"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.515
|
čitano: 7.004.042
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
18 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ne znam koji ima bolju kameru, ali ako je ona u Redmiju 3 barem jednaka onoj u Noteu 2, onda, za navedene namene, Redmi 3, zbog bolje baterije, kompaktnijih dimenzija i metalnog kućišta.

Inače od juče imam Note 2 i takođe deluje vrlo solidno izrađeno, a kod mene mu je velika prednost bila to što su drugi SIM slot i SD card slot lepo razdvojeni, za razliku od Redmija 3. Ekran na Noteu 2 je takođe vrlo lep i kad se stave jedan pored drugog, znatno veći u odnosu na neki od 5", ali posmatrajući ga odvojeno, nisam dobio toliki utisak povećanja, kao kad sam svojevremeno prešao sa 4.5 na 5.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 13:48 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Meni osobno, najbolje kamere su bile na starom Cubotu GT99 i novom Cubotu X16.

Imao sam u ruci i dosta drugih modela ali kamere na ta dva modela su mi naj

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
18 godina

Ne znam baš, najbolja u odnosu na koje druge? Kamera na GT99 je bila pristojna (koristio sam ga dve godine), ali ne mnogo više od toga. Lepo je fokusirala (zaista) i slike napravljene pri dobrom svetlu i makro snimci su zato bili, ne spektakularni, ali sasvim upotrebljivi. Boje su takođe uglavnom (iako ne uvek) bile korektne. U slabijem svetlu, mislim da njime nisam napravio ni jednu sliku koju sam želeo da zadržim na kompu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ag008 kaže...

Ja sam imao Gt99 i kamera je bila ispod prosjeka.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
10 godina
neaktivan
Pozz. Evo da vam ispričam današnji problem sa kinezima. Kolegici mi se pokidao meizu m2 mini i dogovorim ja sa knezom da pošaljem mob. nazad u kinu. Odem danas u postu i pokušam poslati mob. i kad gle čuda.!! Mogu poslati mob. jedino ako izvadim bateriju iz njega. Što naravno nije moguće a i da je kinezu moram poslati sve kako su i oni poslali...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

već je ovih dana bilo o tome govora na forumu.neda mi se tražiti gdje ,ali problem postoji i čini mi se da je neriješiv

10 godina
neaktivan

Čitajući njihov pravilnik ne bi trebalo bit problema sa slanjem osim ako se nije "pokidao" zbog baterije.

http://www.posta.hr/postanske-usluge/saljem-posiljku/-unutar-hrvatske/litijeve-baterije

13 godina
neaktivan

http://www.tinydeal.com/zte-star-1-msm8928-quad-core-5-fhd-android-44-4g-lte-phone-p-157491.html

Molio bi nekoga tko je kupovao iz ove trgovine dali je istaknuta cijena (obilježena opcija Deutschland) i krajnja,

t.j. ide li fon još na PDV ili direktno na kućni prag.

Još ako neko ima mišljenje o ovom fonu, slobodno se izjasniti, jer bi u stvari bio

preporučen jednoj žemski.

0 0 hvala 0
18 godina
Koliko vidim shipa iz njemacke tako da nemas nikakvih dodatnih davanja. Po speckama je ok,samo mi ova baterija od 2300 malo slaba i koliko vidim nema 3g 900. Ja ga iskreno nebih uzeo, nego bih trazio nesto bolje pa makar i malo skuplje.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan
Pozdrav
Zna tko kakav dobar rom za letv le1 x600 ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kingdrogba kaže...
Pozdrav
Zna tko kakav dobar rom za letv le1 x600 ?

http://blog.grossoshop.net/letvx600-rombb72-092/

preko google transleta rjesis problem teskta :)
Radi ko bebica :)

16 godina
neaktivan
Covjek koji u ruci ima mobitele kao cubot ili inew ne moze pricati o kvalitetama kamera. Pratim ovaj forum vec dugo ali ovo me nasmijalo do suza :)

10 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ag008 kaže...

Mislim da je krajnje vrijeme da se moderator uključi i zabrani pristup ovom tipu u teme o mobitelima, pogotovo kineskim.

Dotični konstantno propagira smeća od mobitela radi svoje osobne koristi te time navodi druge, manje iskusne korisnike, na totalno krive zaključke.

Hvala.

16 godina
neaktivan

Namjeravam uzeti nekog kineza, vrlo vjerojatno Xiaomi-a.

E sad, mene zanima jedno; kada je projatelj uzeo Xiaomija Note 2 po mojoj preporuci, bio je zadovoljan hardware-om, no što se tiče software-a, katastrofa. Mobitel je stalno izbacivao neke pop-upove, u notifikacijama hrpa nekih gluposti, vibrirao s nekim paničarskim porukama. Onda sam došao tu po savjet, i po preporuci prebacio novi rom, otišli u boot menu, instalirali novi rom, i sada je kako prijatelj kaže, mob super.

Dali sam dobro shvatio da to nije moguće na Xiaomi-jima nakon Note2 jer je zaključan bootloader? Ne želim rom s nekim kineskim aplikacijama.

Dali generalno,ako želim staviti novi rom, morm imai otključan bootloader?

Dakle ja ne želim root, već samo čisti rom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Možeš na Redmi note 3 stavit ROM bez smeća ,a da ti nije otkljucan bootloader. Za Redmi 3 neznam dal još ima.
15 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...
Ag008 kaže...

Mislim da je krajnje vrijeme da se moderator uključi i zabrani pristup ovom tipu u teme o mobitelima, pogotovo kineskim.

Dotični konstantno propagira smeća od mobitela radi svoje osobne koristi te time navodi druge, manje iskusne korisnike, na totalno krive zaključke.

Hvala.

nema potrebe, svako ima pravo reci svoje osobno misljenje. Ako vam toliko smeta ignorirajte ga kao i vecina forumasa i cao.

17 godina
To nije osobno misljenje već jasni ciljana i potplacena agenda radi navlačenja kupaca na te odrone i ne radi se o ignoriraju već konstantom navlacenju ljudi na banggood i cubot.
13 godina

Xiaomi mi5 U prednarudžbi na Mobiexpressu

Da li se isplati uzet ovdje ili da uzmem izvana?

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Giztop.
Ovaj 3+32GB model je tamo 2835 kn
robimarko@gmail.com
18 godina

Ponekad razlika u nekom HR dućanu zna biti svega 300kn (ako se recimo iz kineske trgovine plaća i pdv). A svakako je bolje kupiti u našoj trgovini radi jamstva a ne slati u Kinu i platiti pdv kod uvoza opet.

Iako ovisi, ako je razlika 1000kn, tada se ne isplati.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
neaktivan
A mogu mijenjat rom unatoc zakljucanom Bootloaderu?

A sta ne mogu ako je taj bootoader zakjucan?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako ti je lockan bootloader mozes mjenjati samo official MIUI romove, ali nemozes staviti neki custom AOSP ili CM  npr.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 15:03 (Gam3r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CM znam stanje, a sta je AOSP?
16 godina
neaktivan
Nema edit na mobu, sorry.

Ono sto sam gore pisao, da sam frendu stavio rom, jel to bio official ili AOSP? Jel official rom dobar?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

gle imas official romove od xiaomia, MIUI romove i njih mozes mjenjati unatoc lockanom bootloader, ali da bi promjenio naprimjer na CM ili AOSP (Android Open Source Project) moras instalirati custom recovery u vecini slucajeva TWRP. To je jedino moguce ako imas otkljucan bootloader. Znaci ako mislis ostati na official MIUI romu, bilo stable ili developer svejedno ti je da li ti je kakav ti je bootloader, ali ako mislis stavljati neki custom rom koji nije official onda moras imati otkljucani bootloader. Nadam se da si shvatio sto zelim reci

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A ha, znači: kupim Xiaomi, dode sa gro bloatwarea i gluposti. Skinem official rom. Instaliram. Radi super i imam Google store gore. Fin.

Tocno?

11 godina
protjeran
the_dammed kaže...

A ha, znači: kupim Xiaomi, dode sa gro bloatwarea i gluposti. Skinem official rom. Instaliram. Radi super i imam Google store gore. Fin.

Tocno?

Baš suprotno, imas bloat i nemas google play (lako se instalira)

18 godina

Ovisi kako s kojim romom. Ali po mom mišljenju, ako se nekome ne da zezati s romovima, ne kuži se oko mobitela, stavljanja i flashanja roma možda je bolje da ne kupi taj Xiaomi već neki xx brand koji već ima sve predinstalirano bez neželjenih/bloatware s Google Playom.

10 godina
neaktivan

Redmi note 3 kojeg sam naručio dhlom iz kine jučer je stigao  u Zagreb,sada kad bi ga oni iz carine mogli pustiti i kako ću platiti tih 600 kn pdv-a.Ocu to na račun njima na carini ili ovome iz Dhl šta mi donese mob

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Tocno?

Da tocno. Rom nema nikakvog bloata, predinstaliran je play store i ne bih trebalo biti nikakvih problema. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice