"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.500
|
čitano: 6.639.615
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

ni ja isto ne kuzim koja je fora kaj tolko ste ludi sa zakljucavanjem bootloadera. Ako vec imate Xiaomi ocito je da cete biti na MIUI-u koji je napravljen za te uredaje, plus to je definitivno najbolji ROM za android, po meni puno bolji i od stocka cak. A i kao sto kolega kaze, podneses zahtjev i mozes ga otkljucati. Cemu tolka halabuka stvarno ne znam...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Dobar je miui ali notifikacije su problematicne..

Neznam kak to ne poprave il kak su opce shebali
12 godina
neaktivan

Pozdrav, koji odabrati od jeftinih kineza do 800 kn? Bitno je da se može kupiti u ZG jer mi treba sutra/preksutra i da radi out of the box. U obzir dolazi i njuškalo, novi i zapakiran mob s računom. Do sada je u upotrebi bio Doogee DG310 kojemu je otišao ekran nakon godinu i pol (vjerovatno zbog pada i puknuća ekrana prije 2 mjeseca).  Jedino što sam za tu lovu našao a da nije kinez je LG Spirit ali nema light senzor a smatram da je to bitno. Gledao sam Homtom HT3, HT7, Huawei Y5, Umi Rome X...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 20:13 (Mandalore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Hvala ekipa, Redmi Note 2 it is! Odakle je najbolje uzeti? Da je sigurno, i da dođe što prije. Dobio sam preporuku za Honorbuy? Cca tjedan dana? Ima što bolje? Cubota sam bio uzeo s eBaya, došao za 2 dana. I da, mora bit EU warehouse.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
spilice05 kaže...

Zelio bih kupiti svog prvog kineza,sa honorbuya ili giztopa.

S obzirom da je moje znanje o mobitelima prilicno skromno i nisam na "ti" s pojmovima custom rom,root i flashanje, uzeo bi mob u koji bi ubacio svoj sim,upalio ga i to je to.

Imate li preporuku za koji model i moze li se po specifikacijima modela zakljuciti koji zahtijevaju malo truda prije koristenja a koji  ne?

Uzi izbor Rmn2 i Meizu Note 2.

Prije svega Sretan Uskrs svima!!

Nadam se da ste se dobro tucali jajima 

Da se malo nadovežem na postove zadnjih par dana.

Dakle, prvo da objasnim - Xiaomi nema nikakvih problema sa svojim romovima, problem je što prekupci stavljaju svoje verzije gore koje su bog zna kakve, pune virusa, spywarea, itd. Zato se svima predlaže flashanje originalnog roma.

Vjerujem da je s onim Cubotom isto tako bilo, rom od prekupca, sumnjam da je Cubot u tvornici stavio virus, smiješno. (ako je onda im stvarno hebemo sve po spisku)

Nadalje, bilo kakve rasprave tipa cubot vs xiaomi vs xy su besmislene. To je isto kao s autima, neki se kunu u VV neki se kunu u BMW neki u Kiu. Nema smisla.

Kada kupite npr s7 u dućanu da li pogledate u papire? da li pogledate kako se koja funkcija koristi, googlate malo?čitate forume?

Ista stvar sa bilo kojim mobitelom/vešmašinom/mikrovalnom/televizorom/...

Da li je tko od vas čitao knjižicu koju dobite s autom, gdje piše šta znači kad koja lampa svjetli i zbog čega?

Treba čitati. Tako da ne postoji čovjek koji samo misli staviti karticu i zaboraviti na sve ostalo jer takvom netreba smartphone, takvom treba nokia 3310.

Da, slažem se da je najlakše staviti karticu i vozi, tu se nema šta filozofirati.

Ali, veliko ali, šta kad dođe prvi problem.

To je najvažnije pitanje koje si treba postaviti.

Kada naletite na prvu stvar da vam ne štima (a budete) kome će te se obratiti?

Xiaomi osim što je četvrti po prodaji u svijetu (neki dan netko spomenuo, samo kopiram) ima najveću zajednicu ljudi, veću comunity od samsunga, applea, sony, a pogotovo od cubota, elephone-a i takvih.

Milijuni ljudi koji pomažu jedni drugima. Imaš problem?odeš na forum i pogledaš jel ima tko isti takav, ili pitaš. Rješenje u roku keks. Di ćeš to na Cubotu?

Zato je Xiaomi svima nama prvi izbor za novake u svijetu kineza.

A flashanje? Flashanje je lako, ne treba dezinformirat ljude, ima na youtubu videa samo pratiš korak po korak, ima tema po forumima, ima tu ljudi koji će ti pomoć, ima ljudi koji su voljni i naći se s tobom i staviti ti rom. A samo flashanje je doslovno par minuta posla, tko god kaže da je više nije nikada flashao mobitel. Pogotovo ako se ide preko updater aplikacije - doslovno par tipki treba stisnut, i dijete to može.

Prvi smarphone koji sam prčkao je kinez, promjenio sam mu particije, flasha novi rom, sve što mi je trebalo je bilo par sati googlanja, gledanja videa i pol sata rada. A tudum sam za to bio, prije njega imao sam dva huaweia (u860 mislim i y300 na kojima nisam niš ni znal napraviti jer sam se na njima navikaval na android uopće).

Ja sam već prije postao da se ljudima ne preporučuju cuboti, elephoni, noa,... čisto iz razloga jer su se pokazali kao smeće. Možete se svađati i buniti ali tako je kako je, googlajte.

Ag ti i slični koji zarađujete tako kako zarađujete morate posebno paziti šta pišete. Da li znaš kakvi se zakoni sve odnose na tvoju stranicu, ipak smo sada u EU. Da li znaš da će uskoro doći dan kada će te netko moći tužiti jer si preporučio xy model a on ispadne smeće?obmana korisnika? zato jer si ipak zaradio na tome.

Ljudi uzimaju kineze jer žele uštediti i onda doslovno bace pare na neki škart koji se raspada (opet kažem, googlaj, ima i tu na forumu dokaza).

Isto kao što nećete kupovati iz dućana koji je sumnjiv, koji ne pošalje mobitel na vrijeme ili uopće i koji ne brine o kupcima, isto tako nemojte kupovati niti šrot jer znam da će vam svi drugi biti krivi osim vas samih.

nadalje, rekao sam i prije;

Ako se tu na forumu javi 5 ljudi da ima problema sa npr cubotom i 5 da ima sa xiaomijem koji je bolje kupiti? 6 ljudi uzelo cubota i 5 ima problem ili 250 ljudi uzelo xiaomi i 5 ima problem?

I gdje će se prije problem riješiti?

Ne treba uzdizati Xiaomi u nebesa, imaju i oni svoje mane, mušice. Ali kada se sve zbroji, od cijene, kvalitete, podrške, brzine popravka problema sa softver updateima onda su best buy.

Isto kao i Meizu. To su dvije najkvalitetnije kineske firme što se tiče mobitela. (Da se razumijemo u "kineske firme" ne ubrajam poznatije brendove tipa lenovo, huawei, itd makar i neke od njih šišaju)

Napredniji korisnici, koji se kuže u flashanje, rootanje itd bi trebali biti ti koji se upuste u kupnju drugih, manje poznatijih brendova jer se znaju izvuć kad zaškripi. Znaju kako se vratiti iz bootloopa, šta kad zbrikaju mob itd.

Svim kupcima: to je vaš novac. Da li ćete Vi na kraju kupiti cubot, xiaomi, meizu, elephone, xy to je vaša odluka, vaša stvar. Mi vam možemo dati savjet i to je to. Vi znate koliko imate znanja o mobitelima (nešto što rijetko tko napiše) i da li ćete si dati truda oko mobitela.

Postoji i tema "pomoć pri odabiru mobitela" gdje vam se neće preporučiti kinez i odite tamo ako vam se neda uložiti truda u mobitel. Ali sada ću Vam odmah reći, makar bilo i pola sata, sat, kada stavite pravi rom na mobitel vi ste mirni godinama, dok ćete kod npr samsunga nakon 6mj, godinu dana plakati nad touchwizzom i tražiti novi mobitel.

"Ima ljudi koji si sami zamijene žarulju i ima onih koji pozovu i plate električara da im zamijeni" tako nešto mislim da ide i primjenjuje se na većinu u životu.

Ako koga zanima usput:

Nedavno sam držao u rukama meizu mx5 u HGspotu, išao sam po nešto nevezano za mobitele i pitao sam malo prodavača o mobu. Rekao mi je da nemre vjerovati kako je kvalitetan, da je bolji od svih marki koje ima u ponudi. E sad, da smo pričali o s7 pa da mi je išao uvaljat razumio bih ali ovako... i sam je skužio. Pričali smo i o xiaomiju, rekao je da nemaju dozvolu i da drugi ga nabavljaju iz njemačke i nezna kad će se kod nas moći dobiti dozvola za prodaju Xiaomija.

@spilice05

post ti nema smisla,  ako neželiš flashat i petljati zaboravi te dve marke, to nije za tebe, odi u dućan kod nas i kupi šta ti paše. Imat ćeš manje problema ali češ imat mobitel pali i vozi. kakav mobitel i kolko će dugo voziti to ćeš sam vidjeti.

Natrag na temu malo;

kakvo je mišljenje o sve većim i većim baterijama u mobitelima, znam da je pozitivno ali mislim na to da li ljudima smeta debljina? tipa onaj oukitel k10000 - najveća baterija na tržištu (trenutno valjda) ali je bome debel i vidim da se ljudi bune jer je masivan. Meni izgleda super, taman za pravog muškarca hehe a ženama dobro dođe u samoobrani, gađa te mobitelom i ubije haha

I da li baterije mogu biti velikog kapaciteta a manje? Znam da se radi na nekoj novoj tehnologiji baterija ali otom potom

12 godina

Samo sam htio reci da me strah flashati rom jer me prpa da nesto ne zeznem. Bez obzira na brdo tutoriala po youtubu.

A opet na temi Rmn2 citam kolegu forumasa koji je bezbroj puta mijenjao romove,da bi na kraju rekao da mu je rom koji je dosao s mobitelom s giztopa bio super.A mene je to i zanimalo.Hoce li sve raditi ok ako ostavim rom koji dodje s njim?

HZV

0 0 hvala 0
16 godina
Mandalore kaže...

Pozdrav, koji odabrati od jeftinih kineza do 800 kn? Bitno je da se može kupiti u ZG jer mi treba sutra/preksutra i da radi out of the box. U obzir dolazi i njuškalo, novi i zapakiran mob s računom. Do sada je u upotrebi bio Doogee DG310 kojemu je otišao ekran nakon godinu i pol (vjerovatno zbog pada i puknuća ekrana prije 2 mjeseca).  Jedino što sam za tu lovu našao a da nije kinez je LG Spirit ali nema light senzor a smatram da je to bitno. Gledao sam Homtom HT3, HT7, Huawei Y5, Umi Rome X...

nije kinez Gigabyte GSmart CLASSIC ali nije ni loš po speckama....

12 godina
neaktivan

Sviđa mi se tvoja preporuka...još samo kad bi ponašao da li ima light senzor ili nema. Phonearena kaže da ima, gsmarena ga ne navodi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bio sam vlasnik Xiaomi i Meizu modela jos dok kod nas nisu bili poznati, Meizu MX2 i Xiaomi Mi2S...oba stara po 3god cca i dalje rade bez greske! Onda sam se zahebo i kupio Kingzone, glupa greska! A zasto? Pa pao je sistem, a forum ne postoji niti community, nema ti ko pomoci. Mucio se nekoliko dana i nekako vratio orinalni rom i rekao nikad vise kineski no name brendovi. A da ne govorim da su dali lazni kapacitet baterije pa sam morao za 6 mjeseci kupiti novu...i tako, e onda sam opet uzeo Xiaomi (Mi4i) i opet sam zadovoljan dobijenim za 200$. Nisu kvalitetni kinezi samo Meizu i Xiaomi, to je glupost. Treba reci da Coolpad, ZTE, Vivo-Oppo i 1+1, do skoro i Jiayu, i jos mnogi prave dobre telefone jer su PROIZVODJACI a ne garazni sraf brendovi poput Cubot i Dooggee, ili INew (jedan od najvecih srotova ikad vidjenih), Mpie, Mlais, Homtom i jos milion njih...pitajte nekog kineza ako imate mogucnost da lizna za ove sad nabrojane? Naravno nikad cuo jer su to samo brendovi za naivne Evropljane, Amere i ostale, to sa pravim kineskim genuine proizvodjacima veze nikakve nema!

u okviru Xiaomi, Meizu, Zte, Vivo,Oppo, Coolpad, Huawei itd. uvijek imate opciju da nadjete nesto dobro i dobijete kvalitetan tel za duzgo koristenje!

Moj sljedeci telefon akobude srece je Xiaomi Mi5 a zeni upravo namjeravam kupiti Meizu M2 jer smatram da je odlican tel za ulazak u svijet smartphone-a za relativno male novce!

P.S. I kucanje na IPad je jedno veeeeeliko mučenje, bem ti i ko ga izmisli (dobio na poklon a zivce mi kida)!

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pozdrav, misli tko kupiti sutra koji mob na aliexpressu? Akcije su velike, mene najviše mami mi4 za 150$.

0 0 hvala 0
13 godina

Ja mozda nesto kupim, ali trenutno ne vidim nikakve posebne akcije, osim 5usd kupona. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mislim kupiti Xiaomi Redmi 3. Vidim okačene cijene na raznim dućanima ali ne znam kod kojih dućana se ima najmanje ili ništa dodatnih troškova (PDV, Carina), free shipping imaju čini se mnogi ? Koji bi vi odabrali od ovih i zašto, hoću li kod svih platiti bar PDV:

Geekbuying Redmi 3

Xiaomiforsale Redmi 3

Gearbest Redmi 3  Ovi izgleda nemaju EU skladište iz kojeg voze za HR.

Merimobiles Redmi 3

Giztop Redmi 3   

Honorbuy Redmi 3

Tinydeal Redmi 3  Ovi šalju iz njemačke

2 0 hvala 0
14 godina
ALVIN kaže...

Mislim kupiti Xiaomi Redmi 3. Vidim okačene cijene na raznim dućanima ali ne znam kod kojih dućana se ima najmanje ili ništa dodatnih troškova (PDV, Carina), free shipping imaju čini se mnogi ? Koji bi vi odabrali od ovih i zašto, hoću li kod svih platiti bar PDV:

Geekbuying Redmi 3

Xiaomiforsale Redmi 3

Merimobiles Redmi 3

Giztop Redmi 3   

Honorbuy Redmi 3

Odlično si ovo skupio na jedno mjesto!

Da, Gearbest ne šalje u HR s EU skladišta, a uvijek imaju najniže cijene

Ne znam koji od ovih bi bilo najbolji odabir, pogotovo jer neki sami podese mobitel i stave dobar firmware.

Tako da i ja čekam odgovor.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina

Pojavio se novi "mobitel za one koji slušaju glazbu", Vienna od 170$. 5.5" ekran, gorilal glass 3, 3Gb Ram...

No čini mi se da je ovo više ženski mobitel, pogotovo roza boja.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
CyberDemonVZ kaže...

Odlično si ovo skupio na jedno mjesto!

Da, Gearbest ne šalje u HR s EU skladišta, a uvijek imaju najniže cijene

Ne znam koji od ovih bi bilo najbolji odabir, pogotovo jer neki sami podese mobitel i stave dobar firmware.

Tako da i ja čekam odgovor.

Jebiga, slabo ljudi odgovaraju po forumima, a ima ih sigurno koju su sve shopove isprobali i to više puta, valjda drže palčeve da se zajebemo mi koji prvi puta kupujemo.

Zasad sam pročitao da Giztop definitivno stavlja svoj neki ROM koji nije loš, ali radije bih bez toga, jer meni odgovara engleski jezik u izbornicima.

Najpovoljnija cijena je trenutno u Merimobiles, a ovdje LINK sam pročitao da imaju i dostavu iz EU.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 9:21 (ALVIN).
16 godina

Nove spoznaje su da za kupnju preko merimobilesa treba u jednom momentu označiti ''euroline'', što možda podiže cijenu, ne znam koliko, ali izbjegava PDV.

a kod kupovine preko tinydeal-a treba gledati da ima opciju ''germany'' u kvadratiću pokraj proizvoda kao npr. OVDJE u suprotnom će se na cijenu platiti PDV. Minus je što je tih iz ''germany'' malo proizvoda i skuplji su.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 10:08 (ALVIN).

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ToNi185 kaže...
Pozdrav, misli tko kupiti sutra koji mob na aliexpressu? Akcije su velike, mene najviše mami mi4 za 150$.

Pa ta cijena je već neko vrijeme za 2gb rama verziju, kod Top One mislim

11 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

Geekbuying Redmi 3

Xiaomiforsale Redmi 3

Merimobiles Redmi 3

Giztop Redmi 3   

Honorbuy Redmi 3

Bilo bi fora da svi ti dućani imaju pored mobitela lijepo napisano od kuda se šalje i kakav je shiping a ne da za svaki moraš tražiti po stranici, uvjetima poslovanja,... Neki to imaju, mnogi nemaju.

Mogu ti reći ovako:

Geekbuying - ovaj link što si dao 99% sam siguran ide iz kine, mislim da iz španjolskog skladišta košta 180 eura, no nema na skladištu trenutno, možda netko zna bolje, nisam tamo kupovao...još 

Xiaomiforsale - staviš u košaricu i piše ti shiping dodatno, ovisi od modela do modela, za redmi 3 meni piše 2,2 eura, nema dodatnih troškova

Gearbest- još ništa za nas, nažalost ne dostavljaju u hrvatsku još, tj možeš uzeti iz kineskog skladišta pa onda em čekaš em imaš davanja tako da se ne isplati trenutno

Merimobiles - eurolinom ti je dostava 30 usd za taj mob i onda nemaš dodatnih davanja

Giztop - nema davanja, free shiping, cijena što piše to je to

Honorbuy - slično kao Xiaomiforsale, staviš u košaru pa vidiš kolko te shiping košta, 39 dolara za redmi 3, nema dodatnih troškova (s tim da je smiješno jer za 1 mobitel je shiping 39 usd a ako uzmeš dva onda je 49usd, tako da ako kupujete više mobača možete ušparati ako ih odjednom uzmete)

Tinydeal - link što si stavio je pretpostavljam kinesko skladište, plača se ako želiš bržu dostavu, ima dodatnih davanja

Najlakše ti je staviti u košaricu i otići u checkout, onda vidiš shiping opcije koje imaju ako nisu prije navedene

eto, nadam se da ti pomogne

Ja bi na tvome mjestu uzeo sa xiaomiforsale ako prije kupnje stvarno bude pisalo shipping 2,2 eura, tj prije nego što platiš, mislim da ti je to najjeftinija opcija ako se nisam preračunal negdje. A oni su ti pouzdan dućan, mnogo forumaša je tamo kupovalo i mislim da nitko nije imao loše iskustvo

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 11:23 (dudekzg).
13 godina
neaktivan
ToNi185 kaže...

Ajde super za tu novu akciju. Javi nam ako kupis jesi li platio i dostavu 26.32 usd ili se mozda to ne placa ;)

15 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

Geekbuying Redmi 3

Xiaomiforsale Redmi 3

Merimobiles Redmi 3

Giztop Redmi 3   

Honorbuy Redmi 3

Fali ti Top One s Aliexpressa, ja sam Redmi 3 tamo uzeo - EU dostava DHL-om za cca tjedan dana, cijena 1.150 kn na ruke, bez dodatnih davanja...

16 godina

Hvala, pomoglo je. Nov sam kod online kupovine, pogotovo inozemne.

A ovo MiniDeal.net Redmi 3 Piše EU skladište, free shipping i bez nekih troškova, još i zaštita za mob neka kao poklon ?

AliExpress link nisam stavio jer ja mogu platiti samo Visa Deviznom karticom a na AliExpress spominju samo neku Visa Personalnu karticu.

0 0 hvala 0
16 godina

Izgleda da su mi najpovoljnije opcije onda MiniDeal, Xiaomiforsale i Giztop....suzio sam broj kandidata i sad mogu kalkulirati.

Da, mogli su puno preglednije riješiti to na stranicama za odabir mjesta s kojih se šalje. Ovako ispada kao da žele zeznuti kupce, i boli ih briga šta će koji pojedinac morati poslije dodatno plaćati poreze.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

A ovo MiniDeal.net Redmi 3 Piše EU skladište, free shipping i bez nekih troškova, još i zaštita za mob neka kao poklon ?

AliExpress link nisam stavio jer ja mogu platiti samo Visa Deviznom karticom a na AliExpress spominju samo neku Visa Personalnu karticu.

Da, to bi trebalo isto biti bez davanja. Uvijek prije nego pritisneš "plati" pogledaj da li piše pod shiping to šta treba, najlakše je stistnut cancel i kupiti drugdje

10 godina
neaktivan
Xiaomiforsale jer ima servis u eu, ali uzmi mob koji je u stocku jer inace ako nije ces dosta dugo cekat da ti ga dostave
15 godina
ALVIN kaže...

Pred par dana, topone na aliexpressu je bio najjeftiniji. Narucio dva, jedan dosao za 8, drugi 7 dana.  I dobio dodatne 2 folije i soft case transparentni. Za sada preporuka. Platio normalno viza deviznom bez problema. Ali express nudi svoju zastitu transakcije (slicno kao paypal). Ako ne dobijes proizvod u nekom roku, napravis claim/dispute pa refund.

Na redmi 3 mtk rom zamjenis (doslovce) za 2 minute, skines najnoviji sa xiaomi.eu, instalirs i gotovo. Tak svejedno kakvo sra*je stave distributeri gore.

15 godina
matija410 kaže...

Sta tocno ne radi sa notifikacijama?

16 godina
mcf kaže...

Pred par dana, topone na aliexpressu je bio najjeftiniji. Narucio dva, jedan dosao za 8, drugi 7 dana.  I dobio dodatne 2 folije i soft case transparentni. Za sada preporuka. Platio normalno viza deviznom bez problema. Ali express nudi svoju zastitu transakcije (slicno kao paypal). Ako ne dobijes proizvod u nekom roku, napravis claim/dispute pa refund.

Na redmi 3 mtk rom zamjenis (doslovce) za 2 minute, skines najnoviji sa xiaomi.eu, instalirs i gotovo. Tak svejedno kakvo sra*je stave distributeri gore.

Daj mi stavi neki link sa Aliexpress kod kojeg neću imati dodatne toškove za Redmi 3, ako postoji takav. Vidim da su cijene jako dobre, ali to je izgleda sve izvan EU pa ću platiti namete.

11 godina
protjeran
mcf kaže...
matija410 kaže...

Sta tocno ne radi sa notifikacijama?

Naprimjer problem sa mailom (gmail app) noramlno radi neko vrijeme pa prestanu dolazit notifikacije (ili kasne par sati),pa sam probal nekoliko drugih appova za mail i isto sranje,al sad sam nasel (cul) "cloudmagic") koji radi super,al glupo kaj nemres imat ono kaj oces.. (i da app je lockan,ima dopustenja,auto start i sve moguce :D)

Takoder nedolaze notifikacije iz drugih appova (igre itd.) pretpostavljam da bi trebale bit lockane,a to nema smisla :)

Prosvijetli me

16 godina

Baš sam ga uspio naći prije minutu. Ma skupa sa DHL prijevozom od 26 dolara dođe malo skuplji nego sa xiaomiforsale, koji šalje iz EU pa također ne bi trebalo bit dodatnih troškova.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice