"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.516
|
čitano: 7.013.810
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ekipa, htio bih kupiti ovaj mobitel http://www.giztop.com/xiaomi/xiaomi-mi4c.html

Zanima me kako funkcioniraju stvari kada se naručuje preko giztopa. Konkretno me zanima hoću li morati platiti carinu i PDV i koliko je riskantno naručivati sa te stranice, pošto sam čuo da na polulegalan način izbjegavaju plaćanje carine.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Koliko sam ja citala po netu i forumima, nisam naisla da je itko platio carinu za paket s giztopa. Ja sam 19.3. narucila redmi note 3 pro, 23.3. su ga shippali, stigao mi je 1.4. ujutro. Nikakva carina, nista dodatno (po tracking broju sam vidjela da je u 11 navecer dan ranije stigao u zg a meni su ga vec ujutro dostavili). Potpisala sam preuzimanje paketa i trazila dostavljaca da ga otvori da vidim jel sve ok. Otvorila sam cak i kutiju od moba i provjerila da nije ostecen. Na paketu pise da je iz kine, al da je neka gps navigacija unutra i neki sitan iznos, cini mi se cca 60$.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Razmišljam uzet UMI ROME X, za 66$ mi se po specifikacijama čini jako dobar.

Ili pak Homtom HT7 sa wowshopa pa da imam kakvu takvu garanciju.

Imate li vi kakvih iskustava/mišljenja/savjeta o ovim modelima?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 0:53 (deflagrated).
18 godina
ashala ja bih uzeo sa xiaomiforsale, mozda sitno skuplje ali imas i garanciju i ima ga na stanju na eu skladistu. Mislim da je 186+8.70 i 220 eur 32gb verzija.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina

Imam par pitanja pa ako je netko imao iskustva da odgovori. Odlučio sam se za Redmi note 3 Pro. Pošto na aliexpressu ne primaju paypal ostaje mi samo Xiaomiforsale.com. Kod njih je deset Eura skuplje što i nije problem. Zanima me, pošto nisam uspio naći, da li je cijena dostave DHL-om unutar EU isto kao na aliexpresu negdje oko 23 Eura ili ima razlike. I kakav je situacija sa garancijom, znam da je godinu dana ali da li se u slučaju vraćanja tel opet šalje u Kinu ili ?? I kakav su inače iskustva što se tiče Xiaomiforsale?

Hvala

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Mislim da je ovdje iz HR cijena otprilike jednaka kao i vani.
http://megastore.hr/proizvod/xiaomi-redmi-note-3-pro-moguca-prednarudzba/
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan

cijena dostave se vidi prilikom završavanja procesa narudžbe odnosno kada se pogleda u košaricu.iznosi nekoliko eura.tamo sam kupio RN2 i sve ok.došao za 5-6 dana iz Češke.treba tražiti broj za praćenje !!

garancija vrijedi godinu dana i mob se šalje u češku na adresu.... tamo je servis.pozitvna iskustva!!!

16 godina
Jel se moze na bangoodu odabrati neki EU Direct ili nesto da ne placam pdv, i koliko to naplacuju ?

Vidim da imaju akcije za neke mobitele pa gledam da li se isplati kod njih.

http://m.banggood.com/Xiaomi-Redmi-3-5-Inch-2GB-RAM-16GB-ROM-Snapdragon616-Octa-core-1_5GHz-4G-Smartphone-p-1029236.html

0 0 hvala 0
15 godina
ALVIN kaže...
Jel se moze na bangoodu odabrati neki EU Direct ili nesto da ne placam pdv, i koliko to naplacuju ?

Imaš na Banggood stranici gore link za EU skladište, ali nemaju puno stvari. Uostalom, imaju ga sad na lageru na Minidealu iz EU skladišta, dođe ti za 3-4 dana, cijena cca 1.100 kn, čemu gledati dalje...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 11:04 (frulex).
18 godina

Na Banggoodu su ovdje mobiteli dostupni iz Eu skladišta http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-Smartphones-c-Uk-1567.html

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
Ovu stranicu od ag008 mi ne otvara mob. Da sad sam se sjetio, to je ona stranica banggooda sa eu plavom zastavom.

Na 2-3 mjesta ukljucujuci taj minideal je 170 dolara, bez dodatnih troskova, sto je ok cijena, ali sve se nadam da ce negdje osvanuti na nekoj akciji pa da prodjem jos povoljnije. Za topone ima kod neki sitni za popust ako vrijedi jos, ona telekineza ili kako vec...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kakva su iskustva sa nama iz BiH kad seller sa alija posalje preko DHL-a, da li ovi nasi deru neku dodatnu carinu i troskove ili moze li se desiti da propuste paket i ne naplate nista?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ratkoX kaže...

Kakva su iskustva sa nama iz BiH kad seller sa alija posalje preko DHL-a, da li ovi nasi deru neku dodatnu carinu i troskove ili moze li se desiti da propuste paket i ne naplate nista?

DHL ce ti odraditi carinjenje umjesto tebe, tako da ces to višestruko skuplje platiti nego da si narucio normalno s neke Kineske stranice..

Što se propuštanja tice, nema toga, jedino ako poneses kako bi ovdje rekli "cvaju" u postu carinjenja ili poznajes tamo nekoga pa daš za kave i rahatluka..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
13 godina
neaktivan
majdo kaže...
ratkoX kaže...

DHL ce ti odraditi carinjenje umjesto tebe, tako da ces to višestruko skuplje platiti nego da si narucio normalno s neke Kineske stranice..

Što se propuštanja tice, nema toga, jedino ako poneses kako bi ovdje rekli "cvaju" u postu carinjenja ili poznajes tamo nekoga pa daš za kave i rahatluka..

Znaci bolje je da seller posalje normalno kineskom postom nego da salje dhl-om ?

14 godina
neaktivan
Da, upravo tako..
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
10 godina
neaktivan
robimarko i nije bas, ja sam svoj s giztopa platila 1700 i nesto sitno kn, 3gb/32gb a ovdje je 2gb/16gb na snizenju kao 1600 kn
15 godina
Sada je 3/32 GB Note 3 Pro 241 euro sto je nesto preko 1800kn na giztopu
robimarko@gmail.com
10 godina
neaktivan

Danas mi stigli mobiteli redmi note 2 i 3 pro. Instalira bi global rom na njih, znaci trebam pratiti ovaj flashing guide i to je to ?

http://en.miui.com/download-274.html http://en.miui.com/download-301.html

Na redmi note 2 je 6.7.5.0 stable, na redmi note 3 pro 7.1.18.0 stable.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Xiaomiforsale ima za 229eur 3/32gb, ali nije trenutno stock, eu garancija, mislim da je 2/16 stock 189 eur. Evo kod za popust ako ce tko narucivat
16 godina
http://m.tinydeal.com/en/product-list/eu-warehouse-c-1966

Jesu li ove cijene iz EU Warehouse konačne ili naplacuju shipping ? Nisam siguran a na mobu mi je teze provjeriti. Ako je bez shippinga ovo je super, nadam se da ce trajati bar jos sutra.

0 0 hvala 0
16 godina
Sad vidim da oni proizvodi koji imaju free shipping, to je za njih i istaknuto. Koliko se kod ovih naplacuje prijevoz ?

0 0 hvala 0
18 godina

Skoro svaki dućan ima svoju politiku. Kod nekih je dosta za HR iz Eu shopova u cijeni, negdje dodatnih 10-20$ a neki (Gearbeast) ne šalje iz Eu skladišta u hr.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina

Inače sam skužio za TinyDeal. Malo me zbunila mobilna inačica stranice. Stvar je u tome da pokazuju i reklamiraju cijenu za slanje iz kine. Tek kad se upiše da treba slati u Croatia, onda automatski prebaci na slanje iz Germany i korigira cijenu na višlju. Ništa od ekstra akcije.

0 0 hvala 0
17 godina

Alvin, bez zamjere, mozes li nam rec samo sto ti tocno trazis? Koji mobitel-mobitele imas u uzem izboru. Vrlo brzo bude ti tu ekipa nasla najpovoljniji deal.

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Za koliko bi mogle pasti M3 note cijene?

Znam da je jos prerano o tome jer je tek izasao ali znam da je MX5 bio skuplji na izlasku ali s vremenom je pao na vrlo dobru cijenu.

32Gb model je $155 u Kini ali najeftinije sto se sada nađe je $200 + $25 postarina kod onog sellera na Aliexpressu.

To mi nekako nije bas isplativo s obzirom da je P10 unutra kad se za isti novac prodaje Redmi Note 3 sa X10.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
red_bull kaže...

Alvin, bez zamjere, mozes li nam rec samo sto ti tocno trazis? Koji mobitel-mobitele imas u uzem izboru. Vrlo brzo bude ti tu ekipa nasla najpovoljniji deal.

99% Redmi 3, zlatne ili bijele boje. Na par mjesta sam našao najpovoljnije za 170 dolara, bez dodatnih troškova.

Još malo proučavam Xiaomi Mi4c (2/16), jer je cijena podjednaka na par stranica, ali vrlo vjerovatno ipak Redmi 3.

Mi4c ima mrvicu bolju kameru i malo mi ljepše izgleda, malo bolji ekran. Prednost Redmi 3 je pak samo baterija, što je bitnije od ovih drugih malih razlika. Ne mislim igrati ništa zahtjevno tako da mi je procesor totalno u drugom planu.

Znam da je netko za Mi4c spominjao neke particije i da je zbog toga 16 GB možda malo, to mi je nejasno na šta se misli, da li je možda zbog nekog drugog ROM-a, a ja bih koristio default kineski, samo noviju verziju.

18 godina
Redmi 3 ti je 145eur na xiaomiforsale,imas i popust ovdje pa taman da pokroje trosarinu koliko vidim jedino ako mislis kupovati pro verziju ona je skuplja.
18 godina
Redmi 3 ti je 145eur na xiaomiforsale,imas i popust ovdje pa taman da pokroje trosarinu koliko vidim jedino ako mislis kupovati pro verziju ona je skuplja.
17 godina
ALVIN kaže...
red_bull kaže...

99% Redmi 3, zlatne ili bijele boje. Na par mjesta sam našao najpovoljnije za 170 dolara, bez dodatnih troškova.

Još malo proučavam Xiaomi Mi4c (2/16), jer je cijena podjednaka na par stranica, ali vrlo vjerovatno ipak Redmi 3.

Mi4c ima mrvicu bolju kameru i malo mi ljepše izgleda, malo bolji ekran. Prednost Redmi 3 je pak samo baterija, što je bitnije od ovih drugih malih razlika. Ne mislim igrati ništa zahtjevno tako da mi je procesor totalno u drugom planu.

Znam da je netko za Mi4c spominjao neke particije i da je zbog toga 16 GB možda malo, to mi je nejasno na šta se misli, da li je možda zbog nekog drugog ROM-a, a ja bih koristio default kineski, samo noviju verziju.

Mi4 c je bolji telefon od redmi 3.  Ima bolju kameru (znatno) i kvalitetniji ekran. Ako se ne mislis igrati particije nebudu problem.

(G)jokaCRO ingame
16 godina

imam Meizu M2 i mislio sam za ženu naručit još jednoga ili Redmi 3, ali s obzirom da je ovakva cijena za MI4c nisam se puno mislio. Xiaomi je već na putu...

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice