"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.516
|
čitano: 7.012.755
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Helio X10,Redmi Note 3,Xiaomi.EU stable 7.1.8 ROM. Gdje ti nađeš Antutu score od 32k, ne znam.I ovo je bez prebacivanja mobitela u Performance mode,rađeno na Balanced.

e.

My bad. Temperatura me drži i krivo sam shvatio post na koji odgovaram.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2016 23:57 (WackyZG).
11 godina
neaktivan
Pozz...ako bi mi netko mogao odgovoriti...sad sam u dilemi posto ste se raspisali zadnjih nekoliko stranica oko tog zakljucanog bootloadera...kupit redmi note 3 pro prime sa snapdragonom 650 ili obicni redmi note 3 sa heliom x10? Nisam strucnjak u vezi stavljanja romova a sadasnjem xiaomi mi4 mi je dotrajao,a na njemu je radilo sve out of box.Ili mozda pricekat meizu m3 note,iako sam imao dosta meizu-a i skoro na svakom notifikacije nisu radile,tek kad se udje u whats up i viber,a svasta sam pokusao i davao ljudima koji znaju puno vise od mene medjutim bez pomaka.

0 0 hvala 0
15 godina
mightyboss kaže...
Pozz...ako bi mi netko mogao odgovoriti...sad sam u dilemi posto ste se raspisali zadnjih nekoliko stranica oko tog zakljucanog bootloadera...kupit redmi note 3 pro prime sa snapdragonom 650 ili obicni redmi note 3 sa heliom x10? Nisam strucnjak u vezi stavljanja romova a sadasnjem xiaomi mi4 mi je dotrajao,a na njemu je radilo sve out of box.Ili mozda pricekat meizu m3 note,iako sam imao dosta meizu-a i skoro na svakom notifikacije nisu radile,tek kad se udje u whats up i viber,a svasta sam pokusao i davao ljudima koji znaju puno vise od mene medjutim bez pomaka.

definitivno pro, jer je mrvicu skuplji a dobijes puno toga bolje, utor za sd kartice, snapdragon znaci manje problema s romovima jer za razliku od mtk oni daju svoje source kodove, jaca kamera

11 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Moze mala pomoc i sugestije - kupujem zeni mobilni, konacno se rijesila preci na smartphone :)

Budzet koji cu odvojiti je oko 120 EUR (malo ili malo dolje)...ali necu svakako kupiti neki Cubot, Dooggee, HomTom, Ulephone, Oukitel i slicno, nema sanse. Neki target specifikacija bi bio:

* 5.0" / 64-bit proc (MTK ili SD nebitno) / 2 GB RAM / 32 GB ROM ili 16GB ROM sa opcijom za SD / baterija 2500+ / da nije cigletima

E sad, ono sto sam ja izdvojio kao moguce opcije su:

Meizu M2 (mini)

Zopo Hero 1

Mislim da sam prije za Meizu, ranije sam vec koristio njihov telefon i imam veliko povjerenje u tu firmu i njihove uredjaje. Zopo nije no name takodje, imaju solidan rejting mada vise pucaju na low range i lower middle range, ne znam smijem li rizikovati sa njihovim telefonom za 120 EUr ili da se drzim Meizu?

Prijedlozi su dobrodosli za neke alternativne modele...ne treba mi nista high end jer se radi o korisniku pocetniku za koga ce i Viber biti vrhunac :) znaci nema igrica, zahtjevne grafike, 15 aplikacija istovremeno itd.

0 0 hvala 0
16 godina

Umi Emax Mini mi je isto bio kandidat za kupovinu ali od kad sam ovdje LINK pročitao da neće biti ništa novijega od androida 5.0.2 sam odustao.

Navodno su ovi androidi koji su prethodili 5.1 imali slabiji memory management, gutali više memorije. Šteta, vrlo je lagan (130g) između ostalih kvaliteta.

Od ovih 5'' nisam si uspio naći ni jedan drugi uređaj koji mi zadovoljava sve uvjete, a da je podjednak cijenom kao Redmi 3, a pregledao sam ih masu.

5.5'' zasad ne mislim uzimati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 15:10 (ALVIN).

0 0 hvala 0
18 godina
Prije bih uzeo meizu nego zopo, imao jedan zopo i sam i bio katastrofa( zp 780), i jos jedan drugi kojem nije radio gps i los wifi imao. Od 5" mozda jos redmi 3 ako mozes ici gore s cijenom jer se svakako isplati zbog ogromne baterije , sad ce i redmi 3 pro izaci 06.04 sa fingerprintom pa mozda se i cijena jos malo spusti obicnom redmi 3. Od 5" tesko naci jos nesto od 5.5" ima sad zenfone max 136$ sa eu na tinydeal ili lenovo k3 note 150$ makar bih prije isao na asus nego lenovo jer mobiteli im se i nisu nesto pokazali, neki su ok neki nisu, trebalo bi pogledat malo recenzije i forume jer imaju kakvih problema.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
Patrick_cro kaže...
Prije bih uzeo meizu nego zopo, imao jedan zopo i sam i bio katastrofa( zp 780), i jos jedan drugi kojem nije radio gps i los wifi imao. 

Zopo je promijenio ploču sa Speed/Hero serijama, imao sam tri različita u rukama i solidni su, a posebno veseli čisti "almost-vanilla" Android 5.1 na njima.

18 godina

Kolege, gde bi se u Hrvatskoj mogao kupiti Huawei Ascend P8, bez ugovora? Kolega hoće da kupi ženi, kod nas su cene nenormalne, a ne naručuje mu se iz Kine.

EDIT: Znate li možda koji prodavci imaju one obrasce za povrat PDV-a?

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 16:25 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Patrick_cro kaže...
Prije bih uzeo meizu nego zopo, imao jedan zopo i sam i bio katastrofa( zp 780), i jos jedan drugi kojem nije radio gps i los wifi imao. Od 5" mozda jos redmi 3 ako mozes ici gore s cijenom jer se svakako isplati zbog ogromne baterije , sad ce i redmi 3 pro izaci 06.04 sa fingerprintom pa mozda se i cijena jos malo spusti obicnom redmi 3. Od 5" tesko naci jos nesto od 5.5" ima sad zenfone max 136$ sa eu na tinydeal ili lenovo k3 note 150$ makar bih prije isao na asus nego lenovo jer mobiteli im se i nisu nesto pokazali, neki su ok neki nisu, trebalo bi pogledat malo recenzije i forume jer imaju kakvih problema.

Što se tiče Tinydeal-a, Asus Zenfone Max nije 136$ nego 150$ iz EU. Presell je, nemaju ga na stanju. A kao firma su mi se pokazali lažljivi. Taj mobitel sam naručio od njih prije dva tjedna (kad im je došla prva pošiljka), pa su mi emailali nečiji drugi tracking number, od neke gospođe iz Berlina. Na email odgovaraju za 24 do 48 sati, i to uglavnom nebuloze tipa: "Vaš mobitel se vratio neisporučen a oštećen pa ćemo vam vratiti 90% od uplate" ili "vratit ćemo vam 95% novca ali ne na Paypal nego u obliku bodova za kupovinu na Tinydeal-u". Možda ima i dobrih iskustava s njima, ali moje je loše. Sad čekam Paypal da presudi.

11 godina
neaktivan
Hvala Domac,samo da napomenem selleru da izbrise kineske aplikacije i stavi xiaomi.eu rom postu cu sa Top One-a uzimat?

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Kolege, gde bi se u Hrvatskoj mogao kupiti Huawei Ascend P8, bez ugovora? Kolega hoće da kupi ženi, kod nas su cene nenormalne, a ne naručuje mu se iz Kine.

EDIT: Znate li možda koji prodavci imaju one obrasce za povrat PDV-a?

Izvoli kolega

11 godina
neaktivan
Wolf79 kaže...

Moze mala pomoc i sugestije - kupujem zeni mobilni, konacno se rijesila preci na smartphone :)

Budzet koji cu odvojiti je oko 120 EUR (malo ili malo dolje)...ali necu svakako kupiti neki Cubot, Dooggee, HomTom, Ulephone, Oukitel i slicno, nema sanse. Neki target specifikacija bi bio:

* 5.0" / 64-bit proc (MTK ili SD nebitno) / 2 GB RAM / 32 GB ROM ili 16GB ROM sa opcijom za SD / baterija 2500+ / da nije cigletima

E sad, ono sto sam ja izdvojio kao moguce opcije su:

Meizu M2 (mini)

Zopo Hero 1

Mislim da sam prije za Meizu, ranije sam vec koristio njihov telefon i imam veliko povjerenje u tu firmu i njihove uredjaje. Zopo nije no name takodje, imaju solidan rejting mada vise pucaju na low range i lower middle range, ne znam smijem li rizikovati sa njihovim telefonom za 120 EUr ili da se drzim Meizu?

Prijedlozi su dobrodosli za neke alternativne modele...ne treba mi nista high end jer se radi o korisniku pocetniku za koga ce i Viber biti vrhunac :) znaci nema igrica, zahtjevne grafike, 15 aplikacija istovremeno itd.

Moj glas ide za M2 Mini :) trenutno je u zene i zadovoljna je sa njim a nema stekanja i ako su joj upaljeni non stop viber,Fb, mesenger i ostale gluposti. Znaci ono sve sto zene koriste bez igrica :) . Ponekad znaju zakasnit notifikacije sa vibera ali nista strasno. Mogu ti reci naspram mog MI4 izgleda nekako malesan a oba su 5" telefona :D  ( mala zamjerka sto je meni smetala a ona i nije primjetila da unutra baterija ima kao mali hod , setucka ako se promrda mob. , neki su to rijesili skidanjem poklopca i ubacivanjem malog komadica gume i sprijecili to mrduckanje :) ja osobno nisam jer vise nije mob u mene :D )

15 godina
neaktivan
mightyboss kaže...
Pozz...ako bi mi netko mogao odgovoriti...sad sam u dilemi posto ste se raspisali zadnjih nekoliko stranica oko tog zakljucanog bootloadera...kupit redmi note 3 pro prime sa snapdragonom 650 ili obicni redmi note 3 sa heliom x10? Nisam strucnjak u vezi stavljanja romova a sadasnjem xiaomi mi4 mi je dotrajao,a na njemu je radilo sve out of box

Snapdragon, vec ti je netko gore odgovorio i objasnio.

Po n-ti put, zakljucan bootloader nema nikakve veze trenutno, novi official global stbale rom od xiaomija instaliras i sa zakljucanim bl. Ako te bas smeta zakljucani bl i zelis instalirati 3rd party romove, zatrazis unlock i gotovo.

15 godina
neaktivan
matija410 kaže...

@ncf

Velim ti radilo je neko vrijeme pa prestalo (rnt mtk xiaomu.eu rom) :)

Meni na rn1 radi vec dvije godine skoro bez greske i na rn3 deset dana. Vjerojatno bug u trenutnoj verziji roma za tvoj model, valjda proradi sa novim updateom. Updejtaj rucno sa xiaomi.eu ako ti se ne da cekati ota. OTA im kasni par tjedana u odnosu na release roma na xiaomi.eu.

11 godina
protjeran
Nekoristim gmail app vise tak da neznam..

11 godina
neaktivan
mcf nemoras biti tako odrijesit,neznam stavljat romove,zato pitam mogu li to seleri sa Allija uradit to za mene ako ih zamolim tako da mi sve radi kako treba.Netko je vec napomenuo da mu verzija redmi nota 3 sa heliom x10 radi bez greske.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
mightyboss kaže...
mcf nemoras biti tako odrijesit,neznam stavljat romove,zato pitam mogu li to seleri sa Allija uradit to za mene ako ih zamolim tako da mi sve radi kako treba.Netko je vec napomenuo da mu verzija redmi nota 3 sa heliom x10 radi bez greske.

Nisam odrjesit, nego stalno pisem jednu te istu stvar jer se ljudima ne da proskrolat temu par postova u rikverc. E sad, ako mi vec nije tesko pisat ispocetka, dopusti da bar malo grintam oko toga :-)

Moj post se nije odnosio na instalaciju roma nego na tvoju brigu oko unlocka. Dakle, i na x10 i snapdragon mozes instalirati originalni global rom/xiaomi.eu multilang, nevezao uz bootloader.

Na x10 to napravis za dvije minute (dumbproof) a na snapdragonu radi locka ce ti trebati pola sata ako to radis prvi puta. Obe procedure radis samo jednom, update dolazi over-the-air nakon toga. E sad, ja bi radije zrtvovao pola sata ili sat i kupio bolji mobitel, a ti kako hoces. Sa alijem se nemoj truditi, za sada svima stavljaju svoj rom (vec zastarjeli i sa bugovima).

11 godina
neaktivan
Hvala na iscrpnom odgovoru,opet napominjem da to neznam radit,nit se zelim upustat u to,radije bi platio nekom poput tebe da mi to ucini :-) P.S.Nadam se da s ovim postom necu "probudit" Ag-a i njegove replike na stavljanje roma.

3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
mightyboss kaže...
Hvala na iscrpnom odgovoru,opet napominjem da to neznam radit,nit se zelim upustat u to,radije bi platio nekom poput tebe da mi to ucini :-) P.S.Nadam se da s ovim postom necu "probudit" Ag-a i njegove replike na stavljanje roma.

Kada ti dodje mob, postaj u temu od moba pa cemo svi skupa u temi proc korake po redu ako negdje zapnes, nema frke, a novce paypaliraj na neku dobrotvornu zakladu po izboru :)

18 godina
Eol mozes reci koji si to mob od zopa probavao? Vidis sad se sjetio jos jednog c700 ili tak nesto je bilo u imenu koji je isto bio banana, a ovaj drugi je bio 900 serije neznam sad tocno koji. Ako se promijenilo bilo bi dobro vidjeti koji to modeli valjaju jer se u proslosti nisu pokazali dobri
18 godina
Meni za tinydeal za zenfone.max i dalje pise 136$, po meni se isplati narucit, uvijek imas paypal koji te stiti tak da tu nebi trebalo biti nikakvih problema. Dok dodje doma lijepo snimis video otvaranja paketa za svaki slucaj. Evo ja narucivao preko ebaya par stvari i za svaki napravio video otvaranja radi sigurnosti.
11 godina
neaktivan
Vazi mcf,hvala na pomoci,cekam jos 06.04. i Meizu m3 note pa cu odlucit koji.pozz!

0 1 hvala 0
12 godina
136 je iz Kine
16 godina
Patrick_cro kaže...
Eol mozes reci koji si to mob od zopa probavao? Vidis sad se sjetio jos jednog c700 ili tak nesto je bilo u imenu koji je isto bio banana, a ovaj drugi je bio 900 serije neznam sad tocno koji. Ako se promijenilo bilo bi dobro vidjeti koji to modeli valjaju jer se u proslosti nisu pokazali dobri

Zopo Hero 1 - kupio & poklonio. Zopo Speed 7 i 7+ imao u rukama i namještao postavke.

18 godina

I ja sam na tjedan dana imao jednog Zoppa i stvarno su dobri mobiteli.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
17 godina

Sestra od frenda je imala zopo ne sjecam se tocno koji model al cjenovni rang oko 1000kn, nakon par mj otišao touch bez da je mobitel pado il tako nes, cisto samo od sebe..,..

Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
6.mj.imam Zopo Speed7 i radi bez ikakvih problema.U to vrijeme bile četiri OTA nadogradnje kojima su dodane neke mogućnosti i uspješno ispravljen bug s kašnjenjem Viber i sličnih poruka.Od početka bez ijednog kineskog slova i aplikacija.Obećali su uskoro novu 6.0 verziju Androida.Nisam imao prilike koristiti ranije modele Zopa.
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
Neznam kakvi su danasnji zopo mobiteli, ali reci da su dobri ne mozes nikako jer su uhebali stvar sa starim modelima. Sad treba proci jedno vrijeme da se vidi jer su se popravili ili jos imaju lose serije.
11 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje.

Pao mi je Xiaomi mi3, ima vec 2 mjeseca i razbio se ekran, razbile su se i capacitive tipke i one uopce ne reagiraju. Ekran radi ali zna zastekati.

Narucim si sa ebaya iz UK ekran, otvorim, odsarafim, sve zasarafim.... ne radi (ne reagira na ikakav touch - vjerojatno digitizer?!). Vratim nazad u UK. (oko 30 $ je bio)

Isti seller salje mi novi. Stiže novi opet za 5-6 dana, maticnu ne mogu zasarafit, vide ne idu unutra, vibra skace po cijelom mobu, konektori od ekrana jedva dosegnu do maticne. usb chip jedva guram na mjesto, mobitel se krivi, ekran ispada van!!! dakle plastika (ekran - ono po cemu tipkas) ispada prema van svakim danom sve vise i vise! Saljem natrag i to i opet stavljam stari.

Zanima me da li znate ima li negdje za naruciti original djelove, jer ovo je bas bilo lose kvalitete? Dakle screen + digitizer.

Hvala

Mi3
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Nevjerujem da budes nasel original.. Tj mislim da nema nigde jer xiaomi ne prodaje dijelove (pital sam ih)

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice