"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.072.746
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
18 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Cesarica91 kaže...

Bok.

Nadam se da sam pogodila temu.

Nisam neki stručnjak pa trebam pomoć i savjet.

Dakle, prošle godine u travnju kupila sam THL 4400. I mobitel stvarno bio super, baterija stvarno radila 4 dana bez punjenja, kamera dobra, sve pet. Malo me živcirala mala unutarnja memorija, ali ajde... I sad ove godine istekne garancija i, gle čuda, ništa na mobitelu više ne radi kako treba. Prvo je otišao zvučnik, pa se ekran odvojio, da bi na kraju mobitel kompletno riknuo jer mu se baterija napuhnula (!!!) i otišla u vječna lovišta. Serviser mi je za popravak rekao 150 kn (zvučnik), 800 kn (baterija - a za 22 dolara su na thl stranici!!), a ekran niti nema. I servis bi trajao 3 tjedna minimalno. 

Znači, što savjetovati? Da ga popravljam? Ako da, ima li netko voljan to napraviti za ne previše novaca (da ne preplatim samu vrijednost takvog novog uređaja)? realno, već za nekih 700-800 kn se može i kod nas kupiti novi 'kineski' smartphone, možda i bolji od thl-a, ali ne mijenjam baš mobitele svake godine pa... Isplati li se uopće popravljati?

Please, help!

apsolutno neisplativo

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Nemoj ni slucajno popravljati taj telefon. Imao sam thl i bio je ok ali daleko je do jednog meizu ili xiaomi telefona. Pogledaj bilo koji od ova 2 brenda i nemozes fulati.. dodaj koju stotku ako mozes i isplatilo ti se bude...

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Neko dubre prevarantsko..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cesarica91 kaže...

Bok.

Dakle, prošle godine u travnju kupila sam THL 4400. I mobitel stvarno bio super, baterija stvarno radila 4 dana bez punjenja, kamera dobra, sve pet. Malo me živcirala mala unutarnja memorija, ali ajde... I sad ove godine istekne garancija i, gle čuda, ništa na mobitelu više ne radi kako treba. Prvo je otišao zvučnik, pa se ekran odvojio, da bi na kraju mobitel kompletno riknuo jer mu se baterija napuhnula (!!!) i otišla u vječna lovišta. Serviser mi je za popravak rekao 150 kn (zvučnik), 800 kn (baterija - a za 22 dolara su na thl stranici!!), a ekran niti nema. I servis bi trajao 3 tjedna minimalno. 

Znači, što savjetovati? Da ga popravljam? Ako da, ima li netko voljan to napraviti za ne previše novaca (da ne preplatim samu vrijednost takvog novog uređaja)? realno, već za nekih 700-800 kn se može i kod nas kupiti novi 'kineski' smartphone, možda i bolji od thl-a, ali ne mijenjam baš mobitele svake godine pa... Isplati li se uopće popravljati?

Please, help!

Frcni to gofance u smeće, kupi si Xiaomi ili Meizu, gledaj barem M2 Note ili Redmi Note 2 i uživaj.

Možeš polovno sa njuške ili novo iz trgovine.

root
15 godina
zoharbizo kaže...
Cesarica91 kaže...

Bok.

Please, help!

Frcni to gofance u smeće, kupi si Xiaomi ili Meizu, gledaj barem M2 Note ili Redmi Note 2 i uživaj.

Možeš polovno sa njuške ili novo iz trgovine.

Ako ga već bacaš, radije ga daj meni.. Rado bih čačkao po mobu na kojem sam siguran da nemam što uništiti, a opet bih malo proučavao komponente mobitela i gledao generalno način na koji je to izrađeno. Ako si za, PP

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina

Kad uđeš u link piše 160 dolara.

root

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Kad uđeš u link piše 160 dolara.

tocno tako.Probao jutros po kineskom vremenu u 5 popodne danas na nasem i engleskom ali cijena ni makac

9 godina
neaktivan

Poštovanje,

Dakle,trebao bi malu pomoć. Kako mi je moj stari samsung s4 mini praktički gotov (baterija traje 3 sata max,blesira se itd),moram kupiti novi mobitel.

Kako nisam u mogućnosti trenutno,nego uzeti na rate,te sam dobio pozitivne preporuke za Xiaomi redmi note 3 pro,izbor bi mi bio uzeti mobitel preko Hr servisa Mobiexpress.

Čitao sam (koliko sam imao vremena jel) da ljudi mijenjaju sami rom,flashaju,rootaju... e sada,ja to neznam napraviti (niti bi iskreno htio prčkati tako po mobitelu sam bez iskustva),pa je moje pitanje,da li mogu koristiti taj mobitel bez toga svega,odnosno mogu li ga koristiti normalno i bez greške "out of box"? Mogu li možda ljudima u mobiexpress reći da mi naprave to nešto (rootaju,flashaju ili što već?) ako je uistinu potrebno (negdje sam čitao da je netko imao takvog iskustva sa njima i da su ljubazno napravili to,ali danas je sve moguće,pa tako i da je to bila obična reklama jel)?

Moja potreba za mobitelom je u vidu dosta surfanja,čitanje knjige tu i tamo (scribd),te poneka igrica (generalno igram samo clash of clans na dnevnoj bazi redovno,ali volim i isprobavati/brisati i druge).

Druga stvar je,sigurno će mi netko reći,pa radije skupi pa uzmi sa nekog shopa (tipa honorbuy) za manje novaca,ali eto,nemogu toliko čekati i treba mi mobitel kroz slj 30-60 dana,tako da na žalost sam prinuđen na ovako nešto,a opet,dobra stvar je garancija od 2 godine u istome servisu (iako sam svjestan da ako će mobitel raditi kako treba,da te 2 godine garancije vjerovatno i ne vrijede 600-700 kn više koliko mobitel košta - uzimam na rate,pa ispadne skuplje nego za gotovinu,radi se o verziji snapdragon 650,3/32 gb).

Na kraju,da li radije da uzmem samsung a5 2016. (iako ću odmah reći,ovo mi je samo u nuždi jer se želim maknuti jednom za svagda od tih razvikanih brandova koji ne vrijede ni pola od onoga što čovjek plati),zbog svojeg neznanja u root itd?

Mali edit: Ako tko ima iskustva sa istim mobitelom (rn3pro),molim još za savjet,da li uzeti zaštitno staklo za njega i gdje (vidio sam da u istom shopu imaju neke,30 kn je čini mi se cijena,pa sam skeptičan u kvalitetu istoga,no ne razumijem se pa je bolje da pitam) i kako se to isto staklo ugrađuje uopće? Svakako bi uzeo negdje flip case za njega,pa možda i nije ni potrebno uzeti staklo,ali opreza nikada dosta.

Hvala unaprijed iskusnim znalcima na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 10:34 (Josiip).

0 0 hvala 0
10 godina
Ako nisi spreman na root i igranje sa flashanjem software-a radije zaobiđi Xiaomi. Uzmi A5@2016.
14 godina
Josiip kaže...

Slobodno uzmi kod nas na rate ako nemaš gotovinu iako znaš da češ platiti više nego da uzmeš iz vana ali situacija je takva kakva jest.

Ne brini se za flashanje/rootanje/bootloader i slično jer to ne moraš raditi, sve će uredno raditi a vjerovatno će biti instaliran unofficial ROM koji ima i HR jezik.

Ovo je odličan device, svakako bolji nego od ostalih poznatijih brandova u tom price-rangeu a slobodno možeš pitati i korisnike u u RM3 temi. Sasvim sam siguran da će ti ga svi preporučiti.

Što se tiče zaštite, sa Aliexpressa možeš kupiti kvalitan Tempered glass koji se samo zalijepi na ekran u par sekundi i bez brige si (osim ako ti mobitel ne ispada svakih pola sata kao nekima).

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
16 godina
Cesarica91 kaže...

Bok.

Please, help!

Alcatel flash 2 sa Tinydeala EU Warehause Njemačka , cijena oko 820kn konačna i dođe za 5-7 dana. 

13 godina
neaktivan
bodija kaže...
Cesarica91 kaže...

Bok.

Please, help!

Alcatel flash 2 sa Tinydeala EU Warehause Njemačka , cijena oko 820kn konačna i dođe za 5-7 dana. 

Steta sto nema kompas

13 godina
neaktivan

A kakav je ova Alcatel Flash plus 2, ima li ga iko da prenese utiske. On ima i kompas ali vidim nema mnogo reviewa na youtubu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 20:10 (ratkoX).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Hvala na savjetu,selim se u zadanu temu

10 godina
neaktivan
Iskljucivo kvalitetnije provjerene kineske marke kupovati
16 godina
Foz-matija kaže...

Ajde molim te, ti mi reci koji su to kvaliteniji kineski mobiteli-marke.... Osim xiaomi.... 

14 godina
bodija kaže...

Ajde molim te, ti mi reci koji su to kvaliteniji kineski mobiteli-marke.... Osim xiaomi.... 

Meizu i Oppo.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
10 godina
neaktivan
Odgovoreno ti je ispod + letv,oneplus
16 godina

a, Huawei, ZTE (NUBIA), Lenovo (ZUK), Vivo, One plus, Gionee, TCL ....

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2016 18:53 (bodija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zbog cega se onda pravis glup a znas?

Naveli smo manje poznatije marke koje normalni covek nikad nije cul
16 godina
bodija kaže...
Foz-matija kaže...

Foz-matija kaže...
Zbog cega se onda pravis glup a znas?

Naveli smo manje poznatije marke koje normalni covek nikad nije cul

Odgovor je napisan na prvi post "Foz-matije" (tvoj)...

Čitaj malo unazad.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2016 19:45 (bodija).
17 godina

Uspio sam rootati LeTV X800 i evo kroz par dana stavljam debloatani rom sa ota updateovima,eto ako nekome treba pomoc da slucajno ne brickate mob ;) 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pozdrav, jel koristio itko ove akcije na tinydeal? Imaju sad akciju, kupis Alcatel Flash 2, dobiješ 200$ kupon. Ono što me zanima, koja ograničenja stave za korištenje tog kupona? Može li se kupiti još jedan Flash 2 ili neki drugi mob samo? I recimo, daju li iskoristiti tih 200$ na nešto što je kao na popustu? Npr. neki mob 99$, a piše da je inače cijena 129$. Pa je znalo biti da se to ne može iskoristiti.

I da li vrijedi akcija i za EU warehouse ili samo china?

Tnx
- Lumia 640 DS -

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
NeoOS kaže...
Pozdrav, jel koristio itko ove akcije na tinydeal? Imaju sad akciju, kupis Alcatel Flash 2, dobiješ 200$ kupon. Ono što me zanima, koja ograničenja stave za korištenje tog kupona? Može li se kupiti još jedan Flash 2 ili neki drugi mob samo? I recimo, daju li iskoristiti tih 200$ na nešto što je kao na popustu? Npr. neki mob 99$, a piše da je inače cijena 129$. Pa je znalo biti da se to ne može iskoristiti.

Tnx

Sve je lijepo objašnjeno, samo treba čitati! Znači kad kupiš Alcatel Flash 2, tj platis i potvrdis narudzbu, na mail dobijes kod s kojim imas 200$ popusta na druge stvari.

11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Uspio sam rootati LeTV X800 i evo kroz par dana stavljam debloatani rom sa ota updateovima,eto ako nekome treba pomoc da slucajno ne brickate mob ;) 

Pozdrav,

Molim te da staviš postupak jer sam ja pokušala rootati Letv x800+ i nisam uspjela nikako sa Kingorootom. 

Pa kad budeš mogao da ne zaboraviš staviti postupak da ga ne zbrickam.

Hvala ! 

16 godina
neaktivan
krojex kaže...
NeoOS kaže...

Tnx

Sve je lijepo objašnjeno, samo treba čitati! Znači kad kupiš Alcatel Flash 2, tj platis i potvrdis narudzbu, na mail dobijes kod s kojim imas 200$ popusta na druge stvari.

Pa nije baš lijepo obješnjeno, ili ja nisam našao,

a nisam se preveć ni trudio, jer mislim da je to samo još jedna navlakuša.

Šta ako dobiješ 200$ u 40 kupona po 5$ koje moraš iskoristiti u 10 dana,

ALI ti vrijednost kupnje nesmije biti ispod 50$.

TO nigdje ne piše. Ispravite me ako griješim.

dak
13 godina
neaktivan
To sto si ti napisao sam i sam znao.. I nisam to pitao, citaj ponovno, ako ne, preskoci moj post.
Dakle, zanima me necije iskustvo, a moze i misljenje, oko tih 200$ kupona i uvjeta koji su za potrositi ih, nakon dodjele. Kao sto kolega kaze
- Lumia 640 DS -
15 godina
neaktivan
dak0001 kaže...

Šta ako dobiješ 200$ u 40 kupona po 5$ koje moraš iskoristiti u 10 dana,

ALI ti vrijednost kupnje nesmije biti ispod 50$.

TO nigdje ne piše. Ispravite me ako griješim.

Nije baš da je detaljno sve elaborirano, ali ne bih ocekivao cuda od tih 200$ vrijednosti kupona (množina!) - prije je za očekivati da ce ti ograniciti kupone na ovakve (i slicne) nacine kako već pise: 

3. All coupons have expiration dates. Please use them before they expire.

17 godina
Stavim ti čim dođem za računalo,uglavnom izbjegavaj kingroot jer ne radi,instaliraj adb drivere i omogući usb debugging,skini root + recovery od cuoco92 jer će ti on automatski sve odraditi i onda preko twrp recoveryja flashas samo supersu ( root app ).

Ili možeš staviti twrp i flashati cuoco92 rom koji ti je očišćen od kineskih govana i uz to rootan.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice