"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.517
|
čitano: 7.030.390
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
dak0001 kaže...

Ja sam upravo ubo Oukitel U7 Pro za 55$ .... nisam mogao odoljeti.

Neljubitelji odrona, zatvorite okice  

To je oko 520 kn s davanjima što mi se čini granično isplativo jer vidim da ga neka firma iz ČK prodaje za 599 kn kod nas...

15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

ja ne znam sto je tu isplativo. Pogledaj samo npr novi Meizu M3 Note. Preko alija ga narucis za cca 1500-1600 kn. A kod nas ga prodaju za 2100 cca. Sad si ti misli koja je to zarada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa samo kažem da se u slučaju tog U7 ne isplati se iz Kine naručivati jer je razlika u cijeni zanemariva. Za većinu ostalih modela se slažem da kod nas nabijaju zaradu masno...

16 godina
neaktivan

U mom slučaju, isplativost nije presudna. Ne kupujem/naručujem da bi zarađivao.

Ma ne razumiješ ti to, druže sudija .... 

dak
11 godina
neaktivan

Niste vi shvatili, čovjek kaže da je isplativa kupnja tog moba kod nas jer je razlika između nas i vani cca 80kn.

Znači da se ne zezaš,čekaš, a i valjda neku garanciju imaš - to mu vrijedi tih 80 kn s čim se ja slažem

Ako sam pak ja fulao onda me ispravi

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
dak0001 kaže...
b4rt!mej kaže...

sujsedi na aparatima! stize novi mob! 

A stigao jutros Oukitel K4000 Pro za kolegu kamionđiju. Zamjena za neki Huawei iz T-com ponude.

Dop..... mu puniti svaki drugi dan i nositi sa sobom punjače i ispravljače na teren.

Mobitel je pljunuti moj K6000 samo manji. Čak je i težina podjednaka,

tak da sam počel sumnjati da u mome nije 6000 mAh.

Velika prednost je 2 SIM + SD i izmjenjiva baterija. 

Čekam ga da proba zabiti s njim čavao, kao u reklami. Ja se ne usudim. 

bome nam je svima dojadila autonomija od par h sota, ali sta je tu je.. treba uvijek imati powerbank pri ruci
nego, zasto si ne narucis onaj usb mjerac napona sto je kolega par stranica prije spominjao pa si jednostavno provjeris koliko struje "natocis" u tu bateriju..
naravno da je tih 6000mah zaokruzeno, no negdje na 5500+ bi trebao biti

ps. salzem se s kolegom frulex, van svake pameti je narucivat iz kine za 80kn manje i cekati dostavu 2-3 tjedna (ako ne i vise) kad se ovdje moze nabaviti isti uredjaj koji ti dodje kroz par radnih dana.. em se ne zezas s carinom. em imas kome vratiti uredjaj ukoliko nesto nije ispravno.. btw. moze link od tih iz cakovca?
na stranu zarada, ovo je jednostavnije

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 19:25 (b4rt!mej).
13 godina
neaktivan

Može mi netko preporučit mobitel do 800kn?

Ako je ikako moguće da ima nešto od ovih specifikacija,

2GB rama, 5.0" ekran, 5.1 android

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ti ga još i jeftinijeg, Pro verzija je oko 870 kuna.

dak
10 godina
neaktivan

Ja se dvoumim izmedu Cubot Note S i Oukitel U7 Pro. 

Sta vi mislite ?? 

13 godina
neaktivan
dak0001 kaže...

Evo ti ga još i jeftinijeg, Pro verzija je oko 870 kuna.

Rade oni shipping do hrvatske?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 1:14 (vens).
10 godina
neaktivan

Po meni je mnogo bolji CUBOT NOTE S, ipak 2GB RAM, puno jača baterija . Imao sam ga prilike vidjeti uživo, i mogu reći da je odličan mobitel u tom cjenovnom rangu

16 godina
neaktivan

Pa ovisi što ti je bitnije. Usporedba

Cubot ima malko brži proc, veći ekran i jeftiniji je, ali nema 4G i lošiju kameru ima

S tim da ja Cubotu ne vjerujem u deklariranu bateriju, dok je ne vidim, 

a ovu Oukitelovu sam jučer imao u ruci. Fakat je cigla i teška skoro ko cigla.

dak
16 godina
Može jedan savjet.. P8 lite ili xiaomi redmi 3 ... I zašto? ?
Only God Can Judge Me
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
jukiii kaže...
Može jedan savjet.. P8 lite ili xiaomi redmi 3 ... I zašto? ?

Redmi 3 jer ima duplo bolju bateriju.

Nosao sam i Huawei i Xiaomi i uvijek cu se odluciti za xiaomi, jer je podrska 1000 puta bolja, imaju ogroman comunity koji ce ti pomoci za svaku sitnicu.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
11 godina

Pozdrav svima,

ženi sam kupio Redmi Note 3 MTK verziju i mogu vam reći da sam prezadovoljan s mobitelom, baterija traje li ga traje, u svakodnevnom korištenju je brži od mog S6.

Jedina stvar koja mi je lošija od ostatka telefona je kamera, čim se uđe u zatovreni prostor nastaju problemi.

Pitanje-kolege idu u Kinu na 7 dana i htio bih da mi kupe mobitel za koji bi volio slijedeće:

Redmi Note 3 trajanje baterija

Ekran min. 5.5 incha poželjno i više

Dobra čitljivost ekrana na suncu

Kamera na ipak malo višoj razini od ove u RMN3

Gledao sam jedno vrijeme Nexus (Huawei) 6P ali su cijene u RH nebulozne + trajanje baterije je smiješno.

Hvala svima još jednom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Najbitnije mi je da imam ispravan mobitel i da me ne zeza
18 godina
frulex kaže...
dak0001 kaže...

Ja sam upravo ubo Oukitel U7 Pro za 55$ .... nisam mogao odoljeti.

Neljubitelji odrona, zatvorite okice  

To je oko 520 kn s davanjima što mi se čini granično isplativo jer vidim da ga neka firma iz ČK prodaje za 599 kn kod nas...

Gledam i cijena je od 650kn u našim dućanima + dostava, gdje si ga vidio za 600kn (da znam za taj dućan ubuduće)?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
neaktivan

Pozdrav,
kupovao sam nedavno mobitel za brata i baš sam vas ovdje pitao bio za preporuku. Na kraju se odlučio za Ulefone Be Touch 3, i jako je zadovoljan. Pa su i mene ti kinezi osvojili, odlučio sam se za kupnju, ali bi mi dobro došlo par savjeta.
Do sada sam bio na windows phoneu, a iako mi se sustav jako jako sviđa, ne sviđa mi se u kojem pravcu Microsoft vodi mobilnu diviziju. Mislim si da je vrijeme za promjenu... Iphone mi se čini precijenjen, a kada bih prešao na android ne pada mi na pamet plaćati samsunga i ostale razvikanije brendove kada ima jednako dobrih kineskih alternativa.
-Budžet mi je fleksibilan, imam u planu izdvojiti oko 200 eura, ali bih dao i više ako je dobra ponuda.
-preferiram ekran od 5 incha, iako je i 5,5 valjda ok
-sviđa mi se kada mobitel ima kvalitetnu izradu i dobar display
-dosta mi je važan izgled
-da li je baterija od 3000mAh dovoljna, ili da ipak tražim više?
od ovih ostalih znacajki, ne treba ništa posebno isticati jer normalno da želim da je što snažniji i brži, ali ne treba mi mobitel za neki gaming i slično.

Za oko su mi zapeli Xiaomi Redmi Pro 3, Note 3 Pro, LeEco Le2... Kod Redmi Pro 3 mi se sviđa sto je to xiaomi, imaju dobru podrsku, a veličina ekrana od 5 incha mi se čini nekako kao najidealnija. Note 3 pro ima bolje hardverske specifikacije, bolji display i kameru, iako je skuplji i dalje je prihvatiljiva cijena, samo eto malo me brine što je ekran od 5.5 incha. LeEco Le2 ( nema standardni ulaz za slušalice -.-)mi se dosta sviđa, prelijepo izgleda, al' je mobitel izašao tek nedavno i nema toliko recenzija. Isto tako ne znam kakva su iskustva s LeEco (LeTv) i njihovim mobitelima, što se tiče same podrške, sustava itd.
Spomenuo bih još da mi se sviđaju i neki od Meizu modela.

Bio bih zahvalan ako bi netko mogao reći nešto više o mobitelima koje sam ja naveo, pomoći mi odlučiti između njih, ili čak preporučiti neku drugu opciju.
I još par stvari:
Kako do sada nikad nisam imao android smartphone, ne znam kako to ide s rootanjem i sustavom. Pogotovo kod kineskih mobitela, ako su im sustavi na kineski itd. Nemam problema s tim što bih morao rootati telefon, više me zanima da li će on moći funkcionirati normalno, ili ću morati koristiti njihovo kinesko sučelje. Kakva su vaša iskustva s tim?
Također me zanima kako ide to s podrškom za mreže. Da li svi kineski mobiteli podržavaju ove naše mreže, ili na to moram obratiti posebnu pažnju pri kupovini.

Mobitel sam mislio naručiti preko GizTopa ili Xiaomiforsale, tako da se ne moram misliti oko PDVa.  A ako se ne varam i preko Honorbuya se može naručiti iz EU skladišta, bez PDVa.(??)

Eto , to je to. Hvala unaprijed na savjetima :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 14:36 (Z-von_ZeRo).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
b4rt!mej kaže...
 Oukitel U7 - btw. moze link od tih iz cakovca?

Evo link, neki Conor Media, imaju trgovinu u Prelogu i Čakovcu, piše da je za gotovinu cijena 599 kn, a imaju i dostavu GLS-om za + 30 kn. A onda valjda moraju davati i nekakvu HR garanciju... 

EDIT: Piše Jamstvo 12 mjeseci, sad vidim...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 15:16 (frulex).
10 godina

Ja sam u Conor Mediji nedavno kupio Lenovo tablet. Sve je bilo OK, novo, zapakirano s računom.

E sad, kvaka je u tome da čovjek očito uvozi direktno iz Kine i tako prodaje, tako da je konkretno za Lenovo vjerojatno problem u ostvarivanju garancije od Lenovo Hrvatska.

Ali sve u svemu, čovjek ima OK cijene, nudi neku svoju garanciju tako da je posao manje-više čisti. 

Ja sam sam tabletom zadovoljan, a kako je sa mobitelima... Vjerojatno isto tako.... :D

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Z-von_ZeRo kaže...

Pozdrav,
Za oko su mi zapeli Xiaomi Redmi Pro 3, Note 3 Pro, LeEco Le2... Kod Redmi Pro 3 mi se sviđa sto je to xiaomi, imaju dobru podrsku, a veličina ekrana od 5 incha mi se čini nekako kao najidealnija. Note 3 pro ima bolje hardverske specifikacije, bolji display i kameru, iako je skuplji i dalje je prihvatiljiva cijena, samo eto malo me brine što je ekran od 5.5 incha. 
Mobitel sam mislio naručiti preko GizTopa ili Xiaomiforsale, tako da se ne moram misliti oko PDVa.  A ako se ne varam i preko Honorbuya se može naručiti iz EU skladišta, bez PDVa.(??)

Ne moraš brinuti oko jezika i sučelja, većina ih ima HR, u krajnjem slučaju barem ENG. Ovi svi noviji modeli podržavaju gotovo sve svjetske mreže tako da niti oko toga nema frke, a što se tiče root-a, to ovisi - kod Meizu samo registriraš FlyMe account i jednim klikom root-as mob. Slično je i kod Xiaomijevog MIUI-a (ali zavisi od modela), kod ostalih trebas najcesce neki app instalirati. Iz ovog sto si predlozio, mozda bi ti najbolje bilo Redmi 3 Pro uzeti, Meizu M2 Mini je ipak slabiji performansama, iz nekog od ovih ducana sto spominjes, a pogledaj jos i na Aliexpressu Top One ducan jer salju bez davanja iz EU DHL-om...

15 godina
protjeran

Curi sam uzeo Xiaomi redmi Note 3 Pro i super je mobitel, sada sam sebi mislio uzeti Mi5 sa honorbuy, ima tko bolji prijedlog? Mi5 me ispadne oko 2800 sa dostavom sa eu skladišta.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
frulex kaže...
Z-von_ZeRo kaže...

Pozdrav,
Za oko su mi zapeli Xiaomi Redmi Pro 3, Note 3 Pro, LeEco Le2... Kod Redmi Pro 3 mi se sviđa sto je to xiaomi, imaju dobru podrsku, a veličina ekrana od 5 incha mi se čini nekako kao najidealnija. Note 3 pro ima bolje hardverske specifikacije, bolji display i kameru, iako je skuplji i dalje je prihvatiljiva cijena, samo eto malo me brine što je ekran od 5.5 incha. 

Ne moraš brinuti oko jezika i sučelja, većina ih ima HR, u krajnjem slučaju barem ENG. Ovi svi noviji modeli podržavaju gotovo sve svjetske mreže tako da niti oko toga nema frke, a što se tiče root-a, to ovisi - kod Meizu samo registriraš FlyMe account i jednim klikom root-as mob. Slično je i kod Xiaomijevog MIUI-a (ali zavisi od modela), kod ostalih trebas najcesce neki app instalirati. Iz ovog sto si predlozio, mozda bi ti najbolje bilo Redmi 3 Pro uzeti, Meizu M2 Mini je ipak slabiji performansama, iz nekog od ovih ducana sto spominjes, a pogledaj jos i na Aliexpressu Top One ducan jer salju bez davanja iz EU DHL-om...

Hvala na odgovoru.
Da, Meizu M2 Mini mi je preslab. Nekako mi se čini da se kineski proizvođači više okreću 5,5 inčnim ekranima kod novih,i opcenito snaznijih, modela.  Redmi Pro 3 je napredak u odnosu na obicni redmi 3, al' nedostatak FHD displaya i procesor me malo odbijaju. Redmi Note 3 Pro, ima sve sto ovaj nema, a cijena mi je i dalje prihvatljiva, tako da mi se cini da cu ipak morati pristati na 5,5 incha. A vjerojatno se i neopravdano plašim da je to preveliko haha.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 15:47 (Z-von_ZeRo).
18 godina
Razliku izmedu hd i fhd neces vidjeti na toj dijagonali, odi negdje uzivo isprobati mob sa hd i fhd da vidis kolika je razlika.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
protjeran

Da repostam, ima li bolji izbor od Xiaomi Mi5 za 2800 kn sa honorbuy-a? Kvalitetom i performansama slični?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima,htjeo bi pitati sta znaci ovo zadnje na slici.Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina
To znači da je poslano na carinu
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...

Da repostam, ima li bolji izbor od Xiaomi Mi5 za 2800 kn sa honorbuy-a? Kvalitetom i performansama slični?

Ima, MI5 od TopOne za 2600 :D

10 godina
neaktivan

samo da kazem par rijeci o vernee thor koji mi stigao jucer

mob je lijep i sve radi perfektno, bateriju sam usporedio sa mi4 koji imam i tu su negdje isti za sada al to jos treba isprobat par dana 

kamera prosjek nista posebno 

e sad ono sto mi smeta je da zadnji poklopac ne sjeda tocno kod otiska prsta nekome to ne smeta ali meni da

et ukratko dobar mob za cca 950kn ako nije ovo serijski problem vidjet cu sto cu rijesit sa prodavacem

2 0 hvala 4
15 godina
Z-von_ZeRo kaže...

Pozdrav,
kupovao sam nedavno mobitel za brata i baš sam vas ovdje pitao bio za preporuku. Na kraju se odlučio za Ulefone Be Touch 3, i jako je zadovoljan. Pa su i mene ti kinezi osvojili, odlučio sam se za kupnju, ali bi mi dobro došlo par savjeta.
Do sada sam bio na windows phoneu, a iako mi se sustav jako jako sviđa, ne sviđa mi se u kojem pravcu Microsoft vodi mobilnu diviziju. Mislim si da je vrijeme za promjenu... Iphone mi se čini precijenjen, a kada bih prešao na android ne pada mi na pamet plaćati samsunga i ostale razvikanije brendove kada ima jednako dobrih kineskih alternativa.
-Budžet mi je fleksibilan, imam u planu izdvojiti oko 200 eura, ali bih dao i više ako je dobra ponuda.
-preferiram ekran od 5 incha, iako je i 5,5 valjda ok
-sviđa mi se kada mobitel ima kvalitetnu izradu i dobar display
-dosta mi je važan izgled
-da li je baterija od 3000mAh dovoljna, ili da ipak tražim više?

Eto samo da nabacim komentar....

Oko mjesec dana imam Mi NOTE Pro za nešto veću svotu nego što si je ti sebi postavio za buđet.

Uglavnom, prezadovoljan kupovinom, kvalitetom izrade itd itd. Svi koji su ga vidjeli ne mogu vjerovati, koliko barem izgledom, kinezi konkuriraju velikim i razvikanim imenima. 

Ja samo mogu dodati da i svim ostalim, onim "ispod haube", itekako mogu biti uz bok velikima.

Vjerojatno i svaki ostali "Šaomi" ima tu kvalitetu u sebi, pa ih kao brend mogu pohvaliti.

Treba samo biti pažljiv od početka da se ne zezne sa kineskim Romovima, jer se bootloader zaključa i onda ima malo kemijanja dok se to ne otključa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 10:48 (millo).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice