"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.517
|
čitano: 7.031.714
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
18 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Letv je dobra marka jedino neznam kako stoje sa updatovima.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
ja sam dvoumio izmedju letve i xrn3pro. na strani letve je bolja kamera ali meni je presudio IR port i jaca baterija pa je pobjedu odnio xiaomi.
u stvari, sad kad razmislim, kamera na xrn3pro i nije tako losa kako su govorili. cak brze okida neg na lg g2.
11 godina
neaktivan

Isporuka je iz Njemačke.Isporuka je od 6.6. Isporuka iz HongnKonga u roku 48 sati,cijena 170 eura.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 16:50 (hajduk1962).
17 godina
myroman kaže...
ja sam dvoumio izmedju letve i xrn3pro. na strani letve je bolja kamera ali meni je presudio IR port i jaca baterija pa je pobjedu odnio xiaomi.
u stvari, sad kad razmislim, kamera na xrn3pro i nije tako losa kako su govorili. cak brze okida neg na lg g2.

Ma i mene sad muci sta uzeti,da li Redmi Note 3 Pro radi communityja,bolje baterije ili LeTV koji ima bolji ekran,vise rama i sad koja je razlika izmedu procesora ako znas mozda i grafike ? 

18 godina
Letv 1 pro koliko vidim ima jaci proc i jacu grafu adreno 430, jedino ta rezolucija je banana za bateriju, fhd bi bilo sasvim dovoljno. Ja bih isao na Letv izmedu tih dva, bez obzira na slabiji comunity.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
dar01 kaže...
zzz kaže...

Ja sam od gearbesta naručio iz kineskog skladiišta,a vidim po trecking broju da mi šalju iz Mađarske ....

...pa jesu li te ocarinili ili si prošao lišo...

Još neznam,javin kako bude.

18 godina

Samo koriste tu poštu. Kao što Baanggood i još neki koriste usluge Njemačke, Švedske pošte. Iz Kine je ali samo ima takav tracking.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav svima!

Za oko mi je zapeo mobitel UMI Super: http://umidigi.com/page-umi_super_overview.html

Molim kolege koji imaju iskustva s tim brandom mobitela da malo daju svoje mišljenje i komentare jer mi se ovaj mobitel čini jako zanimljiv, a i omjer uloženo dobiveno mi se čini jako dobar. Također, ako netko ima saznanja o tome da li ti mobiteli dolaze prerootani ili ne bila bi jako korisna informacija. Jedna od bitnijih stvari koje mi se sviđa kod mobitela je da dolazi sa stock Android 6.0, dakle nikakvi proizvođački skinovi, bloatware i bakrači :)

Unaprijed zahvaljujem.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zzz kaže...

Ja sam od gearbesta naručio iz kineskog skladiišta,a vidim po trecking broju da mi šalju iz Mađarske ....

Šalju ti iz Kine, ali mađarskom poštom tako da će ti završiti na našoj carini paket gotovo sigurno...

18 godina

Uspio sam :D

Banggood ima akciju na Homtom H17- samo 49.99$ (Prvi MTK6737 quad core mobitel, 5.5" ekran, čitač otisaka prstiju, 1gb ram, 8mpx kamera, 3000mah baterija, 150 grama...) . Svakih 8h po 25 komada je po toj cijeni ali u par sekundi se rasproda. Odmah morate Paypal lozinku nakon "Rush to buy" i potvrditi. Iz prve runde nisam uspio.

13 godina
Ag008 kaže...

Bravo!

Ovaj mi je zapeo za oko, možda ga ubodem

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 23:05 (dar01).
12 godina
protjeran

jel se isplati ovaj kupiti?

http://www.honorbuy.com/278-xiaomi-mi4-4g-lte-2gb-white.html

kakva je ovo verzija od mi4?

ajde neku preporukui za mobitel do 180 dolara iz eu warehousa

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Banggood ima akciju na Homtom H17- samo 49.99$ (Prvi MTK6737 quad core mobitel, 5.5" ekran, čitač otisaka prstiju, 1gb ram, 8mpx kamera, 3000mah baterija, 150 grama...) . Svakih 8h po 25 komada je po toj cijeni ali u par sekundi se rasproda. Odmah morate Paypal lozinku nakon "Rush to buy" i potvrditi. Iz prve runde nisam uspio.

Evo, meni uspjelo iz prve, i to preko mobitel-interneta u parku :)

Hint: možda pomaže i to što sam imao otvoren Paypal u drugom tabu Chromea pa me nije ni pitao da password unesem. Da, i radi korektnosti, treba reći da se na tu cijenu naplaćuje još cca 2$ shippinga pa je ukupna cijena $52.15 (+ naravno PDV i ostali troškovi kad stigne paket) što će biti na ruke cca 495 kn... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 14:08 (frulex).
10 godina
neaktivan
Jel valja kaj taj?

Vidim nema na yt review
15 godina
neaktivan

Bumo vidli :) Nema ga jer još nije u prodaji, ovo je pre-sale- oko 1.7. kreću slati pakete, znači tek oko 1.8. prve recenzije uživo...

18 godina
neaktivan
Garak1138 kaže...

Pozdrav svima!

Za oko mi je zapeo mobitel UMI Super: http://umidigi.com/page-umi_super_overview.html

Molim kolege koji imaju iskustva s tim brandom mobitela da malo daju svoje mišljenje i komentare jer mi se ovaj mobitel čini jako zanimljiv, a i omjer uloženo dobiveno mi se čini jako dobar. Također, ako netko ima saznanja o tome da li ti mobiteli dolaze prerootani ili ne bila bi jako korisna informacija. Jedna od bitnijih stvari koje mi se sviđa kod mobitela je da dolazi sa stock Android 6.0, dakle nikakvi proizvođački skinovi, bloatware i bakrači :)

Unaprijed zahvaljujem.

Kao netko ko redovno recenzira te telefone reći ću ti iz iskustva- sačekaj izlazak i prve recenzije. UMI je poznat po laganju i mijenjanju nekih specifikacija u zadnji tren (istina manje bitnih, ali svejedno) - to je čisto njihova marketinška furka. Sami telefoni jednom kada izađu nisu loši, ali samo ako znaš što kupuješ. Npr. UMI Rome je na papiru fantazija dok ne pročitaš da ima samo 2-point touch. Imali su i nekih ne baš spretnih inženjera koje su otpustili u zadnje vrijeme i zaposlili nove (tako sam bar čuo od izvora bliskog kompaniji) a možda će se na UMI Superu pokazati da nešto vrijede (pokazali su na novoj Rome X seriji koja napokon ima upotrebljiv touch - prva serija imala je katastrofalno velik broj loših touch panela). Uz izuzetak Irona Pro kod njihovog telefona uvijek mi ima samo ta jedna sitnica koja, da su je popravili, bi drastično popravila ukupni dojam. Na već spomenutom UMI Rome-u to je onaj nesretni 2-point touch, na ovom novom UMi Touch (koji trenutno testiram) home tipka bi trebala biti puno kvalitetnija itd.

TLDR: Čekaj recenzije 

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
18 godina
frulex kaže...
Ag008 kaže...

Evo, meni uspjelo iz prve, i to preko mobitel-interneta u parku :)

Hint: možda pomaže i to što sam imao otvoren Paypal u drugom tabu Chromea pa me nije ni pitao da password unesem. Da, i radi korektnosti, treba reći da se na tu cijenu naplaćuje još cca 2$ shippinga pa je ukupna cijena $52.15 (+ naravno PDV i ostali troškovi kad stigne paket) što će biti na ruke cca 495 kn... 

Hehe, ali svejedno super je cijena. Za 52$ dobiti taj novi proc, čitač otisaka prstiju, neloš 5.5" ekran, izmjenjiva baterija 3000mah, android 6.0 itd

Jedino nisam znao da će mi ga poslati tek 30.6. i da je ovo preoder.

10 godina
protjeran

http://www.balkangadgets.com/xiaomi-u-4-mjesecu-vodeci-u-kini-apple-daleko-iza-a-samsung-jedva-primjetan/

Xiaomi u 4. mjesecu vodeći u Kini – Apple daleko iza, a Samsung jedva primjetan udjel u kini za 4 mjesec

CEO Xiaomi-a danas se na Weibo-u pohvalio rezultatima istraživanja jedne lokalne kineske kompanije koja je objavila da je Xiaomi imao najviše prodaja prodaja pametnih telefona u Kini tijekom 4. mjeseca. Veliki je to uspjeh za jednu ovakvu kompaniju, pogotovo kada uzmete u obzir protiv kakvih divova se borite kao Huawei, Apple, Samsung… Kinesko tržište je uz ono u Indiji najveće na svijetu, a biti tamo uspješan jedan je od prioriteta apsolutno svakog proizvođača. Podaci koje je objavila ova kompanija odnose se samo na 4. mjesec pa imajte na umu da će se kvartalna i godišnja izvješća sigurno razlikovati od ovoga.

Kao što smo rekli Xiaomi je vodeći sa čak 26% udjela, drugi je Honor sa 15.7% iako njemu slobodno možemo dodati Huawei koji je na 5. mjestu sa 8% udjela. To bi ukupno bilo 23.7% što ujedno znači da je Huawei zajedno sa svojim Honor podbrendom jako blizu Xiaomi-u. Iznenađujuće LeTV (iliti LeEco) ima čak 10.5% udjela što je možda najimpresivniji rezultat na ovoj listi, pogotovo kada uzmemo u obzir da su prvi telefon izbacili tek prije godinu dana. Na 4. mjestu je Apple sa 8.2% udjela, na 5. mjestu već spomenuti Huawei sa 8%,a na 6. mjestu Meizu sa 7% udjela. Top listu zatvaraju 360 Mobile sa 4.5% i Samsung koji je tek na 8. mjestu i sa udjelom od svega 3.2%. Vjerovali ili ne “ostali” čine čak 17.1% prodaje u 4. mjesecu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 7:37 (Kulin Ban).

1 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Microsoft prodao Xiaomi-u 1500 patenata. Xiaomi se sprema za ulazak u Europu i SAD?

Microsoft je jako bogata kompanija, sa jako bogatim bazom patenata. Nitko ne zna koliko točno zarađuju od tih patenata, ali zadnji put kada se pričalo o brojakama spominjale su se milijarde, a ne milijuni. Xiaomi je s druge strane jako siromašan po tom pitanju što je jedan od glavnih razloga zašto nisu dolazili na tržišta koja imaju stroge zakone (Europa, SAD…), i koja u puno većoj mjeri štite prava potrošača i intelektualna prava. Osim što sami nisu licencirali neke potrebne patente, nemaju ni vlastitih da bi se mogli braniti od napada, pogotovo onih od patentnih trolova. Sada se to napokon mijenja.

Microsoft i Xiaomi danas su objavili da su ušli u partnerstvo koje će biti od obostrane koristi. Microsoft je Xiaomi-u prodao 1500 patenata, a jedan (ili možda veći) dio njihovog dogovora su predinstalirane Office aplikacije na svim Xiaomi telefonima. Tako ćete od jeseni ako kupite Xiaomi Mi 5, Redmi 3, Mi Max, Redmi Note 3 ili Mi 4S dobiti predinstaliran Word, Excel, Powerpoint, Outlook i Skype. Kao što smo već rekli ovo možda znači da se Xiaomi napokon ozbiljnije sprema na ulazak na tržišta u Europi i SAD-u, a to je ipak puno veća vijest ako se pokaže istinitom. Za sada je Xiaomi telefone na našim prostorima moguće kupiti raznih web trgovina i preprodavača.

Ovo nije prvi put da Microsoft i Xiaomi surađuju. Sjetimo se da ima službeni Windows 10 Mobile ROM za Xiaomi Mi 4, a i novi Mi Pad ima varijantu sa Windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 14:50 (Kulin Ban).

1 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Predstavljen ZUK Z 2 – Snapdragon 820 i 4 GB RAM-a za nevjerovatno malih 245€

cijenom jako prihvatljivi flagship telefoni sa vrhunskim procesorima i drugim komponentama. Prethodnih godina OnePlus je gurao granicu prema dolje, ove godine Xiaomi Mi 5 je kralj niskih cijena kod flagship telefona, a sada je ZUK Z2 tu granicu gurnuo još prema dolje. Ovdje čak nije ni riječ o slabijoj varjanti Snapdragona 820 kao na Xiaomi Mi 5 Standard Edition

5″ zaslon 1920 x 1080 rezolucije
Snapdragon 820 čipset na 2.15 GHz
Adreno 530 GPU
4 GB RAM-a
64 GB interne memorije
13 MP stražnja kamera sa LED bljeskalicom, f/2.2 otvor blende, ISOCELL senzor, PDAF, CAF Dual-mode fokus
8 MP širokokutna prednja kamera sa f/2.0 otvorom blende i veličinom piksela o 1.4um
3500 mAh baterija sa podrškom za brzo punjenje (Quick Charge 3.0)
Skener otiska prsta
Dual-SIM
Dimenzije: 141.65×68.88×8.45 mm
Težina: 149 grama
Android 6.0 Marshmallow (ZUI 2.0)

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi mi4i za 1000kn? Je li to dobra kupnja? Kupujem novog od rođaka, tako da nema sumnje u neispravnost. Ima li nesto bolje do 1100?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kulin Ban kaže...
Predstavljen ZUK Z 2 – Snapdragon 820 i 4 GB RAM-a za nevjerovatno malih 245€

mi mozes linkat tu cijenu od 245 eura jer ja na oppomartu vidim da je 400 i nes dolara??

oke, to je bila pro verzija sta sam prije gledao, sad vidim da je cca 300 dolara :D

10 godina
protjeran

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hmmmmmm.....

Microsoft "partner" kompaniji koja se bavi prvenstveno mobitelima.....
Pa to mora da je odlična stvar za tu kompaniju koja ulazi u "partnerstvo" s microsoftom

Nekako mi ovo zvuči poznato.....

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ovo odlučio sam se za LeTV Le1 X600 naručiti...1175 kn preko minideala.

Mislim najkasnije do jutra naručiti pa ako netko zna za bolji mobitel u ovom rangu nek javi.

Ima li gdje sa EU warehousa naručiti jer nisam nigdje vidio?

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Boixus Nois PS kaže...

Ovo odlučio sam se za LeTV Le1 X600 naručiti...1175 kn preko minideala.

Mislim najkasnije do jutra naručiti pa ako netko zna za bolji mobitel u ovom rangu nek javi.

Ima li gdje sa EU warehousa naručiti jer nisam nigdje vidio?

Taj ti model slabije lovi wifi signal.

10 godina
protjeran
jozak kaže...
Hmmmmmm.....

Microsoft "partner" kompaniji koja se bavi prvenstveno mobitelima.....
Pa to mora da je odlična stvar za tu kompaniju koja ulazi u "partnerstvo" s microsoftom

Nekako mi ovo zvuči poznato.....

pa već su oni počeli s njima "petljat" i ranije kada su omogućili instalaciju windowsa zimus na mi4

http://www.balkangadgets.com/od-danas-mozete-instalirati-windows-10-na-xiaomi-mi4/

18 godina
neaktivan

Kupil sam Vernee Thor sa giztop stranice, i poslali mi broj za praćenje i vidim da su mi majstori poslali mob, ali iz Singapura.Sad sam ih kontaktiral i pital u svezi pdv i ko bude mi to pokril, ako se naprave grbavi mogu otvoriti case na paypalu i kad da ga otvorim?

znam da je netko već pisal da su mu vratili novce za pdv, ali nisam siguran da se radilo o giztop stranici.

savjeti dobro došli ko je imal takvu situaciju.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Moguće da šalju prvo iz Singapura u neku drugu EU državu, tamo ga prepakiraju, dobivaš novi tracking i dolazi bez pdv-a.

Strpi se sve dok ne dođe kod nas...

14 godina
neaktivan

Mozda salju iz Singapura u EU pa tebi dalje,ako si platio DHL dostavu

Mene Top One s aliexpressa zaje**vaju bas...
Prosli cetvrt.placeno bio shipping i sve a mob se nije maknuo tjedan dana iz Kine
a na poruke ne odgovaraju tjedan dana vec..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice