"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.081.591
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
sasha2511 kaže...

honorbuy ima EU skladiste nadam se..  

baterija je za punit svaki dan iskreno..  :)

nije ga problem puniti svaki dan ako ces izdržati cijeli dan drilanja bez problema.

honorbuy ima eu skladiste.

Pogledati cu jos na aliexpressu top one i chigon pa odluciti

14 godina
neaktivan
ivan72478 kaže...

mislim da bih se mogao naviknuti na 5.5'' ekran.

Gledao sam i ja mi5 ali mi je ipak preskup.

Leeco na grossoshopu sa shippingom dodje 2300 sto mi je također skupo, ali na honorbuy-u ispadne oko 2100, samo mi se cini da je baterija od 3000mAh na takvom telefonu ipak preslaba

Baterija od 3000 mAh na takvom telefonu moze biti i slaba i odlicna,a to naravno ovisi o tebi.Ljudi malo previse "drame" o problemu zvan baterija.A i za to postoje rijesenja.

Vecina novih telefona ima fast charging te ga za svega nekoliko minuta mozes napuniti za koristenje od par sati.Takoder za 100-150 kn mozes kupiti odlican power bank....opet xiaomi naravno :-)

S obzirom da sam dosta u autu ja koristim i dual charger te mi se jako rijetko dogodi da mi je baterija prazna a koristim sljedece:tablet,sluzbeni telefon,privatni i dvije bluetooth slusalice.

Rad baterije ce ti ovisiti naravno i o optimizaciji SW-a .Iz osobnog iskustva ti mogu reci da mi je baterija na mi5 bila i vise nego odlicna do prvog update-a na Miui 8.Prvi dan nakon updatea izvadim telefon pola sata nakon sto sam ga skinuo sa punjaca,kad ono baterija na 54%.Danas,mjesec i pol nakon toga,baterija ponovno na starom

Zakljucak je da se nebi trebali toliko opterecivati baterijom jer ima vise opcija kako taj "problem" rijesiti

floki
17 godina
neaktivan
Jel netko od vas imao mi4s u rukama?
Iskreno me zanimao taj model za žensku osobu, ali nekako se ne mogu oteti dojmu da je mi4c pametnija kupnja, jer mi4s ne nudi ništa drugo osim dizajna, stakla i otiska prsta. Ajde i veću internu memoriju.
Mi5 je isto bio u izboru, ali nakon onog videa o čvrstoći.... Ipak ne hvala.
Ne znam kako mi4s stoji s prodajom uz mi5 i još uvijek dostupni mi4c.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Mislia san kupit Xiaomi android tv box  3 oko 60 dolara košta 

Jel preporucujete stranicu za kupovinu istog uredaja? Po mogucnostu PayPal plaćanje... 

Cini mi se najbolji  za igranje igara i gledanje filmova 

I mogu instalirat drugi OS ako želim

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Zamolio bih za pomoć, iako ovo nije ta tema ovdje će puno više ljudi znati za ove modele.

Prioriteti su poredani po važnsti; zaslon (veličina i kolika-tolika kvaliteta, od 4"7-5,5"), cijena i baterija.

Kupujem u hrvatskim običnim i web- dućanima, na internetu trenutno ne mogu kupovati (jedino da nađem nekoga da mi naruči.

Tražim što jeftiniji mobitel, za sada sam ove našao, cijene su od 550-650 kn.

16 Xiaomi Redmmi 2 (1 GB RAM)
0 Doogee X5 /1 GB RAM)
0 Homtom HT3
1 Homtom HT7

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ljudi POMOĆ Seller je sad prebacio slanje pošiljke RF211255751SG(prebrisao to) i stavio mislim:11 znamekasti broj.Kojeg mogu naci samo preko http://global.cainiao.com/?spm=a3708.7860688.0.0.emSyQ2&lang=en.A tamo jedino što piše je da je poslano i da je odredište Croatian Post,vec ludim!Hvala!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2016 17:31 (ninozg27).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
U cemu je problem?
10 godina
neaktivan

Ne razumijem kako to funkcionira,ako imaš sekundu dvije vremena da mi objasniš.Inače naručio sam ufff Vernee Apollo Lite on presale 02.06 i sad sam uspio uči u trag jedino preko Wish-a.Gdje piše 2016-07-27 12:14:12Waybill Generated2016-07-28Collection Scan2016-07-28Departure Scan:hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina

Koji seller? 

10 godina
neaktivan
bodija kaže...

Koji seller? 

Shenzhen Ele Technology Limited

15 godina

Pozdrav, Xiaomi MI 4 mi je zaustavljen na carini i dobio sam poštom da trebam u roku od osam dana poslati "odgovarajući dokaz o vrijednosti robe, npr. račun, potvrdu o plaćanju, internetsku narudžbu i ispis on-line kupnje s mogučnošću točne identifikacije kupljene robe".

Trebam li ja onda prinstscreenat te dijelove gdje piše kako sam i koliko platio i da se vidi da se radi o tome nije mi baš u potpunosti jasno. Hvala unaprijed

9 godina
neaktivan
Hazar kaže...

Pozdrav, Xiaomi MI 4 mi je zaustavljen na carini i dobio sam poštom da trebam u roku od osam dana poslati "odgovarajući dokaz o vrijednosti robe, npr. račun, potvrdu o plaćanju, internetsku narudžbu i ispis on-line kupnje s mogučnošću točne identifikacije kupljene robe".

Trebam li ja onda prinstscreenat te dijelove gdje piše kako sam i koliko platio i da se vidi da se radi o tome nije mi baš u potpunosti jasno. Hvala unaprijed

mozes poslat screenshot transakcije s paypala, gdje se vidi naziv robe i cijena..  i moras poslat ispunjen onaj papir sta si dobio i potpisan..  nakon toga telefon ti dolazi doma i pacas postaru carinu/pdv..

Xiaomi akcija: http://offers-hr.grossoshop.net/
18 godina

sasha2511 molim te ne širi dezinformacije.

Mora poslati na mail 10004.zagreb@posta.hr mail tipa "Poštovani, dostavljam vam u prilogu račun za PCP 123/45 gdje sam kupio mobitel Xiaomi Mi 4 za 220 USD, s poštovanjem xx"

Navedeni ispunjeni papir se ne šalje. Njega šalješ isključivo i samo isključivo ako ti je to poslala fizička osoba kao poklon (a nije).

Navedeno i piše na papiru kojeg si dobio.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
9 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

sasha2511 molim te ne širi dezinformacije.

Mora poslati na mail 10004.zagreb@posta.hr mail tipa "Poštovani, dostavljam vam u prilogu račun za PCP 123/45 gdje sam kupio mobitel Xiaomi Mi 4 za 220 USD, s poštovanjem xx"

Navedeni ispunjeni papir se ne šalje. Njega šalješ isključivo i samo isključivo ako ti je to poslala fizička osoba kao poklon (a nije).

Navedeno i piše na papiru kojeg si dobio.

ma je jutro mi je bilo pa sam pola toga zaboravio..

naravno da papir ne salje nego ga se fotokopira sa svojim potpisom i napisanom cijenom telefona..  barem ja tako radim, screenshot sa Paypala i fotokopiran onaj papir poslan isto kao slika i nikad problema..

obavezno staviti PCP broj u naslov maila tako da odmah znaju o cemu se radi..

eto oprostite na mom nepotpunom odgovoru, ponedjeljak je jbg..  ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 9:23 (sasha2511).
14 godina
neaktivan
Onaj papir od carine definitivno nije potrebno slati njima.Dovoljno je mailom poslati podatke o placanju i navedes br PCP.
Ja sa catinom imam cak i jedno cudno iskustvo gdje sam im slucajno poslao ispis placanja za krivu narudzbu.Tako da sam prosao "lišo" za narudzbu od cca 60 usd a poslao sam im ispis od narudzbe od cca 20usd.Nisam to svijesno napravio nego iskljucivo slucajno posto sam pobrkao slicne tracking brojeve.
Odat cu vam jos.jednu tajnu kako brze proci na carini.Kad vidim po tracking no. da je paket u Zg ja na navedeni mail posaljem dokaz o placanju a mail naslovim sa tracking no.Svaki puta je do sada uspjelo.Cak se jednom dogodilo da su mi papiric od carine i ocarinjeni paket dosli isti dan
floki

1 0 hvala 0
10 godina
protjeran
janena kaže...

Pozdrav.

Ekipa, imam problem.

Ne znam što se dogodilo, ali do sad sam dva puta uzimala sa Tinydeala preko eu warehouse Njemačko skladište i sve bilo u redu.

A sad sam u Ponedjeljak uzela isto nešto i danas mi došla koverta  za carinjenje, traže da im dostavim račun.

Zašto sada to, do sada nije bilo problema?

Imeni isto danas došla kuverta od carine. Uzela mobitel.

Izgleda da nešto nije uredu s tiny deal warehouse. 

Do sada nije bilo problema s njima.

Ili muljaju nešto ili to više ne funkcionira sa EU warehouse..

15 godina
sasha2511 kaže...
Hazar kaže...

mozes poslat screenshot transakcije s paypala, gdje se vidi naziv robe i cijena..  i moras poslat ispunjen onaj papir sta si dobio i potpisan..  nakon toga telefon ti dolazi doma i pacas postaru carinu/pdv..

A postoji li baš na aliexpressu document koji kao mogu skinuti u pdf obliku, taj kao račun, ne mogu ga naći nemam baš s alijem iskustva napravio sam account samo za ovaj mobitel ili da printscreenam ono kao order details gdje pišu moji podaci, tracking number, cijena i to, bi li to bilo u redu?

14 godina
neaktivan

Printscreen ti je dosta

floki
13 godina
neaktivan

namjeravam kupiti Xiaomi Redmi 3 PRO, gledao sam po nekim stranicama a najvise preporuka sam dobio za HonorBuy i MiniDeal
Pošto nikad nisam kupovao ništa takvog preko interneta zanima me kako to funkcionira. 
Da li je već tko kupovao ovaj model? Iskustva? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3-Pro-3G-RAM-32G-ROM-Fingerprint-ID-Snapdragon-616-Octa-Core-13MP/342812_32646017250.html

Mislim da ce se vecina sloziti da je ovo najpouzdaniji i najpovoljniji nacin gdje i kako da ga kupis.

Pri kupovini odaberes slanje DHL-om (26,32 USD) i telefon je za 10-15 dana na tvojoj kucnoj adresi.Bez carine i dodatnih davanja...GARANTIRANO

floki
9 godina
neaktivan

imas i ovdje:

http://www.grossoshop.net/android-dual-sim-smartphone/brand-smartphone/xiaomi?page=2

uzmes SF express i kod tebe je za 8-10 dana bez troskova PDV/carine..

ima i kupona za popust ako treba..  :)

3 1 hvala 0
15 godina
floki26 kaže...

Printscreen ti je dosta

Poslao sam im prekjučer i osim automatske poruke da su dobili moju poruku nisam još ništa dobio, koliko obično traje taj postupak?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 11:21 (Hazar).
16 godina
neaktivan

Ovisi kak ti grah padne.

Nekad drugi dan, nekad za tri dana, ja sam jednom čekao 3 tjedna.

Strpljen - spašen :-)

dak
10 godina
neaktivan

zašto xiaomi 3 pro kad 3s ima bolji procesor i fingerprint reader a košta isto ili manje? 
ne razumijem.
PS, koliko je taj kupon popust u grossoshopu, čemu tajnost?
Možda budem uzimao još jedan mob pa da vidimo jel se isplati 
Naručio sam 3s u nedjelju u aliexpress top one pa ćemo vidit kada će stići

9 godina
neaktivan
receno mi je da nesmijem reklamirat pa zato "tajnost".. 3s je na akciji do petka, verzija 2/16 je 133 € a 3/32 je 160€..
dolaze iz Kine za 8-10 dana bez carine i dobijes na poklon masku, tempered glass i foliju za staklo..
13 godina
neaktivan

Hvala ti.
Uzet ću ovaj tjedan ali ipak 3s PRO. 

10 godina
neaktivan

A jeli u tu cifru uključena poštarina?

17 godina
neaktivan
Legnum7 kaže...

zašto xiaomi 3 pro kad 3s ima bolji procesor i fingerprint reader a košta isto ili manje? 
ne razumijem.

malo pišeš gluposti, ali si zapravo i dosta u pravu

Xiaomi 3 pro ne postoji, postoji xiaomi REDMI 3, REDMI 3pro (isti kao redmi 3 samo ima više memorije i čitač otiska prsta), REDMI3s (dvije varijante 2/16 i 3/32 koju neki shopovi nazivaju redmi 3s prime ili redmi 3s pro, oba imaju čitač otiska prsta) i REDMI 3x (u principu isti mobitel kao redmi 3s, samo upakiran u mrvicu drugačije kućište, vjerojatno kako bi pratio dizajn liniju novog REDMI PRO modela) 

Redmi 3 i redmi 3 pro imaju snapdragon 616, a redmi 3s i 3x imaju snapdragon 430. Na papiru je snapdragon 616 brži od 430, ali redmi 3s/3x uz taj sd 430 imaju grafički čip adreno 505 dok redmi 3/pro imaju stariji adreno 405. Zbog tog novijeg grafičkog čipa 3s i 3x daju bolje benchmark rezultate, iako imaju malo "sporiji" proc(mrvicu je niže clockan). Koliko ćete, i da li ćete osjetiti razliku u stvarnom korištenju, pojma nemam, ali vjerojatno bi noviji grafički čip trebao malo olakšati kod igranja igrica, mada osobno ne vjerujem da je neka drastična razlika.

Još je jedna velika razlika u androidu, jer redmi 3 i pro rade na androidu 5.1, dok noviji redmi 3s i redmi 3x rade na androidu 6. Opet s obzirom na to koliko je miui "teška" modifikacija androida, čisto sumnjam da će netko skužiti razliku između redmi 3pro i redmi 3s prilikom korištrenja, bez da gledate info o uređaju.

Ja koristim redmi 3 obični, bez čitača otiska prsta i mogu reći da sam zadovoljan. Nisam očaran i mobitel nije "VAU", ali je pristojan i baterija je pre pre dobra. To mu je zapravo i najveći adut. Ovi koji kažu da je super fluidan, ili nisu zahtjevni korisnici, ili nisu imali super fluidan mobitel u rukama. Osobno bih volio isprobati i redmi 3s, po mogućnosti u isto vrijeme s redmi 3. Naime, logika mi govori da je niže clockan proc obično bolji za bateriju, a u kombinaciji s novijom verzijom androida, mislim da bi redmi 3s trebao dati više autonomije.

ALI, od prije par dana za redmi 3/pro je dostupan službeni global ROM, koji zahvaljujući kolegi s ovog foruma @MASVA ima službeno podržan hrvatski jezik, možda je za baš baš neiskusnog korisnika u ovm trenutku bolje kupiti taj stariji model. Redmi 3s i 3x zasad nemaju službeni global ROM, pa ili ćete koristiti službeni kineski, ili će biti neki kuhani vendor ROM, ili ćete se sam igrati s ROM-ovima. Iskusnom korisniku to vjerojatno nije problem, a xiaomi.eu ima svoj ROM za te modele.

Uostalom raspisao sam se bez veze, a na miui forumu ima objašnjena razlika između navedenih modela. 

Još kad u tu "salatu" s nazivima ubacite i redmi note liniju, pa onda one nazive "high" ili "prime" koje koriste selleri......   nije ni čudo da se ljudi pogube u "šumi" modela

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 16:32 (jozak).
14 godina
neaktivan

U potpunosti se slazem sa tobom i "šumom" modela.

Vec 4 godine kupujem kineze i sjecam se njihovih,nazovi,pocetaka.Nekoliko poznatijih proizvodaca i svakih 4-6 mj novi smartphone.Ovo danas je postalo nemoguce,koliko god se trudio i pokusavao sve to pohvatati,nemoguce je.

Ja sam se uglavnom bazirao na Xiaomi,ne samo na telefone nego opcenito na njihovu ponudu i mislim da ljudi ni neznaju sta oni sve proizvode!!!

Sto se tice njihovih smartphone-a,podjeljenje su u nazovimo ih tri kategorije.Ili je barem tako bilo zamisljeno.REDMI serija kao mid-range serija,NOTE serija kao phablet serija i naravno MI kao flagship serija.U zadnje vrijeme kao da ih je uhvatio svojevremeno zvan "Samsungov sindrom",kada su izbacivali telefone prakticno na tjednoj bazi dok nisu iskoristili valjda sva slova iz abecede.

Ne svida mi se ta politika,iako naravno svoju matematiku imaju.Poseli su i oni uz "sitne" detalje izbacivati poboljsane modele skoro svaka dva tj i dodavati razno razna slova (S,X,C) i razne "verzije" (PRO,PRIME)

Cak i ja koji pokusavam pratiti Xiaomi,potpuno sam izgubio kompas kada sam vidio Xiaomi REDMI PRO!

Gdje je nestao Note u toj prici?Sigurno nije nasljednik klasicne REDMI serije,a nije ni flagship!

floki
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 19:50 (floki26).
14 godina
neaktivan
Hazar kaže...
floki26 kaže...

Printscreen ti je dosta

Poslao sam im prekjučer i osim automatske poruke da su dobili moju poruku nisam još ništa dobio, koliko obično traje taj postupak?

Vidjet ces na trackingu kada su ga ocarinili.Tesko da ce ti ovaj tj stici s obzirom da je petak neradni dan.Ako ti ga danas nisu ocarinili i poslali,prije ponedjeljka ga neces vidjeti sigurno.A sto se samog procesa tice,zavisi kakve si srece.Meni nikad nista na carini nije stajalo duze od 5 dana

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49",Mi WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice