"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.516
|
čitano: 7.013.588
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
protjeran
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Trebam savjet oko kupovine jednog mobitela, zapeo mi za oko Meizu MX4 Pro. Jel ima toga kod nas za kupit i kakve su cijene, ako ne koju EU stranicu preporučate i gdje ga se može najjeftinije nabaviti? dolazi u obzir i Asus Zenfone 2 onaj sa 4gb rama i intelom

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
stjepanzg kaže...

Moze li se Meizu M3 Note preko tih stranica na placanje karticama kupiti na rate?

ne

17 godina
Gam3r kaže...
stjepanzg kaže...

Moze li se Meizu M3 Note preko tih stranica na placanje karticama kupiti na rate?

ne

Moze ako imas određenu karticu iz banke, al zaboravio sam kako se zove ta kartica tj taj racun..

14 godina

Misliš možda na revolving karticu? Drugačije nije bar mislim moguće.

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Solidan mobitel sa Snapdragonom 615. Mobiteli sa tim chipsetom. Na tu cijenu ide još Pdv i nešto poštarine.

15 godina
stjepanzg kaže...

Inače ne, samo ako svoju postojeću karticu prebaciš da bude revolving, onda plaćaš mjesečno koliko želiš u koliko rata hoćeš...

15 godina
Wolf79 kaže...

kupujem ženi prvi smartphon i s obzirom na budžet od max 120-130€ odlučio sam se za Meizu M2 (mini, ne Note), mislim da će biti zadovoljna i mirna bar 2-3 godine. Bar se nadam...

Hoće, bar se moja ne skida s njega po cijele dane, već 6 mjeseci 

15 godina
dak0001 kaže...

I da se nadovežem na sebe .... danas sam tom kolegi koji mi je nudio duplo uplatio jednog od 10 komada/dan

http://www.aliexpress.com/store/product/New-Blackview-A8-Mobile-Phone-3G-Android-5-1-5-0-720P-IPS-Smartphone-Quad-Core/106327_32626991112.html?aff_platform=data-feeds&sk=JYJQJYByj%3A&cpt=1460100807164&aff_trace_key=10377a45c6ac43048d40653bcf404a79-1460100807164-06783-JYJQJYByj

Za 48,99$ + PDV više nego OK. Pogotovo ako bude kao ovaj BV2000S.

Inače, za info, BV2000S ima notifikacijsku LED diodu i ima OTG, što inače ne piše u specifikacijama.

I ja ga po toj Flash cijeni (10 komada/dan) naručio prije skoro 20 dana, još nije poslan, vidjet ćemo kako će to ispasti...

11 godina
neaktivan
dudekzg kaže...

http://megastore.hr/proizvod/xiaomi-redmi-note-2/

Znači krenuli su s prodajom?

Ako se ne varam M2 note je kod njih jeftiniji nego drugdje po "našim" webshopovima?

I da sam sebe citiram;

naravno da su odmah digli cijene, sad nisu više najjeftiniji niti za RN2 niti za M2 note

16 godina
neaktivan
frulex kaže...
dak0001 kaže...

I da se nadovežem na sebe .... danas sam tom kolegi koji mi je nudio duplo uplatio jednog od 10 komada/dan

http://www.aliexpress.com/store/product/New-Blackview-A8-Mobile-Phone-3G-Android-5-1-5-0-720P-IPS-Smartphone-Quad-Core/106327_32626991112.html?aff_platform=data-feeds&sk=JYJQJYByj%3A&cpt=1460100807164&aff_trace_key=10377a45c6ac43048d40653bcf404a79-1460100807164-06783-JYJQJYByj

Inače, za info, BV2000S ima notifikacijsku LED diodu i ima OTG, što inače ne piše u specifikacijama.

I ja ga po toj Flash cijeni (10 komada/dan) naručio prije skoro 20 dana, još nije poslan, vidjet ćemo kako će to ispasti...

To ti je Pre-sale ..... isporuke kreću 30.04. ...  ako nisi znao 

dak
18 godina

Uvijek je preorder mobitela (prije nego što službeno izađe) nešto povoljniji. Samo se onda i malo duže čeka.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
frulex kaže...
Wolf79 kaže...

kupujem ženi prvi smartphon i s obzirom na budžet od max 120-130€ odlučio sam se za Meizu M2 (mini, ne Note), mislim da će biti zadovoljna i mirna bar 2-3 godine. Bar se nadam...

bolje bi bilo da joj nisi ni kupio

možda se onda nebi skidala sa nečeg drugog

15 godina
GSP kaže...
frulex kaže...
Wolf79 kaže...

bolje bi bilo da joj nisi ni kupio

možda se onda nebi skidala sa nečeg drugog

Moguće, ali zato sam joj i uzeo Mini, a ne nešto s više inča... 

15 godina
dak0001 kaže...
frulex kaže...
dak0001 kaže...

Nisam vidio da igdje piše datum isporuke, no prošli tjedan sam ih priupitao za zdravlje, pa su mi odgovorili: 

"2016-04-06

Dear Sir,
We appreciate for your order from our shop. We have this item in stock.
Once we finish testing the new item, make sure it works well, then we will ship it out and you will get it soon.
Thanks"

No, sad sam tek skuzio da se ipak radi o različitim sellerima iako je akcija ista, ja sam tu uzeo - vjerojatno onda postoje i neke razlike u vremenu slanja...

15 godina
MRSKI kaže...

Imam trilemu između ovih mobitela. Ako imate osobnih iskustava za i protiv bilo bi lijepo da napišete

A zasto ne iz nekog provjereno dobrog shopa bez PDV-a, iz EU? Npr. prvi ti ne dostavlja u HR, iz treceg ne bih bas kupovao, a na sve navedeno idu još i carinska davanja...

16 godina
neaktivan
frulex kaže...
dak0001 kaže...
frulex kaže...
dak0001 kaže...

Nisam vidio da igdje piše datum isporuke, no prošli tjedan sam ih priupitao za zdravlje, pa su mi odgovorili: 

"2016-04-06

Dear Sir,
We appreciate for your order from our shop. We have this item in stock.
Once we finish testing the new item, make sure it works well, then we will ship it out and you will get it soon.
Thanks"

No, sad sam tek skuzio da se ipak radi o različitim sellerima iako je akcija ista, ja sam tu uzeo - vjerojatno onda postoje i neke razlike u vremenu slanja...

Ja sam uzeo kod Best credita i znao sam da je vjerojatno Pre-sale, jer tako piše kod Gearbesta i Everbuyinga.

Moj ima rok još 18 dana za slanje. Ne znam da li taj rok može produžiti ili ga Ali automatski otkazuje.

Takav slučaj još nisam imao kod Aliexpressa.

dak
14 godina
frulex kaže...
MRSKI kaže...

Imam trilemu između ovih mobitela. Ako imate osobnih iskustava za i protiv bilo bi lijepo da napišete

A zasto ne iz nekog provjereno dobrog shopa bez PDV-a, iz EU? Npr. prvi ti ne dostavlja u HR, iz treceg ne bih bas kupovao, a na sve navedeno idu još i carinska davanja...

Ma ovo sam samo na brzinu izvukao modele telefona između kojih se razmišljam. Uglavnom zanima me mišljenje oko telefona, a za prodavca i način dostave iz EU skladišta već pronađem onog koji je najpovoljniji.

15 godina
dak0001 kaže...

Ja sam uzeo kod Best credita i znao sam da je vjerojatno Pre-sale, jer tako piše kod Gearbesta i Everbuyinga.

Moj ima rok još 18 dana za slanje. Ne znam da li taj rok može produžiti ili ga Ali automatski otkazuje.

Takav slučaj još nisam imao kod Aliexpressa.

Ma da, možeš ga sam produžiti ili seller može no nesto dr*aju oko toga - meni sad piše još 17 dana za slanje, a sigurno su ga u međuvremenu već jednom produžili (rekao bih za 2 tjedna) jer je počelo s 25 prije cca 20 dana... Znao sam i ja da je pre-sale, samo tada nisu nigdje pisali očekivani datumi datumi, no, uostalom, uopće mi se ne žuri pa nije ni frka...

10 godina

,imam par pitanja
planiram uzet redmi 3 pro
1. isplati li se davati 30ak dolara za pro verziju

2. uzimati preko alie-a ili giz topa
3. Ako preko alie-a dali da trazim da kutija bude vakumirana (tj ako to trazim nemam google play,pa me zanima koliko je to tesko instalirat)
4. i zadnje ima ko kakve kupone sa popustom za te stranice? 

0 2 hvala 0
16 godina

Čuo sam samo na jednom mjestu da ovi neki Xiaomi koji dođu sa kineskim ROM-om znaju imati problem kod nekih aplikacija tipa Facebook, WhatsApp itd. jer su u kini neke od tih aplikacija zabranjene. Jel još tko čuo za tako nešto, je li to točno ?

Šta mislite je li i ovo na TinyDeal neki skuhani ROM za Redmi 3, jer ima google apps i sve jezike ? 

Vidio sam u njihovoj sekciji pitanja i odgovora da su tek nedavno počeli isporučivati tu multilanguage verziju, do prije 15 dana su onu kinesku. Izgleda da nema dovoljno informacija o verziji operativnog sustava koja je na mobitelu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 5:41 (ALVIN).

0 0 hvala 0
16 godina
Naletio sam na objasnjenje za taj official stable global ROM, znaci moze se sa zakljucanim bootloaderom, samo ga se skine, stavi u jedan odredjeni folder mobitela i pokrene neki updater. I to je to, nakon te operacije vec boota u novi operativni sustav. To mi se cini jednostavno i prihvatljivo ako je taj global rom takav da sve radi kako spada na njemu. Time bih se rijesio svih kineskih aplikacija.

To sam procitao na en.miui.com, pod flashing guide za redmi 3, samo to je mislim za china rom, vjerovatno je isto i za global verziju ako su obe orginalne ?

Jel ide tako procedura instalacije i od kuda je taj official stable global rom najbolje skinuti.
18 godina

Ovde su zvanični ROM-ovi za Xiaomi Redmi 3. Ja na svom Redmi Noteu 2 za sada koristim oficijelni stabilni internacionalni i nemam pritužbi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Da, to sam vidio. I tu sam procitao ono objasnjenje za flashanje. Zar tu nije samo kineski rom ?

1 0 hvala 0
18 godina

Izvini, nisam pažljivo gledao, za Note 2 ima dva taba, sa internacionalnim i kineskim ROM-ovima, za Note 3 još nema internacionalnih. 

Onda je za sada najbolje da pogledašovu temu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
To se onda ne čini kao orginalni sluzbeni global ROM ako je procedura instalacije drugacija od majčinsko orginalne verzije, vidim da spominju root, a mozda i otkljucani bootloader.

Znam da je onaj forumas @mtc ili slicno, govorio o globalnom multilanguage romu koji je takodjer orginalan.

0 0 hvala 0
16 godina
btw. za Redmi 3 mi treba
14 godina
neaktivan

Bok ekipa :)
Imam Xiaomi Redmi Note 2 vec nekih 4 mjeseca i zakon je mobitel,od performansi do kamere,brzine,sučelja itd..

Ali..uzeo bih nesto bolje a RN2 dao starom il nekom prodao..

Preporuka molim ako nije problem..
Budzet je nekih 1400 kn vise manje..

hvala ! :)

Edit:
Redmi note 3 mozda ili Meizu 3 (onaj koji je tek u pre-sale-u)
Ili nesto 6+ inch ekran? ako ima do 1600 kn?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 14:02 (nixa2210).

0 0 hvala 0
11 godina

ako netko zna nesto vise o ovom sto sam napisao na temi nek se javi

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/umi-rome/238231.aspx

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kupio bih mobitel za oko 1000kn mobitel uglavnom koristim za aplikacije tipa viber, whap,facebook  i surfanje po internetu i da mi sluzi 2god vidim da se uglavnom preporucuje xiaomi redmi sad neznam koje su razlike izmedu njih vise vrsta ako moze preporuka i od koje trgovine?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice