Doslo vrijeme da promijenem mobitel pa mi je oko zapeloo za LENOVO VIBE SHOT Z90-7 .Mozda netko ima iskustva sa ovim uredjajem,Gdje ga ima najeftinije za kupiti ili da mi preporucite nesto drugo.Bitno mi je da mi sto prije stigne tj da bude sa EU skladista.HZvala unaprijed na odgovorima
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Doslo vrijeme da promijenem mobitel pa mi je oko zapeloo za LENOVO VIBE SHOT Z90-7 .Mozda netko ima iskustva sa ovim uredjajem,Gdje ga ima najeftinije za kupiti ili da mi preporucite nesto drugo.Bitno mi je da mi sto prije stigne tj da bude sa EU skladista.HZvala unaprijed na odgovorima
Imaš ga na tinydeal-u.
http://www.tinydeal.com/lenovo-vibe-shot-5-fhd-msm8939-octa-core-android-50-4g-lte-phone-p-159962.html
194 dolara sa EU skladišta, s tim da ako uzmeš kupon, a ima ih okolo po netu, najcesce 3% popusta, na kraju ispada oko 188 dolara, što je ok. Ali moja preporuka je da se ne zaletiš. Postavila sam stranicu iza baš upit vezan za tu kinesku verziju VibeShota jer postoji mogućnost da 3g i 4g ne budu radili u kod nas. Inače europska verzija moba je Z90-40 i razlika nije samo u Europskom romu, nego i u antenama i frekvencijama.
Imaš veliki topic na XDA forumu, vezan za tu kinesku verziju, javilo se par ljudi iz europe, da im ne radi kak se spada.
Sta sad raditi.A bas sam se napalio na ovaj telefon
Pozdrav svima!
Stigao mi je Mi Note, imao je na sebi EU ROM i na njega sam flashao TWRP, prema uputama s Xiaomi.eu
Prošlo sve ok, uđem u Recovery, pokušam flashati zadnji Weekly za Note i javlja ERROR 7.
Skinuo sam nakon toga zadnji STABLE, neki poljski i opet javlja ERROR 7
Pokušao sam ih prepakirati i urediti u Notepadu (obrisati tražene linije), prema uputama s Xiaomi foruma, i onda baca ERROR 6.
Imate li kakvih prijedloga?
lp
CB
Mislim da ne mozes napravit update s TWRP nego moras vratit original CWM.
Lč
Pozdrav svima!
Stigao mi je Mi Note, imao je na sebi EU ROM i na njega sam flashao TWRP, prema uputama s Xiaomi.eu
Prošlo sve ok, uđem u Recovery, pokušam flashati zadnji Weekly za Note i javlja ERROR 7.
Skinuo sam nakon toga zadnji STABLE, neki poljski i opet javlja ERROR 7
Pokušao sam ih prepakirati i urediti u Notepadu (obrisati tražene linije), prema uputama s Xiaomi foruma, i onda baca ERROR 6.
Imate li kakvih prijedloga?
lp
CB
Mislim da ne mozes napravit update s TWRP nego moras vratit original CWM.
Stavio sam CWM nakon TWRP-a (flashao iz TWRP-a), pokušao EU i neki poljski ROM, ali i dalje baca Error 7.
Sad skidam miui_MINoteGlobal_V7.1.2.0.KXEMICK_10373a1b2e_4.4.zip, zadnji službeni Global ROM (mislim da je i stigao s njime), pa ću probat njega flashat preko CWM-a.
Misliš li da će to proći?
Ako je odgovarajuci ROM i ako napravis wipe tek nakon instalacije trebalo bi biti OK.
ps. ROM stavi na lokalnu memoriju..
Pozdrav, ekipa. Lagano mi kreće ić na živac LG L50 Sporty, inače službeni i jedini mob jer nisam neki fan mobitela općenito, koristim ga isključivo za pozive i nekad surfanje na kavi, čisto da provjerim neke informacije. Ali ovih dana je ovaj pred rikavanje kolko šteka pa me zanima do koje cifre se plaća carina jer ne želim skupi mobitel naručit. Znači neka gornja granica do koje se ne moram brinut oko šipinga i carine ako uopće postoji neka granica do koje je bez nameta. Ako ima netko kakvu preporuku bio bih zahvalan. 
Meni se kao jedan od best buyeva trenutno čini Lenovo K3 Note za cca 850 kn (iz Njemačkog skladišta dodje za tjedan dana).
Već sam uzeo doogee x5s evo javili da je izašo iz skladišta danas. Nadam se da će me služit dobro bez štucanja. 
Ako je odgovarajuci ROM i ako napravis wipe tek nakon instalacije trebalo bi biti OK.
Samo da javim - nekim čudom, kad sam ugasio mob da napunim bateriju i ponovno ga nakon sat vremena upalio - vratio mi se ROM s kojim je došao, povukao je postavke, appove... ne kužim???
I sad sve radi ko prvog dana.
Samo da javim - nekim čudom, kad sam ugasio mob da napunim bateriju i ponovno ga nakon sat vremena upalio - vratio mi se ROM s kojim je došao, povukao je postavke, appove... ne kužim???
I sad sve radi ko prvog dana.
Jer nisi napravio wipe nakon instalacije.
Ako se netko sjeća mog prepiranja sa Coolicoolom moram samo rec da su dali jare i pare, ovce i novce :)
Pozdrav, vidim da se spominje tinydeal. pronasla sam tamo mob. ima ga u europskom skladistu. Da li to onda bude samo ta cijena koja je navedena? Kakva su Vam iskustva sa kupovinom na tinydeal?
Hvala unaprijed na odgovorima
haha i ja sam. I znam kak ti je. Gledam sve i svasta, al bas bi taj. Em dizajn, em je 5inča, em im fakat ok kamere, sto vecina kineza ukljucujuci lenovo nekad, nije imala. Pogledaj po oglasnicima, iako su tu kod nas dosta skuplji. Ali ako ces tak kupovat, obavezno trazi telefon s oznakom A40 na kraju.
Ili riskiraj, kupi ovu kinesku verziju, pa javi kak ide. 
Zna li tko sta je sa tim lenovo mobitelima koji dolaze iz kine a ne postoje na gsmareni i slicno..
konkretno Lenovo A816 cije ime postoji samo po tim webshopovima a nema nikakvih recenzija ni slicno..
Meni se kao jedan od best buyeva trenutno čini Lenovo K3 Note za cca 850 kn (iz Njemačkog skladišta dodje za tjedan dana).
Koliko čitam na netu, korisnici imaju jako loša iskustva. Kamera - katastrofa.
sestra mi ima K3 Note i slike su po meni odlicne. Ne znam ko pise to ali slike su dosta dobre kvalitete, s obzirom da se radi o jeftinom uredaju...
Može mala pomoć, jel me možete uputiti na neki store koji ima bluboo picasso na EU lageru?
And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Koliko sam pretražio niti jedna trgovina ga nije imala. Da razmisliš o drugom modelu ili o narudžbi iz Kine (s pdv-om)?
Čini mi se skroz u redu za cijenu, a preferiram EU zbog bržeg dolaska
sestra mi ima K3 Note i slike su po meni odlicne. Ne znam ko pise to ali slike su dosta dobre kvalitete, s obzirom da se radi o jeftinom uredaju...
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/lenovo-k3-note/228896.aspx
haha i ja sam. I znam kak ti je. Gledam sve i svasta, al bas bi taj. Em dizajn, em je 5inča, em im fakat ok kamere, sto vecina kineza ukljucujuci lenovo nekad, nije imala. Pogledaj po oglasnicima, iako su tu kod nas dosta skuplji. Ali ako ces tak kupovat, obavezno trazi telefon s oznakom A40 na kraju.
Ili riskiraj, kupi ovu kinesku verziju, pa javi kak ide. 
Da je malo jeftiniji vjeruj mi da bi riskirao.Malo sam usporedjivao ovu verziju A40 sa verzijom sa Tinydeala i potpuno su identicne frekvencije pa stvarno ne znam u cemu je fora
Može mala pomoć, jel me možete uputiti na neki store koji ima bluboo picasso na EU lageru?
valjda je ovo
Xiaomi redmi note 3 pro - bio mi je na nekom eu romu 7.1.3.7 i preko mipcsuite aplikacije sam ga flashao na 7.3.8.0. stable verziju koja mi je bila ponudjena. Trenutno na mobitelu nemam tipkovnicu. Sta da uradim? Da probam flashati sa miflashom? ili da skinem neku developerverziju snimim na njega pa flash preko tri tockice u System Updateu? Izgubljen sam...
EDIT: Evo uspio sam sad prebacit se na tu verziju al puna je kineskog bloatwarea. Sad jel mi mozda bolje instalirat kineski dev rom pa staviti neki custom rom ili ostavit ovo da radi dokle radi :). Mobitel je dobio dozvolu za otkljucavanje pa me zanima sada procedura ako sam dobro skontao ide ovako:
System Updates - instalirati kineski dev rom
Unlock Boatloadera -
instal novog recoverya
instal novog roma?
Takoder ak instaliras ofišl rom opet ti se bl zakljucava
Poludit cu sa Miui 7.5 verzijom. Neda mi da skidam velike aplikacije preko storea. Nigdje u opcijama nisam uspio pronaci da to oneaposobim. Izgleda da cu ga morati prebacit na kineski rom pa odblockat i rootat i onda stavit neki drugi rom jer cu s ovim poluditi. Mob se totalno cudno ponasa
EDIT: http://www.androidheadlines.com/2014/09/android-getting-rid-annoying-wifi-download-limit-miui.html
EDIT2: Uglavnom sad mi izbacuje error DF-DLA-15 kad krenem instalirati ista sa storea. Uspio sam otkljucati bootloader. Sad bi trebao staviti recovery preko system updatea i i onda skinuti rom. Koji rom globalni da skinem da radi? Poludit cu. Tko pomogne ima pivu!
Sad samo zelim da ga vratim na pocetno stanje :(
P.S. Ako ima netko u SPlitu voljan instalirat mi Global rom opet platit cu dobro ;)
Bok.
Nadam se da sam pogodila temu.
Nisam neki stručnjak pa trebam pomoć i savjet.
Dakle, prošle godine u travnju kupila sam THL 4400. I mobitel stvarno bio super, baterija stvarno radila 4 dana bez punjenja, kamera dobra, sve pet. Malo me živcirala mala unutarnja memorija, ali ajde... I sad ove godine istekne garancija i, gle čuda, ništa na mobitelu više ne radi kako treba. Prvo je otišao zvučnik, pa se ekran odvojio, da bi na kraju mobitel kompletno riknuo jer mu se baterija napuhnula (!!!) i otišla u vječna lovišta. Serviser mi je za popravak rekao 150 kn (zvučnik), 800 kn (baterija - a za 22 dolara su na thl stranici!!), a ekran niti nema. I servis bi trajao 3 tjedna minimalno.
Znači, što savjetovati? Da ga popravljam? Ako da, ima li netko voljan to napraviti za ne previše novaca (da ne preplatim samu vrijednost takvog novog uređaja)? realno, već za nekih 700-800 kn se može i kod nas kupiti novi 'kineski' smartphone, možda i bolji od thl-a, ali ne mijenjam baš mobitele svake godine pa... Isplati li se uopće popravljati?
Please, help!