"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.757.870
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
PC - stručnjak kaže...
Evo da se pohvalim ja sam narucio na kraju s honorbuy-a mi4c, uzevsi sve u obzir, vamo na forumu i okolo sto sam pronaso, trebao bi najbrze stic od njih i da su u sluvaju problema susretljivi.

Tako da se nadam da mi nece bit zao sto sam 70 kn dao vise.

Sad jos samo docekat da dode na kucnu adresu

Šta nije preko honorbuya dosta skuplje nego preko giztopa?

Ja isto imam dvojbe za isti mob i giztop se cini dosta jeftiniji, ali nemaju plavu boju (verzija 32/3)...

16 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Hvala na odgovorima, nisam znao da to toliko dugo treba za procesirat, al evo kroz popodne/večer mi je doša mail da je procesirano i da će se poslat i doć u roku 5-8 dana. Ako je tako, super :D

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo na kraju sam uzeo Xiaomi Mi4 za 178$ tj 1293,95 kn.  Na banggoodu iz Eu skladista. Imali su akciju 7% na mobitel (redovna prodaja 220$) i plus mojih 3088 bodova(30.88$) skupljenih na nagradnoj igri (bozicna lutrija pa malo po malo skuplja) rezultiralo tom cijenom. S obzirom da sam ga mislio uzet i za 195$ al se mislio izmednju njega i RN3 evo na kraju je ovaj popust presudio.

Dosta vas je reklo da je mobitel odlican pa nadam se da ce me uveselit.

Evo link odakle sam uzeo:

http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-EU-Warehouse-Xiaomi-Mi4-5-inch-3G-WCDMA-16GB-ROM-3GB-RAM-Snapdragon-801-Smartphone-wp-Uk-1017437.html

Pa eto sretan mi božic :D (sad treba istrpit 10-15 dana da dodje XD )

5 0 hvala 0
14 godina
Ajax kaže...

Poštovani članovi foruma dali ste kupovali preko Gearbest shopa i dali ta firma ima eu. skladišta,koja su u pitanju.Molim vas napišite iskustva s njima.Naime imam kupon ili waucher od 50 $ da li se on može iskoristiti za kupovinu moba imam li popusta i da li je to provjereno radi imam i šifru.Naviše me zanima da li imaju aparate u EU da izbjegnem pdv,carinu...U Eu ja poštarina besplatna ili ima i tu nekih detalja za koje ne znam.Imam par interesantnih aparata do 100 injak $:Važno mi je da je fon otporan na padove,da baterija drži dugo, solidna kamera ,Androd 5.1.Može savjet ili mišljenje cjenjenih Bugovaca.

Kao što si vidio, imaju EU skladište, al ne šalju u HR :(

Ja sam kupio desetak sitnica od njih, i dvije-tri skuplje stvari.

Jedan jedini put je bio problem (krivica Pošte, nestao mi je paket) i oni su za nekoliko dana poslali novi.

Zbog često puno niže cijene i provjerenih originala, isplati se uzeti čak iz Kine i platiti PDV. Pogotovo ako imaš taj popust.

Preračunaj si, možda ti se isplati.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
18 godina

Bravo joubube. Javi kada ga dobiješ.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
protjeran

Trebal sam i ja mi4 a ne RN3 uzet..par sto kuna vise a sigurno i bolji..

Najjeftiniji su piratski programi

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Preporuka moba do 1600kn

I kakav vam je oneplus x?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Koliko sam skužio Meizu 2 note I Xiaomi redmi 2 to je best buy,e sada Honorbuy ili Giztop,ili Banggood,Što vi predlažete a zapeo mi je LeTv pro super na papiru i što bi nabrže moglo doči bez pdv,carine..

Ajax
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ima li neko kakav kupon, a da mu ne treba? moram naruciti tamo odakle ce me doci najjeftinije, jer cu u BiH platiti carinu i pdv pa mi bas i ne igra ulogu za koliko ce stici, nego da sto jeftinije prodjem.

http://www.itrevolucija.org/

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Većinom piše Eu Warehose i da ih imaju u skladištu e sada treba imati sreče,neki tvrde od 5 dana do čak 60 dana.Več mi je dosta proučavanja foruma tražlica i China shopova mob mi hitno treba i nedam više da me gule i zaj... ovi naši operateri i trgovine sve je to preskupo i precijenjeno samo marketing i ne može fon koštati 1000 Eura,realno 100 do 150 $ to je moj stav.Dosta više rabatai trgovačkih marži carine,pdv, tj pljačkanja ovog naroda..Sve ostalo je marketing i slična sr..Siguran sam da će ovi sada no name brandovi za koju godinu pregaziti bogatu konkurencij.

Ajax
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ovi iz honorbuy-a su za sad super, na svaku poruku odgovore za nekih 20 min.

Obradili su narudžbu, pise pripremanje u EU skladistu, pito sam ih dali testiraju ispravnost, te rekla njihova sluzbenica da testiraju svaki prije slanja. Te su obecali da ce danas bit poslano prema meni.

E sad to jos cekam.

Nadam se da do petka i bude kod mene.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina

Danas mi je stigao letv 1s i stavio sam official rom i preko gapps installera instaliro play i ostalo, i sad sve radi oke al jedino mi google launcher ne prikazuje u home launchers kad ga ocu postavit za default dok recimo nova launcher se prikazuje normalno i mogu je stavit pod default, jel zna netko razlog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Super podrsku ima ovaj flyme isti bug vec ko zna koliko,ne dolaze notifikacije

0 0 hvala 0
17 godina
11glava11 kaže...

imas A ili I verziju?

15 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

pratim vec duze vrijeme ovu temu o kineskim mobitelima,a i koristio sam vec nekoliko njih,odnosno neki su i dalje unutar kucanstva. Vidim da su u zadnje vrijeme jako popularni Xiaomi i Meizu mobiteli,ali me je zaintrigiralo da se nitko nije dotakao poprilicno visokog zracenja Xiaomi uredjaja. Sto je najgore,Xiaomi krije podatke o SAR vrijednostima kao zmija noge.Evo npr.hit model koji je nedavno izasao na trziste,redmi note 3,nemoguce pronaci podatke o razini zracenja. Zasto? Dok drugi proizvodjaci kao LG,Samsung itd. uredno navedu te podatke u specifikacijama,Xiaomi to prikriva. Ili npr.tu jako popularan model M4i ima SAR value 1.49,ako ga usporedimo s galaxy-em s6 edge koji ima 0.33,to je zaista visoko.

Evo liste SAR vrijednosti Xiaomi mobitela:

http://www.handystrahlung.ch/sar.php?Marke=Xiaomi&Suche=&Sort=Mdl&SAR=

http://sarshield.com/radiation-chart/

P.S.Jos jednom napominjem,takodjer sam koristio/koristim kineske/Xiaomi mobitele,tako da nisam nikakav hejter vec bi samo bilo u redu da svi buduci kupci Xiaomija budu upoznati navedenim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 20:04 (mimir).

1 1 hvala 2
11 godina
neaktivan
mimir kaže...

Pozdrav svima,

pratim vec duze vrijeme ovu temu o kineskim mobitelima,a i koristio sam vec nekoliko njih,odnosno neki su i dalje unutar kucanstva. Vidim da su u zadnje vrijeme jako popularni Xiaomi i Meizu mobiteli,ali me je zaintrigiralo da se nitko nije dotakao poprilicno visokog zracenja Xiaomi uredjaja. Sto je najgore,Xiaomi krije podatke o SAR vrijednostima kao zmija noge.Evo npr.hit model koji je nedavno izasao na trziste,redmi note 3,nemoguce pronaci podatke o razini zracenja. Zasto? Dok drugi proizvodjaci kao LG,Samsung itd. uredno navedu te podatke u specifikacijama,Xiaomi to prikriva. Ili npr.tu jako popularan model M4i ima SAR value 1.49,ako ga usporedimo s galaxy-em s6 edge koji ima 0.33,to je zaista visoko.

P.S.Jos jednom napominjem,takodjer sam koristio/koristim kineske/Xiaomi mobitele,tako da nisam nikakav hejter vec bi samo bilo u redu da svi buduci kupci Xiaomija budu upoznati navedenim.

Moze jedno brzo pitanje ?' sta i da su napisali 0.12 ? papir sve trpi ,a stari xiaomi modeli imaju svi napisani na kutiji kolicinu zracenja . Usput nije da ih branim ali isto tako ti sve zraci oko tebe pocevsi od wi-fi pa nadalje. Druga stvar dosta drugih proizvodjaca i ne pise SAR vrijednosti

11 godina
neaktivan
Blade18 kaže...
11glava11 kaže...

imas A ili I verziju?

U mene je A i uredno dolaze notifikacije samo u security centru sam omogucio da ih ne ubija kad je telefon u mirovanju i od kako je u mene stigle su 2 nadogradnje ( M2 mini )

15 godina
neaktivan
flonkica kaže...
mimir kaže...

Pozdrav svima,

Moze jedno brzo pitanje ?' sta i da su napisali 0.12 ? papir sve trpi ,a stari xiaomi modeli imaju svi napisani na kutiji kolicinu zracenja . Usput nije da ih branim ali isto tako ti sve zraci oko tebe pocevsi od wi-fi pa nadalje. Druga stvar dosta drugih proizvodjaca i ne pise SAR vrijednosti

Ne mogu napisati 0.12,jer ipak se tu radi o preozbiljnoj stvari,opasnoj po ljudsko zdravlje. Nije to potrosnja automobila pa da se mogu igrati brojkama,uostalom postoje instituti koji objavljuju svoja mjerenja.

Sto se tice wifi zracenja,mislim da mozemo opricati o stetnostima samo pri najjacoj snazi emitiranja,u krugu od 20cm,ali sve i da toliko zraci wifi,tko stoji cijeli dan uz njega? Kad je mobitel u pitanju,prica je malo drugacija,on je zapravo cijeli dan uz nas,stovise gotovo uvijek uz tijelo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 22:20 (mimir).
11 godina
neaktivan
mimir kaže...
flonkica kaže...
mimir kaže...

Pozdrav svima,

Ne mogu napisati 0.12,jer ipak se tu radi o preozbiljnoj stvari,opasnoj po ljudsko zdravlje. Nije to potrosnja automobila pa da se mogu igrati brojkama,uostalom postoje instituti koji objavljuju svoja mjerenja.

Sto se tice wifi zracenja,mislim da mozemo opricati o stetnostima samo pri najjacoj snazi emitiranja,u krugu od 20cm,ali sve i da toliko zraci wifi,tko stoji cijeli dan uz njega? Kad je mobitel u pitanju,prica je malo drugacija,on je zapravo cijeli dan uz nas,stovise gotovo uvijek uz tijelo.

Znam gledao sam klipove kako sta al MI4 je 1.31 :) nego najveca izmjerena je u trenutku javljanja i onda pada u toku razgovora . Al nisam dovoljno kompetentan da se raspravljam o toj temi samo sam se malo nasalio :D

15 godina
neaktivan
flonkica kaže...
mimir kaže...
flonkica kaže...
mimir kaže...

Pozdrav svima,

Znam gledao sam klipove kako sta al MI4 je 1.31 :) nego najveca izmjerena je u trenutku javljanja i onda pada u toku razgovora . Al nisam dovoljno kompetentan da se raspravljam o toj temi samo sam se malo nasalio :D

Istina,Mi4 je 1.31,al ja sam naveo 1.49 za Mi4i ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 22:41 (mimir).
10 godina
neaktivan
Nakon sto sam obecala, evo mob stigao za 10tak dana. Upakiran lijepo sa folijom preko ekrana i jos jednom dodatnom u kutiji, punjac i upustvo. Izgled mi je wauuuu. Je da je malo tezi nego s5 sta sam prije imala ali vec sam se navikla. Ekran je 5,5inca. Sve meni potrebne aplikacije skinula u sekund. 3gb Rama mu pomazu da radi glatko. Kad sam stavila karticu i upalila ga sam je automatski prebacio na hrvatski jezik i imam( čćšđ ) da se uvjerite. Ja sam ga uzela preko ebay.de jer mi je nekako bilo najsigurnije i najbrze i nisam platila carinu ni pdv jer je mobitel poslan iz njemacke. Sto se tice nekog senzora sto sam u kometarima procitala neznam kako radi jer nisam ga dirala. Kvaliteta pod rukom je stvarno dobra. Bude li dobro sluzio nitko sretiji od mene. Baterija je bila na 40%kad sam ga dobila evo cijeli dan je u akciji i sad je na 15 %. Usput baterija mu ima preko 4000mAmp. Lijep pozdrav
10 godina
neaktivan
I sar vrijedost mu je 0.54 i zaboravih spomenit kamera mu je 13mpx od samsunga i extra su slike a prednja 5 takoder slike super.
10 godina
neaktivan

Mislim da sam pronašao mob koji mi odgovara Meizu M2 Note 16 gb,gdje je najpovoljniji best buy .Sale ,sniženje da u Eu mogu kupiti iz Chine dugo mi čekati jer nemam mob.

Ajax
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moje iskustvo s Meizom je da su mobiteli stvarno odlicno napravljeni, software je brz, ali bugovit je. Kad vam najvise treba onda se ta aplikacija crasha, ali to je bilo relativno rijetko, najgore od svega je da whatsapp i hangouts poruke nekad kasne, a nekad ni ne dodu toliko dugo dok ne otvorite aplikaciju. Viber i FB messenger su ok. Dobro razmislite za kaj dajete novac. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Evo malo i dopune oko honorbuy-a.

Kako su obecali poslali su još jućer iz italije, dok se je malo paket provozo danas je u BERGAMO.

Po prethodnom iskustvu, trebao bi biti danas oko 11 h u ZG i onda HP expresom do mene. Ako nigdje ne bude zastoja MI4c je sutra kod mene.

Šalju DHL-om iz Italije. Mislio sam da ce ici nekom drugom sluzbom.
Za sad sve 5
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
Blade18 kaže...

Moje iskustvo s Meizom je da su mobiteli stvarno odlicno napravljeni, software je brz, ali bugovit je. Kad vam najvise treba onda se ta aplikacija crasha, ali to je bilo relativno rijetko, najgore od svega je da whatsapp i hangouts poruke nekad kasne, a nekad ni ne dodu toliko dugo dok ne otvorite aplikaciju. Viber i FB messenger su ok. Dobro razmislite za kaj dajete novac. 

Joj nemoj pričati gluposti. Ako kupuješ kineski mobitel moraš biti spreman malo čačkati da si sve uštimaš. Posjedujem meizu telefon i da push notifikacije ne rade baš kako treba sa defaultnim settingom. No to se fiksa za cca 5minuta. 

Dobro razmislite za kaj dajete novac!  LOL!!! Dobro razmislite jeste spremni kupiti kineski telefon. Tema ima zilijun stranica i u posebnim temama o kineskim mobitelima se malo raspitajte. Ne očekujte da će sve raditi out of the box jer većina tih mobitela uopće nije napravljena za naše tržište nego se tu nađu zbog preprodavača. Ako niste spremni uložiti malo vremana i truda da si sami setupate telefon kako vam odgovara onda nemojte uzimati kineski mobitel. Nedavno je kolega linkao sasvim solidan članak o kupnji kineskih mobitela pa si nađite i malo pročitajte u što se upuštate. Googlajte malo, čitajte, tražite, istražujte. Nemojte doći vamo i pitati koji je mobitel najbolji do xy kuna, kupiti ga i doći za 14 dana i kukati ne radi ovo, ne radi ono, kako ovo, kako ono. Ima popriličan broj foruma i stranica na hrvatskom koji se bave tom tematikom tako da nikako nema izlike za neznanje.

EDIT: Evo malo sam pronjuškao i našao članak unutar teme (410str btw). No ako je engleski problem ima slično i na hrvatskom. Članak bi manje više većina onih koji prvi put dođu ovdje trebala pročitati. Malo je stariji i donosi neke nepotpune/netočne podatke, ali je zapravo savršen za početak. PS. Savršeno odgovara na pitanje koliko ćete platiti carinu :-) Ima toga hrpa na hrvatskom samo treba malo googlati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 9:55 (udarnik60).
17 godina

Udarniče seljacino stara, nažalost igrao sam se i previše s tim Meizu MX5, od promjena različitih verzija A modela do konačnog odlaska na I verziju, od zajebancija po Security appu, pa sve do posjećivanja raznih foruma, a sve da otkrijem zašto se jedna najobičnija stvar ne može izvesti kako treba. Posto sam u životu promjenio brdo smartphonea, a svi do jednog su bili flashani na razno razne kernele i romove, mogu reci da znam sto pričam. Ekipa, ako se već odlučite na Meizu, budite spremni na bugove i nemojte dati vise od 1500kn. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 10:06 (Blade18).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Citajuci ove postove lagano ste me odagnali od narudzbe mx5,zar je zaista stvarno tako? Sve sto zelim da radi su notifikacije na whats up-u i viberu,te surfanje bez reklama,te ikakvih kineskih smeca.Ako to nije moguce sa stavljanjem nekon internacionalnog roma onda odustajem...jel ima tko mx5?

0 0 hvala 0
17 godina
mightyboss kaže...
Citajuci ove postove lagano ste me odagnali od narudzbe mx5,zar je zaista stvarno tako? Sve sto zelim da radi su notifikacije na whats up-u i viberu,te surfanje bez reklama,te ikakvih kineskih smeca.Ako to nije moguce sa stavljanjem nekon internacionalnog roma onda odustajem...jel ima tko mx5?

Imao... Viber radi na I verziji, na A nije radio kak se spada, whatsapp nije konstantan, nekad dođe poruka s zakašnjenjem, nekad uopće ne dođe tak dugo dok ne odeš u aplikaciju. Nisam gledao kak se sad cijene kreću, ali za $380 se mogu na njušci naći puno bolji mobiteli tak da se kloni mx5, moja preporuka čak i Meizu-a. Da ponovim, to je moje iskustvo, a tim da sam se dobra 3 mjeseca zezao s apsolutno svim da to popravim.

15 godina

Mene također smeta na Xiaomi Mi3 da poruke uopće ne stižu u notifikaciju od Facebook-a, Skype-a itd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice