Ajde javi molim te :D
Ozbiljno razmišljam da ga uzmem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nema problema, nadam se da se možeš strpiti do kraja idućeg tjedna kada bi trebao biti kod mene.
(btw uzeo sam sealed box sa original China ROM-om)
Nema problema, nadam se da se možeš strpiti do kraja idućeg tjedna kada bi trebao biti kod mene.
(btw uzeo sam sealed box sa original China ROM-om)
Mogu, ionako sam ga namjeravao naručiti sredinom 8. mjeseca.
Iskreno, baš se i ne razumijem u sve te stvari ali namjeravam ga uzeti preko Aliexpressa i od onog sellera kojeg si mi preporučio pa me zanima to uz taj ROM...
Koji dobim? Pošto to nikad nisam mjenjao,stavljao drugi nit znam išta u vezi toga ima koja tema otvorena ovdje da to proučim malo?
Pozdrav ljudi! Trebam vašu pomoć oko kupovine mobitela za roditelja. Dakle, tražim isključivo pouzdanog kineza do max 1200 kuna kojeg se može trenutno kupiti preko nekog domaćeg također pouzdanog web shopa. Što se tiče nekih specifikacija ne tražim nešto posebno, najbitnija mi je dobra stražnja,a posebno prednja kamera pošto će se mob ponajviše koristiti za slikanje kao i za Skype. Hvala unaprijed! :)
Mogu, ionako sam ga namjeravao naručiti sredinom 8. mjeseca.
Iskreno, baš se i ne razumijem u sve te stvari ali namjeravam ga uzeti preko Aliexpressa i od onog sellera kojeg si mi preporučio pa me zanima to uz taj ROM...
Koji dobim? Pošto to nikad nisam mjenjao,stavljao drugi nit znam išta u vezi toga ima koja tema otvorena ovdje da to proučim malo?
Ako uzmeš sealed box, trebao bi dobiti official software i nema nikakve zezancije. Uredno dobivaš update svakog petka i na miru si.
Objasnit ću sve detaljnije kad dođe uređaj.
Pozdrav ljudi! Trebam vašu pomoć oko kupovine mobitela za roditelja. Dakle, tražim isključivo pouzdanog kineza do max 1200 kuna kojeg se može trenutno kupiti preko nekog domaćeg također pouzdanog web shopa. Što se tiče nekih specifikacija ne tražim nešto posebno, najbitnija mi je dobra stražnja,a posebno prednja kamera pošto će se mob ponajviše koristiti za slikanje kao i za Skype. Hvala unaprijed! :)
Imaš Xiaomi Redmi 2 (verzija s 2 GB RAM- a) u neutrino mobileu (Zagreb, Trešnjevka, možeš i on-line naručiti, besplatna dostava) za 999 kn.
4,7" HD ekran, kamere su solidne.
150 kn jeftinije: abrakadabra
Ja kupone nikakve neću prihvatiti.
Daj mi neko objasni
Hvala na preporuci. Reci mi kakva mu je prednja kamera? Vidim da je samo 2mpx,a vrlo mi je bitno da ima donekle kvalitetan prikaz pošto će se dosta koristiti za skype pozive.
Ja kupone nikakve neću prihvatiti.
Traži refund iznosa PDV-a i carinskih troškova.
Prave se blesavi, a dobro znaju što rade.
Daj mi neko objasni
Poslali su iz lokacije koja je u EU, ali nisu uvezli proizvod i platili porez u državi iz koje šalju.
Dakle može se smatrati da su to doslovno prošvercali preko EU granice.
S obzirom da roba nije carinjena prije, naša carina (kao i svaka druga u EU) ima pravo naplatiti troškove.
Napiminjem,iako ni ja nisam sto posto siguran u ovo sto cu vam napisati,mislim da to izgleda otprilike ovako....i karikirano cu vam napisati.
Dakle ja sam KINEZ koji vama prodaje jastuke.U pocetku vam saljem iz Kinr,vi uredno platite sva davanja i dobijete jastuk.Medutim kada meni prodaja krene dobro ,odlucim se poslati dva kontejnera u rijecku luku i nadem "partnera".
S obzirom da je moj patner malo pametniji on odluci otvoriti FIRMU te uveze jedan kontejner jastuka i posalje jastuk u Njemacku i Zagreb te ti jastuci dodu iz Eu.Isti dan iz drugog kontejnera,koji nije uvezen tj. sluzbeno je u bezcarinskoj zoni,posalje u ime mene KINEZA jos jedan jastuk u Njemacku i u Zagreb.Taj jastuk za Zagreb carini hrvatska carina a onaj drugi Njemacka carina.Nadam se da ste shvatili poantu ove skracenog i jednostavnijeg opisa Eu skladista
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
Evo opet cu karikirati.Skupi 10 prijatelja koji hoce kupiti kineza,napravite zbirnu narudzbu da dobijete neki popust i da svaki ustedite nesto.A kad dodu u Hr na carinu,budi siguran da ih necete nikada dobiti.Malo teze ces carini objasniti da je tih 10 telefona za osobne potrebe iako ustvari je.
S druge strane stranice popjt Giztopa,Top One-a i merimobiles-a robu uvezu u Eu.Na koji nacin i koliko davanja plate,nas se zbilja ne tice jer uvozna carina u Eu je placena i tu nasa carina nema sta.
Potrebno je razlikovati uvezenu od neuvezene robe isto kao i trgovinu na malo od trgovine na veliko
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
Ja sam se pogubio više od raznih modela.
Trenutno su mi ostali Xiaomi redmi pro, leeco le max 2, i jos sam gledao huawei(p8/honor 7 ali nista ozbiljno).
Ima li netko preporuku, leeco je puno jaci na papiru, xiaomi mi se opcenito vise pouzdan jer sam ih dosta vec koristio, ako ima netko neki bolji do cca 2000kn rado bih cuo
Ja sam se pogubio više od raznih modela.
Trenutno su mi ostali Xiaomi redmi pro, leeco le max 2, i jos sam gledao huawei(p8/honor 7 ali nista ozbiljno).
Ima li netko preporuku, leeco je puno jaci na papiru, xiaomi mi se opcenito vise pouzdan jer sam ih dosta vec koristio, ako ima netko neki bolji do cca 2000kn rado bih cuo
Trenutno koristim Leeco le 2 i prezadovoljan sam sa telefonom. Radi sve kako treba, bez ikakvih bug-ova. Na njemu sam dobio neki drugi rom koji nema njihovih gluposti(bb72), mada sam vidio da je i za max model izašao cyanogenmod. Prema tome max može biti samo bolji. Do tebe je samo da li će ti smetat nedostatak 3,5mm jack, slabija baterija i veće dimenzije, dok performanse su bolje na Max-u u odnosu na redmi pro. Inače odakle si mislio naručiti telefon.
Na veličinu ću se naviknuti, samo me malo baterija smeta ali mislim da nije toliko loša.
Gledao sam i leeco le2 pro ali mi se cini max dosta bolji za ne puno vise novca(snapdragon vs mediatek), iako sad kad si rekao ponovo cu razmisliti.
Najbitniji detalji su mi ekran i kamera, ne treba mi neki prejaki procesor jer igrice ne igram
Mislim ga naruciti sa aliexpressa top one store
http://www.aliexpress.com/item/Original-Letv-LeEco-Le-Max-2-X820-FDD-4G-Cell-Phone-Android-M-Snapdragon-820-Quad/32708965167.html?spm=2114.13010208.99999999.264.WWnqtd
Na veličinu ću se naviknuti, samo me malo baterija smeta ali mislim da nije toliko loša.
Gledao sam i leeco le2 pro ali mi se cini max dosta bolji za ne puno vise novca(snapdragon vs mediatek), iako sad kad si rekao ponovo cu razmisliti.
Najbitniji detalji su mi ekran i kamera, ne treba mi neki prejaki procesor jer igrice ne igram
Mislim ga naruciti sa aliexpressa top one store
http://www.aliexpress.com/item/Original-Letv-LeEco-Le-Max-2-X820-FDD-4G-Cell-Phone-Android-M-Snapdragon-820-Quad/32708965167.html?spm=2114.13010208.99999999.264.WWnqtd
Ako su ti samo zaslon i kamera bitni onda ti je bolje uzeti le 2 pro( ali helio x25 verziju). Malo manji ekran i manju rezoluciju ne možeš ni prijetiti( a i onako većina video sadržaja se snima u 1080p). Senzor kamere je na oba isti tako da ti je potpuno svejedno. Stim da ćeš uštediti nekih 40-50 $ što nije malo je pravo rješenje. Još bih ti preporučio da uzmeš sa grossoshopa jer ispast će te jeftinije( uz kupon pd telekineze). Mada opet dobro razmisli jer pricesor zna biti mnogo bitan u budoćnosti zbog novijih androida.
Ako su ti samo zaslon i kamera bitni onda ti je bolje uzeti le 2 pro( ali helio x25 verziju). Malo manji ekran i manju rezoluciju ne možeš ni prijetiti( a i onako većina video sadržaja se snima u 1080p). Senzor kamere je na oba isti tako da ti je potpuno svejedno. Stim da ćeš uštediti nekih 40-50 $ što nije malo je pravo rješenje. Još bih ti preporučio da uzmeš sa grossoshopa jer ispast će te jeftinije( uz kupon pd telekineze). Mada opet dobro razmisli jer pricesor zna biti mnogo bitan u budoćnosti zbog novijih androida.
Razumijem, ali mislim da će moći izdržati narednih godinu, godinu i pol jer ionako ih promijenim svako toliko.
Trenutno imam xiaomi mi4 koji također radi savršeno ali mi je dosadio.
Koji je kod za grossoshop jer ovako je kod njih preskup(skoro 500kn razlike)?
Molio bih preporuku za kineski mobitel, a ono sto je najbitnije je to da ekran ne prelazi 5 inca, a bilo bi pozeljno da je u rasponu od 4.7 do 5.
Koliko sam vidio oni uglavnom nude 5.5 sto mi je preveliko (mob za dijete).
Fokusirao sam se na Meizu M2 Mini, vidim ima dobre specs i vrlo kvalitetno je napravljen, a kako slabo pratim kineske mobitele mozda mi je neki zanimljivi promakao...uglavnom koliko ja pratim Oneplus, Meizu, Xiaomi i Huawei je neki kineski vrh i ovaj Meizu mi je zanimljiv bas zato, a i cijenom mi se svidja...vidim da se moze naci u rasponu od 900 kn do 1400 Kn...druga opcija vidim da ima onaj mali Xiaomi, ali on ima 1GB RAM...ako netko zna nesto pametnije neka predlozi...unaprijed hvala.
https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/244-mi-4c-16gb.html
Ili recimo ovo...nisam vidio nista pametnije za nekih 1100 Kn koliko ovaj kosta sa dostavom.
Vec sam za kolegicu narucivao sa xiaomiforsale i sve je bilo ok i carinu nismo placali...Note 3 PRO za nju je dosao za svega 5-6 dana iz Češke.
Pogledaj si i Redmi 3/S za cca 1000kn s Aliexpressa.
4100 mAh baterija je po meni odlićna u tom cijenovnom rangu.
Slazem se da je baterija super, ali ovaj Mi4c ostavlja nekako solidniji dojam...fingerprint sensor nije presudan, a ima bolji ekran...tesko se snaci u šumi modela Xiaomia i ovaj Mi4c je valjda pretpostavljam neki srednji rang ponude?
https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/244-mi-4c-16gb.html
Vec sam za kolegicu narucivao sa xiaomiforsale i sve je bilo ok i carinu nismo placali...Note 3 PRO za nju je dosao za svega 5-6 dana iz Češke.
Više ne šalju iz Češke tako da bi ti na ovo išao PDV.
Jedini eventualni minusi su mu 16GB i jedan sim.
Netko naručivao sa honorbuya u zadnje vrijeme, a da mu se naplatio/ne naplatio pdv/carina? Gledam komentare za tinydeal pa rekoh bolje ne riskirati s njima.
Pozdrav svima
Već par dana razbijam glavu i neznam šta da si odaberem pa reko da vidim dal mi možete olakšat izbor 
Dakle igrom slučaja treba mi dual sim mobitel. "Suzio" sam izbor na navedeno dolje.
Bitno mi je kvaliteta uređaja (da mi tipke ne otpadaju i takve stvari, makar su svi navedeni kvalitetni), da je GPS dobar te da mi glasnoća prilikom poziva bude ok, pogotovo kada ga stavim na speaker (tipa dok vozim pa ga stavim na stalak).
Planiram mob imati duže vrijeme (par godina ako je moguće).
OS, fingerprint, baterija,...sve to ostalo mi je nebitno, preživjet ću.
Nisam neki zahtjevni korisnik (kao što se vidi hehe), od igrica igram jedino Clash of Clans a to bi trebalo na svakom od njih raditi (nadam se bez pregrijavanja, ako se kome grije molim neka javi).
Klasika, viber, whatsup, messenger.
Razlog za navedene modele mi je sljedeći;
Meizu, koliko sam upućen, radi kvalitetne mobitele, update software-a je prilično lagan (staviš zip u mob, update from zip file i wipe, gotovo)
Xiaomi RN2 - poseban slot za memorijsku, promjenjiva baterija, razlika u cijeni između vani i kod nas je cca 200kn tako da se može uzeti na rate te se dobi nekakva garancija
Xiaomi RN3 SD - razlika od RN2 je cca 100 kn a najjači što se tiče procesora na ovoj listi (snapdragon verzija kolko znam je bolja od MTK ako se ne varam)
Xiaomi Mi4c - više puta je netko tu rekao "rađe kupiti prošlogodišnji flagship nego ovogodišnji low/mid range" s čim se djelomično slažem, cjenovno je tu negdje, možda je kvalitetnije građe
cijenom su svi više manje tu negdje tako da boli glava od razmišljanja.
Svaki savjet je dobrodošao, može preporuka i nečeg drugog oko tog cjenovnog ranga, nisam par mjeseci već proučavao scenu jer sam bio van zemlje tako da sam malo van igre.
Zahvaljujem unaprijed
| 2 | Meizu M2 note |
|---|---|
| 0 | Meizu M3 note |
| 0 | Xiaomi Redmi Note 2 |
| 11 | Xiaomi Redmi Note 3 SD |
| 7 | Xiaomi Mi4c |
8.8 je danas jel izasa Xiaomi redmi pro dual camera
Di ga mogu nac za kupiti ne bi trebali bit vise preordera.
I jel ima neka recenzija ili treba pricekat koji dan za to...
Pozdrav
Može li se negdje uzeti "Letv LeEco Le 2 X620" a da me ne opali carina
Zahvaljujem na odgovorima