"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.523
|
čitano: 7.051.689
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ljudi relativno sam dobro upucen, ali nisam pratio nista zadnjih mjesec dva, treba mi mobitel, zapravo dva sto prije..

Trazim do 1200 kuna(sa svime sto me izadje), je li Xiaomi Redmi 3s(3gb RAM) najbolja opcija ili mozda cak trenutno ima akcija za neki drugi model u nekoj trgovini i gdje mi je najjeftinije uzet, ako mozete linkat, hvala

0 0 hvala 0
10 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
RN3 pro ak hoćeš 5.5", a R3S ak hoćeš 5". Ja sam uzeo Mi4c 2/16 i sa Honorbuy-a i odličan je.
Ove gore imaš na Grossoshopu ili Topone-u.
16 godina

Jel nije RN3 ipak malo iznad budzeta?, a htio bi 3gb RAM radje

I gdje je najmanje komplikacija, dakle bez carine, pdva itd. gdje je bas prava cijena, ako moze netko linkat trgovinu, znam da je pitano milijun puta, ali ne znam vise ni ja koja je kakva, a zanima me iskljucivo xiaomi gdje je najjeftiniji

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2016 19:03 (Pezer).
10 godina
U svim navedenim dućanima nema pdv-a ni carine ako ide eu warehouse, dhl....
16 godina

Oke, hvala, mislim da je ovaj TOpOne onda najbolji izbor znam da se i ovdje navodilo :D

15 godina

danas sam narucio dva xiaomi mobitela sa aliexpressa od topone prodavaca.odabrao sam dhl dostavu da bi izbjego carinu i trebaju mi poslati na otok Krk i dobijem od njih poruku ako je moja adresa u kategoriji remote area na dhl stranici da moram dodatno uplatiti 30 dolara.kada provjerim ispada da je.dali je netko imao slican problem kao ja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koliko sam shvatila uz svega procitanog po forumu, to im je standardna procedura. I ono sto se u zadnje vrijeme dosta spominje vezano uz topone, nije dovoljno odabrati dhl da izbjegnes pdv i carinu. Mora ti biti i slika da se salje bez carine ili iz eu, ne sjecam se vise, pa provjeri dok jos mozes stornirati narudzbu

15 godina

to za sliku znam,ali ovo za dhl mi je novost.poslao sam im drugu adresu pa ako moze enka salju a ako ne stornirat cu narudzbu

10 godina
neaktivan
Javi se i ilionu na telekinezi, pa ce on proslijedit svojima u topone

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Blue2 kaže...

danas sam narucio dva xiaomi mobitela sa aliexpressa od topone prodavaca.odabrao sam dhl dostavu da bi izbjego carinu i trebaju mi poslati na otok Krk i dobijem od njih poruku ako je moja adresa u kategoriji remote area na dhl stranici da moram dodatno uplatiti 30 dolara.kada provjerim ispada da je.dali je netko imao slican problem kao ja?

oduvijek je tako što se remote area tiče..  najbolje ti je naručit negdje di dostavljaju bez nadoplate pa skočiš po mobitele..

10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Bratić traži mobitel oko 800kn, na netu mu je zapeo za oko Oukiel U15 Pro. Moje pitanje je dali se isplati mu kupovati taj mob ili za ovaj iznos postoji što isplativije? Ako nije probljem dali može obrazloženje zbog čega da mu mogu objasniti. Isto tako savjet prek čega je najisplativije naručiti mog koji čete mi preporučiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

u planu sam uzeti redmi note 3 PRO ali me buni malo nešto..

redmi note 3 znači, osim 16/32 verzije ima MediaTek osmojezgreni procesor dok redmi note 3 PRO ima šestjezgreni Qualcomm?

negdje isto vidim da PRO ima 1.8 hexacore, negdje da je 2.0 octacore i negdje 2.2 octacore...

tak da mi sad nije jasno...

uglavnom, plan mi je uzeti redmi note 3 PRO sa qualcomm procesorom, i sad još razmišljam dal 16 ili 32GB verzija..

molim odmah preporuku otkud najjeftinije uzet (sa kojeg shopa) da nema problema sa carinom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zanima me gdje je moguce uzeti originalni ekran za Xiaomi Mi3W? Ima na Ebay-u po 20-30$ ali ne znam da li je to originalno tj. da li valja i da li je isplativo. Ima neko nekakav prijedlog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Pogledaj i Aliexpress za ekrane

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
neaktivan

mislim lako ja pogledam ali da li je to originalni ekran tj da li ce se osjetiti/vidjeti da je to neki jeftinjak? Mislim glupo mi je dat 20-30$ da mi ekran izgleda ko da je izasao iz kamenog doba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vjerujem da budeš dobio ekran na kojem su pixeli vidljivi,touch za krac i milijon mrtvih pixela,ali da oni su isprobani prije slanja i super su ispravni(MOS mislit). Tak je bilo kod mene (nije kinez mob)

Neznam kao je sa kinezima i zamjenskim ekranima,al pazi eBay ,ali sve je to isto
Potpis
18 godina

Ovdje link

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Lijep pozdrav :)

Zanima me da li postoji nekakav shop u EU gdje se moze naruciti UMi Plus?

Poanta mi je izbjec carinu i bilo kakav doticaj sa HR poštom :D

http://www.umidigi.com/page-umi_plus_overview.html

Ako itko može pomoć bio bih jako zahvalan :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kratki update.

Pronašao sam ga na Gearbestu.

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_446574.html?wid=21

Zanima ma ako uzmem još i Expedited Shipping ( 10$ ) . I narucim ga, koliko bi me izašla carina / porez. ?

Mobitel je 220$ i ovaj shipping je 10.71$.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
18 godina

Nije da nije ponavljano x puta, na taj iznos pdv 25% i carinski troskovi prije bili 29kn sad neznam koliko su tocno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nov sam u cilome ovome narucivanju mobitela, cisto san tia provjerit. No hard feelings :D

Hvala ;)

15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Ovdje link

Jel sigurna ta stranica? Mogu samo karticom platit, ne i PayPalom pa me malo muci to...

18 godina

Pun klinac ljudi je narucivalo sa te stranice i znam da oni imaju original dijelove, tako da nebi trebalo biti nikakvih problema

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Još jedno pitanje.

Znači uređaj bi me izašao 202$ što je 1,357 HRK ~ 180 € otprilike.

PDV bi me izašao još 339 HRK ako sam dobro izračunao.

Koliko bi me izašli carinski troškovi? Pokušavao sam guglati, ali nalazim nekonzistentne informacije.

Total : 1,357 + 339 + ? = 1696 HRK +?

Ispričavam se na glupom pitanju, nisam pretjerano vičan u ovome , a ne želim se zeznuti :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Mislim da su carinski troskovi sad negdje oko 70kn, makar vise od 100 nebi smjelo bit ak nisu opet kaj poceli izvoditi..

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Sve piše na prvoj stranici!

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
16 godina
protjeran

Dakle, ovi nesposobni uhljebi u carinarnici me uvijek ponovo iznenade.

Nakon što sam im poslao izvode, 2 komada u kojima se lijepo vidi, da sam platio u USD, oni mi konvertiraju u kune i izračunaju porez kao da sam platio u GBP, i time me oštetili za oko sto kn.

Čim sam skužio poslao mail, sada čekam reakciju.

0 0 hvala 0
16 godina

Znam da sam nekima ovdje dosadan, ali prvi put narucujem, nisam upucen, gdje trebam izabrati sta tocno, da ide ono klasicno, dakle cijena koja pise na stranici i to je to.

Evo primjer:
https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3S-Snapdragon-430-Mobile-Phone-4100mAh-Battery-Fingerprint-ID-2GB-RAM-16GB-ROM/342812_32683599224.html

Dakle uzmem DHL(26USD), ali koja je cijena mobitela, jel 147 ili 160 dolara?

Uglavnom, ako nije problem nekome, da mi linka tocno ovaj mobitel na nekoj stranici gdje je to najbolje uzeti i kaze mi sta trebam "odabrati" da me ne iznenadi cijena naknadno puno veca.

Znam ja za honorbuy, xiaomiforsale,giztop i sl. no kazem problem je sto ne znam sta tocno odabrati, hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

odaberes standard with gifts ako ne zelis neki case ili kaljeno staklo, odaberes boju i stavis DHL dostavu. Ako zivis u Hrvatskoj i ako nisi u remote podrucju doci ce ti mobitel kroz 5-10 radnih dana na kucnu adresu bez ikakvih dodatnih davanja. Nadam se da sam pomogao.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

E to je to sto sam pitao :D hvala puno, jednostavno je kad tako odgovoris, ali kako prvi put kupujem, dosta toga je nejasno, a da u HR cu narucit Zg ili St, ali vjerujem da nijedan od ta dva grada ne spada u remote podrucje :D

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice