"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.536.994
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
quasymodo kaže...
quasymodo kaže...

Da riječ je o 1S x500 modelu. Gore je 5.5.007S (stable) ROM, a koliko vidim može se staviti 5.5.008.

U svakom slučaju prijavio sam to i čekam službeni odgovor od GizTop-a.

Hvala na brzom odgovoru.

Nakon pet dana evo i službenog odgovora od GizTop-a:

"I'm sorry, I checked the official specs, it only support WCDMA WCDMA: B1/2/5, would you like return it for exchange? The Xiaomi Redmi Note 3 support 850/900MHz. Thank you"

Nakon stavljanja novog ROM-a vidljive se B1/2/5/8 odnosno WCDMA-GMS-900 frekva. 

Pitanje glasi da li je itko bio u mogućnosti testirati 3G u području gdje se emitira signal na toj frekvenciji?

I mene ovo zanima, pa ako bi kolege koji imaju 1s pomoć oko ovog pitanja.

16 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

otključa sam frek i ja šta se toga tiće, to mogu jedino kad 19 odem doma, tamo bi trebalo vidit jel radi.

al više me muči gps uredno locka i to prebrzo, ali ne prati me dok se krećem i to je velik problem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
>>Moja preporuka UMI eMAX Mini. 5" ali jako kompaktan. Dobra baterija, dobra kamera, Snapdragon 615, FullHD.... Testiram ga već tjedan dana i još ni na jedan jedini problem nisam naletio.

LED notifikacije na propustene oozive i neprocitane poruke?
16 godina

Dali je moguće raditi backup i flashanje bez microsd kartice? Vidio sam da u dosta tutoriala pise da se na nju stave datoteke, a i backup stocka sam vidio isto da se radi na microsd da se moze vratiti u slucaju da se nesto zezne. Razmisljam dali da uzmem redmi note 2 ili 3 jer 3 nema izmjenjivu bateriju i microsd, a zbog cijene mogu uzeti samo 16gb model, dali je to dosta za normalan rad?

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zgf kaže...
>>Moja preporuka UMI eMAX Mini. 5" ali jako kompaktan. Dobra baterija, dobra kamera, Snapdragon 615, FullHD.... Testiram ga već tjedan dana i još ni na jedan jedini problem nisam naletio.

LED notifikacije na propustene oozive i neprocitane poruke?

Ne nažalost. Navodno će to dodati u sljedećem updateu ali ne bih računao na to. LED ima, ali svijetli samo dok se mob puni ili je baterija kraju.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
16 godina
Makić kaže...

otključa sam frek i ja šta se toga tiće, to mogu jedino kad 19 odem doma, tamo bi trebalo vidit jel radi.

al više me muči gps uredno locka i to prebrzo, ali ne prati me dok se krećem i to je velik problem!

Probaj neku drugu aplikaciju skinit pa isto probat, jesu ti ukljuceni gps i internet podatci?

17 godina
kexzoR kaže...
karlo125 kaže...

Kojeg bi vi uzeli?

Iphone 4s za 400kn ili doodge x5 isto za 400kn

iphone jer je doogee manje poznatija kineska marka.

Doogee daleko bolji od IP 4s.

10 godina
neaktivan
Re: UMI eMax Mini
>> Ne nažalost. Navodno će to dodati u sljedećem updateu ali ne bih računao na to. LED ima, ali svijetli samo dok se mob puni ili je baterija kraju.

Da. Zasad nema updatea (nema ni RootJoya), ali postojeci ROM radi fluidno, nema bugova i nema nikakvih kineskih aplikacija.
Kupis mob, stavis SIMku i koristis, a ne da se prvo za... s osposobljavanjem.
Root i TWRP idu bez problema.
15 godina
MarioVk kaže...
quasymodo kaže...
quasymodo kaže...

Da riječ je o 1S x500 modelu. Gore je 5.5.007S (stable) ROM, a koliko vidim može se staviti 5.5.008.

Hvala na brzom odgovoru.

"I'm sorry, I checked the official specs, it only support WCDMA WCDMA: B1/2/5, would you like return it for exchange? The Xiaomi Redmi Note 3 support 850/900MHz. Thank you"

Pitanje glasi da li je itko bio u mogućnosti testirati 3G u području gdje se emitira signal na toj frekvenciji?

radi ne brini, prvih par dana doma nisam hvatao 3G a nije mi se dalo radit wipe data, cache i dalvik cache jer onda opet moras sve ispocetka instalirat i namjestavat i jucer sam to napravio i sad mi radi 3G

13 godina
neaktivan
Ima neki razlog zašto ne uzeti Xioami Mi4 iz TOP ONE-a za sveukupno 250$?

Ili ima neki bolji mobitel uz uvjet da je 5 inca ekran?

Mi4 mi je po izboru ispred mi4c

0 0 hvala 0
11 godina

Ajmo ovako, treba mi mobitel od 5', uzimam ili u h18 ili u linksa.

Bitno mi je da je kompaktan, ima ok kameru, ok brzinu i solidnu autonomiju

U linksa mi je za oko zapeo meizu m2, a u hangara zopo speed 7.

Koji je po vama bolji izbor

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gam3r kaže...
Peruneph kaže...

Tražim još uvijek mobitel za sestru. Hoće nešto manje dijagonale, do 4,7". Koliko vidim Xiaomi i Meizu nemaju takvih modela, ako isključim Redmi 2 pošto nema 900 MHz na 3G. Gledam sad malo Huawei modele, i zastao na Ascend P6, što kažete na njega. Malo je stariji model ali ima dobre karakteristike. Čudi me što čitajući ovaj forum rijetko nalazim preporuke za Huawei mobitele.

http://merimobiles.com/huawei-ascend-p6s-4-7-16gb.htm?nosto=nosto-page-product1

Rade joj onda uzmi ovo, bolji je a i noviji

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_e4g-7059.php

Jedino po čemu je taj Sony u prednosti jest da je novijeg datuma proizvodnje, i tu prestaje priča o njegovim prednostima. Isto kao i ja, sestra ne brine što piše na poklopcu mobitela... Bitno je da je donekle provjeren brand što za Huawei mislim daštima. Ima li tko iskustva s Honor 4A ili Ascend P6S. Cijenom i karakteristikama izgledaju kao sasvim fer ponuda.

16 godina

Ovi kontakti me izluduju importan na local sa sima i nakon izlaska više kantakti nema.

Onda se non-stop vraćaju ovi od googla i whatsappa iako ih isključim,

a ako idem od jednog sima stavit, onda ne mogu dodat nove brojeve u postojeće kontakte.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

https://contacts.google.com

Ovdje možeš mijenjati kontakte, spojiti duplikate itd

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan
@zgf
Gdje si kupio emax mini i po kojoj cijeni ako nije tajna?? I dali podržava 4g lte band 20(800mhz)
15 godina
papinijanus kaže...

ovdje te malo jeftinije ispadne, a za sam mob ti mogu reci da je pila. Brat ga ima i dela ko urica, plus to je jedan od najljepsih mobitela koje sam drzao u ruci, stvarno odlican mobitel.

14 godina
neaktivan
domac5 kaže...
MarioVk kaže...
quasymodo kaže...
quasymodo kaže...

Hvala na brzom odgovoru.

radi ne brini, prvih par dana doma nisam hvatao 3G a nije mi se dalo radit wipe data, cache i dalvik cache jer onda opet moras sve ispocetka instalirat i namjestavat i jucer sam to napravio i sad mi radi 3G

Super! I meni se čini da mi je mob stalno na 3G-u, ali u to ću se 100% uvijeriti kad odem van Zagreba...

13 godina

Pozdrav evo uzeo bih bratu novi mob pa bih vas molio par savjeta, već sam jednom kupiovao preko focalprice-a , međutim sada vidim da su se pojavili EU skladišta pa bih trebao vašu pomoć pošto duže nisam pratio ovu temu.

U biti volio bih:

- da nije iznad 900Kn (max 1000Kn)

- EU skladište

- volio bih da bude Xiaomi ili Lenovo

Hvala

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
papinijanus kaže...

Zašto ti je Mi4 ispred Mi4c?

12 godina
neaktivan
Pozz susjed bi si uzeo neki brutalni mobitel od 5.0 do 5.7 inca pa ako imate prijedloge? Cijena nije vazna pa sam mu ja predlozio mi4c i oneplus two...moze jos prijedloga?

0 0 hvala 0
16 godina

Meizu MX5

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Čini li mi se ili naša pošta zadnje vrijemi nešto sporije radi? Možda ima previše pošiljaka? Naručih s Banggoodovog EU skladišta Ulefone Paris uz PostNL slanje. Od subote mi na stranici nizozemske pošte stoji : "The item is on transport to the country of destination CROATIA ", a na IPS POSTA još ništa. Malo sam tražio po netu i koliko sam shvatio nekih podataka o tom paketu bi već trebalo biti na stranicama Hrvatske pošte....

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 8:53 (mkovnet).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mkovnet kaže...

Čini li mi se ili naša pošta zadnje vrijemi nešto sporije radi? Možda ima previše pošiljaka? Naručih s Banggoodovog EU skladišta Ulefone Paris uz PostNL slanje. Od subote mi na stranici nizozemske pošte stoji : "The item is on transport to the country of destination CROATIA ", a na IPS POSTA još ništa. Malo sam tražio po netu i koliko sam shvatio nekih podataka o tom paketu bi već trebalo biti na stranicama Hrvatske pošte....

....i onda se odjednom ukaže "7.12.2015. 8:47:42 Croatia ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb)", he he.

12 godina
neaktivan
11glava11 kaže...
Pozz susjed bi si uzeo neki brutalni mobitel od 5.0 do 5.7 inca pa ako imate prijedloge? Cijena nije vazna pa sam mu ja predlozio mi4c i oneplus two...moze jos prijedloga?

Xiaomi Mi Note... Brutalnije ne moze... (barem po mojem misljenju :D)

15 godina
neaktivan
mkovnet kaže...
mkovnet kaže...

....i onda se odjednom ukaže "7.12.2015. 8:47:42 Croatia ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb)", he he.

Da, to je tak sa NL poštom. Vidiš ga na IPS-u tek kad je u Zagrebu

dak
13 godina
neaktivan
dak0001 kaže...
mkovnet kaže...
mkovnet kaže...

Da, to je tak sa NL poštom. Vidiš ga na IPS-u tek kad je u Zagrebu

još samo da prođe bez Carine kao što bi i trebao jer je s EU skladišta (navodno)...

10 godina
neaktivan
Jel ima netko kome je "napet" Umi Rome?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bog ekipa , ako može mala pomoć . Uzeo bi LeTV Le 1s X500 ali iz EU trgovine ili neke trgovine gdje ne plaćam PDV  ( ne dami se zezati sa tim ) da li me možete savjetovati koje su to trgovine ,razlika u par dolara nije bitna. I još jedno pitanje koje je van teme . Zanima me ako je netko kupovao preko Alzashopa kakva ima iskustva sa njima iz razloga što bi kupio preko njih UHD TV , sumnjivo mi je da je  na potpuno istom modelu LG razlika između trgovine u HR i njih 2500 kn , to mi je nekako previše pa sam zato malo sumnjičav. Pa ako je netko kupovao preko njih TV da samo podjeli svoja iskustva da li je bio sve ok ili je imao problema , pošto ih po forumima netko hvali a netko opet pljuje po njima da su katastrofa.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mightyboss kaže...
Jel ima netko kome je "napet" Umi Rome?

Na slikama izgleda jako lijepo...

Dizajnerski gledano, jedino mi smeta ona isturena kamera sa zadnje strane... 

Ali ja se ne micem vise od Xiaomi-a... 

Svaka cast svima... imao sam i Oppo, Zopo i Meizu... od ovih, ajmo ih nazvati "premium" kineza... Ali Xiaomi je ipak klasa za sebe... Iza njega mi je odmah Oppo... 

Umi nisam imao, cisto iz razloga sto me nekako strah isprobavati s drugim markama... 

12 godina
neaktivan
press kaže...

Bog ekipa , ako može mala pomoć . Uzeo bi LeTV Le 1s X500 ali iz EU trgovine ili neke trgovine gdje ne plaćam PDV  ( ne dami se zezati sa tim ) da li me možete savjetovati koje su to trgovine ,razlika u par dolara nije bitna. I još jedno pitanje koje je van teme . Zanima me ako je netko kupovao preko Alzashopa kakva ima iskustva sa njima iz razloga što bi kupio preko njih UHD TV , sumnjivo mi je da je  na potpuno istom modelu LG razlika između trgovine u HR i njih 2500 kn , to mi je nekako previše pa sam zato malo sumnjičav. Pa ako je netko kupovao preko njih TV da samo podjeli svoja iskustva da li je bio sve ok ili je imao problema , pošto ih po forumima netko hvali a netko opet pljuje po njima da su katastrofa.

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-LeTV-1S-LeTV-One-S-5-5-FHD-4G-Android-5-1-3GB-32GB-64bit/342812_32521158018.html

Eo ga kod TopOne... Nema carine, nema pdv... Dolazi DHLom preko UK...

Ako je to taj model koji trazis :D

A sto se tice AlzaShop-a... Samo pozitivna iskustva... 

Narudjbe uvijek prosle ok... 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice