meizu M3 Note dual
5. Oukitel U7 Plus UE gold
6. Xiaomi Redmi 3

Poželjne karakteristike: HR izbornik, ok kamera i minimalno 2 GB memorije RAM-a, normalne obavijesti o notifikacijama (bez kašnjenja) i solidan GPS.

Do sada je koristila Lumiu 630 s kojom je bila zadovoljna, ali kako windowsphone kao sustav pomalo umire, uzela bi neki android.

0 0 hvala 0
17 godina
press kaže...
acarnoje kaže...

Bok. Kupio sam leeco le 3 pro. Kad ga stavim puniti sporo se puni a čitam da ima qc3. Ako netko zna kako uključiti quick charge ako je to uopće moguće. Hvala.

Da li tvoj leeco le 3 pro ima mogućnost NFC plaćanja, i ako ima da li si isprobao da plaćaš preko NFC-a

Ima NFC. A nisam probao jer nemam ugovoreno s bankom.

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
11 godina
neaktivan
Mogu odgovoriti za Ulefone Metal: GPS radi odlicno, s notifikacijama apsolutno nema problema jer je to standardni Android 6 bez kineskih nadogradnji, izbornik ima hrvatski, kamera nije vrhunska nego u klasi. Ima i fingerprint, 3 GB RAMa, sve nase 4G frekvencije, 5 GHz WiFi - potrazi si specifikacije
14 godina
sasha2511 kaže...

drugi modeli Mi5 su več na popustu pa uz korištenje kupona: DS-TLKZ
se dobije isto jako dobro ušteda..   :D

Ovi kojima ne piše Europe, dolaze iz Kine?

http://www.grossoshop.net/xiaomi-mi5-high-edition-quad-core-3-64gb-black.html

http://www.grossoshop.net/xiaomi-mi5-high-edition-3-64gb-black-shipping-from-europe.html

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
18 godina

Zna li netko kineski mobitel s kvalitetnim foto aparatom - pod tim mislim senzor npr. Sony, optika Leica, Zeiss i sl.?

Jedini koji znam je Huawei P serije. Ima li išta od ovih jeftinijih?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pozdrav momci, razmisljam da uzmem novi mob, prvo jer mi se trenutni ( xperia z3 ) prakticki raspada, ne znam kako ali mi se dobar dio gornjeg dijela ekrana odljepio te samim tim zvucnik ne radi kako treba, a i proximity senzor mi ne radi kako treba ili je to neka druga greska jer svaki put kad nekog zovem ili za vrijeme razgovora, ekran se skroz ugasi i ne reagira na double tap ili lock screen, a kad prstom prekrijem dio gdje se senzor nalazi, ekran se upali. 
Naravno imam i zutu mrlju u lijevom dijelu ekrana, power tipka je prakticki upala i jako se tesko pritisne, itd. 

Uglavnom dugo vremena razmisljam da uzmem nekog kvalitetnijeg kineza, ovo sto oni nude za 400$ a Samsung, HTC, LG za 700-800 nije vrijedno te razlika u cijeni. 
Par mobitela mi je dobro zapelo za oko:

- Xiaomi Mi5, Mi5s i Mi5s plus
- ZTE Axon 7

- OnePlus 3 
- Lenovo Zuk Z2 Pro

Ovaj zadnji mi se svidja jer je Lenovo, ali mi nije pouzdan kao ostali sa liste, ima li neko da ima iskustva sa ovim uredjajima, da je probao njih, sta preporucuje? 
Mobitel koristim za sve, igrice nekako najmanje, ispocetka igram par igrica, nakon mjesec-dva sve pobrisem i koristim standardno, kamera, muzika, surfanje. 

Sta vi preporucujete, isplati li se cekati OnePlus 3T ovaj ili neki drugi uredjaj sa novijim snapdragonom i da li se tesko naviknuti na veci ekran ( ipak je Z3 5,2'' ). 
Nekako sam najsretniji kad je OS fluidan i kad su updatei cesti, Pixel bi mi najbolje odgovarao, ali je ipak preskup.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
@CyberDemonVZ da svi koji nisu EU skladiste dolaze iz Kine ali bez carine/pdv-a i u roku od 8-10 radnih dana od dana slanja..
10 godina
neaktivan
Furymaker kaže...
- Xiaomi Mi5, Mi5s i Mi5s plus

Xiaomi Mi5 model 4GB RAM 128GB (BIJELA BOJA) cca 2500kn ili 385 dolara

ajde ljudi stigao je redmi 4 pa da ne budem sam u temi :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2016 17:13 (Deutsch).
9 godina
neaktivan

"krepao" mi UMI iron nakon nekoliko mjeseci korištenja. Navodno baterija a na njemu par stotina slika malene kćerkice. Nakon mjesec - dva neuspješne potrage za baterijom ne preostaje mi nego da nabavim neki polovni pokidani.

Da li netko zna nekoga ili ima polovni pokidani UMI Iron sa ispravnom baterijom?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dali ima netko iskustva s LEAGOO Elite 1?

Mob je za frendicu, preporučio sam joj redmi 3s ali ne voli takve mobitele koji nemaju fizičku tipku na prednjoj strani. Tako da sam naišao na taj,

specifikacije su u globalu solidne,pogotovo kamere, jedino me brine baterija na takvi hardver, pa ako ima netko tko koristi taj da napiše mišljenje ili ako imate preporuku za sličan.

If you want something done right, do it yourself
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
@LGA775
pokazi joj ovo..
http://m.gsmarena.com/meizu_m3-8062.php

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
LGA775 kaže...

Dali ima netko iskustva s LEAGOO Elite 1?

Mob je za frendicu, preporučio sam joj redmi 3s ali ne voli takve mobitele koji nemaju fizičku tipku na prednjoj strani. Tako da sam naišao na taj,

specifikacije su u globalu solidne,pogotovo kamere, jedino me brine baterija na takvi hardver, pa ako ima netko tko koristi taj da napiše mišljenje ili ako imate preporuku za sličan.

Zašto ne meizu m3s onda?

Ne kužim kako uspijete iskopati te nekakve no-name mobitele pored poznatih kao xiaomi i meizu...

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX
10 godina
neaktivan
Takvim razmišljanjem i xiaomi i meizu bi bili noname,treba isprobavat
Potpis
11 godina

Jel tko tu slao na garanciju u grosso i kakva su iskustva?

Ova moja kupovina sve samo ne dobro izgleda. Nece mob da se puni, u tjedan dana od grosso-a sam dobio jedan odgovor na talijanskom gdje traze neke nebuloze (20 eura) plus jos slanje njima i nekakve rma ispunjavanja a na garancijskoj stranici pise da sami kupe mob u garantnom roku i da odgovaraju u roku od 24/48h, a evo znaci meni od proslog petka 1 odgovor stigao. Poslao sam 4 ticketa lol.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Oni bi trebali bit odgovorni za sve troškove ak je dosel mob neispravan
Potpis
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže... 

Zašto ne meizu m3s onda?

Ne kužim kako uspijete iskopati te nekakve no-name mobitele pored poznatih kao xiaomi i meizu...

Pa, gledam recenzije malo, i dosta se ističu full hd ekran i kamere pogotovo prednja kamera 8 mp i bljeskalicom , što je frendici i najbitnije, a i općeniti je dojam da je dobar mob https://www.telekineza.com/leagoo-elite-1-vrhunska-kvaliteta-i-dizajn/

Sad me zanima ako ima tko da koristi pa da saznam dojam prosječnog korisnika.

A meizu kolko vidim taj m3s ima slične karakteristike, ali hd ekran i slabije kamere, ali zato ima bolju bateriju.

Tak da je tu dvojba.

If you want something done right, do it yourself
18 godina

Da najbolje probati na tudoj kozi, nego ici na provjereno sta radi u startu i sta ima podrsku. Ja sam se naprobavao tih kineza i lijepo je to sve na papiru a u stvarnosti pola tog ne radi kako spada ili otidje u kratkom roku, pa nema rezervnih dijelova itd. Eto i Umi isto lijep na papiru pa nemaju niti zamjenske baterije za svoj mob, tako da je podrska totalna banana. 

Iocean x7 elite, cubot gt99, zopo 780, neki htm, zopo 700, elephone, jos neki cubot , i sve je to gol.. k...., a ne mob, niti jednom nije radilo sve kako spada. x7 elite je onda bio 2k kn tako da nije ni bio jeftin. Ima ljudi koji su kupili kineze i zadovoljni su sa njima, a ima ih koji su nahvalili svoje kineze da ih mogu prodati dalje i nekom drugom uvaliti mob. Ako se kupuje za drugu osobu definitivno na nesto provjereno ako ides za sebe uzmi koji ti se god svida, tvoj izbor svatko uci na svojoj kozi. Danas se za malu love moze kupiti kvalitetan brand name kinez i ne vidim smisao da se kupuju nepoznate i neprovjerene marke

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
4 1 hvala 2
17 godina
neaktivan
Gdje to ima MI5 Pro za 2500kn?
10 godina
neaktivan
Ak joj je prednja najbitnija onda ajfon 😂 nego, svaki mob ti moze imat improviziranu bljeskalicu za prednju, aplikacije za kameru s gplaya zabljesnu ekranom kad slikas... Imam rn3 i meni je prednja odlicna, tak da vjerujem da nije puno losija ni na redmi 3/3s, baterija ce joj dobro trajat, moc ce milijun selfija opalit u veceri i nece se ispraznit.. Zas ne bez fizicke tipke? Samo jos jedna stvar koja se moze pokvarit :D nekima to je minus, ali opet, ima fingerprint iza koji ce doslovno zamijenit paljenje ekrana fizickom tipkom(jedino ne moze drzat mob na stolu i upalit ekran, mora sa strane stisnut)...

Gumb za otkljucavanje nisam koristil par dana, da nije bilo problema s mrezom(od strane tele2) sad bi vec proslo nekih 3tjedna nekoristenja gumba.. Tak da, lako se naviknut

I za sve koji se pitaju kak zakljucam mob, imam quickball na ekranu :)
14 godina
neaktivan

Jos jednom ponavljam a onda ide na njusku

Pozz ekipa...prije nego ga stavim na Njuskalo da ga poudim Vama ovdje.

Imam Mi5pro ,keramika, jedan "viska" pa ako vas zanima javite mi se na pm.

Gore je kineski stable,instalrao sam play store te uz njega dobijete kao i sve na top one.

Cjena fixna 3 soma samo da vratim ulozeno....malo sam se zajebao te uzeo za "frenda" na dodem ti,pa kad je stigao..."ipak nebi,nemam para"

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nix666 kaže...
Gdje to ima MI5 Pro za 2500kn?

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi5-M5-Mobile-Phone-Snapdragon-820-Quad-Core-3GB-RAM-32GB-ROM-5-15/342812_32611309345.html (bijela boja samo ) + 26 dolara shipping i eto, racunao sam da je dolar 6.5, a ipak je 6.85 pa ce ispast malo vise

12 godina
floki26 kaže...

Jos jednom ponavljam a onda ide na njusku

Pozz ekipa...prije nego ga stavim na Njuskalo da ga poudim Vama ovdje.

Imam Mi5pro ,keramika, jedan "viska" pa ako vas zanima javite mi se na pm.

Gore je kineski stable,instalrao sam play store te uz njega dobijete kao i sve na top one.

Cjena fixna 3 soma samo da vratim ulozeno....malo sam se zajebao te uzeo za "frenda" na dodem ti,pa kad je stigao..."ipak nebi,nemam para"

Sta ne stavis i u mi5 temu, mozda tamo ima zainteresiranih?

14 godina
neaktivan
Jesam vec, ali sam i ovdje podjelio jer je ovo tema za sve kineze
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice