"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.516
|
čitano: 7.013.588
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Taj Ulefone Paris je u svemu ok osim ta baterija: KIMOVIL LINK

Uvijek sam u football manageru volio kupovati kompletne igrače, a na tom grafu iz linka se vidi da mu je baterija rupa.

Možda taj procesor i grafika neće gutati bateriju, ali u to se teško pouzdati.

0 5 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Pozdrav svima. Evo ako koga zanima zamjenio sam svoj meizu m2 note sa xiaomi mi4 lte. Iskreno glupo ih je i uspoređivati jer mi4 je za klasu bolji mob. Ima bolji ekran, kameru, bateriju i kvalitetu izrade. Jedini minus mu je sto nema utor za sd card i nije dual sim. Mene osobno dosta slici na galaxy alpha

1 0 hvala 1
13 godina

Jel postoji uopce servis za meizu u zagrebu? ili bar u hr? Mislim za mobitele kupljene u EU.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 11:45 (matecro007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Čak i za one iz "EU" tj. naručiš preko Alija ili neke trgovine skladišta u EU vrlo često moraš slati u Kinu na popravak pa opet platiti pdv prilikom uvoza popravljenog.

Nemaš baš servisa u HR tih mobitela, iako ti bolji lokalni znaju i mogu zamijeniti ekran, matičnu ili nešto slično.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
neaktivan

zgleda da je ALVIN postao Ag008 V2 :D

svaka cast decki trudite se, skidam kapu, ali dajte nemojte pobogu preporucivat sljamove od mobitela jer ce kasnije ljudi dolazit tu plakat kaj smo im to preporucili...

Moj PC  
3 4 hvala 0
18 godina

Sve što nije Xiaomi je šljam? Ne razumijem. Tema se zove kineski mobiteli i raspravlja se o svim kinezima, najboljim akcijama, cijenama, gdje je brža dostava, iz koje trgovine itd.

Postoje i Xiaomi teme i slično. Znam da ima Xiaomi fanova koji ne podnose ništa drugo no ljudi kupuju i druge kineze, neke i povoljnije i jeftinije.... Alvin koliko vidim uzima potpuno drugi i Xiaomi i još komentira da je malo slabiji kapacitet baterije na x modelu.

Raspravljamo o raznim modelima, ne mora odmah biti napad pobogu.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina

Ako mi Redmi 3 ne bude trajao 4-5 godina ne da ću doć plakati ovdje nego ću doći sa sjekirom.

Na onoj anketi Redmi 3 ili Mi4 nitko nije dao argument zašto radije Redmi 3, zar je svima baterija bitnija od ekrana+kamere+konstrukcije.

Onaj koji je glasao za Mi4 je imao argument da je Mi4 bio flagship uređaj, i to je ok, a koji argumenti ostaju za Redmi 3 osim baterije to je pitanje....

0 0 hvala 0
18 godina

Razlika u ceni od $50 uopšte nije zanemarljiva kada se gleda telefon od $150.

Osim toga, ne sećam se da se neko žalio na kvalitet konstrukcije Redmija 3, tako da nisam siguran ni da po tome značajno zaostaje. Istina, Redmi 3 nema Gorilla Glass, ali nema ga ni Mi4.

Redmi 3 prima micro SD karticu, što nije mala stvar kod uređaja sa 16GB interne memorije.

I na kraju, ni 50-60% duže trajanje baterije nije za baciti.

Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Sve što nije Xiaomi je šljam? Ne razumijem. Tema se zove kineski mobiteli i raspravlja se o svim kinezima, najboljim akcijama, cijenama, gdje je brža dostava, iz koje trgovine itd.

Postoje i Xiaomi teme i slično. Znam da ima Xiaomi fanova koji ne podnose ništa drugo no ljudi kupuju i druge kineze, neke i povoljnije i jeftinije.... Alvin koliko vidim uzima potpuno drugi i Xiaomi i još komentira da je malo slabiji kapacitet baterije na x modelu.

pratim temu vec jako dugo.. jedna je od rijetkih gdje bacim oko svaki dan.. i mogu rec da takvu napast kao tebe nisam nigdje vidio
iako ti ljudi po stoti put pisu da prestanes s podvaljivanjem uredjaja od kojih i sam imas koristi ukoliko se prodaju, ti ne posustajes.
ni vjecito izrugivanje tvojim bijednim pokusajim ubjedjivanja pojedinaca da kupe mobitele sa banggod-a te nije pokolebala
ne dovodi se tu u pitanje dali netko ne podnosi nista sto nije xiaomi (kako ti sve zelis prikazat), nego da ti radis na obmanjivanju forumasa zbog vlastite financijske koristi
ne znam zasto adimini ne sankcioniraju ocito krsenje pravila

on topic:
dali ima kakvih novosti o redmi 3 pro? koliko me sjecanje sluzi danas je trebao izaci na kineskom trzistu?!

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
15 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

sry ja sam rekao svoje, neda mi se kao ostalih 100 forumasa raspravljati tu s tobom...

OT:

sluzbeno je predstavljen Meizu M3 Note. Metalno kuciste, 5.5'' FHD zaslon, MediaTek Helio P10, 4100 mAh baterija i fingertip scanner. Ne znam za vas ali ovo je jeftinija verzija MX5-ce. Stvarno fantastican uredaj i siguran sam da ce biti odlicna buy isto kao i M2 Note.

17 godina

Je gledao sam, ali mislim da je oko 240 dollara? Inace narucio sam redmi note 3 ali opasno sam se dvoumio da uzmem meizu mx5. Ali veća baterija je presudima. Supruga ima meizu m2 nor i mogu samo reci da je telefon odličan.

Kamera, baterija, ekran.. i sve je radilo iz kutije..

Agente zasto covjeku lupas td?

Nije li ovo tema o kineskim mobitelima? sa čime točno se ne slažeš?

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 20:53 (red_bull).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ivan(4) kaže...

Razlika u ceni od $50 uopšte nije zanemarljiva kada se gleda telefon od $150.

Osim toga, ne sećam se da se neko žalio na kvalitet konstrukcije Redmija 3, tako da nisam siguran ni da po tome značajno zaostaje. Istina, Redmi 3 nema Gorilla Glass, ali nema ga ni Mi4.

Redmi 3 prima micro SD karticu, što nije mala stvar kod uređaja sa 16GB interne memorije.

I na kraju, ni 50-60% duže trajanje baterije nije za baciti.

Cijena na MeriMobiles-u im je ista, tako da križaj onih 50 dolara razlike.

Dakle nešto bolja baterija i utor za SD karticu čine većini jasnu prednost u odnosu na malo bolju kameru i bolji ekran. Mi4 također izgledom djeluje više premium u odnosu na Redmi 3, onaj metal okolo stvarno izgleda super a i štiti rubove. Da ih se može isprobati u praksi na 7 dana bilo bi lako odlučiti, a ovako je veći zicer odigrati na uređaj sa novijim komponentama, i na koji se ekipa još nije imala vremena početi žaliti....jedino negativno što sam zasad pročitao za Redmi 3 je da se onaj njegov punjač za brzo punjenje pregrijava i klima u utičnici, a punjaču od drugih mobitela treba puno vremena da napune tu 4000mah bateriju.

10 godina
neaktivan
Ali ja bi opet prije kupio mi4 nego redmi 3. Po meni bolje stariji top model nego noviji mob nize klase. Sd card mi nista ne znaci jer 16 gb mi je sasvim dovoljno. A sto se tiče baterije na redmi 3 je jaca ali opet bi je svakako svaku večer punio jer mi sigurno neće izdržati dva dana.

3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mi4 svakako,pisem s njega(imao i redmi 3 par dana),ni jednom se nije zamrznuo,zablokirao,ugasio,i svakako izgleda vise premium od redmija,snapdragon 801 je vise fluidniji i bolji u radu,ekran je puno bolji,takodjer i kamera,baterija odlicna,imam ga vise od godinu dana,verzija sa 3gb rama bez 4g...sta kupit,redmi note 3 ili meizu note 3,ogromna je cijena meizua(200 i 220$) iako pise po clancima na gizchina-i 123$ za 2 gb rama,izgleda samo u Kini tolika bagatela :-(

0 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Kupio sam Letv s1 ,aparat je odlican ali imam jedan problem . Unio sam postavke za internet od HT web.htgprs i sve sto treba ,postavio 4g preffered ali ne pusta me preko edge signala ,gdje kod da bio.

Jel netko zna sto bi to moglo biti?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Moguce da imas rom na kojem su po defaultu iskljucenw potrebne frekvencije a moguce da uredaj ne podrzava frekvenciju koja se koristi u tvom mjestu
18 godina
Šta tačno misliš kad kažeš da te ne pušta preko EDGE signala? Da imaš EDGE i da neće brže od toga? Ako je kao ovde, onda najvjerovatnije nemaš 4G karticu, jer je EDGE 2G, a 4G kartice ne podržavaju 2G.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
fora2 kaže...

Ulefone Paris

Kamera:

slika1

slika2

slika3

slika4

GPS:

Antutu:

Hah, svako jutro prolazim tuda :). Solidne slike, čak štoviše...

Ja sam nedavno nabavio Umi Iron Pro i nisam baš oduševljen, kamera je katastrofa, evo par primjera, samo upozorenje, slike su origigi sa mobitela, nisu resize-ane, tako da su velike.

Primjer prvi, ovo je jedna od slika koje su bolje ispale, moram okinuti 5-6 slika da mi jedna ispadne ovakva, zrnatost je uvijek prisutna, bez obzira da li je slikano po danu vani ili u kući
https://dl.dropboxusercontent.com/u/75853299/Pics/IMG_20160401_225747.jpg

Ista stvar, no ovo je prosječna slika, dosta mutnije
https://dl.dropboxusercontent.com/u/75853299/Pics/IMG_20160401_225835.jpg

Slika sobe po danu, ne može se pročitati ništa što piše na posteru na vratima
https://dl.dropboxusercontent.com/u/75853299/Pics/IMG_20160402_160945.jpg

Srećom jedna od 5 slika je ispala OK, mada je solidno zrnata
https://dl.dropboxusercontent.com/u/75853299/Pics/IMG_20160402_160905.jpg

Mobitel je OK kao mobitel, ima samo 2 problema, prvi je fingerprint senzor, smrdali su nešto u softveru (za sada ima dva rom-a, originalni 3.01, tu nije bilo tih problema, i 3.02 koji ima taj problem) pa je kod otključavanja 50% šansa da će ti upaliti ekran. Otključa ga svaki put, samo što ne upali ekran svaki put. Sa tim mogu živjeti. No kamera je ispala preloša za moje potrebe/navike.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 15:30 (Solo761).
13 godina
neaktivan
Naguljizov kaže...

Pozdrav,

Kupio sam Letv s1 ,aparat je odlican ali imam jedan problem . Unio sam postavke za internet od HT web.htgprs i sve sto treba ,postavio 4g preffered ali ne pusta me preko edge signala ,gdje kod da bio.

Jel netko zna sto bi to moglo biti?

Hvala

nemoj stavit taj apn nego postavi internet.ht.hr prema ovim uputama http://faq.hrvatskitelekom.hr/pages/category.xhtml?question=51

15 godina
neaktivan
Prebacio sam karticu sa lg g2 gdje je sve radilo. Tako da kartica je OK
15 godina
neaktivan
Neće ni internet.ht.hr ,mislim radi on ali samo na edge signalu
10 godina
neaktivan

pogledaj preko enginner moda ako imas wcdma - 900 frekvenciju aktivnu...

preko izbornika za pozivanje otipkaj *#*#3646633#*#* - aktivira se enginner mode...

pod izbornikom "BandMode" osabrei SIM2 i provjeri koje opcije su ti dostupne/aktivne...

10 godina
neaktivan
Naguljizov kaže...
Neće ni internet.ht.hr ,mislim radi on ali samo na edge signalu

pogledaj preko enginner moda ako imas wcdma - 900 frekvenciju aktivnu...

preko izbornika za pozivanje otipkaj *#*#3646633#*#* - aktivira se enginner mode...

pod izbornikom "BandMode" osabrei SIM2 i provjeri koje opcije su ti dostupne/aktivne...

15 godina
neaktivan

evo ovako , ovo sto mi je aktivno sim1:

gsm mode : 

egsm900

dcs1800

pcs1900

gsm850

umts:

td_scdma band A i F ostali su iskljuceni

lte:

Band 38,39,40,41 i ostlo sve iskljuceno

sim2:

egsm900

dcs1800

pcs1900

gsm850

Na HT stranici pise da rade na drugacijem bandu od onog sto je meni aktivno ,probao sam mjenjati ali neda ,samo mogu iskljuciti postojece.

2G GSM900 / 1800240 kbps3G HSDPA900 / 210042.2 Mbps4G LTE800 (Band 20) / 1800 (Band 3)150 Mbps

lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 13:23 (Naguljizov).
15 godina
b4rt!mej kaže...
Ag008 kaže...

pratim temu vec jako dugo.. jedna je od rijetkih gdje bacim oko svaki dan.. i mogu rec da takvu napast kao tebe nisam nigdje vidio
iako ti ljudi po stoti put pisu da prestanes s podvaljivanjem uredjaja od kojih i sam imas koristi ukoliko se prodaju, ti ne posustajes.
ni vjecito izrugivanje tvojim bijednim pokusajim ubjedjivanja pojedinaca da kupe mobitele sa banggod-a te nije pokolebala
ne dovodi se tu u pitanje dali netko ne podnosi nista sto nije xiaomi (kako ti sve zelis prikazat), nego da ti radis na obmanjivanju forumasa zbog vlastite financijske koristi
ne znam zasto adimini ne sankcioniraju ocito krsenje pravila

Molim te objasni mi kakve on to financijske koristi ima od banggood linkova koji ,usput, nisu čak ni referal? Također mislim da je malo djetinjasto da napadate čovjeka na osnovu toga što ljudima preporučuje mobitele drugih kineskih marki a ne Xiaomija.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ TS3: xcell.teamspeak.me IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 13:34 (dj_renny).
17 godina
Ovako je kod mene i sve radi
15 godina
neaktivan

kod tebe je ukljucen 1 i 3 ,tako treba biti . Jesi samo editirao i ako jesi kako jer meni neda izabrat ih da ih oznacim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 13:48 (Naguljizov).
17 godina
Ako ih nemos odabrati onda miras rom mijenjat . ociti imas krivu verziju roma
10 godina
neaktivan
pomoc

molim sve koji mi mogu pomoči....narucio sam mobitel 14.2,26,2 je poslan i 16.3 je bio u swedskoj i od onda nikakvog pomaka,neznam sta da radim i kome vise da se obratimii kakav je postupak u koliko nedode,inace narucio sam preko aliexpresa

0 0 hvala 0
17 godina

Dizi dispute(ili kako se vec zove na aliexpressu) cim prije. Da ti ne istekne rok za prijavu problema aliexpressu. Mogao bi ostati bez novaca i bez telefon. O kojem uređaju se radi? i o kojem "dućanu"?

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
2 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice