"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.516
|
čitano: 7.014.807
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Patrick_cro kaže...
Redmi 3 ti je 145eur na xiaomiforsale,imas i popust ovdje pa taman da pokroje trosarinu koliko vidim jedino ako mislis kupovati pro verziju ona je skuplja.

Da, vidio sam ono za oko 7 eura popusta, uzmem za 2 eura EU punjač kao uvjet druge stavke, i kad se zbroji sa prijevozom od oko 9 eura dođe ukupno 150 eura što je jednako ili koju kunu povoljnije nego 170 dolara iz par drugih trgovina. Dobro je što za garanciju šaljem u češku. A onaj željeni kineski ROM i tako možda nitko više osim TopOne (na zahtjev) ne stavlja. Ali njega kao orginalni ROM nije problem flešati u slučaju da bude trebalo, jer ne treba ni otključavati bootloader niti TWRP ili neke druge pomoćne aplikacije instalirati.

red_bull kaže...

Mi4 c je bolji telefon od redmi 3.  Ima bolju kameru (znatno) i kvalitetniji ekran. Ako se ne mislis igrati particije nebudu problem.

Ovdje: MeriMobiles link  178 dolara + 24 euroline slanje je najjeftinije što sam uspio naći za Mi4c, znaš li da je gdje povoljniji ? Ne mislim ga koristiti za igranje. Kamera ok, ali ekran je dosta hvaljen i onaj od Redmi 3 iako ima malo manju gustoću piksela, uostalom i kamera zadovoljava. Meni je najviše zbog izgleda, a čini se da je i konstrukcija čvršća kod Mi4c. Jedan mali minus je što ima novi tip konektora za punjenje, kao i npr LeTv One.

Kako u toj priči stoji Huawei Honor 6 

Tu na MeriMobiles je dosta jeftiniji nego drugdje, u rangu Mi4c cijenom. Čini se da je nešto stariji uređaj. Sviđaju mi se dimenzije, težina, baterija od 3100 mAh bi trebala biti ok...EDIT: Ne sviđa mi se što nema tipke već uzimaju prostor na ekranu, a i tip poklopca za sim karticu mi nije nešto.

18 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

ček bil si na stranici xiaomiforsale.com, ali nisi pogledal kolko je tam Mi4c nego si gledal opet druge stranice i našel najjeftiniji na merimobiles.i sad nas opet pitaš di bi bil najjeftiniji?

edit:top-one-193.31$ sa poštarinom i bez zaustavljanja na carini ili xiaomiforsale-182 eura minus onaj kod za popust

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 12:28 (jura).
16 godina
jura kaže...

ček bil si na stranici xiaomiforsale.com, ali nisi pogledal kolko je tam Mi4c nego si gledal opet druge stranice i našel najjeftiniji na merimobiles.i sad nas opet pitaš di bi bil najjeftiniji?

Pogledao sam, ispadne 50 kuna skuplji. Nije Xiaomiforsale jedina trgovina, pogledao sam na nekoliko mjesta. Ali uvijek je dobro pitati, možda netko zna više, i s time se slažeš.

16 godina
jura kaže...
ALVIN kaže...

edit:top-one-193.31$ ili xiaomiforsale-182 eura minus onaj kod za popust

Za xiaomiforsale je prijevoz oko 9 eura=189e - 5 eura kod, jer moram spucati 2 eura na EU punjač, što dovodi do konačne cijene od 185 eurića.

TopOne je najpovoljniji zasad.

16 godina
dado314 kaže...

imam Meizu M2 i mislio sam za ženu naručit još jednoga ili Redmi 3, ali s obzirom da je ovakva cijena za MI4c nisam se puno mislio. Xiaomi je već na putu...

Moram priznati da sam i ja sve bliži tom Mi4c, i to u plavoj boji koju imaju na Xiaomiforsale, baš posebno izgleda. Sad mi je 60% na prema 40% za Redmi 3....baš volim te dvojbe i neodlučnosti ponekad. Slijedi još analiziranja, gledanja recenzija, čitanja itd., i guštam u tome. 

10 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

redmi 3 pro ili redmi note 3 pro (2/16)
ne igra mi velicina ekrana ulogu...nego koji je mobitel bolji me zanima
koja je vasa preporuka?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 13:31 (sporttest).

0 0 hvala 0
16 godina
ALVIN kaže...
dado314 kaže...

imam Meizu M2 i mislio sam za ženu naručit još jednoga ili Redmi 3, ali s obzirom da je ovakva cijena za MI4c nisam se puno mislio. Xiaomi je već na putu...

Moram priznati da sam i ja sve bliži tom Mi4c, i to u plavoj boji koju imaju na Xiaomiforsale, baš posebno izgleda. S

i MI4c i M2 sam uzeo bijele boje, jer su bili  jeftiniji :D . M2 čak 10-ak eura jeftiniji od, čini mi se, sivog. ionako stavim hard case na njih pa mi boja i nije važna.

18 godina
alvin eu nastavak dobis s mobom. Istina da je topone vjerojatno jeftiniji, neznam jer si racunao dostavu 25$ ako se ne varam. A i u krajnjem slucaju da je to ta cijena ja bih opet isao na xiaomoforsale jer imas i eu garanciju a nije neka razlika u cijeni.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
dado314 kaže...

i MI4c i M2 sam uzeo bijele boje, jer su bili  jeftiniji :D . M2 čak 10-ak eura jeftiniji od, čini mi se, sivog. ionako stavim hard case na njih pa mi boja i nije važna.

Ne znam kad sam zadnji puta nosio neku zaštitu za mobitel, bilo je to davno. Ako slučajno budem nešto onda će biti silikonska maska ili ovako nešto kao taj hard case LINK ALIEXPRESS

Patrick_cro kaže...
alvin eu nastavak dobis s mobom. Istina da je topone vjerojatno jeftiniji, neznam jer si racunao dostavu 25$ ako se ne varam. A i u krajnjem slucaju da je to ta cijena ja bih opet isao na xiaomoforsale jer imas i eu garanciju a nije neka razlika u cijeni.

Ma taj EU nastavak bi uzeo samo ako kupim sa Xiaomiforsale jer moraju biti dvije stavke kupljene da bi mogao iskoristiti tamo onaj popust od 7 eura s kodom.

16 godina

Mi4c primjeri snimanja kamere, youtube: 

SLIKE 

Mi4c kamera meni izgleda fantastično. Naletio sam čak na review ili dva koji upućuju laganu kritiku kameri, u uvjetima malo slabijeg osvijetljenja i kao malo sporiji autofokus, ali mislim da traže previše, nije ovo neka profi kamera već mobitel. I pročitao sam nešto da neki Mi4c imaju samsungovu kameru, a drugi sony.

Mali minusi:

1. Noviji tip konektora za punjač

2. Nema radio (iako neki kažu da ima), nebitno, može se slušati preko browsera ako treba.

3. Nešto osjetljiviji ekran na ogrebotine

4. Neproširiv jer nema SD utor.

REDMI 3 Kamera primjeri youtube:  

Malo mu je zezao autofokus na drugom linku.

Mi4c ima primjetno bolju kameru, ali i Redmi 3 meni sasvim zadovoljavajuće djeluje.

0 0 hvala 1
18 godina

Stvarno puno primjera. Iako se sjećam još na jednom Elephoneu kojeg sam imao da s novijim fw-om je i kamera dobila više boja. Ovisi i da li je kasnije rađena kakva automatska obrada, stabilizacija itd, ovdje 4 ima malo bolju koliko sam vidio

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina

Da stavio sam sve što sam uspio naći da ima primjere videa u sebi sa bar 1080p. Nekoliko od ovih videa nema od početka nego kasnije pokažu snimke.

Jasno da i ROM utječe na kvalitetu kamere dijelom.

Autofocus su navodno kinezi tek prije koju godinu počeli trpati u kamere, inače čak i ako slučajno malo zeza taj autofokus s brzinom nije problem kliknuti na ekran da prebaci odmah na ono što želimo imati fokusirano.

Inače za Redmi 3 je jedan lik rekao da onaj metal odozada ostavlja dojam kao neka plastika na dodir, i pri savijanju da mu je malo krckao, mi4c je ipak u jednom komadu pa vjerujem da je i bolje izrade od solidnog Redmia 3.

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav ! Gledao sam Lenovo A7000 , ali me buni jegan podatak - 4G bandsLTE band 1(2100), 3(1800), 7(2600), 20(800), 40(2300) - Data only, no voice . Što to znači Data only, no voice , da se neće moć razgovarat u 4G mreži ?

stari tajo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
staritajo kaže...

Pozdrav ! Gledao sam Lenovo A7000 , ali me buni jegan podatak - 4G bandsLTE band 1(2100), 3(1800), 7(2600), 20(800), 40(2300) - Data only, no voice . Što to znači Data only, no voice , da se neće moć razgovarat u 4G mreži ?

Da, no to je normalno jer 4G mreža ionako nije za razgovore već za data promet (osim ako SoC ne podržava VoLTE - Voice over LTE) što rijetko koji uređaj još ima... Radije pogledaj koje frekvencije od ovih gore tvoj operater podržava, to ti je bitnije...

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 12:18 (frulex).
15 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

Da stavio sam sve što sam uspio naći da ima primjere videa u sebi sa bar 1080p. Nekoliko od ovih videa nema od početka nego kasnije pokažu snimke.

Jasno da i ROM utječe na kvalitetu kamere dijelom.

Autofocus su navodno kinezi tek prije koju godinu počeli trpati u kamere, inače čak i ako slučajno malo zeza taj autofokus s brzinom nije problem kliknuti na ekran da prebaci odmah na ono što želimo imati fokusirano.

Inače za Redmi 3 je jedan lik rekao da onaj metal odozada ostavlja dojam kao neka plastika na dodir, i pri savijanju da mu je malo krckao, mi4c je ipak u jednom komadu pa vjerujem da je i bolje izrade od solidnog Redmia 3.

ko da kupujes komponente za nuklearnu bombu pa svaki milimetar je bitan. Kupi brate mili koji got od ta dva, oba su uredaja odlicna. To koji je tebi bolji moras se sam sa sobom dogovoriti, mi ti ut nemozemo pomoci.

11 godina
Xiaomi Redmi 3 ili Huawei P8 lite
Neću narucivat iz vana ništa našao sam ih sa cijenom od oko 50-ak kn razlike
Koji mi se više isplati?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Treba mi pomoć nekoga tko se razumije, jer sam ja analfabeta-

zarko zelim uzeti mobitel marke xiaomi. nisam još siguran da li da uzmem rn2, redmi3 ili rn 3 pro? sto mi vi predlazete?

i  ovo mi tek nista nije jasno! sto znaci kuhani ROM? sto da kazem selleru na top one, kakav ROM da mi stavi? odmah da kazem da se uopće ne razumijem u flešanje i slicne stvari.

puno hvala na odgovoru.

0 0 hvala 0
18 godina
ALVIN kaže...

...

Zato što to i jeste plastika, i na vrhu i na dnu.  Tu su smeštene antene, pa je zbog boljeg prijema ostavljena plastika.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 15:27 (Ivan(4)).
17 godina

Moj ne krcka ni najmanje, sve je vrhunski odrađeno..

Slobodno uzmi redmi note 3 telefon je fantastičan

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Gam3r kaže...

ko da kupujes komponente za nuklearnu bombu pa svaki milimetar je bitan. Kupi brate mili koji got od ta dva, oba su uredaja odlicna. To koji je tebi bolji moras se sam sa sobom dogovoriti, mi ti ut nemozemo pomoci.

Je, oba su generalno dobri mobiteli. Sad sam bliži kupnji Mi4c jer nisam zahtjevan korisnik po bateriju, 3080 mAh je dovoljno za iznadprosječnu autonomiju uz prave postavke.

A zna li tko koji ok mobitel tog ranga, od 5 inča, solidne baterije ali da je removable ?

10 godina
neaktivan
Je rn3 mi krcka kad stisnem lijevi cosak dole..

Izrada nije savrsena al nije ni katastrofa :)

1 0 hvala 0
17 godina

Alvine nemoj se ljutiti ali ti nebudes kupio mobitel ovakvim tempom do sudnjeg dana.. Ako imas love naruci bilokoji od ovih 2 koje spominjes i gotovo. Iz vlastitog iskustva ti govorim da nebudes pogrijesio ni sa jednim xiaomi meizu telefonom. Za ostale nemam iskustva osim smeca tipa doogee cubot koji ne spadaju u isti rang to ti mogu garantirati.

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
5 1 hvala 1
18 godina

Opet ti da je baš svaki mobitel i svaki model od navedenih smeće. Ili da sve što nije Xiaomi/Meizu ne valja. Ima puno modela i šarolika je ponuda osim navedenih. Ljudi neka biraju slobodno. Kažem, imao sam i Xiaomi Mi4c u rukama i brojne druge, Xiaomi je dobar ali ima i skupljih ali i jeftinijih od ostalih proizvođača koji su mi se jednako svidjeli a i povoljniji su.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
18 godina

Stvarno ste ušli u beskonačnu petlju.

Imao sam čuvenog Cubota GT99. Osim što su konkretni MTK-ov SoC i svi uređaji (bilo kog proizvođača) temeljni na njemu imali problematičan GPS modul, taj telefon me je pune dve godine jako dobro služio, radio, padao, bio davan sitnoj deci da se na njemu igraju do besvesti... i koštao me je 105€ u vreme kada bi me ekvivalentni brand name telefon (gledajući procesor, RAM i ekran) koštao otprilike tri puta više (to je bilo pre Motorole Moto G). Pri tom, pre otprilike godinu dana je neko u njegovoj temi postavio anketu i moj nikako nije bio jedini koji je i dalje uredno radio.

To ne znači da Cubot nije recimo treća liga kineskih brendova, no opet ni to ne znači da ne mogu napraviti korektan uređaj. Uvek, bez obzira na brend, treba za konkretan model proveriti postoji li neki globalni problem ili čest kvar (i samim tim ne treba uzimati nešto "egzotično" za šta nema informacija od krajnjih kupaca), ali kad se ta provera uspešno prođe, ako se cena i specifikacije uklapaju u nečije želje, zašto da ne?! Ostaje to da takvi brendovi često ne izdaju nadogradnje softvera, ali ima korisnika kojima to nije posebno bitno ako uređaj pravo iz kutije radi kako treba i košta npr 20% manje nego neki drugi.

EDIT: Inače, sad imam Xiaomi (RN2). Vrlo sam zadovoljan i svakako se vidi na uređaju da ga je proizveo bolji brend, po dizajnu i kvalitetu izrade samog uređaja, po tome što je punjač dobar, umesto da ga je najbezbednije baciti, po više malih softverskih updatea koji su stigli u ova dva meseca, po lepom vlastitom UI-ju (mada ni Cubotu ništa ne zameram što je došao sa čistim Androidom, bez modifikacija i bloatwarea)... No to ne menja činjenicu da je onaj Cubot bio sasvim korektna spravica po, u to vreme, retko pristupačnoj ceni.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 19:47 (Ivan(4)).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo mene opet u potrazi za "kineskim" mobilnim uređajem, ovaj put za sebe jer moram i ja probati "kineza".

Budget je 1200kn (max 1300kn i to fakat teško), uzimao bih kod nas u dućanima tipa NeutrinoMobile ili Pevec (nije šala, imaju nešto kineza koji me zanimaju)

Uvjeti specifikacija su - barem 720p video snimanje, fotke mogu biti meh, 2GB RAM, 4G (veliki plus kad već imam 4G+ opciju uključenu) te OK baterija (neka izdrži dan samo na WiFi uz cca 3h SOT) te što manje custom sučelja na Android 5.1.

U ovome rasponu mi upadaju slijedeći mobovi

NOA H3

Doogee Y100 Pro

Doogee Y100 Plus

HOMTOM HT6 (nategnuto nekako)

Raspon cijena koji gledam je od 900kn do 1200kn tako da se tu ograničite. Prvobitno ciljam na Doogee Y100 Pro, ali ako ću već uzimati kineza onda neka bude takav barem god dana (podrška nije bitna, ovi mobiteli su za snađi se druže sam)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina

Sad bih mogao nadrobiti 3 stranice teksta ali vec mi se neda

Korektni ili ne, stvar je samo u cijeni. Dok god postoji xiaomi i meizu po cijeni od 150 dollara ne isplati se uzimati losije za istu lovu... To je moj stav. 

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
10 1 hvala 0
18 godina
Ivane daj nadji anketu da vidimo koliko ih to radi? Mislim da je anketa u debelom minusu sta se tice koliko uredaja jos radi.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
neaktivan
Ako netko zeli mjenjat se, imam Letv x600 i mob je jedan od najljepsih mobova koji sam ikada drzao, odlicne specke i preformanse, ali prevelik ekran za mene + volio bih probat nes novo. Tsko da ako netko zeli doticni a ima neki konkretni mob sa 5' ili manje neka mi se slobodno javi :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Sta uzeti nakon Coolpad F1 do 1200 kn i imam li što u tom rangu da ima bolju kameru,full HD ips ekran,16 GB memorije i eto 3 GB RAM-a,cisto sumnjam,no eto pitam.

Coolpad f1 specke su mtk 6592 octa core 1.8 GHz,2 GB ram / 8 GB ,5.0 HD " IPS ekran,13 mpx/5 mpx.

Ekran i procesor vjerujem bolji mogu dobiti,no kameru bolju i 3 GB RAM-a cisto sumnjam u tome cjenovnom rangu ?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
red_bull kaže...

Sad bih mogao nadrobiti 3 stranice teksta ali vec mi se neda

Korektni ili ne, stvar je samo u cijeni. Dok god postoji xiaomi i meizu po cijeni od 150 dollara ne isplati se uzimati losije za istu lovu... To je moj stav. 

A moj stav je ..... ako postoji odron za 50$ koji radi isto kao Xiaomi za 150$, rajše biram 3 (tri) odrona,

pa ih mijenjam svaka 3 mjeseca. Naravno, nakon 3 mjeseca pojavi se odron koji ima bolje specke od onog predhodnog.

dak
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice